Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά επειδή εδώ στη Κύπρο δε νομίζω να γίνεται εύκολα αλλαγή σε περίπτωση που βρω ελαττωματικό pixel μήπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει ποσό συχνό φαινόμενο είναι να βρεθεί σ’αυτές τις πιο ακριβές σειρές της Panasonic V10 και G10 τέτοιο πρόβλημα;
μην αγχωνεσαι φιλε μου.και σε lcd που εχω και την χρησοπληρωσα κιολας ειχε το ιδιο φαινομενο.προβλημα δεν ειναι απο τη στιγμη που δεν το βλεπεις απο μια μεση αποσταση.σε ολες τις tv υπαρχει και θεωρειται κατι φυσιολογικο.γι'αυτο παρε τη plasma σου και μην σκας.αυτη τη στιγμη ειναι μπροστα απο τις αλλες τεχνολογιες.

Για χαρά.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για τις τιμές του gamma; Υπάρχει s-curve, 2.0, 2.2 και 2.5.

Τι ακριβώς γίνεται με τις εναλλαγές στις πιο πάνω τιμές;
Για μένα απλά φαίνεται ότι π.χ. στο 2.0 η οθόνη να είναι πιο ξεθωριασμένη (όχι κατ’ ανάγκη πιο bright). Είναι σωστό αυτό που αντιλαμβάνομαι ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι τιμές κάπου συγκεκριμένα για καλύτερη ποιότητα;

Το gamma 2.0 δεν σου φάνηκε ξεθωριασμένο.....είναι... ;)

...με πηγή κάποιο εξωτερικό player προτείνω να επιλέξεις το 2.2 και για τηλεοπτικό το 2.5.

Σε ευχαριστώ.
Αυτό κατάλαβα και εγώ και έτσι ακριβώς το χρησιμοποιώ. Ξέρεις τι ακριβώς είναι η τιμή s-curve που είναι κοντά στο 2.5;

Παιδιά μόλις είδα σε την 42V10 και έφαγα κόλλημα....!!!
Στο μαγαζί έκανα -ο αθεόφοβος- τεστ ΚΑΙ με DVD! Μου άρεσε πάρα πολύ..

Είμαι έτοιμος να την παραγγείλω αλλά το μόνο που με απασχολεί είναι η κατανάλωση:
τι εννοεί ο ποιητής εδώ? (απο την επίσημη ιστοσελίδα της panasonic):
Rated Power Consumption 350 W
On mode Average Power Consumption*** 200 W

Επίσης εσείς που την έχετε ήδη στο σπίτι σας είδατε να ζεσταίνεται? ή να ζεσταίνει το δωμάτιο?
Ρωτάω γιατί στο χώρο που θα τη βάλω ΔΕΝ έχει κλιματιστικό (με ενοχλεί) .....το καλοκαίρι θα παίζεται?

To θέμα της ζέστης και Plasma, αποτελεί φάντασμα του παρελθόντος πλέον...

Οι σειρές G και V που διαθέτουν ανεμιστήρες είναι δροσερές, οι S και U που είναι με παθητική ψύξη, δεν ζεσταίνονται περισσότερο από την μέση LCD με CCFL.

Όσον αφορά την κατανάλωση, εκεί ναι, οι Plasma καίνε το κάτι τις περισσότερο...

Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!

Επειδή μάλλον θα πάω να την παραγγείλω αύριο θέλω να ρωτήσω μόνο αν παρατηρήσατε να ζεσταίνει το δωμάτιο ...(για το καλοκαίρι), αν είναι δηλαδή κάτι που γίνεται αντιληπτό.

Πάντως βρε παιδιά σαν εικόνα έπαθα πλάκα, φοβερά κινηματογραφική!

Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!

Επειδή μάλλον θα πάω να την παραγγείλω αύριο θέλω να ρωτήσω μόνο αν παρατηρήσατε να ζεσταίνει το δωμάτιο ...(για το καλοκαίρι), αν είναι δηλαδή κάτι που γίνεται αντιληπτό.

Πάντως στην δική μου Pioneer kuro, καταλαβαίνεις την ζέστη που εκπέμπεται μόνο τις καλοκαιρινές ημέρες που έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ελάχιστες φορές δηλαδή. Υποθέτω το ίδο θα γίνεται και στις Panasonic. Οπότε μην ανησυχείς......

Πάντως βρε παιδιά σαν εικόνα έπαθα πλάκα, φοβερά κινηματογραφική!

Ετσι είναι οι plasma αγαπητέ. Απαξ και δεις την εικόνα τους δεν την αλλάζεις με τίποτα......

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

.... θέλω να ρωτήσω μόνο αν παρατηρήσατε να ζεσταίνει το δωμάτιο ...(για το καλοκαίρι), αν είναι δηλαδή κάτι που γίνεται αντιληπτό...

