Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ενώ το "μετριότατη" δεν είναι καθόλου παραπλανητικό, όταν την προτείνουν ως πολύ καλή επιλογή οι περισσότεροι γνώστες εδώ στο forum αλλά και αλλού και ότι γιά καλύτερη (δεν αναφέρομαι σε 3D, 8 HDMI, 4 USB, 2 Media Player, Internet κτλ, που προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν) τηλεόραση σε LCD θα πρέπει να πας στην κατηγορία των 1000 ?
Ε δεν θα δώσω 1000 για να βλέπω πότε θα αποφασίσουν για νέο πρωθυπουργό και να βλέπει η γυναίκα μου την Νικολούλη.

Για ταινίες, μουσικά show, ντοκυμαντέρ και σημαντικούς αθλητικούς αγώνες ας είναι καλά ο projector και η 104" οθόνη.
Αυτά και προτιμώ να βλέπω μιά "μέτρια" τηλεόραση ως εξαιρετική για το κόστος της και να "παραπλανώ" τους υπόλοιπους, παρά να γίνομαι υπερβολικός (όπως σου έγραψε και ο JL_? ) και ''άδικος'' στην κριτική μιας τηλεόρασης.
μπορεις να μου πεις τα βηματα για το στρωσιμο ??

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

πάρε μαντήλι να σκουπίσεις τα δάκρυα σου πρώτα.

http://www.youtube.com/watch?v=i_2N2Q_w0jA&feature=related

λυχνίας σβησθεισης πάσα γυνή ομοία αλλά στις τιβι αλλάζει το πράγμα.

Jesus Christ and Holy Mother!

Τι ειν' αυτό ρε παιδιά; Όταν λέμε οτι δεν πιάνει μαύρο, εννοούμε οτι σε πλήρες σκότος φαίνεται λίγο γκρίζο, όχι να μου δίνει και χρώματα παρεμφερή στο ουράνιο τόξο!

Στα δικά μου (περί αντικατάστασης): Η τηλεόραση εστάλη την Πέμπτη 27/10 με εντολή από την Πέμπτη 20/10.

Έκτοτε έχω επικοινωνήσει με το κατάστημα 2 φορές και άλλη μία με έχουν πάρει αυτοί.

Υποψιάζομαι οτι έχουμε πρόβλημα στο στοκ της Intertech ή του Public, γιατί από κάποιες κουβέντες που μου πέταξε ο τεχνικός, βλέπω περίεργο μέλλον στην ιστορία.

Έχω ήδη αρχίσει να ενοχλούμαι με την υπόθεση και ίσως κινηθώ προς την ST30, καλώς εχόντων και Public επιτρέποντος.

Νομίζω οτι τη δεδομένη στιγμή η διαδικασία είναι στην έγκριση του DOA από την Intertech. Για περισσότερα θα επικοινωνήσω αύριο. ;)

Mην υπερβάλλεις βρε Γιώργο... :flipout:

Η 40D5000 της Samsung, είναι 100 ευρώ ακριβότερη και έχει χειρότερο χειρισμό κίνησης και παρεμφερή χρωματική γκάμα...

Κάνει και αυτή dithering, δείχνει dynamic false contouring, έχει APL limmiter, και 50 Hz bug;

Όσον αφορά το μαύρο, περιμένω πρώτα να δω μέτρηση, "σημαντικά χειρότερο" από το "μπλε" των 0,03-0,06 cd/m2 που καταγράφει on-axis η Samsung όταν ρυθμιστεί στα 100 cd/m2 λευκού και εφόσον έχεις πέσει σε κομμάτι με S-PVA, δεν νομίζω να είναι πάντως...

Εγώ το νομίζω. 0.07 και ούτε καν λευκό στα 100 cd/m2.

Κάνει και αυτή dithering, δείχνει dynamic false contouring, έχει APL limmiter, και 50 Hz bug;

Αμέ... Το false contouring είναι μάλιστα σκέτο, χωρίς το dynamic... :rofl: Επίσης έχει clouding, torchlight, μπλεδίλα και χρωματική αλλοίωση/μείωση της αντίθεσης υπό γωνία... :D

On-axis βέβαια, έχει καλύτερο gamma από την U30...

