Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Oποιαδήποτε τηλεόραση εκπέμπει μη πολωμένο φως μέσα από γυαλί κάποιου πάχους, θα μετρήσει έτσι κι αλλιώς υψηλότερο μαύρο στη σκακιέρα, μόνο από τη διάχυση...

Define το ''κάποιου πάχους'', διότι χθες που μέτρησα το μόνιτορ πήρα πανομοιότυπες μετρήσεις στο μαύρο είτε σε μαύρη καρτέλα είτε σε σκακιέρα. Αποτέλεσμα ήταν να γράψω σχεδόν το ίδιο νούμερο είτε σε on/off είτε σε ansi.

480:1

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Define το ''κάποιου πάχους'', διότι χθες που μέτρησα το μόνιτορ πήρα πανομοιότυπες μετρήσεις στο μαύρο είτε σε μαύρη καρτέλα είτε σε σκακιέρα. Αποτέλεσμα ήταν να γράψω σχεδόν το ίδιο νούμερο είτε σε on/off είτε σε ansi.

480:1

To μόνιτορ σου μάναμ' είναι LCD (εκπέμπει πολωμένο φως και το υάλινο υπόστρωμά του είναι λεπτότερο από 0,5mm) και είναι το απολύτως αναμενόμενο αυτό που μέτρησες, εφόσον δεν επενεργεί dynamic backlight...

Καλή τιμή πάντως, αν αναλογιστείς πως υπάρχουν LCD τηλεοράσεις του διχίλιαρου που με το ζόρι πιάνουν 350:1 ANSI... :flipout:

Για δες το γυαλί στην Plasma σου και την CRT σου... -bye-

Μπορείς να τις μετρήσεις κιόλας αν δεν βαριέσαι... :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για δες το γυαλί στην Plasma σου και την CRT σου... -bye-

Μπορείς να τις μετρήσεις κιόλας αν δεν βαριέσαι... :BDGBGDB55:

Μια ερώτηση έκανα και αμέσως στο χώσιμο:D.....καλά βρε, θα τις μετρήσω!!!-bye-

Oποιαδήποτε τηλεόραση εκπέμπει μη πολωμένο φως μέσα από γυαλί κάποιου πάχους, θα μετρήσει έτσι κι αλλιώς υψηλότερο μαύρο στη σκακιέρα, μόνο από τη διάχυση...

Είχα μετρήσει την U20, αλλά δεν θυμάμαι τι έβγαλα (και δεν είναι και η μέτρηση στην πρώτη σελίδα του νήματος). Χονδρικά θυμάμαι σημαντική μείωση της αντίθεσης από το on/off contrast στην σκακιέρα. Σχεδόν το μισό είχε μείνει, αλλά δεν θυμάμαι πόσο ήταν το μαύρο...

Στη U20 σου πάντως, η αύξηση που μέτρησες (0,024->0,05), ήταν η αναμενόμενη, λόγω διάχυσης.

Είχα μετρήσει την U20, αλλά δεν θυμάμαι τι έβγαλα (και δεν είναι και η μέτρηση στην πρώτη σελίδα του νήματος). Χονδρικά θυμάμαι σημαντική μείωση της αντίθεσης από το on/off contrast στην σκακιέρα. Σχεδόν το μισό είχε μείνει, αλλά δεν θυμάμαι πόσο ήταν το μαύρο...