Εγώ λέω ότι δεν γίνεται αντιληπτή η αύξηση θερμοκρασίας στο χώρο...

...αλλά είμαι περίεργος να δω ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι η εκπομπή θερμότητας μιας plasma μπορεί να γίνει αντιληπτή και να αυξήσει την θερμοκρασία ενός δωματίου Χ κυβικών...:chinscratch:

...είτε χειμώνα....είτε καλοκαίρι...:D

Υ.Γ. 1: Σχετικά με την κατανάλωση η διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ ανέρχεται περίπου σε 50-70 , επί του συνολικού ποσού σε διάστημα ενός χρόνου με τον ίδιο χρόνο λειτουργίας. Από οικονομικής άποψης δεν είναι κάτι τραγικό, αυτό όμως δεν ισχύει για τους έχοντες οικολογικές ανησυχίες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...αλλά είμαι περίεργος να δω ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι η εκπομπή θερμότητας μιας plasma μπορεί να γίνει αντιληπτή και να αυξήσει την θερμοκρασία ενός δωματίου Χ κυβικών...:chinscratch:

...είτε χειμώνα....είτε καλοκαίρι...:D

Εγώ :flipout:
Επειδή δεν τα μπορώ τα κλιματιστικά, δεν πολυ-χρησιμοποιώ, και έχω δει αισθητή διαφορά το καλοκαίρι από τότε που αγόρασα επίπεδη LCD τηλεόραση.
Και αν προστεθεί και HTPC στην εξίσωση... :flipout:
Από αυτά που έχω δει σε κατάστημα οι πιο δροσερές είναι οι τηλεοράσεις με direct LED. Οι plasma και οι LCD με λάμπες είναι περίπου στα ίδια...

Μέτρηση της αύξησης της θερμοκρασίας είναι εύκολο να γίνει, αρκεί να είναι μικρό το δωμάτιο (~20 τμ) και χωρίς ρεύμα αέρα. Μισό με έναν βαθμό σίγουρα, 6-7 αν το θερμόμετρο είναι στο θερμό ρεύμα αέρα που θα δημιουργήσει η τηλεόραση στον χώρο πάνω της...

Δηλαδή...

... αν βάλουμε σε ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μια 50άρα plasma το καλοκαίρι (ή το χειμώνα) και κάτσουμε να δούμε τηλεόραση επί 24 ώρες...

...η θερμοκρασία του δωματίου των 60 κυβικών θα ανέβει 0,5 βαθμό Κελσίου...????

Υ.Γ. 1: Αν κάποιος κάθεται καλοκαιριάτικα μέσα σε εφτασφράγιστο δωμάτιο για να δει τηλεόραση ή γενικά κάθεται για να δει τηλεόραση 15 πόντους πίσω από την τηλεόραση....κάπου τα έχω χαμένα....:bird:

Υ.Γ. 2: Την Toshiba θα έρθεις να την δεις???...-bye-

Επτασφράγιστο δωμάτιο = άπνοια, που είναι συχνή το καλοκαίρι. Το είπα για να γίνει ένα γρήγορο τέστ με θερμόμετρο. Σχετικά με την αύξηση δεν είναι και τεράστια, και ούτε έχει να κάνει με τις ώρες λειτουργίας. Αλλά άμα έχει 33 βαθμούς, μισός και ένας ακόμα το καταλαβαίνεις...

Όσο για την toshiba, ακόμα δεν έχω εντοπίσει που βρίσκεται το κατάστημα... :blush:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επτασφράγιστο δωμάτιο = άπνοια, που είναι συχνή το καλοκαίρι. Το είπα για να γίνει ένα γρήγορο τέστ με θερμόμετρο. Σχετικά με την αύξηση δεν είναι και τεράστια, και ούτε έχει να κάνει με τις ώρες λειτουργίας. Αλλά άμα έχει 33 βαθμούς, μισός και ένας ακόμα το καταλαβαίνεις...

Όσο για την toshiba, ακόμα δεν έχω εντοπίσει που βρίσκεται το κατάστημα... :blush:

Κατ' αρχήν πως γίνεται να μην έχει σχέση η αύξηση θερμοκρασίας ενός χώρου με την ώρα λειτουργίας του θερμαντικού μέσου...:chinscratch:

Για να καταλάβω .......ας πούμε ότι ...

....κάποιος βλέπει τηλεόραση 20 Ιουλίου μέσα σε ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών....

...έχει ανοιχτό παράθυρο αλλά έξω έχει άπνοια ...

....η θερμοκρασία είναι 33 βαθμοί Κελσίου.....

...ανοίγει μια plasma 50άρα και κάθεται να δει από μια απόσταση 3 μέτρων..

Και το συμπέρασμα είναι ότι...