Εγώ το νομίζω. 0.07 και ούτε καν λευκό στα 100 cd/m2.

Μού 'γινες d-nice κι εσύ; :p :ernaehrung004:

Τα τελευταία 3 χρόνια, όλες οι 42άρες και 50άρες Panasonic μπορούν να ανέβουν μέχρι τα 180-200 cd/m2. Γιατί να άλλαξε κάτι, ειδικά και μόνο για την U30;

Επίσης, τόσο στις 10άρες, όσο και στις 20άρες, U, S και G μετρούσαν το ίδιο μαύρο. Φέτος, S και G μετράνε επίσης το ίδιο μαύρο. Γιατί να άλλαξε κάτι, ειδικά και μόνο για την U30;

Αμέ... Το false contouring είναι μάλιστα σκέτο, χωρίς το dynamic... :rofl: Επίσης έχει clouding, torchlight, μπλεδίλα και χρωματική αλλοίωση/μείωση της αντίθεσης υπό γωνία... :D

Ναι, γιατί η U30 δεν έχει contouring... Μαζί με dithering. Το backlight bleeding (που όσο ονόματα και αν δοθούν για να μεγαλώνει η λίστα με τα ελαττώματα :smash:) θα το δεις σε σκοτεινές σκηνές, το dynamic false contouring συνέχεια. Βάλε και σε αυτά το διπλό είδωλο της κίνησης, και έχεις κίνηση αριστούργημα...
Τα τελευταία 3 χρόνια, όλες οι 42άρες και 50άρες Panasonic μπορούν να ανέβουν μέχρι τα 180-200 cd/m2. Γιατί να άλλαξε κάτι, ειδικά και μόνο για την U30;

Επίσης, τόσο στις 10άρες, όσο και στις 20άρες, U, S και G μετρούσαν το ίδιο μαύρο. Φέτος, S και G μετράνε επίσης το ίδιο μαύρο. Γιατί να άλλαξε κάτι, ειδικά και μόνο για την U30;

Πόσο μέτρησα στην σκακιέρα την U20; 200 cd/m2; 100 cd/m2;

Πέρυσι, η U20 μετρούσε το "ίδιο" μαύρο, και στις 2500 ώρες σου έλεγε "τσα, θα στο κάνω από 0.02 -> 0.07".
Φέτος σου λέει 0.07 με το καλημέρα. Τι άλλαξε;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

....

Το backlight bleeding (που όσο ονόματα και αν δοθούν για να μεγαλώνει η λίστα με τα ελαττώματα :smash:) θα το δεις σε σκοτεινές σκηνές.....

Όταν βλέπεις ταινία 16:9 με μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, δεν θα το βλέπεις ? (άσχετα αν στη ταινία "παίζει" φωτεινή ή σκοτεινή σκηνή).

Ρωτάω....δεν ξέρω (δεν έχω τηλεόραση που αιμορραγεί μαναμ) :cool4:

Διακοπή για διαφημίσεις, για να χαλαρώσουμε από το θρίλερ με την αιμορραγία :P

Μίλησα με Intertech, γιατί στα Public δεν το σηκώνουν. Η κοπέλα εκεί προσπάθησε να μου εξηγήσει οτι έχουν αργήσει ΠΟΛΥ να με εξυπηρετήσουν και οτι ταλαιπωρούμαι άδικα. Το DOA έχει εγκριθεί και πλέον μόνο λόγο έχει το κατάστημα. Πάω λοιπόν για νέα U30 ή για ST30 (το φθηνό πακέτο χωρίς τα γυαλιά ;) )

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όταν βλέπεις ταινία 16:9 με μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, δεν θα το βλέπεις ? (άσχετα αν στη ταινία "παίζει" φωτεινή ή σκοτεινή σκηνή).

Ρωτάω....δεν ξέρω (δεν έχω τηλεόραση που αιμορραγεί μαναμ) :cool4:

Εξαρτάται που είναι η διαρροή. Συνήθως επικεντρώνεσαι στο κέντρο της οθόνης που είναι η εικόνα, και το φως που έρχεται από εκεί δεν σε αφήνει να δεις το φαινόμενο.
Είναι το ίδιο με τις γκρι μπάρες της U30. Δεν της βλέπεις εύκολα στην ταινία. Σε σκοτεινά πλάνα όμως θα δεις το πρόβλημα και στις 2 (καλύτερο μαύρο στην LCD με διαρροή κατά τόπους, χειρότερο αλλά ομοιογενές μαύρο στην πλάσμα).

