Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ο ενισχυτής μου έχει 1 έξοδο και το κάνει. Του συνδέω τον αποκωδικοποιητή και τον σερβίρει στην tv ακόμα κι όταν είναι κλειστός.

Καλησπέρα.

Έχω απορία. Ξέρεις κάποιος αν υπάρχει τρόπος να αλλάξω θέση στην μπάρα της έντασης της τηλεόρασης όταν εμφανίζεται. Να την βάλω πάνω από κάτω που βγαίνει.

Ζητάω πολλά;!! :slapface:

Ευχαριστώ.

Είδα life of pi στην ut50 και έπαθα ζημιά ....
Τρομερή ταινία , τρομερά χρώματα , τρομερή εικόνα στο panel ...

Υπεριωνα , ακόμη δεν έχω εγκατασταθει στο νέο σπίτι και την 750 την τρώει ακόμα η Μαρμαγκα ...
Νομίζω όμως πως η ultimate σύγκριση θα γίνει με life of pi και στη Sony για να βγει το πιο ορθό συμπέρασμα ...

Stay tuned ...

Παιδιά παρατηρώ αυξημένο crosstalk σε 3d υλικό. Παίζω με τις τιμες του 3d απο την tv και παρατηρώ οτι στη default θέση, υπαρχουν έντονα δίπλα είδωλα στο βάθος της εικόνας. Όσο αυξάνω την τιμή, το crosstalk απλα μεταφερεται προς τα εξω. Υπάρχει τροπος μείωσης του φαινομένου; Σε ξένα site αναφέρεται συχνα πως τα 48hz βοηθάνε πολύ. Υπάρχει τέτοια ρύθμιση;

Παιδιά παρατηρώ αυξημένο crosstalk σε 3d υλικό. Παίζω με τις τιμες του 3d απο την tv και παρατηρώ οτι στη default θέση, υπαρχουν έντονα δίπλα είδωλα στο βάθος της εικόνας. Όσο αυξάνω την τιμή, το crosstalk απλα μεταφερεται προς τα εξω. Υπάρχει τροπος μείωσης του φαινομένου; Σε ξένα site αναφέρεται συχνα πως τα 48hz βοηθάνε πολύ. Υπάρχει τέτοια ρύθμιση;

Τσέκαρε μήπως έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή overscan/ μέγεθος σάρωσης . Είναι στις επιλογές εικόνας, ρυθμισεις για προχωρημένους. Βάλτο στο όχι.

Τσέκαρε μήπως έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή overscan/ μέγεθος σάρωσης . Είναι στις επιλογές εικόνας, ρυθμισεις για προχωρημένους. Βάλτο στο όχι.

Το έβαλα στο όχι αλλά δεν είδα ιδιαίτερη αλλαγή. Ειδικα στα σκοτεινά πλάνα, είναι πολύ έντονο. Σημειωτέον, αναφέρομαι σε sbs 3d. Υποθέτω οτι η ρύθμιση για τα 48hz δεν υπάρχει στις ευρωπαϊκές ut50... Παραδόξως αναφέρεται ως η μονη λύση εξω. Οι ρυθμίσεις σας για αντίθεση και φωτεινότητα στο 3d, μήπως και βελτιωσω την κατάσταση;

Μια ερώτηση. Έβλεπα χτες το βράδυ το real manchester από sky uk και από net HD (εναλάξ τα έκανα για να συγκρίνω αν φταίνε οι πηγές ή η τηλεόραση για τα διάφορα glitches που παρατηρούσα). Στα γρήγορα και σχετικά πλάνα το γκαζόν έχανε την ευκρίνειά του. Γινόταν μια άμορφη πράσινη μάζα. Το έβλεπα σε κάθε γρήγορη κίνηση της κάμερας (έχω ut50, 50''). Στην 42" ut30 δε παρατήρησα κάτι τέτοιο. Είναι θέμα περιορισμού του bitrate που στην 50άρα το βλέπεις ενώ στη 42άρα δε φαίνεται λόγω μικρότερου μεγέθους?

Δεν έχεις παρά να πλησιάσεις πιο κοντά στη 42άρα για να το διαπιστώσεις, αν και εμένα αυτό που περιγράφεις μου κάνει μάλλον για ενεργό P-NR στη UT50 και ανενεργό στη UT30... ;)

Ξέρει κανείς αν η συγκεκριμένη τηλεόραση υποστηρίζει FullHD 3D (3840x2160)???

