Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για σου Χρήστο,

Συγγνώμη είχα λάθος έκφραση "…είχα τις εξής ρυθμίσεις εικόνας..." το έκανα paste από το forum.

Τώρα θα ξεκινήσω το στρώσιμο και σαν καινούριος στις plasma έχω κάποια ερωτηματικά όπως αυτά που έθεσα στο προηγούμενο post. Δηλαδή:
Για τις πρώτες 200 ώρες:
1) Mode: Cinema
2) Κοντράστ, φωτεινότητα, χρώμα : Δύο κλικ κάτω (από τις default
ρυθμίσεις του Cinema)
3) Sharpness: εντελώς off
4) Zoom για να αποφεύγω τα σήματα των καναλιών

5) Τι θα λέγατε για gamma;

Τελικά μπορεί να γίνει στρώσιμο με τηλεοπτικά κανάλια βάζοντας τις ρυθμίσεις όπως πιο πάνω;

Ευχαριστώ

Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΣΤΡΩΣΙΜΟ
http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=628
http://www.avclub.gr/forum/showpost....postcount=1052

Μια χαρά είσαι και με τις ρυθμίσεις που έχεις γράψει, βλέποντας τηλεοπτικά κανάλια θα στρώσει....καλημέρα... -bye-

EDIT:Το gamma στο 2.2 για ταινίες και όπου σου αρέσει καλύτερα για το τηλεοπτικό.

Έλα Χρήστο. Ευχαριστώ για τις οδηγίες. Νομίζεις ότι υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνω, εννοώ κάποιε άλλες ρυθμίσεις για στώσιμο;

Άρα στο Gamma όποια τιμή και αν βάλω (2.0, 2.2 ή άλλη τιμή) για το στρώσιμο δεν ενοχλεί;

Μην αγχώνεσαι, μια χαρά είναι οι ρυθμίσεις που γράφεις για στρώσιμο, στο gamma βάλε 2.2, για να είναι πιο αξιοπρεπής η εικόνα δεν πειράζει στο στρώσιμο...καλορίζικη και χρόνο να έχεις να την απολαμβάνεις.

Σε ευχαριστώ ξανά για τις άμεσες απαντήσεις.

Ευτυχώς που βρήκα αυτό το forum ψάχνοντας στο internet, γιατί άλλοι μου έλεγαν κάποια πράγματα άλλοι μου έλεγαν άλλα και όπως λες και εσύ Χρήστο αγχώθηκα κάπως!!!

Μπορείς σε παρακαλώ να με συμβουλεύσεις αν χρειάζεται κάποιο upgrade αυτή τη στιγμή;

Ευχαριστώ.

Απ' όσο έχω διαβάσει δεν έχει βγει κάποιο FW update, αν βγει κάτι, όλο και κάποιος θα το πάρει χαμπάρι για να το αναφέρει.

Panasonic Viera TX-P58V10 58in Plasma TV Review

Verdict

The P58V10 may only be a solid standard definition performer, but it goes without saying that a screen of such magnitude simply cries out to be fed a diet as rich in high definition content as possible. And with HD, its performance truly is imperious - even more so, I'd argue, than Panasonic's more expensive ultra-thin Z1 range.
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/11/04/Panasonic-Viera-TX-P58V10-58in-Plasma-TV/p1

Καλημέρα σε όλους :)

Ψάχνομαι για ένα πλάσμα και σας διαβάζω καιρό. $ για Pioneer δεν υπάρχουν (ούτε Ευρώ,ούτε λίρες,...).
Μετά λοιπόν απο τα τόσα θετικά των νέων Pioneer σχεδόν ψήθηκα.
Συστήθηκα δύο φορές με το panel , την πρώτη με μία G10 σε σπίτι και την δεύτερη με μία V10 σε κατάστημα.

Να πω οτι δεν είμαι ούτε ικανός να ξεχωρίσω 10bit χρώμα αλλά ούτε να ρυθμίσω μια TV όπως οι ειδήμονες εδώ :). Οπότε τα γραφόμενά μου έχουν απλά την βαρύτητα ενός μέσου θεατή. Είμαι όμως ακόμα πιστός στις CRT απο άποψη. Δεν μπορώ με τίποτα τις LCD/LCD-LED (μην το συζητήσουμε-βίτσια είναι αυτά).