Καλά θυμάσαι..-bye-

Παιδιά γεια σας και από εμένα… είμαι στο παρά πέντε να πάρω την vt20 -46’ ….διάβασα όσο μπόρεσα αποσπασματικά της 117 σελίδες και η αλήθεια είναι ότι ξεκάθαρο τοπίο δεν έχω ακόμα …εχτες επισκέφτηκα μαζί με κάποιον φίλο μου (τον ενδιαφέρει και αυτόν άμεσα αγορά τις vt 20 -50’) το pioneer center Ν Ψυχικού που είχε στημένη την v t20- 46’ ….μπορώ να πω ότι ο άνθρωπος που μας εξυπηρέτησε ήταν άψογος ..μας εξήγησε τα πάντα και από την επίδειξη που μας έκανε μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι..σαν άπυρος θεατής (μόνη εμπειρία είναι ότι έχω την Samsung f86 40’)η εικόνα που μου άφησε η όλη παρουσίαση ήταν αρκετά καλή και εκεί που πραγματικά έμεινα άφωνος, ήταν το 3D κάτι που δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα αν δείχνει καλά.
Στο θέμα του blu-ray ήταν εντυπωσιακό το αποτέλεσμα με άψογη απόκριση στης γρήγορες σκηνές και χωρείς είδωλα… εκεί που ίσως με χάλασε ήταν στα επίγεια ψηφιακά κανάλια που κάπως έμοιαζε η εικόνα σκοτεινή και κάπως <ξεπλυμένη> …συνηθίζοντας ώμος το μάτι αντιλαμβάνεσαι ότι προσπαθεί να σε προσεγγίσει στην πραγματικότητα και όχι να έχει χρώματα που να φωτίζουν την εικόνα πέραν του κανονικού .. τα ερωτήματα μου είναι τα εξής :
1. τα προβλήματα που υπήρχαν με το θέμα IFC και τα ‛είδωλα υπάρχουν και σε αυτό το μοντέλο?
2. Μαζί με τι vt20-46(ισχύει μόνο για αυτό το μοντέλο) παίρνω και δώρο ένα blu ray Panasonic 3D…κάνοντας έρευνα αγοράς διαπίστωσα ότι σε κάθε μαγαζί υπάρχει αυτό το δώρο και αναρωτιέμαι αν για να βγάλει αυτό το τέλειο 3D γίνετε μόνο σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο blu-ray της Panasonic ,και το ερώτημα είναι….to play station 3 (me to HDMI 1.3)όσο αφορά το 3D θα μπορεί να παίζει τόσο καλά όσο της Panasonic (HDMI 1.4)?
3. Όσο αφορά το θέμα του burning που μας είπε ο άνθρωπος εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έχει εξαλειφτεί το φαινόμενων και ιδιαιτέρα στα παιχνίδια-pc υπάρχει το game mode για αυτί τη δουλειά και ότι δεν χρειάζεται καν στρώσιμο, έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία με αυτό το θέμα?
4. Πόσο καιρό είναι στην αγορά η vt20-46’&vt20-50”?
5. Η χρήση που θέλω να κάνω είναι κατά κύριο λόγο 50%ταινείες bluray μαζι με PC 30%ps3 και 20% t.v ….σε τη ποσοστό πιστεύετε ότι με καλύπτει?

Για ότι απαντηθεί ευχαριστώ εκ των προτέρων….

Πριν περίπου ένα μήνα αγόρασα και εγώ την τηλεόραση αυτή,την 50vt20. Ανεπιφύλακτα μπορώ να σου πω ότι είναι τέλεια και πιστεύω ότι δεν θα το μετανιώσεις. Σε ορισμένα που ρωτάς δεν έχω απάντηση. αλλά για τα υπόλοιπα :

2. Μαζί με τι vt20-46(ισχύει μόνο για αυτό το μοντέλο) παίρνω και δώρο ένα blu ray Panasonic 3D…κάνοντας έρευνα αγοράς διαπίστωσα ότι σε κάθε μαγαζί υπάρχει αυτό το δώρο και αναρωτιέμαι αν για να βγάλει αυτό το τέλειο 3D γίνετε μόνο σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο blu-ray της Panasonic ,και το ερώτημα είναι….to play station 3 (me to HDMI 1.3)όσο αφορά το 3D θα μπορεί να παίζει τόσο καλά όσο της Panasonic (HDMI 1.4)?

Έχω και εγώ αυτό το δισκάκι. Έχει πολύ ωραίο 3d όπως διαπίστωσες και εσύ αλλά σε άλλους τίτλους έχω δει και καλύτερο. Και εγώ αρχικά διάλεξα να έχει και 3d ,έτσι απλά για το μέλλον, αλλά σε πληροφορώ πλέον πιο πολυ βλέπω 3δ παρά 2δ. Άρα για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα δεν φταίει το promo της panasonic αλλά η ίδια η tv. Για το hdmi 1,3 νομίζω δεν παίζει 3d αλλά ας το επιβεβαιώσουν όσου ξέρουν καλύτερα επί του θέματος.

3. Όσο αφορά το θέμα του burning που μας είπε ο άνθρωπος εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έχει εξαλειφτεί το φαινόμενων και ιδιαιτέρα στα παιχνίδια-pc υπάρχει το game mode για αυτί τη δουλειά και ότι δεν χρειάζεται καν στρώσιμο, έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία με αυτό το θέμα?