Η ανάλυση που δίνεις στην παρένθεση, αντιστοιχεί σε UHD και όχι σε FullHD 3D. Η τηλεόραση δέχεται σήμα FullHD 3D, όπως όλες οι 3D τηλεοράσεις των τελευταίων 3 ετών άλλωστε, μόνο αν αυτό τροφοδοτηθεί κατά frame packing...

Ενσυρματα εννοω, κατι σαν το pass through δηλαδη.

Μόνο το σήμα του δέκτη DVB-T παρέχεται σε έξοδο composite μέσω του βύσματος SCART...

Η plasma απο εξω απο το panel εχει γυαλι;
Μπορω να την καθαρισω με υγρο πανι;

Ένα πολύ ελαφρά νoτισμένο απαλό πανάκι ή Wettex θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις καθαριστικά υγρά οποιουδήποτε τύπου...

Το έβαλα στο όχι αλλά δεν είδα ιδιαίτερη αλλαγή. Ειδικα στα σκοτεινά πλάνα, είναι πολύ έντονο. Σημειωτέον, αναφέρομαι σε sbs 3d. Υποθέτω οτι η ρύθμιση για τα 48hz δεν υπάρχει στις ευρωπαϊκές ut50... Παραδόξως αναφέρεται ως η μονη λύση εξω. Οι ρυθμίσεις σας για αντίθεση και φωτεινότητα στο 3d, μήπως και βελτιωσω την κατάσταση;

Σε ποιό υλικό/σκηνή αναφέρεσαι, με τί player το αναπαράγεις και ποιά γυαλιά χρησιμοποιείς;

Μην μπερδεύεσαι με τα 48Hz, αυτό αφορά τα αμερικάνικα μοντέλα. Στα ευρωπαϊκά, η αναπαραγωγή 3D υλικού των 24 γίνεται εξ ορισμού στα 48Hz για κάθε μάτι. Αν θέλεις, μπορείς να το αλλάξεις αυτό στα 50 ή 60Hz για κάθε μάτι, επιλέγοντας 100 ή 120Hz αντίστοιχα, στο Μενού -> Εικόνα -> Ρυθμ. για προχωρημένους -> Ρυθμός ανανέωσης 3D...

Αναφέρομαι σε 3d sbs mkv.Το player μου είναι το himedia hd200. Το μεγαλυτερο πρόβλημα το συνάντησα στο silent hill 3d. Παρεμπιπτόντως ειναι το πρωτο "πανω κάτω" mkv που έχω συναντήσει. Τα γυαλιά είναι τα φθηνά 4100 της samsung.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απο όσες ταινίες 3d έχω δει οι OU κάθονται πάρα πολύ καλά και από θέμα υποτίτλων ο πλέιερ μου διαβάζει άνετα .srt και τους προβάλλει κανονικά σε 3d υλικό. Ενώ οι SBS ταινίες έχουν σε εμένα τις περισσότερες φορές ένα θεματάκι. Να μην μιλήσω για τους υπότιτλους που πρέπει να τους μετατρέψω σε idx/sub για να παιχτούνε σωστά. Δεν ξέρω αν τυχαίνει στο rip.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχω NOVA. Ποιες ρυθμισεις προτεινεται οτι ειναι οι καλυτερες;
Εχω δοκιμασει καποιες απο το thread αλλα δεν μου αρεσαν και πολυ...θα ηθελα κατι πιο φωτεινο

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αναφέρομαι σε 3d sbs mkv.Το player μου είναι το himedia hd200. Το μεγαλυτερο πρόβλημα το συνάντησα στο silent hill 3d. Παρεμπιπτόντως ειναι το πρωτο "πανω κάτω" mkv που έχω συναντήσει. Τα γυαλιά είναι τα φθηνά 4100 της samsung.

Κατέβασε αυτό (την έκδοση mp4) και παίξε με το himedia το Basic Settings -> 5-Sharpness & Overscan. Βλέπεις κανονικά τη λευκή γραμμή πάχους ενός pixel γύρω-γύρω; Στα κουτάκια κάτω αριστερά και πάνω δεξιά φαίνονται καθαρά οι κουκίδες και οι λεπτές γραμμές, χωρίς παραμορφώσεις;

Εχω NOVA. Ποιες ρυθμισεις προτεινεται οτι ειναι οι καλυτερες;
Εχω δοκιμασει καποιες απο το thread αλλα δεν μου αρεσαν και πολυ...θα ηθελα κατι πιο φωτεινο

Aπενεργοποίησε τα "Λειτουργία Eco" και "Εξοικον. ενέργειας" και ανέβασε ακολούθως το ρυθμιστικό της αντίθεσης εκεί που σε ικανοποιεί το εκπεμπόμενο φως του πάνελ...

