Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σιγά τις Αστραλές...

Φωτεινές σαν LCD, gamma 1.7 και εικόνα φλατ που χρειάζεται πολύ καλιμπράρισμα!!!:aetsch::aetsch:

A, ολα κι ολα.
Καλιμπραρισμα μπορει να θελουν, αλλα τουλαχιστον με τη βοηθεια του αγγιζουν επιπεδα αναφορας.
Το μονο κοινο που εχουν με lcd ειναι η σαφης ελλειψη καμπυλων και πληθωρικοτητας,
αλλα αν μου βγαλεις αυτες τις κουκλες παρωχημενες σχεδιαστικα, θα χασω καθε ιδεα.
Ειδικα για τις 2 πρωτες θα συμφωνουσε και ο ΛεΠα μαζι μου:
"Το ωραιοτερο plasma του κοσμου" :flipout:

@ gal en
Sinister = ταινιαρα .......

Μετά το the ring βάζω πλέον sinister ...
Οσο για την pany ειναι άψογη ....

Υποθετω λοιπον οτι δεν ξερει κανεις αν γινεται να περαστει το Αυστραλιανο firmware στην Ευρωπαικη τηλεοραση...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υποθετω λοιπον οτι δεν ξερει κανεις αν γινεται να περαστει το Αυστραλιανο firmware στην Ευρωπαικη τηλεοραση...

Φαντάζομαι ότι εάν γινόταν θα είχε μαθευτεί....

Και να γινόταν θα ήταν μάλλον επικίνδυνο αφού οι προδιαγραφές δεν είναι ακριβώς οι ίδιες.

Σε τρώει το δάχτυλο βλέπω!!! :slapface:

Μια ερώτηση. Έβλεπα χτες το βράδυ το real manchester από sky uk και από net HD (εναλάξ τα έκανα για να συγκρίνω αν φταίνε οι πηγές ή η τηλεόραση για τα διάφορα glitches που παρατηρούσα). Στα γρήγορα και σχετικά πλάνα το γκαζόν έχανε την ευκρίνειά του. Γινόταν μια άμορφη πράσινη μάζα. Το έβλεπα σε κάθε γρήγορη κίνηση της κάμερας (έχω ut50, 50''). Στην 42" ut30 δε παρατήρησα κάτι τέτοιο. Είναι θέμα περιορισμού του bitrate που στην 50άρα το βλέπεις ενώ στη 42άρα δε φαίνεται λόγω μικρότερου μεγέθους?

Επίσης στις γρήγορες κάμερες με πράσινο φόντο φαίνονται πολλά περίεργα πράγματα. Μία δύο γραμμές κάθετεςστη δεξιά πλευρά (πολύ αχνές αλλά αφήνουν γέυση). Ένα εφέ σαν ζελές στην οθόνη που ενώ τα πάντα κινούνται αυτό παραμένει στάσιμο (σα να είναι λερωμένο το πάνελ εσωτερικά και να φαίνονται οι σκιές της βρώμας όταν η κάμερα έχει πράσινο φόντο και γρήγορη κίνηση, είναι αδύνατο να αποτυπωθεί σε φωτογραφία το συγκεκριμένο). Επίσης είχα ξεχάσει τους υπότιτλους του sky οι οποίοι είναι λευκά γράμματα με μάυρο περίγραμμα και δεξιά/αριστερά αυτών φαινόταν κάμποσες άσπρες γραμμούλες σα να κάνουν fade out οι υπότιτλοι μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο παρατήρησα και με μιά κάρτα που έβγαλε το media player (δείχνει bitrate/frequency και διάφορα άλλα στοιχεία εν ώρα ταινίας) η οποία πάλι έχει άσπρα γράμματα με γκρί φόντο.

Θα μου πεί κανείς, βλέπεις μπάλα με υπότιτλους ή ταινία με ανοιχτό το παράθυρο των πληροφοριών? Όχι για αυτό και δε τα είχα ξανά παρατηρήσει. Χτές τα είδα όλα και σκάλωσα λίγο.

Όταν οι υπότιτλοι είναι λευκοί χωρίς περίγραμμα δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Είμαι αρκετά προβληματισμένος, δε θα το κρύψω. Ήξερα πως με 600 δε θα πάρω θαύματα και ήξερα τη πιθανότητα των κάθετων γραμμών αλλά εχουν αρχίσει να με χαλάνε πολλά πράγματα που ναι μεν στις ταινίες δύσκολα τα παρατηρεί κανείς, στη μπαλίτσα όμως σκαλώνει το μάτι σε πολλές ''ατέλειες''

Προφανώς έχεις dirty screen και banding. Όπως λες και εσύ με 600 ευρώ για 50" και FullHD και 3D πρέπει να γίνουν και κάποιοι συμβιβασμοί στην ποιότητα.

Σκέψου ότι άλλοι την πλήρωσαν 1000 ευρώ και έχουν τα ίδια προβλήματα.