...η θερμοκρασία που θα αποβάλει η plasma με τους ανεμιστήρες, θα αυξήσει την θερμοκρασία του χώρου των 60 κυβικών σε 34+ βαθμούς Κελσίου και θα το καταλάβει αυτός που βλέπει τηλεόραση...:vollkommenauf:

Πλλλάκα μου κάνεις???....:hmmmm2: :hmmmm2: :hmmmm2:

=======================================================

Το μαγαζί είναι στο ύψος της διασταύρωσης του φάρου Ψυχικού, η Σικελιανού είναι δεξιά όπως κινείσαι από Αθήνα προς Κηφισιά...και δεν υπάρχει μετρό εκεί γύρω...

να κατεβεις στο Βασιλοπουλο της Κηφισιας (Ψυχικο) κα μετα με το ποδι

Last edited:
Παιδιά καλησπέρα,

Από χθες που μου έφεραν στο σπίτι μου τη νέα 42V10E (ελέω χώρου βλέπετε, συμβιβάζομαι) είμαι και εγώ κάτοχος αυτής της - θέλω να ελπίζω - μιας από τις καλύτερες hdtvs στην αγορά μέχρι σήμερα - το βράδυ όπως καταλαβαίνετε, έχει ξεπακετάρισμα και στήσιμο/σετάρισμα!!!

Έχω 2-3 ερωτησούλες να κάνω στους γνώστες της σειράς αυτής:

1) υπάρχει νέο firmware update και που μπορώ να το κατεβάσω?
2) επειδή έχω σπίτι wireless network, υπάρχει περίπτωση η συγκεκριμένη σειρά να συνδεθεί ασύρματα στο δίκτυο και όχι με ethernet??
3) κανένα καλό picture setting που να παίζει πουθενά για να έχουμε κάποιο μπούσουλα?

Έχω κατεβάσει σε sd card τις γνωστές εικόνες στρωσίματος και για τις επόμενες 2 βδομάδες περίπου, θα παίξει αρκετά προκειμένου να βελτιστοποιήσω την απόδοση της εικόνας μου (είμαι νέος στα pdp, μη βαράτε!!!)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων -bye-

Καλορίζικη...-bye-

1) Όχι, για την V κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Panasonic πιθανόν να βγάλει λογισμικό για ISF Calibration (σε στυλ Pioneer), αλλά από την πληροφορία μέχρι την πραγματικότητα η απόσταση είναι χαώδης.

2) Δεν ξέρω.....δεν αναφέρεται κάτι στο εγχειρίδιο???

3) Συνήθως στα συγκριτικά που κάνουν διάφορα sites υπάρχουν και οι ρυθμίσεις από τις οποίες προκύπτουν τα διαγράμματα και οι μετρήσεις...αυτές οι ρυθμίσεις προκύπτουν από το μοντέλο που δοκιμάζουν και είναι απίθανο να δώσουν τα ίδια διαγράμματα σε όλες τις V10.

Γιατί να σου κάνω πλάκα; Κάθε πηγή θερμότητας αυξάνει την θερμοκρασία γύρω της... -bye-

Βρε Γιώργο κάθε πηγή αυξάνει την θερμοκρασία γύρω της...αλλά δεν μου απαντάς...

....κάποιος βλέπει τηλεόραση 20 Ιουλίου μέσα σε ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών....

...έχει ανοιχτό παράθυρο αλλά έξω έχει άπνοια ...

....η θερμοκρασία είναι 33 βαθμοί Κελσίου.....

...ανοίγει μια plasma 50άρα και κάθεται να δει από μια απόσταση 3 μέτρων..

Και το συμπέρασμα είναι ότι...

...η θερμοκρασία που θα αποβάλει η plasma με τους ανεμιστήρες, θα αυξήσει την θερμοκρασία του χώρου των 60 κυβικών σε 34+ βαθμούς Κελσίου και θα το καταλάβει αυτός που βλέπει τηλεόραση...:vollkommenauf:

...είμαι σαφής, αυτό που αναφέρω παραπάνω γίνεται????....

Ναι γίνεται... Ο Θερμός αέρας από την τηλεόραση εγκλωβίζεται στο δωμάτιο. Αν μάλιστα κατεβάσεις και λίγο τις γρίλιες, ή έχεις σίτα για κουνούπια, θα είναι και πιο εμφανές. Αν έχεις μπαλκονόπορτα, θα το καταλάβεις λιγότερο.

Γιατί δεν δοκιμάζεις με ένα θερμόμετρο σε δωμάτιο με την τηλεόραση να παίζει και ένα σε διπλανό;

Δεν δύναμαι να κάνω την δοκιμή Γιώργο...

...στη σύζυγο αρέσει να ανάβει ρεσό στο σαλόνι...

...και δεν θα ξέρω αν ο 1 βαβμός στο σαλόνι ανέβηκε λόγω της plasma ή λόγω των ρεσό.......:D