Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

για να καταλαβετε ποσο βασικο ειναι το ενσωματωμενο media player
σε μια 3D τηλεοραση σας λεω οτι ταινιες 3D side by side/ over under με υποτιλους ΔΕΝ μπορειτε να δειτε με κανενα εξωτερικο media player
γιατι διαλυονται οι υποτιλοι σε κομματια.
Και επειδη οι 3D bluray ταινιες ΔΕΝ κυκλοφορουνε σχεδον ολες με ελληνικους
υποτιλους σας περιοριζει να μπορειτε να δειτε μονο το 5% των ταινιων 3D
με ελληνικους υποτιλους.
Γι αυτο το λογο το ενσωματωμένο media player ειναι ΠΑΡΑ πολυ βασικο χαρακτηριστικο στις 3D τηλεορασεις.
Μεγαλη γυφτια της panasonic/sony/philips που δεν εχουνε
Ούτε καν. Εγώ τη τηλεόραση μου τη θέλω να αποδίδει τα μέγιστα σε αυτό που μου πουλάει. Δηλαδή καλή εικόνα. Τα έξτρα καλούδια ούτε με ενδιαφέρουν, ούτε αποτελούν κριτήριο για να την αγοράσω ή οχι.

Το βασικό κριτήριο για αγορά τηλεόρασης είναι η εικόνα και μόνο η εικόνά. Οι τηλεοράσεις που δε φτάνουν άριστα επίπεδα εικόνας μπορούν να "γλυκάνουν" τους υποψήφιους αγοραστές τους με καλούδια τέτοιου τύπου.

Παραβολή mode on:
Αγόρασα πρόσφατα ένα peugeut και έχει αυτόματα ηλεκτρικά, θερμενόμενα καθίσματα, αυτόματα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, gps, hxos;ysthma και τα πάντα όλα. Στην αρχή με ψήσανε άσχημα όλα αυτά τα καλούδια. Νόμιζα πως είχα το απόλυτο value for money. 2 μήνες μετά συνειδητοποιώ πως όσα αυτόματα και να έχει, τη μηχανή των γερμανικών δε την έχει. Και δυστηχώς το Α-Ω σε ένα αμάξι είναι η μηχανή. Ομοίως με τις τηλεοράσεις.
Παραβολή mode off.

ps. Πιο media player θα ήταν ικανό να σταθεί μέσα στη vt20 χωρίς να είναι σα χαμόσπιτο στη μέση της Νέας Υόρκης?

Ούτε καν. Εγώ τη τηλεόραση μου τη θέλω να αποδίδει τα μέγιστα σε αυτό που μου πουλάει. Δηλαδή καλή εικόνα. Τα έξτρα καλούδια ούτε με ενδιαφέρουν, ούτε αποτελούν κριτήριο για να την αγοράσω ή οχι.

Το βασικό κριτήριο για αγορά τηλεόρασης είναι η εικόνα και μόνο η εικόνά. Οι τηλεοράσεις που δε φτάνουν άριστα επίπεδα εικόνας μπορούν να "γλυκάνουν" τους υποψήφιους αγοραστές τους με καλούδια τέτοιου τύπου.

Παραβολή mode on:
Αγόρασα πρόσφατα ένα peugeut και έχει αυτόματα ηλεκτρικά, θερμενόμενα καθίσματα, αυτόματα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, gps, hxos;ysthma και τα πάντα όλα. Στην αρχή με ψήσανε άσχημα όλα αυτά τα καλούδια. Νόμιζα πως είχα το απόλυτο value for money. 2 μήνες μετά συνειδητοποιώ πως όσα αυτόματα και να έχει, τη μηχανή των γερμανικών δε την έχει. Και δυστηχώς το Α-Ω σε ένα αμάξι είναι η μηχανή. Ομοίως με τις τηλεοράσεις.
Παραβολή mode off.

ps. Πιο media player θα ήταν ικανό να σταθεί μέσα στη vt20 χωρίς να είναι σα χαμόσπιτο στη μέση της Νέας Υόρκης?

Δεν καταλαβες τι ειπα μου φαινεται.....

Κυκλοφορουνε 40-50 ταινιες 3D και απο αυτες μονο 5 εχουνε ελληνικους
υποτιλους.
Ο μονος τροπος για να τις δεις με ελληνικους υποτιλους ειναι να τις δεις
σε μορφη side by side / over under με κατεβασμενους srt ελληνικους υποτιλους.
Αμα τις δεις απο εξωτερικο media player διαλυονται οι υποτιλοι αρα μπορεις
να τις δει μονο απο ενσωματομενο player.
Απο τη στιγμη που οι panasonic δεν εχουνε δεν μπορεις να δεις καθολου τις ταινιες με ελληνικους υποτιλους.
Αν αυτο δεν σοβαροτατο κουσουρι τι να πω....