Καλησπέρα σε όλους στο forum.
Είμαι και εγώ ένας νέος κάτοχος 42άρας UT50. Μπορεί κάποιον να μου πει αν βλέπει σωστά 3d ελληνικούς υπότιτλους?
Χρησιμοποιώ τον ενσωματωμένο player της TV και τους βγάζει στα σανσκριτικά. Εκτός από την επιλογή να μάθω σανσκριτικά, υπάρχει τρόπος (firmware) να παιχτούν σωστά (ελληνικά)? Φαίνεται πως είναι πρόβλημα κωδικοποίησης.
Επίσης, επειδή είμαι νέος στην 3d τεχνολογία προσπάθησα χθες το βράδυ να ενσωματώσω ελληνικούς υπότιτλους με το 3d subtitler και το mkvmerge αλλά όταν πάω να παίξω την ταινία και να βάλω τους ελληνικούς υπότιτλους "κολλάει" το σύστημα και δεν γίνεται τίποτα (Ενώ ξεκινάει και παίζει, όταν πάω να του βάλω να δείχνει τους υπότιτλους "κολλάει")

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αγορασα την καμερα για skype την συνδεσα σημερα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος αν και η τιμη ειναι τσουχτερη την χρειαζομουν για τους γονεις .
Εικονα και φωνη πολυ ανώτερη απο ενα laptop που εχω .
Ειναι πολυ απλη η χρηση οταν τους καλω , ενα πληκτρο οκ πατουν και συνδεομαστε .

Μια ερώτηση. Έβλεπα χτες το βράδυ το real manchester από sky uk και από net HD (εναλάξ τα έκανα για να συγκρίνω αν φταίνε οι πηγές ή η τηλεόραση για τα διάφορα glitches που παρατηρούσα). Στα γρήγορα και σχετικά πλάνα το γκαζόν έχανε την ευκρίνειά του. Γινόταν μια άμορφη πράσινη μάζα. Το έβλεπα σε κάθε γρήγορη κίνηση της κάμερας (έχω ut50, 50''). Στην 42" ut30 δε παρατήρησα κάτι τέτοιο. Είναι θέμα περιορισμού του bitrate που στην 50άρα το βλέπεις ενώ στη 42άρα δε φαίνεται λόγω μικρότερου μεγέθους?

Επίσης στις γρήγορες κάμερες με πράσινο φόντο φαίνονται πολλά περίεργα πράγματα. Μία δύο γραμμές κάθετεςστη δεξιά πλευρά (πολύ αχνές αλλά αφήνουν γέυση). Ένα εφέ σαν ζελές στην οθόνη που ενώ τα πάντα κινούνται αυτό παραμένει στάσιμο (σα να είναι λερωμένο το πάνελ εσωτερικά και να φαίνονται οι σκιές της βρώμας όταν η κάμερα έχει πράσινο φόντο και γρήγορη κίνηση, είναι αδύνατο να αποτυπωθεί σε φωτογραφία το συγκεκριμένο). Επίσης είχα ξεχάσει τους υπότιτλους του sky οι οποίοι είναι λευκά γράμματα με μάυρο περίγραμμα και δεξιά/αριστερά αυτών φαινόταν κάμποσες άσπρες γραμμούλες σα να κάνουν fade out οι υπότιτλοι μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο παρατήρησα και με μιά κάρτα που έβγαλε το media player (δείχνει bitrate/frequency και διάφορα άλλα στοιχεία εν ώρα ταινίας) η οποία πάλι έχει άσπρα γράμματα με γκρί φόντο.

Θα μου πεί κανείς, βλέπεις μπάλα με υπότιτλους ή ταινία με ανοιχτό το παράθυρο των πληροφοριών? Όχι για αυτό και δε τα είχα ξανά παρατηρήσει. Χτές τα είδα όλα και σκάλωσα λίγο.

Όταν οι υπότιτλοι είναι λευκοί χωρίς περίγραμμα δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Είμαι αρκετά προβληματισμένος, δε θα το κρύψω. Ήξερα πως με 600 δε θα πάρω θαύματα και ήξερα τη πιθανότητα των κάθετων γραμμών αλλά εχουν αρχίσει να με χαλάνε πολλά πράγματα που ναι μεν στις ταινίες δύσκολα τα παρατηρεί κανείς, στη μπαλίτσα όμως σκαλώνει το μάτι σε πολλές ''ατέλειες''

Σε τι αντιθεση εβλεπες το ματς?
Επισης μιας και δεν θα φαινονταν σε φωτο τα υπολοιπα, υπαρχει η δυνατοτητα να τραβηξεις ενα συντομο βιτεακι για να το δουμε πιο σωστα το θεμα?