Στην πρώτη σελίδα του topic θα βρεις κάποια πράγματα για το στρώσιμο.Καλό είναι να τα ακολουθήσεις.Μπορεί να μην χρειάζονται, αλλά για καλό και για κακο εγώ τα ακολούθησα.Εξάλου και στο manual της tv σου λέει να αποφεύγεις στατικές εικόνες ....Στις πρώτες 100 ώρες είχα αφήσει ένα μενού κατα λάθος ανοιχτό για κανένα 5λεπτο και μου άφησε ένα ίχνος. Όμως με 2-3 λεπτά παιξίματος ενός δίσκου αντι-burn καθάρισε τελείως.Άλλοι πάλι που χρησιμοποιούν την tv και για παιχνίδια είπαν πως δεν είχανε ποτέ κανένα πρόβλημα.Στις 700 ώρες που είμαι τώρα δεν έχω κανένα απολύτως ίχνος, αλλά ασχολήθηκα λίγο και με το στρώσιμο.Μπορεί να ήταν και περιττό. Δεν ήθελα να το μάθω.

[quope] 4. Πόσο καιρό είναι στην αγορά η vt20-46’&vt20-50”?[/quote]

Νομίζω η 50άρα είναι από τον Μάιο. Η 46άρα από τον Οκτωβριο.

Θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός που όλοι εδώ μου τόνισαν πριν αγοράσω την τηλεόραση, και το διαπίστωσα στην πορεία. Το μέγεθος μετράει. Ακό,α πιο πολύ και στο 3d. Εφόσον βρίσκονται σε παρόμοια λεφτά σκέψου και την 50άρα. Στον αντίποδα βρίσκεται το γεγονός ότι η 46άρα κάνει μετατροπή 2δ-3δ. Δεν είχα την δυνατότητα να δω την ποιότητα αυτής της μετατροπής. Εσύ που είσαι πιο τυχερός δες τα αποτελέσματα και σκέψου πιο σε εκφράζει περισσότερο.(και μετά πες μου αν έκανα καλά που διάλεξα το μέγεθος από την μετατροπή :coool:)

Με το καλό και η καινούρια τηλεόραση

Last edited:
έχετε ακούσει κάτι για VT20 EA ως καινούριο ..αναβαθμισμένο μοντέλο σε θέμα firmware and software όπως μου είπανε στο Pioneet Center ? Οι τρέχουσες είναι VT20 E .....

έχετε ακούσει κάτι για VT20 EA ως καινούριο ..αναβαθμισμένο μοντέλο σε θέμα firmware and software όπως μου είπανε στο Pioneet Center ? Οι τρέχουσες είναι VT20 E .....

Εχουμε ακουσει για τις VT20EA μια που παρελαβα μια 50" την Παρασκευή.
Οι οποιες αλλαγες εκτος απο δυνατότητα παιιξιματος mkv σε format ομως fat16/32 δεν ξερω ποιες ειναι και εάν υφιστανται.....
Με τον καιρο και το ψαξιμο κατι θα μαθουμε.
-bye-

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πριν περίπου ένα μήνα αγόρασα και εγώ την τηλεόραση αυτή,την 50vt20. Ανεπιφύλακτα μπορώ να σου πω ότι είναι τέλεια και πιστεύω ότι δεν θα το μετανιώσεις. Σε ορισμένα που ρωτάς δεν έχω απάντηση. αλλά για τα υπόλοιπα :

Έχω και εγώ αυτό το δισκάκι. Έχει πολύ ωραίο 3d όπως διαπίστωσες και εσύ αλλά σε άλλους τίτλους έχω δει και καλύτερο. Και εγώ αρχικά διάλεξα να έχει και 3d ,έτσι απλά για το μέλλον, αλλά σε πληροφορώ πλέον πιο πολυ βλέπω 3δ παρά 2δ. Άρα για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα δεν φταίει το promo της panasonic αλλά η ίδια η tv. Για το hdmi 1,3 νομίζω δεν παίζει 3d αλλά ας το επιβεβαιώσουν όσου ξέρουν καλύτερα επί του θέματος.

Επειδη εχω ps3 με HDMI 1.3 παιζει κανονικα 3D ταινιες και ειναι μια χαρα

Στην πρώτη σελίδα του topic θα βρεις κάποια πράγματα για το στρώσιμο.Καλό είναι να τα ακολουθήσεις.Μπορεί να μην χρειάζονται, αλλά για καλό και για κακο εγώ τα ακολούθησα.Εξάλου και στο manual της tv σου λέει να αποφεύγεις στατικές εικόνες ....Στις πρώτες 100 ώρες είχα αφήσει ένα μενού κατα λάθος ανοιχτό για κανένα 5λεπτο και μου άφησε ένα ίχνος. Όμως με 2-3 λεπτά παιξίματος ενός δίσκου αντι-burn καθάρισε τελείως.Άλλοι πάλι που χρησιμοποιούν την tv και για παιχνίδια είπαν πως δεν είχανε ποτέ κανένα πρόβλημα.Στις 700 ώρες που είμαι τώρα δεν έχω κανένα απολύτως ίχνος, αλλά ασχολήθηκα λίγο και με το στρώσιμο.Μπορεί να ήταν και περιττό. Δεν ήθελα να το μάθω.