Εκτος και αν στο μελλον κυκλοφορησουνε εξωτερικοι media players
που να παιζουνε side by side / over under srt subtitles.

To παραπανω δεν ειναι εξτρα καλουδι αλλα βασικο για να μπορεις να δεις 3D ταινιες με ελληνικους υποτιλους.
Γιατι ουτε με 3D bluray player μπορεις να το κανεις αυτο αλλα ουτε με καποιο εξωτερικο player.
Εισαι δηλαδη περιορισμενος να εχεις υποτιλους μονο στο 10% των ταινιων που κυκλοφορουνε
και αν μαλιστα δεν αγοραζεις τις 3D ταινιες σε δισκακια αλλα τις κατεβαζεις εισαι περιορισμενος στο να μην εχεις καθολου υποτιλους ουτε στο 10%

Last edited:
Ο μονος τροπος για να τις δεις με ελληνικους υποτιλους ειναι να τις δεις
σε μορφη side by side / over under με κατεβασμενους srt ελληνικους υποτιλους.
Αμα τις δεις απο εξωτερικο media player διαλυονται οι υποτιλοι αρα μπορεις
να τις δει μονο απο ενσωματομενο player.
Απο τη στιγμη που οι panasonic δεν εχουνε δεν μπορεις να δεις καθολου τις ταινιες με ελληνικους υποτιλους.
Αν αυτο δεν σοβαροτατο κουσουρι τι να πω....

Εννοείται οτι ΔΕΝ είναι καθόλου κουσούρι ! -bye-

Ένας ενσωματωμένος media player είναι.. Ξεκολλήστε.. Τηλεόραση αγοράζετε, όχι πολυμίξερ.

Εγώ για παράδειγμα θα έβρισκα πολύ πιο λογικό να γκρινιάζετε για τα άθλια ηχεία που συνοδεύουν όλες τις flat panel.. και να ζητάτε για παράδειγμα καλύτερης ποιότητας εξωτερικά.

η ερωτηση ειναι: ειναι ανικανοι η τσιγκουνηδες;

και η απαντηση ειναι: οτι απλα αυτη ειναι η στρατηγικη τους

αν αυριο αποφασισουν ν'αλλαξουν στρατηγικη και να χτυπησουν στο κομματι αυτο τη samsung και την lg θα το κανουν χωρις ενδοιασμους (οπως ηδη τους εχουν αντιγραψει σε πολλα πραγματα)

εμενα προσωπικα δε με ενδιαφερει ουτε ο αθλιος media player αυτης της τηλεορασης, ουτε ο αθλιος δορυφορικος δεκτης ουτε το αθλιο viera cast

την εχω συνδεδεμενη με το pc με κορυφαια καρτα γραφικων και με το εκπληκτικο dreambox 500hd που με τα τελευταια images αποδιδει μια συγκλονιστικη εικονα (η λεξη συγκλονιστικη δεν μπορει ν'αποδωσει την πραγματικοτητα) τοσο σε sd οσο και σε hd

απιστευτος πραγματικα scaler απο το 500hd που κανει ολα τα sd καναλια να φαινονται σαν high definition και στα hd καναλια η εικονα να απογειωνεται και να σου κοβει κυριολεκτικα την ανασα, πεντακαθαρη χωρις ιχνος θορυβου, με ενα απιστευτο μαυρο και χρωμα και ευκρινεια και φωτεινοτητα και ζωντανια και αντιθεση που ειλικρινα δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου απο τηλεοραση μεχρι τωρα

πραγματικα απιστευτο panel και ηλεκτρονικα απ'την panasonic

κινηση απολυτα φυσικη στα απολυτα προτυπα της crt παντα με απενεργοποιημενο το αθλιο ifc, χωρις judder και blurring

η ποιοτητα που μπορει να βγαλει αυτο το πανελ δεν υπαρχει πουθενα αλλου, μην ψαχνετε αδικα

Απέκτησα και εγώ την 50VT20 και μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος. Έχει όλα αυτά που θα έπρεπε να έχει ένα high-end panel και δε νομίζω πως της λείπει τίποτα σημαντικό.