Γινεται να παιξω υποτιτλους στην τηλεοραση μεσω DLNA?
Εχω το PLEX και το Serviio.
Ποιες ρυθμισεις πρεπει να κάνω;

Γινεται να παιξω υποτιτλους στην τηλεοραση μεσω DLNA?
Εχω το PLEX και το Serviio.
Ποιες ρυθμισεις πρεπει να κάνω;

Ο Serviio μου παιζει υποτιτλους στη ut50 χωρις καποια ξεχωριστή ρυθμιση.
Υπαρχουν βεβαια στο forum του Serviio καποια αρχεια profiles.xml που περιεχουν configuration για διάφορα μοντελα πανυ.

Για αρχή, αν δεν τα έχεις κάνει ήδη:

Μενού -> Ρυθμίσεις -> Άλλες ρυθμίσεις -> Εξοικον. ενέργειας -> Όχι

Μενού -> Ρυθμίσεις -> Για προχωρημένους -> Ναι

Στη συνέχεια, θα πας στην είσοδο HDMI που έχεις συνδέσει το WD και θα επιλέξεις mode εικόνας True Cinema. "Ζωντανό Χρώμα", "Λειτουργία Eco", "P-NR" θα τα βάλεις στο "Όχι" και την "Οξύτητα" στο "0". Πιο κάτω στο μενού, θα βρεις ένα υπομενού "Ρυθμ. για προχωρημένους". Εκεί, θα βάλεις το "Gamma" στο "2.6", "Intelligent Frame Creation/24p Smooth Film" στο "Όχι", "Overscan 16:9" στο "Όχι" και "Περιστροφή pixels" στο "Αυτόματα".

Ακολούθως, θα ορίσεις το ρυθμιστικό "Αντίθεση" εκεί, όπου το εκπεμπόμενο φως του πάνελ σε ικανοποιεί και δεν σε κουράζει για τις συνήθεις συνθήκες θέασής σου (νομίζω μία τιμή από το 48 μέχρι το 55 θα είναι εντάξει). Αφού το κάνεις κι αυτό, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις κάποια από τα παττερνάκια που κατεβάσες. Πρώτα, θα βάλεις να παίζει το "Black Clipping", που θα το βρεις στον φάκελο "Basic Settings". Θα δεις μια εικόνα παρόμοια με αυτή που περιγράφεται εδώ. Θα πλησιάσεις αρκετά κοντά στο πάνελ και θα βάλεις το ρυθμιστικό "Φωτεινότητα" σε μια τέτοια τιμή, ώστε να βλέπεις μόνο τις μπάρες από το 17 και πάνω να αναβοσβήνουν (με Gamma 2.6 και player το WD, λογικά το +2 θα πρέπει να σου βγει σωστό).

Αφού τελειώσεις με αυτό, θα βάλεις τα δύο επόμενα pattern του ίδιου φακέλου (APL Clipping & White Clipping) και θα κάνεις έναν έλεγχο για το λευκό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αναβοσβήνουν οι μπάρες τουλάχιστον μέχρι και το 234. Αν αναβοσβήνουν και πάνω από το 234, δεν σε πειράζει αυτό και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια επιπλέον επέμβαση. Αν τυχόν δεν αναβοσβήνουν οι μπάρες από το 234 και κάτω, τότε θα πρέπει να μειώσεις την τιμή της "Αντίθεσης", μέχρι να εμφανιστούν.

Τέλος, στον φάκελο "Misc Patterns" και στον υποφάκελο "A - Additional", θα βρεις το pattern "4-Color Clipping". Εδώ, θα πρέπει να αναβοσβήνουν οι μπάρες και για τα 3 χρώματα, τουλάχιστον μέχρι και το 233. Αν ναι, έχεις τελειώσει. Αν τυχόν δεν, χαμηλώνεις το ρυθμιστικό "Χρώμα" μέχρι να αναβοσβήνουν.

Συγχαρητήρια, μόλις έφτασες στο πιο πιστό αποτέλεσμα ως προς τα πρότυπα που είναι δυνατόν χωρίς τη χρήση οργάνων ή τη συνδρομή επαγγελματία...

Καλόστρωτη και καλοθέατη !!! :ernaehrung004:

Όσον αφορά τους υπότιτλους:

1ον) Φρόντισε να είναι η ονομασία ίδια με της ταινίας, χωρίς επιπλέον καταλήξεις, π.χ. movie.mkv και movie.srt.

2ον) Την ώρα της αναπαραγωγής, πατάς options στο τηλεκοντρόλ και από εκεί θα βρεις επιλογή για εμφάνιση υπότιτλου και ορισμό γλώσσας.
Τα πατερν που τα βρισκω? τα πρωτα βηματα τα εκανα. αφου τα βρω μπορω να τα αποθηκευσω σε usb και να τα παιξω απο το bluray ?

Τα πατερν που τα βρισκω? τα πρωτα βηματα τα εκανα. αφου τα βρω μπορω να τα αποθηκευσω σε usb και να τα παιξω απο το bluray ?

Πανω πανω στη σελιδα εχει λινκ downloads.
Nαι, μεσω usb θα τα παιξεις.