Αλλά επανέρχομαι στην αρχική μου τοποθέτηση: μιλάμε για μέτριες τηλεοράσεις, και όχι για εξαιρετικές.
Οι U20/U30 είναι σημαντικά χειρότερες από την U10, και όλες είναι στα ίδια χρήματα. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω εύκολα... :HTEHETH63:

Μόλις γύρισα από πλαίσιο, χάζευα κανένα μισάωρο την U30 vs C530. 42 & 40, περίπου 'ιδια τιμή.
Έπαιζε σταρ (digea) και στα 2, μια κουτσομπολίστικη εκπομπή. Δεν υπάρχει σύγκριση σε τέτοια εικόνα, η C530 νικά παντού.
Η samsung έδειχνε ανθρώπους, και η U30 αποκριάτικους μασκαράδες. Και το dynamic false contouring σύννεφο, και σιγά την κίνηση του κουτσομπολάδικου...
Για το λάθος γάμμα και το -που πήγε το μαύρο- μιας από τις 2, θα το αφήσω ερώτημα... :angel:

Ναι, γιατί η U30 δεν έχει contouring... Μαζί με dithering. Το backlight bleeding (που όσο ονόματα και αν δοθούν για να μεγαλώνει η λίστα με τα ελαττώματα :smash:) θα το δεις σε σκοτεινές σκηνές, το dynamic false contouring συνέχεια. Βάλε και σε αυτά το διπλό είδωλο της κίνησης, και έχεις κίνηση αριστούργημα...

Στο AVClub Motion Test πάντως, η U30 τα πάει καλύτερα από την D5500...

Πόσο μέτρησα στην σκακιέρα την U20; 200 cd/m2; 100 cd/m2;

80 μέτρησες, αλλά η μέγιστη φωτεινότητα δε μετριέται στη σκακιέρα...

Πέρυσι, η U20 μετρούσε το "ίδιο" μαύρο, και στις 2500 ώρες σου έλεγε "τσα, θα στο κάνω από 0.02 -> 0.07".

Nομίζεις ότι τα rising blacks αφορούσαν μόνο την U20; Ακριβώς η ίδια αύξηση επισυνέβαινε και στις S και G. Ακόμα και στις VT20, η δεύτερη "σκάλα" του μαύρου, καταλήγει επίσης στα 0,07...

Φέτος σου λέει 0.07 με το καλημέρα. Τι άλλαξε;

0,07 είναι η "μέτρηση" του petasis-eye™; :flipout:

Μόλις γύρισα από πλαίσιο, χάζευα κανένα μισάωρο την U30 vs C530. 42 & 40, περίπου 'ιδια τιμή.
Έπαιζε σταρ (digea) και στα 2, μια κουτσομπολίστικη εκπομπή. Δεν υπάρχει σύγκριση σε τέτοια εικόνα, η C530 νικά παντού.
Η samsung έδειχνε ανθρώπους, και η U30 αποκριάτικους μασκαράδες. Και το dynamic false contouring σύννεφο, και σιγά την κίνηση του κουτσομπολάδικου...
Για το λάθος γάμμα και το -που πήγε το μαύρο- μιας από τις 2, θα το αφήσω ερώτημα... :angel:

Δηλαδή, dithering, false contouring και προβληματική κίνηση είχε μόνο η plasma; Στ' αλήθεια Γιώργο, νομίζω πως πρέπει να βγάλεις τα πολωτικά φίλτρα από τα μάτια σου... :p

Last edited:
Στο AVClub Motion Test πάντως, η U30 τα πάει καλύτερα από την D5500...

Οκ, να την προτείνουμε τότε σε όποιον θέλει να βλέπει μόνο αυτό, ή ασπρόμαυρες ταινίες... :flipout:

80 μέτρησες, αλλά η μέγιστη φωτεινότητα δε μετριέται στη σκακιέρα...
Says who? Και που μετριέται δηλαδή; Σε 10 πίξελ, ακριβώς κάτω από τον αισθητήρα, για να πάρουμε ένα πλασματικό νούμερο που δεν θα ισχύσει ποτέ στην πράξη; :flipout:

Nομίζεις ότι τα rising blacks αφορούσαν μόνο την U20; Ακριβώς η ίδια αύξηση επισυνέβαινε και στις S και G. Ακόμα και στις VT20, η δεύτερη "σκάλα" του μαύρου, καταλήγει επίσης στα 0,07...