Αμέσως άρχισα τις μετρήσεις και τα calibrations και ομολογώ πως ευχαριστήθηκα γιατί επιτέλους μπορούσα εύκολα να καλιμπράρω σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της εικόνας της με πολύ καλό αποτέλεσμα. Μαρέσει που έχουν προβλέψει μέχρι και να έχει δυο modes για ISFday και ISFnight (pro1 και pro2 αντίστοιχα).

Μέτρηση μαύρου: 0.015cd/m2 έως και 0.019cd/m2 (ανάλογα εάν έχει μείνει κάποιο αποτύπωμα από πριν). Σε ANSI checkerboard το μαύρο της έπεφτε στα 0.08 - 0.1cd/m2 λόγω floating blacks. Η τηλεόραση έχει περίπου 700+ ώρες, αυτά for the record.

Όπως στους ολυμπιακούς αγώνες, οι βαθμολογίες δίνονται αφαιρώντας από το 10, που είναι το τέλειο, έτσι και εγώ θα αναφέρω τα μειονεκτήματά της πρώτα:

Με χάλασαν τα floating blacks, που αμέσως τα παρατήρησα, γιατί είχα συνηθίσει την U10 που δεν τα έχει και ειδικά σε σκοτεινό δωμάτιο είναι αδύνατον να μην τα δεις. Χαλάει η εικόνα της ξαφνικά και επίσης αποσπάει από την ταινία.

Εκτός από αυτό άλλο μειονέκτημα είναι το banding που κάνει στα ντεγκραντέ και βγάζει μάτι (το έχει και η U10 αυτό), ειδικά σε κίνηση κάνουν μπαμ γιατί τρεμοπαίζουν κιόλας. Δεν ξέρω εάν είναι γενικά περιορισμός της τεχνολογίας plasma αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να το φτιάξουν. Θα ήθελα να έχει πλήρες 3D CMS, δηλαδή να έχει και brightness ρύθμιση για το κάθε primary χρώμα αλλά αυτό το έλυσα πολύ εύκολα μέσω των ρυθμίσεων της nvidia κάρτας του HTPC.

Το IFC αν και προσπαθεί, δεν τα καταφέρνει. Δημιουργεί πολλά artifacts σε σημείο που απορώ γιατί μερικοί το προτιμούνε και φυσικά το έχω στο off.

Το max brightness της είναι λίγο. Στα professional modes το μέγιστο που μέτρησα, ακόμα και με τέρμα αντίθεση ήταν μόλις 120-130cd/m2 ενώ στο κανονικό mode έφτανε άνετα και τα 200cd/m2 και μιλάμε μόνο για window, όχι για 100% full frame όπου πήγαινε περίπατο. Και επίσης δεν διαφέρει από το max brightness της U10 που και αυτή έφτανε άνετα τα 200cd/m2, παρόλο που στα διάφορα reviews και forums διάβαζα πως οι μεγαλύτερες σειρές και οι πιο νέες έχουν και αυξημένο brightness.

Πλεονεκτήματα:

Το μαύρο της για εμένα είναι απόλαυση και είναι υπερ-αρκετό και πραγματικά δεν ζηλεύω πια τις pioneer που έχουν ακόμα καλύτερο. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην κάνει rise τόσο πολύ σε σημείο που να χαλάσει.

Πολύ καλό AR φίλτρο, που κρατάει την καλή εικόνα της (=μαύρο και αντίθεση) ακόμα και με ανοικτά παράθυρα, πράγμα που πλέον το θεωρώ απαραίτητο σε μία plasma. Σε αντίθεση η U10 ακόμα και το βράδυ με ένα ανοικτό μικρό φως, η εικόνα της χάλαγε σε μεγάλο βαθμό και γινότανε ξεπλυμένη.

Το 3D της δεν το είδα καθόλου γιατί ακόμα δεν μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον μου, όταν θα το δοκιμάσω θα σας πω και τις εντυπώσεις μου.

Πάντως πιστεύω πως είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές στην αγορά και αξίζει παρά τα όποια προβλήματα που έχει.

Επανερχομαι στο προβλημα που εχω με την εγγραφη σε εξωτερικο σκληρο ψηφιακου προγραμματος.Ακολουθω κατα γραμμα τις οδηγιες του manual και στο σημειο που λεει να δηλωσω τον σκληρο παταω προσβαση και μου λεει δεν αναγνωριζει αυτη την συσκευη.Εχω ριξει πανω 2 διαφορετικους σκληρους .....!καμια ιδεα?

οχι το ενα ειναι ενα στικακι sundisk 16 gb μαλλον ntfs ο αλλος ενας 2,5 δεν τον κοιταξα καθολου γιατι ειναι δανικος....