Θα ξεκινήσω ανάποδα.
Πάω σε γνωστό κατάστημα και είχε μια V10 σε χώρο με αρκετό φως. Δίπλα σε LCDs SONY. Πιο πίσω είχε μια LG plasma και μια Samsung. Όλα οκ λεω, θα τις δω μαζί να αποφασίσω :)
Χάζευα αρκετή ώρα την 42V10 ψάχνοντας τα αρνητικά (ο κλασσικός ο ... ο Έλληνας που λέμε).
Ο χώρος είχε πολύ φως απο πάνω αλλά και απο πίσω γιατί είχε τηλεοράσεις δεξιά/αριστερά απο τον διάδρομο. Κακό setup γιατί μάζευε αντανακλάσεις. Τέτοιες δεν βρήκα στην Pana. Πολύ καλό τζάμι. Λόγω περιβάλλοντα φωτισμού δεν έδειχνε "WOW" αλλά για SD (τέτοιο είχε) ήταν όσο καλύτερα γινόταν. Κανένα παράπονο. Το scaling ήταν καλό (το σύγκρινα με τις δίπλα SONY) αλλά δεν ήταν samsung.
Τα κανάλια μας είναι τραγικά, είχε και χάλια σήμα οπότε δεν την βοήθαγε τίποτα. Όμως έβλεπα απο 1.5μ χωρίς πρόβλημα και χωρίς να με χαλάει κάτι. Overall σε SD έμεινα ικανοποιημένος. Αν έδινα 10 στην samsung θα δώσω 8 στην Panasonic.
Phosphor trailing δεν είδα καθόλου. Περίεργο λέω αφού έχουν γραφτεί κείμμενα ολόκληρα. Αλλά οκ, τα ματάκια μας είναι περίεργοι μηχανισμοί :)
Τρεμόπαιγμα (flickering) είδα όμως. Μόνο σε φωτεινές περιοχές (άσπρο) και είμαι σίγουρος οτι δεν θα το δει παρά το 10% απο όσους την κοιτάξουν. Αυτό γιατί αν μπορέσω να την συγκρίνω με CRT, το τρεμόπαιγμα ήταν ~80-85Hz. Σαν αίσθηση πάντα λέω. Όλοι οι γνωστοί μου πάνω απο 75Hz δεν αναγνωρίζουν. Επίσης όσοι ήταν μαζί μου δεν είδαν flicker.
Όταν σταμάτησα να το "ψάχνω" δεν με ενόχλησε, ούτε το ξαναείδα.
Αλλά πήγα να το ψάξω και στην Samsung,Lg και δεν υπήρχε. Άρα είναι σίγουρα ένα "-" της Panasonic.
Τέλος, η κίνηση και τα χρώματα της V10 με άφησαν πάρα πολύ ικανοποιημένο. Δεν ξέρω τις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης αλλά σε SD ήταν πολύ φυσικά τα χρώμματα. Όπως τα θέλω.
Αυτά είναι γούστα, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν τα punchy χρώματα των LCD. Για αυτό έχω μείνει με CRT ακόμα (32" Samsung).

Και τώρα, στο ενδιαφέρον κομμάτι. Όταν είδα την 50G10 με HD σε δωμάτιο με λίγο φως.
...
(τί περιμένατε να σας πω ; Τα ξέρετε)

I'm Sold

Τώρα μένει να αποφασίσω ανάμεσα στις 42G10/46G10/42V10.
Στην V10 το μόνο που με τραβάει (και πολύ) είναι το THX. Νομίζω οτι όσο και να πειράξω το χρώμα δεν θα τα καταφέρω. internet/sat και τα λοιπά δεν με χαλάνε αλλά δεν με νοιάζουν.

Υγ. Οι LCDs έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Ειδικά αυτές της Samsung/Philips με LED backlit είναι πολύ καλές.Αν εξαιρέσω τα χρώμματα, την "ψηφιακή" αίσθηση και την κίνηση, είναι μια χαρά. Και οι γωνίες θέασης (δεν το πίστευα και πήγαινα αριστερά-δεξιά σαν χαζό).

Όποια και αν αποφασίσεις, καλό είναι ο κωδικός της να ξεκινάει από 46, και όχι από 42...

Φίλε jousis καλώς ήρθες... -bye-

...πολύ καλή η ανάλυση σου για τον τρόπο που έκανες την έρευνα αγοράς, έτσι μπόρεσες να κρίνεις ποια τηλεόραση σου αρέσει περισσότερο οπότε δεν χρειάζεσαι βοήθεια για την επιλογή σου, αν και δεν είπες την απόσταση θέασης που έχεις, θα συμφωνήσω με το Γιώργο για την επιλογή 46άρας (είτε είναι G, είτε είναι V).

Όποια και αν αποφασίσεις, καλό είναι ο κωδικός της να ξεκινάει από 46, και όχι από 42...

.............., αν και δεν είπες την απόσταση θέασης που έχεις, θα συμφωνήσω με το Γιώργο για την επιλογή 46άρας (είτε είναι G, είτε είναι V).

+1 σε ότι σου είπαν τα παιδιά παραπάνω. 46" αντί 42"......

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλώς σας βρήκα :D

Έχεις δίκιο...δεν έγραψα απόσταση.
Αν την κρεμάσω στον τοίχο θα είναι ~2.5μ. Αν μπει σε βάση θα είναι πιο λίγο.
Μάλλον στον τοίχο θα μπει όμως.

