Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Την παρέλαβα σήμερα το μεσημέρι.
Δεν έχει κλείσει απο τότε, έχω χαμηλώσει αντίθεση και λίγο φωτεινότητα.
Συγκεκριμένα:
Προεπιλογές εικόνας:Κανονική
Αντίθεση φωτεινότητα Χρώμα και οξύτητα:Δύο κλίκ αριστερά
Ισορροπία Χρώματος:Κανονική
Ζωντανό χρώμα:όχι
Λειτουργία Eco:Ναι
P-NR:Ελάχιστο
3D-COMB:Όχι

Έπαιξε τηλεοπτικό με ζουμ στο 2, λίγο Playstation 3(little big planet) και είδα και ταινία μέσω HDMI (χωρίς υπότιτλους).
Σιγά σιγά θα πάμε και στα ποιο βαθιά...
Κριμα που δεν έχουμε φηφιακό εδώ, όχι ότι αξίζει τίποτα για να δει κανείς στην τηλεόραση....

Κάποιες φωτογραφίες όσον αφορά στην αντανάκλαση.
Έβαλα μια θερμάστρα και με τις 4 λάμπες της ανοιχτές να κοιτάει προς την τηλεόραση.Στα σκοτεινά σημεία η αντανάκλαση είναι σχεδόν στο 100%!
Στα φωτεινά πλάνα το φαινόμενο μειώθηκε.Δεν το αναφέρω ως κάτι αρνητικό-αποτρεπτικό, απλά χρειάζεται μια καλή διαρύθμιση στο χώρο για να απολαμβάνουμε τα μέγιστα!
dsc0888v.jpg

By fokionas at 2011-10-10]

dsc0887l.jpg

By fokionas at 2011-10-10

dsc0886ld.jpg

dsc0884n.jpg

dsc0883yq.jpg

Kαλόστρωτη και καλοθέατη !!! :ernaehrung004:

Τη "Λειτουργία ECO", βάλε την στο "Όχι"...

Υπ'όψιν το Lack των ΙΚΕΑ έχει μέγιστο βάρος 25kg και η TV μαζί με τη βάση είναι 26.5kg..

Προσωπικά θα πάρω δύο και θα την βάλω να πατάει στη μέση, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ;)

Μόλις τέλειωσα το Transformers 3 - Dark of the moon.
Είναι η 2η μέρα που λειτουργώ την τηλεόραση, οπότε και οι ρυθμίσεις είναι ακόμα κάτω απο την μέση.
Όσο αφορά στους υπότιτλους, έβαλα στο λαπτοπ οπου έγινε η αναπαραγωγή , χρώμα υποτίτλων μεσαίο γκρί, καί κανονική γραφή.Μετά απο 2,5 ώρες δεν παρατήρησα κάποιο στίγμα των υποτίτλων στην τηλεόραση.

Είμαι και εγω νέος κάτοχος. Όλα είναι τέλεια, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τις επίγειες ψηφιακές λήψεις εκτός απο Mega kai Skai. Τα άλλα που-και-που δείχνουν pixelization ή αλλιώς παρεμβολές όπου η εικόνα αρχίζει και σπάει δείχνοντας μεγάλα τετραγωνάκια. Αναρωτιέμαι μηπως φταίει η παλιά κεραία.

Είμαι και εγω νέος κάτοχος. Όλα είναι τέλεια, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τις επίγειες ψηφιακές λήψεις εκτός απο Mega kai Skai. Τα άλλα που-και-που δείχνουν pixelization ή αλλιώς παρεμβολές όπου η εικόνα αρχίζει και σπάει δείχνοντας μεγάλα τετραγωνάκια. Αναρωτιέμαι μηπως φταίει η παλιά κεραία.
Σίγουρα κάτι παίζει με τη λήψη σήματος.
Δες πρώτα αν το εσωτερικό σου καλώδιο της κεραία είναι οκ, και μετά πειραματίσου με τη κεραία.

Αν αναφέρεσαι στο ΑΛΤΕΡ, ξέχασε το. Εδώ και 1,5 μήνα έχει χαλάσει το σήμα του. Αναρωτιέμαι αν είναι λόγω χρεών, θα ήθελα διευκρινήσεις για αυτό από την digea.