Να υποθέσω εννοείς 160 gb και 2,5 ΤΒ ??

Το μέγιστο που σηκώνει είναι 2 ΤΒ.Άρα o δεύτερος δεν υποστηρίζεται. Τώρα το στικάκι δεν ξέρω γιατί. Ίσως επειδή ειναι στικάκι.
(το ελάχιστο που υποστηρίζεται από την tv είναι τα 160 GB)

παιδιά έχω την 50V20 με 900 ώρες λειτουργίας με χαμηλωμένες τις ρυθμίσεις . Ποιες ρυθμίσεις είναι οι καλύτερες αυτή τη στιγμή? Πρέπει να προσέξω κάτι από εδώ και πέρα ? Ευχαριστώ

Μετα απο καποιες μερες συμβιωσης ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
Το λαθος που εκανα ειναι οτι απο την αρχη ειχα ανοιχτo το frame interpolation.
Χτες ηταν η πρωτη φορα που το εβγαλα off και η διαφορα στην εικονα ηταν εντονη. Punch μεγαλυτερο, πολυ πιο τρισδιαστατη εικονα και γενικα σα να βγαζεις ενα φιλτρο απο την εικονα. Ελα ομως που αν συνηθισεις με το f.i. μετα η κινηση σου φαινεται αθλια. Ελα ομως που αν δεις πως παιζει χωρις το f.i μετα η εικονα σου φαινεται αθλια :p .
Τωρα προσπαθω να συνηθισω το Judder και παιζω χωρις frame interpolation. Ουφ.

:flipout:

Πάνο, εχω γράψει πολλές φορές το πόσο απεχθάνομαι αυτό το F.I. Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί, παρά λύνει. Χίλιες φορές λίγο judder-άκι :D παρά η ψεύτικη εικόνα του Interpolation.

-bye-

:flipout:

Πάνο, εχω γράψει πολλές φορές το πόσο απεχθάνομαι αυτό το F.I. Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί, παρά λύνει. Χίλιες φορές λίγο judder-άκι :D παρά η ψεύτικη εικόνα του Interpolation.

-bye-
Πιστευα Κωστα οτι αναφερεσαι στην κινηση. Δεν ηξερα οτι επηρεαζει overall την εικονα. Και ειναι και ενα θεμα που κανεις την isf ρυθμιση;; Με το fi on ή off. Γιατι καποια πραγματα πιστευω οτι "ερχονται" με ρυθμιση.

Ναι άλλα να μιλάμε για θολούρα, δεν είναι κάπως;

Ποιά θολούρα; :chinscratch:

Πιστευα Κωστα οτι αναφερεσαι στην κινηση. Δεν ηξερα οτι επηρεαζει overall την εικονα. Και ειναι και ενα θεμα που κανεις την isf ρυθμιση;; Με το fi on ή off. Γιατι καποια πραγματα πιστευω οτι "ερχονται" με ρυθμιση.

Οχι βέβαια μόνο στην κίνηση. Το F.I. ναι μεν δημιουργεί αψεγάδιαστη κίνηση, αλλά η εικόνα πλέον χάνει την κινηματογραφική της υπόσταση και αποκτά μία ψηφιακή και video game αίσθηση. Επιπλέον δημιουργούνται και artifacts, ειδικά στις LCD....

Με την isf ρύθμιση έρχονται πάρα πολλά. Τώρα στην συγκεκριμένη δεν ξέρω πως κάνει το calibration ο Μανώλης, αν δηλαδή το F.I. είναι on ή off.

Ποιά θολούρα; :chinscratch:

Διάβασα αυτό:
Punch μεγαλυτερο, πολυ πιο τρισδιαστατη εικονα και γενικα σα να βγαζεις ενα φιλτρο απο την εικονα

Αυτό για εμένα μεταφράζεται σε αύξηση αντίθεσης (Punch) και λεπτομέριας (τρισδιαστατη εικονα).

Επιπλέον δημιουργούνται και artifacts, ειδικά στις LCD...

Τα artifacts είναι θέμα των αλγορίθμων, όχι τεχνολογίας πάνελ...

Αυτό για εμένα μεταφράζεται σε αύξηση αντίθεσης (Punch) και λεπτομέριας (τρισδιαστατη εικονα)....

Δε σε καταλαβαίνω, από που προκύπτει η θολούρα, από την αύξηση της αντίθεσης ή απ' την λεπτομέρεια;

Τα artifacts είναι θέμα των αλγορίθμων, όχι τεχνολογίας πάνελ...

Δεν αποκλείω και το panel....