[quope] 4. Πόσο καιρό είναι στην αγορά η vt20-46’&vt20-50”?

Θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός που όλοι εδώ μου τόνισαν πριν αγοράσω την τηλεόραση, και το διαπίστωσα στην πορεία. Το μέγεθος μετράει. Ακό,α πιο πολύ και στο 3d. Εφόσον βρίσκονται σε παρόμοια λεφτά σκέψου και την 50άρα. Στον αντίποδα βρίσκεται το γεγονός ότι η 46άρα κάνει μετατροπή 2δ-3δ. Δεν είχα την δυνατότητα να δω την ποιότητα αυτής της μετατροπής. Εσύ που είσαι πιο τυχερός δες τα αποτελέσματα και σκέψου πιο σε εκφράζει περισσότερο.(και μετά πες μου αν έκανα καλά που διάλεξα το μέγεθος από την μετατροπή :coool:)

Με το καλό και η καινούρια τηλεόραση[/QUOTE]

τελικα για εμας τους κατοχους της 50αρας υπαρχει καμια περιπτωση με αναβαθμιση λογισμικου να εχουμε 2d σε 3d η ειναι θεμα και hardware?και αναρωτιεμαι γιατι δεν το εβαλαν απο την αρχη ?

Είναι θέμα hardware. Δεν το έβαλαν πιο πριν, γιατί δεν το είχαν έτοιμο. Γενικά, η μόνη έτοιμη ήταν η σάμσουνγκ, όλοι οι υπόλοιποι κάναν πρεμιέρα με ελλείψεις...

Να κάνω μια διευκρίνηση …δε μιλάω για bluray δισκάκι…. αλλά για bluray player ότι κάνουν δώρο μαζί με την vt-20 -46’ για αυτό είπα αν δουλεύουν σε συνδυασμό….
Τώρα μιας και είναι φρέσκο από ότι φαίνεται η vt20-46’, άραγε έχουν προνοήσει το πρόβλημα το όποιο υπήρχε στα άλλα μοντέλα ?ξέρει κάποιος κάτι για αυτό?

[quope] 4. Πόσο καιρό είναι στην αγορά η vt20-46’&vt20-50”?

Με το καλό και η καινούρια τηλεόραση[/QUOTE]

Να κάνω μια διευκρίνηση …δε μιλάω για bluray δισκάκι…. αλλά για bluray player ότι κάνουν δώρο μαζί με την vt-20 -46’ για αυτό είπα αν δουλεύουν σε συνδυασμό….
Τώρα μιας και είναι φρέσκο από ότι φαίνεται η vt20-46’, άραγε έχουν προνοήσει το πρόβλημα το όποιο υπήρχε στα άλλα μοντέλα ?ξέρει κάποιος κάτι για αυτό?

Και συγκεκριμένα αυτό το κάνει δώρο η ιδία h Panasonic και όχι το κάθε μαγαζί ….το μοντέλο είναι το Panasonic DMP-BDT100EG 3D Blu-Ray Disc Player

λάθος κατάλαβα τότε. Τί να σου πω. Και εγώ player της panasonic έχω. Ας μας πει κάποιος που έχει άλλη μάρκα. Αν επιτρέπεται πόσο πάει το μαλλί??

για να καταλαβετε ποσο βασικο ειναι το ενσωματωμενο media player
σε μια 3D τηλεοραση σας λεω οτι ταινιες 3D side by side/ over under με υποτιλους ΔΕΝ μπορειτε να δειτε με κανενα εξωτερικο media player
γιατι διαλυονται οι υποτιλοι σε κομματια.
Και επειδη οι 3D bluray ταινιες ΔΕΝ κυκλοφορουνε σχεδον ολες με ελληνικους
υποτιλους σας περιοριζει να μπορειτε να δειτε μονο το 5% των ταινιων 3D
με ελληνικους υποτιλους.
Γι αυτο το λογο το ενσωματωμένο media player ειναι ΠΑΡΑ πολυ βασικο χαρακτηριστικο στις 3D τηλεορασεις.
Μεγαλη γυφτια της panasonic/sony/philips που δεν εχουνε

Last edited:

λάθος κατάλαβα τότε. Τί να σου πω. Και εγώ player της panasonic έχω. Ας μας πει κάποιος που έχει άλλη μάρκα. Αν επιτρέπεται πόσο πάει το μαλλί??
μαζι και με δυο γιαλια .....2000