Ναι, το ξέρω. Αλλά στην U20 υπάρχουν και ντόπιες μετρήσεις. Οι σειρές 10 και 20 ήταν kinder έκπληξη. Να δούμε την σειρά 30...

0,07 είναι η "μέτρηση" του petasis-eye™; :flipout:

Ναι. Μόνο που δεν υπογράφω ότι δεν είναι και πιο φωτεινό. Λέω ένα 0.07 για να μην με πεις υπερβολικό... :flipout:

Δηλαδή, dithering, false contouring και προβληματική κίνηση είχε μόνο η plasma; Στ' αλήθεια Γιώργο, νομίζω πως πρέπει να βγάλεις τα πολωτικά φίλτρα από τα μάτια σου... :p

Ναι. Όποιος θέλει, περνάει από το πλαίσιο Μαγούλας και κάνει άμεση σύγκριση.
Ή όπου αλλού βρεί U30 να παίζει.

Οκ, να την προτείνουμε τότε σε όποιον θέλει να βλέπει μόνο αυτό, ή ασπρόμαυρες ταινίες... :flipout:

Γιατί, στις ασπρόμαυρες ταινίες δεν θα σε ενοχλήσει το dithering και το false contouring; :flipout:

Says who?

Όλοι, εκτός από τον petasis... :rofl:

Και που μετριέται δηλαδή; Σε 10 πίξελ, ακριβώς κάτω από τον αισθητήρα, για να πάρουμε ένα πλασματικό νούμερο που δεν θα ισχύσει ποτέ στην πράξη; :flipout:

Εδώ και 50-60 χρόνια, χρησιμοποιείται λευκό παράθυρο σε επιφάνεια 11% με μαύρο φόντο ή το γνωστό pattern της EBU με λευκό παράθυρο πλευράς 13,13% σε γκρι φόντο... O APL limiter (ABL) δεν ανακαλύφθηκε για τις Plasma ξέρεις, από τις CRT τον κληρονόμησαν. Και δεν είναι και τόσο πλασματικό όσο θέλεις να πιστεύεις αυτό το νούμερο. Tουναντίον, σε αυτή την περίπτωση πλασματικό είναι το νούμερο που θα πάρεις από τη σκακιέρα, τουλάχιστον για το 99,999% του χρόνου, εκτός και αν σκοπεύεις να βλέπεις ένα λευκό παράθυρο με επιφάνεια 50% και όχι υλικό βίντεο... :p

Ναι, το ξέρω. Αλλά στην U20 υπάρχουν και ντόπιες μετρήσεις. Οι σειρές 10 και 20 ήταν kinder έκπληξη. Να δούμε την σειρά 30...

Aφού το ξέρεις, μη μου βάζεις το "ίδιο" σε εισαγωγικά τότε, θα νομίσει κανείς πως μόνο την U20 αφορούσαν τα rising blacks...

Ναι. Μόνο που δεν υπογράφω ότι δεν είναι και πιο φωτεινό. Λέω ένα 0.07 για να μην με πεις υπερβολικό... :flipout:

Eντάξει, εγώ θα περιμένω κάποια μέτρηση με όργανο...

Ναι. Όποιος θέλει, περνάει από το πλαίσιο Μαγούλας και κάνει άμεση σύγκριση.
Ή όπου αλλού βρεί U30 να παίζει.

Τότε, μάλλον οι C530 της φίλης μου και του οφθαλμίατρού μου, θα είναι χαλασμένες και οι δύο... Να τους το πω όσο έχουν εγγύηση ακόμα... :laugh:

χμμμμμμ μέτρηση με όργανο ε???? αν σε 0 ire (μαύρο) έχει 0.032 είναι οκ ή πολύ??????