Στα της απόφασης τώρα (αν και δεν θέλω να σας ζαλίζω :D:D )
Αν υπήρχε 46άρα V10 μάλλον αυτή θα έπερνα.
42" μου είναι υπερ-αρκετές , 46" είναι το όριο.
42G10 -> οικονομική
46G10 -> wow factor ;)
42V10 -> THX
Κάπου διάβασα (κι εδώ κι αλλού) οτι η G έχει -ελάχιστα- καλύτερα μαύρα και οτι μπορεί να γίνει -περίπου- σαν την V10 όσον αφορά στο χρώμα με calibration. Αλλά δεν το βάζω στα + γιατί δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να την φτιάξω 100% σωστά. Και να σας πω την αλήθεια , δεν απόλαυσα τις 10 ώρες που έφαγα στο service menu της Samsung μου για να την ρυθμίσω (αυτός ο σωλήνας είχε πολλά αρνητικά αλλά που λεφτά για πλάσμα τότε :p).

Ακολουθώ την Χρήστο και τον Κώστα στις ίντσες, 46 για να την απολαύσεις.

Από τα 3 μέτρα που τη βλέπω πλέον μου φαίνεται μικρή ακόμα και η 46 !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν υπήρχε 46άρα V10 μάλλον αυτή θα έπερνα.

42" μου είναι υπερ-αρκετές , 46" είναι το όριο.

42G10 -> οικονομική
46G10 -> wow factor ;)
42V10 -> THX

Κάπου διάβασα (κι εδώ κι αλλού) οτι η G έχει -ελάχιστα- καλύτερα μαύρα και οτι μπορεί να γίνει -περίπου- σαν την V10 όσον αφορά στο χρώμα με calibration.

Οοοps ...my mistake...δεν υπάρχει 46V10!!

Σωστά τα λες, στη default ρύθμιση ΤΗΧ και σύμφωνα με τα διάφορα review που έχουν κυκλοφορήσει η V είναι καλύτερη χρωματικά από την G, αντίστοιχα στη G μετράνε χαμηλότερη φωτεινότητα μαύρου (0,03 nits, έναντι 0,05 nits της V10), επίσης η V έχει καλύτερη κίνηση από την G στα 24ρ...

...βάλε και τον επιπλέον εξοπλισμό της V, βάλε και τη διαφορά τιμής V-G, βάλε και το 46" vs 42".....πραγματικά δύσκολη απόφαση, αλλά το μέγεθος ... είναι μέγεθος.

Υ.Γ.: Είναι και αυτή η προσφορά για την 46G10 .... http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd...40E3AAA64&pa=1E99246601DAD741BAF4C1459A7F1D83 ....που μπερδεύει πολύ την κατάσταση.

EDIT: Κατά τη γνώμη μου η V είναι καλύτερη overall σαν τηλεόραση από την G...αλλά αφού δεν σε παίρνει για 50άρα ώστε να μπορούν να συγκριθούν ίδια μεγέθη, η G την έχει μεγαλύτερη (την διαγώνιο).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υ.Γ.: Είναι και αυτή η προσφορά για την 46G10 .... http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd...40E3AAA64&pa=1E99246601DAD741BAF4C1459A7F1D83 ....που μπερδεύει πολύ την κατάσταση.

Ε, τώρα τί να σου πω... :D

(οτι πήρα το τελευταίο κομμάτι τους ίσως; )
Ελπίζω να μην "χαλαστώ" απο την έλλειψη THX.

Αν πήρες την G σε αυτή τη τιμή, είναι πολύ καλή η επιλογή σου και δεν θα το μετανιώσεις που επέλεξες με κριτήριο το μέγεθος οπότε, μετά την παραλαβή περιμένουμε εντυπώσεις, στο άλλο νήμα... ;)

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΣΤΡΩΣΙΜΟ
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=862357&postcount=628
Μια χαρά είσαι και με τις ρυθμίσεις που έχεις γράψει, βλέποντας τηλεοπτικά κανάλια θα στρώσει....καλημέρα... -bye-

EDIT:Το gamma στο 2.2 για ταινίες και όπου σου αρέσει καλύτερα για το τηλεοπτικό.

Παιδία ακόμα μια συμβουλή για το στρώσιμο.

Νομίζετε ότι στο στρώσιμο η ποιότητα των τηλεοπτικών καναλιών παίζει ρόλο;

Εδώ στη Κύπρο, όπως και στη Ελλάδα φαντάζομαι, δεν έχουμε και τη καλύτερη ποιότητα τηλεοπτικών εκπομπών από τους ντόπιους σταθμούς.
Επίσης ίσως η λήψη για ορισμένα κανάλια μπορεί να μην είναι η ιδανική.

Μήπως αυτά επηρεάζουν καθόλου το στρώσιμο;

Καμία σχέση η ποιότητα των καναλιών, ακολούθησε τις οδηγίες που υπάρχουν στα παραπάνω link και μην αγχώνεσαι παραπάνω με το στρώσιμο, αυτά που έχεις γράψει ότι κάνεις είναι μια χαρά...απόλαυσε την τηλεόρασή σου!!!