Σίγουρα κάτι παίζει με τη λήψη σήματος.
Δες πρώτα αν το εσωτερικό σου καλώδιο της κεραία είναι οκ, και μετά πειραματίσου με τη κεραία.

πήγαινε στις ρυθμίσεις --> συντονισμός dvb-t-----> σταθμη σήματος ή κάτι τέτοιο και δες τις στάθμες του σήματος σου.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν αναφέρεσαι στο ΑΛΤΕΡ, ξέχασε το. Εδώ και 1,5 μήνα έχει χαλάσει το σήμα του. Αναρωτιέμαι αν είναι λόγω χρεών, θα ήθελα διευκρινήσεις για αυτό από την digea.

Δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα (εκτός από την συχνότητα 54 με χαμηλή ποιότητα και 'πιξέλιασμα' - Nickelodeon, High, Extra, Attica), περιοχή Άγιοι Ανάργυροι με κεραία να 'κοιτάει' Αίγινα.

Πως λεει η κινεζικη παροιμία...Καλυτερα να δεις μια φορα παρα να ακουσεις 100.

174 ωρες και σημερα νομιζα οτι η γυναικα μου ανεβασε τις ρυθμισεις στο χρωμα και στην φωτεινότητα,αλλα και βεβαια οχι.
Ολα οσα εχουν γραψει αλλοι κατοχοι plasma για την τεχνολογια αυτη ειναι αληθες.Αρχισαν να δειχνουν τα χρωματα και βεβαια δεν εχει καμια σχεση με την αρχικη κατασταση.

Καλό θα είναι οι όποιες αναφορές για προβλήματα λήψης να γίνονται στην αντίστοιχη κατηγορία για την Επίγεια Ψηφιακή Λήψη.

Εκεί είναι σίγουρο ότι θα βρείτε λύση σε προβλήματα και απορίες που έχετε....

@ petasis δεν έχει κανένα πρόβλημα το Αλτερ στη λήψη του..

Παντως ατην NOVA το ALTER παραμενει απο τα καναλια με την καλυτερη εικονα.

Εβλεπα ειδησεις και η εικονα ειναι σχεδον σαν HD (στην U10 βεβαια που εχει εικονα που "φυσαει" ετσι και αλλιως).

Επίσης να πω πως παρ'όλο που στο service menu μπαίνει, δεν κατάφερα με το κουμπί mute να δω τις ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης, με firmware 1006.

Ακολούθησε τις οδηγίες ακριβώς όπως γράφω, πρέπει να πας σε συγκεκριμένο 'κελί' μέσα στο Service Menu και να κρατήσεις πατημένο το mute μέχρι να εμφανιστούν οι ώρες.

SERVICE MENU

Κρατάμε πατημένο το –V στα πλάγια της τηλεόρασης (αν και δεν παίζει ρόλο, προτείνω να είμαστε σε μια είσοδο της τηλεόρασης π.χ. HDMI 1, για να μην αλλάζει κανάλια) και πατάμε τρεις φορές το 0 (000) στο τηλεκοντρόλ.

Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ‛StartAdjustment’ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζονται δύο πίνακες, μας ενδιαφέρει ο αριστερά, όπου η περιήγηση (πάνω-κάτω) γίνεται με τα πλήκτρα 1 & 2 του τηλεκοντρόλ.
-------------------------------------------------------------------------
Για να δούμε τις ώρες:

Πατάμε το 2 στο τηλεκοντρόλ για να εμφανιστεί στον αριστερά πίνακα το υπομενού SRV-TOOL και πατάμε ΟΚ.

Εμφανίζεται ένας άλλος πίνακας με δύο στήλες, στα κελιά του πίνακα ορατά στοιχεία είναι μόνο τα TD2Microde, FlashRom, PTCT. Με τον κέρσορα του τηλεκοντρόλ πηγαίνουμε στο κελί που βρίσκεται δεξιά του PTCT:00.00.00.00.00, ώστε να φωτιστεί (εξακολουθεί να μην φαίνεται τίποτα).

Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο MUTE στο τηλεκοντρόλ, και voila εμφανίζονται με κόκκινα γράμματα οι ώρες λειτουργίας και το πόσες φόρες έχει ανοίξει η τηλεόραση.

Για έξοδο βγάζουμε τη συσκευή από την πρίζα παροχής ρεύματος (ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ REMOTE CONTROL).

****ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ****

Μετά το –V/000 και την περιήγηση στον αριστερό πίνακα με τα πλήκτρα 1 & 2 μπορεί να πάτε σε κάποιο υπομενού και να δείτε κάποιους αριθμούς να αλλάζουν συνεχώς από μόνοι τους, μην φοβηθείτε….
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...

:slapface: ******ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ (VOL+) KAI (VOL- )****** :slapface:

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ SERVICE MENU, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ REMOTE

:slapface:*******ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ RΕΜΟΤΕ*******:a0210:

Υ.Γ.: Το άλλαξα Μανώλη...-bye-....δώσε το ΟΚ, για να το παραθέσει Ο Γιώργος...:a0210:

Και κάνε αναβάθμιση σε 1.016 .....

Sep. 15, 2011 Ver. 1.016 - Improvement for Media player compatibility.

Update File Name / Size : P111_1016.zip / 19,788,617 bytes

Κλικ στο Download.....

Για 'χειροκίνητο' FW UPDATE στην U30...

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ακολούθησε τις οδηγίες ακριβώς όπως γράφω, πρέπει να πας σε συγκεκριμένο 'κελί' μέσα στο Service Menu και να κρατήσεις πατημένο το mute μέχρι να εμφανιστούν οι ώρες.

Εννοείται πως δεν περίμενα απλά πατώντας το mute να κατέβει η Θεία φώτιση στην τηλεόραση και να μου εμφανίσει τις ώρες. Το λάθος μου ήταν το οτι πατούσα το mute στο κελί με τα μηδενικά και όχι στο διπλανό.

Και κάνε αναβάθμιση σε 1.016 .....

Είμαι ενήμερος για την καινούργια έκδοση. Το πρόβλημα είναι οτι δεν διαθέτω κάρτα SD τη δεδομένη στιγμή. ;)

Ωραία, η αναβάθμιση έγινε, με μια κάρτα MicroSD σε αντάπτορα.

Αρχικά, να πω πως η κάρτα ήταν φορμαρισμένη σε FAT και δεν την είδε. Την έβαλα στον υπολογιστή και την φόρμαρα σε FAT32, ξαναπέρασα το αρχείο και αμέσως εμφανίστηκε η οθόνη αναβάθμισης.

Έχει κάποιος κάποιο λινκ για τα info της αναβάθμισης?Τι προσφέρει και αν αξίζει γενικά.

Λιστα Κατόχων U30
-----------------------------------------
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

01.brouzos……......42U30…..01-04-2011..(O.K)
02.nightmare….....50U30…..02-04-2011..(O.K)
03.sentiner..........42U30....28-04-2011..(λευκές κάθετες σκιές στο panel)
04.kgeorgeg7.......42U30....12-05-2011..(O.K)
05.doros.............**U30....30-05-2011..(O.K)
06.onisim.............50U30....18-06-2011..(O.K)
07.ice2003..........42U30.....22-06-2011..(Ο.Κ)
08.paraskevakos..42U30.....04-07-2011..(O.K)
09.lotos..............**U30....**-**-2011..(O.K)
10.tiniakos..........50U30.....**-**-2011..(O.K)
11.OPTOSTYLE....50U30......11-09-2011..(O.K)
12.jon_t.............42U30......23-09-2011..(O.K)
13.kfaf48............42U30.....26-09-2011..(Λευκή οριζόντια σκιά στο panel, αντικατάσταση 07-10-2011) (O.K)
14.satfoxy..........**U30.....29-09-2011..(O.K)
15.T_N_T...........**U30.....08-10-2011..(O.K)
16.Fok13............**U30.....10-10-2011..(O.K)
17.deoxygen.......**U30.....12-10-2011..(O.K)
18.Cmaniac.........42U30.....12-10-2011..(O.K, 1 dead blue subpixel)

8/18 P42U30E
4/18 P50U30E
6/18 Άγνωστο μοντέλο