Γιατί, στις ασπρόμαυρες ταινίες δεν θα σε ενοχλήσει το dithering και το false contouring; :flipout:

Α, δεν ξέρω, εσύ ανέφερες ότι παίζει καλύτερα το avclub test. Ασπρόμαυρο δεν είναι αυτό;
Εγώ έγχρωμο σταρ είδα... :flipout:

Όλοι, εκτός από τον petasis... :rofl:

Ξεχνάς και τον οργανισμό ISO. Μια μέτρηση υπάρχει που προσεγγίζει περισσότερο κανονικές συνθήκες θέασης.
Είμαστε 2... :flipout:

Πραγματικά πιστεύεις ότι θα βάλεις σε μια πλάσμα έναν αισθητήρα, θα την βάλεις να παίζει ότι υλικό θες (ταινία ή ζωντανό πρόγραμμα) και θα μετρήσεις ποτέ 200 cd/m2; Το πολύ πολύ να πετύχεις τίτλο τέλους με 3 γράμματα... (να ταιριάζει με το πάττερν που θα μετρήσεις τα 200 nits)... :flipout:

Εδώ και 50-60 χρόνια, χρησιμοποιείται λευκό παράθυρο σε επιφάνεια 11% με μαύρο φόντο ή το γνωστό pattern της EBU με λευκό παράθυρο πλευράς 13,13% σε γκρι φόντο... O APL limiter (ABL) δεν ανακαλύφθηκε για τις Plasma ξέρεις, από τις CRT τον κληρονόμησαν. Και δεν είναι και τόσο πλασματικό όσο θέλεις να πιστεύεις αυτό το νούμερο. Tουναντίον, σε αυτή την περίπτωση πλασματικό είναι το νούμερο που θα πάρεις από τη σκακιέρα, τουλάχιστον για το 99,999% του χρόνου, εκτός και αν σκοπεύεις να βλέπεις ένα λευκό παράθυρο με επιφάνεια 50% και όχι υλικό βίντεο... :p

Την μέτρηση λευκού 100% σε γκρι φόντο 50% την δέχομαι. Εκεί δίνουν οι πλάσμα 200 nits; (Έχω την εντύπωση ότι θα πάρεις νούμερο σκακιέρας...)
Μέτρηση σε 11% λευκό σε μαύρο φόντο, δεν δέχομαι. Εκτός και αν βρεις κάποιον οργανισμό να το προτείνει.
Το πάττερν εδώ: tech.ebu.ch/docs/tech/tech3325.pdf, σελίδα 11.
Παράθυρο με μόνο 13% λευκό σε μαύρο, προτείνει η EBU για μέτρηση μαύρου, όχι λευκού.

Aφού το ξέρεις, μη μου βάζεις το "ίδιο" σε εισαγωγικά τότε, θα νομίσει κανείς πως μόνο την U20 αφορούσαν τα rising blacks...
Μα σε νήμα U είμαστε... Εννοείται ότι το κάνουν όλες οι 10/20, και βλέπουμε...

Eντάξει, εγώ θα περιμένω κάποια μέτρηση με όργανο...
Φοβάμαι αυτή δεν θα την δούμε ποτέ...
Τότε, μάλλον οι C530 της φίλης μου και του οφθαλμίατρού μου, θα είναι χαλασμένες και οι δύο... Να τους το πω όσο έχουν εγγύηση ακόμα... :laugh:

Φυσικά, μην τους αφήνεις στην άγνοια τους ανθρώπους... :flipout:

χμμμμμμ μέτρηση με όργανο ε???? αν σε 0 ire (μαύρο) έχει 0.032 είναι οκ ή πολύ??????

Η U20 φρέσκια μέτραγε 0.024. Δεν είναι κακό το 0.032, αλλά στο παρελθόν είχαμε δει και καλύτερα (άλλο που δεν διατηρούνταν σε βάθος χρόνου).

Η μέτρηση είναι από την δική σου τηλεόραση; (S30 αν δεν κάνω λάθος; )

Ειναι λιγοτερο παντως απο Sony HX920 που μετρηθηκε στα 0.05 nits , Philips 9706 που μετρηθηκε στα 0.04 nits και Samsung D8000 που μετρηθηκε στα 0.06 nits (ολες καλιμπραρισμενες).