Η ρύθμιση «ανίχνευση υλικού φιλμ» να είναι on ή off και η ρύθμιση IFC σε πια θέση?
Η ερώτηση αφορά και OTEtv και BluRay

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η ρύθμιση «ανίχνευση υλικού φιλμ» να είναι on ή off και η ρύθμιση IFC σε πια θέση?
Η ερώτηση αφορά και OTEtv και BluRay

Αν και όταν παρακολουθείς ταινίες από τον ενσωματωμένο δέκτη ή πηγές 480i/576i/1080i, βάζε την "Ανιχν. υλικού φιλμ" στο "Ναι".

Όσον αφορά το IFC, τυπικά, για αποτέλεσμα με πιστότητα ως προς το πρωτογενές υλικό, το βάζεις στο "Ελάχιστο" για υλικό βίντεο και στο "Όχι" σε ταινίες. Αν δεν σε ενδιαφέρει η πιστότητα, μπορείς να πειραματιστείς και με τις υπόλοιπες επιλογές και να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στα γούστα σου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες απλά καμία φορά με το IFC στο μεσαίο η κίνηση γίνετ λίγο πιο εντυπωσιακή!
Είναι φυσιολογικό όμως που στο μεσαίο ή στο μέγιστο IFC αν παρατηρήσεις την κίνηση βλέπεις κάτι σπασίματα “κοψίματα” ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες απλά καμία φορά με το IFC στο μεσαίο η κίνηση γίνετ λίγο πιο εντυπωσιακή!
Είναι φυσιολογικό όμως που στο μεσαίο ή στο μέγιστο IFC αν παρατηρήσεις την κίνηση βλέπεις κάτι σπασίματα “κοψίματα” ?

Αυτά τα βλέπεις γενικά ή μήπως μόνο στην ΟΤΕtv/τηλεοπτικό;

Τυπικά, ένας αλγόριθμος frame interpolation δύναται να προκαλέσει ξερόβηχες στη ροή της κίνησης, αν πέσει σε δύσκολη σκηνή (πολλαπλές κατευθύνσεις κίνησης με πολύ λεπτομέρεια), αν και οι ξερόβηχες του IFC συγκεκριμένα, κατά κανόνα εκφράζονται με "νερά" και "judder με motion blur" κι όχι με frame skip/stutter...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις -

Αυτά τα βλέπεις γενικά ή μήπως μόνο στην ΟΤΕtv/τηλεοπτικό;

Τυπικά, ένας αλγόριθμος frame interpolation δύναται να προκαλέσει ξερόβηχες στη ροή της κίνησης, αν πέσει σε δύσκολη σκηνή (πολλαπλές κατευθύνσεις κίνησης με πολύ λεπτομέρεια), αν και οι ξερόβηχες του IFC συγκεκριμένα, κατά κανόνα εκφράζονται με "νερά" και "judder με motion blur" κι όχι με frame skip/stutter...

Τα σπασίματα τα βλέπω σε ΟΤΕTV σε HD κανάλια (πχ ΟΤΕ Cinema HD) με IFC στο μέγιστο, σε Blue Ray δεν έχω παρατηρήσει κάτι εκτός το motion blur που από ότι κατάλαβα είναι φυσιολογικό λόγο της εξομάλυνσης της κίνησης. Τα frame skip/stutter που γράφεις είναι αυτά τα κοψίματα στην κίνηση? Γιατί ρωτάς αν τα βλέπω μόνο σε τηλεοπτικό, αν παρατηρήσω να τα κάνει και σε άλλες πηγές πχ Blu-ray μπορεί να είναι και ελάττωμα του υλικού? Από ότι βλέπω όμως όταν βάζω το IFC στο μεσαίο σταματά να τα κάνει . το IFC δεν συνηθίζω να το βάζω στο OFF ή χαμηλό γιατί η κίνηση δείχνει πολύ ξερή σαν να παίζει μια TV στα 50ΗZ.