οχι δεν είναιο από s30. ξέρουμε πόσο έχει η s30 0.024 ή 0.03 από reviews. έχω γράψει 0.032 δεν έχω γράψει μονάδες. αν είναι 0.032 fl/t είναι καλό ή κακό ??????????

Ξεχνάς και τον οργανισμό ISO. Μια μέτρηση υπάρχει που προσεγγίζει περισσότερο κανονικές συνθήκες θέασης.
Είμαστε 2... :flipout:

Έτσι λέει ο ISO, ότι μετράμε μέγιστες φωτεινότητες με σκακιέρα; :chinscratch:

Πραγματικά πιστεύεις ότι θα βάλεις σε μια πλάσμα έναν αισθητήρα, θα την βάλεις να παίζει ότι υλικό θες (ταινία ή ζωντανό πρόγραμμα) και θα μετρήσεις ποτέ 200 cd/m2; Το πολύ πολύ να πετύχεις τίτλο τέλους με 3 γράμματα... (να ταιριάζει με το πάττερν που θα μετρήσεις τα 200 nits)... :flipout:

Πραγματικά, πιστεύεις ότι θα βάλεις σε μια LCD έναν αισθητήρα, θα την βάλεις να παίζει ό,τι υλικό θες (ταινία ή ζωντανό πρόγραμμα) και θα μετρήσεις ποτέ 200 cd/m2; Πόσο συχνά νομίζεις ότι υπάρχει λευκό 100IRE, πέρα από τίτλους και υπότιτλους (κι εκεί, δεν είναι πάντα 100IRE) και δη σε μεγάλη επιφάνεια;

Αν έχεις ρυθμισμένα τα 100IRE σε 200 cd/m2, για gamma 2.2, τα 90IRE θα δίνουν 158,6 cd/m2, τα 80IRE θα δίνουν 122,4 cd/m2 και τα 70IRE μόλις 91,2 cd/m2.

Την μέτρηση λευκού 100% σε γκρι φόντο 50% την δέχομαι. Εκεί δίνουν οι πλάσμα 200 nits; (Έχω την εντύπωση ότι θα πάρεις νούμερο σκακιέρας...)
Μέτρηση σε 11% λευκό σε μαύρο φόντο, δεν δέχομαι. Εκτός και αν βρεις κάποιον οργανισμό να το προτείνει.
Το πάττερν εδώ: tech.ebu.ch/docs/tech/tech3325.pdf, σελίδα 11.
Παράθυρο με μόνο 13% λευκό σε μαύρο, προτείνει η EBU για μέτρηση μαύρου, όχι λευκού.

Μπρε μάναμ', το παράθυρο με 13% λευκό σε μαύρο πώς σου ήρθε; :rofl: Φυσικά και δεν το ανέφερα, εκεί θα πάρεις και 300 cd/m2 σε Plasma και αυτό θα είναι όντως πλασματικό νούμερο... :a0210:

Όσον αφορά το διαβόητο Black, white and simultaneous contrast pattern της EBU, δεν θα πάρεις μεν το νούμερο του 11% παραθύρου (αν και λογικά πιο κοντά σε αυτό θα είσαι), αλλά ούτε και της σκακιέρας. Η σκακιέρα έχει APL 50%, το παράθυρο έχει APL 11%, ενώ το Black, white and simultaneous contrast pattern της EBU έχει APL που επηρεάζεται από το gamma (για 2.0 είναι 24,5%, για 2.2 είναι 21,62% και για 2,4 είναι 20,27%)...

vas_papavas said:
οχι δεν είναιο από s30. ξέρουμε πόσο έχει η s30 0.024 ή 0.03 από reviews. έχω γράψει 0.032 δεν έχω γράψει μονάδες. αν είναι 0.032 fl/t είναι καλό ή κακό ??????????

Aν είναι 0.032 fL, o petasis δικαιώνεται... :D

0.032 fL = ~0,11 cd/m2

Kανένα link, Βασίλη;

ναι για 0.11 μιλάμε (cd/m2). μια μέτρηση είναι - τιποτε άλλο. αφορά ασιατικό μοντέλο και η τιμή που δίνει για την 50u20 φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε αυτή που έχει μετρήσει ο γιώργος 0.07 -0.08 (δεν ξέρω αν είναι ansi του γιώργου)

http://forum.lowyat.net/topic/1809605

Last edited: