Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και φυσικά η οποιαδήποτε διαφορά στην στάθμη του μαύρου μεταξύ 5090Η και VT20, θα είναι αντιληπτή μόνο σε άμεση αντιπαράθεση βάζοντας τις δύο τηλεοράσεις δίπλα - δίπλα στο ίδιο δωμάτιο με τις ίδιες συνθήκες θέασης.

Καλημερα σας..Αυτο ειναι κατι που το εχω πει και στο Fullhd Gr..Το εκανα το τεστ αυτο...Διπλα διπλα την Vt20 στην 5090h..Η δια φορα στο μαυρο υπερ της 5090h..Αλλα τοσο μικρη η διαφορα που πραγματικα πιστευω πως η νεα VT30,θα εχει το ιδιο μαυρο με αυτο της 5090h

Αλλα δυστηχως και η VT20 εχει προβληματακια απο IR και Burn In...

Το IR αποτελεί φυσιολογική λειτουργία των πλάσμα και όχι πρόβλημα,όσο για το Burn In,εκεί σαφώς τα πράγματα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή.

Εγώ δεν έχω δει ούτε υποψία IR η BURN IN στο πάνελ μου αλλά πιστεύω είναι και θέμα τύχης λιγάκι. Την τέσταρα χτες με την μπάλα 3-4 ώρες σταθερά στο κανάλι της ΝΕΤ στην ρύθμιση...κανονική...και αλλάζοντας κανάλι έψαξα για IR...τίποτα...και είναι μόλις 3 μηνών τηλεόραση με όχι και πολλές ώρες λειτουργίας

Παιδιά για σας,έχω την pany VT20 50in και θέλω κάποιες πληροφορείες σχετικά με τά δορυφορικά.
Εχω κατεβάσει τόν Astra 19,2. Οταν πάω να κατεβάςω τόν Hot Bird 13 μου διαγράφει όλα τα κανάλια τού ASTRA καί το αντίστροφο.
Υπάρχει κάπιος τρόπος ώστε να υπάρχουν και οι δύο δορυφόροι μέσα χωρίς να γίνεται διαγραφή τών καναλιών

Και για μενα μια βοηθεια,εχω περασει στο htpc μου την ATI 6950 με 1,4 hdmi την κουμπωσα στην tv και ολα καλα εκτος απο το 3d,τουλαχιστον μεχρι τωρα,μπηκα στο site τους και ειδα πως ως συμβατα μονιτορς εχουν απο vt25 και πανω...ξερει κανεις αν τελικα υπαρχει διαφορα αναμεσα σε vt20/vt25 η αδικα ανησυχω...?

Μολις αγορασα απο ΠΛΑΣΙΟ 1099 Ε την 42αρα VT20E (τελευταιο κομματι). Ελπιζω να εκανα καλα, απλα η τιμη της ηταν απαιχτη οποτε εκανα την κινηση.

Σκεφτομουν πολυ να παρω μια LG παθητικη 3D, αλλα απο την αλλη οταν σου καθεται ευκαιρια να αγορασεις την κορυφαια 2010 τηλεοραση, τοτε το ξανα σκεφτεσαι :ernaehrung004:, και λες οτι η επομενη θα ειναι μετα κανα 2 - 3 χρονια 3D χωρις γυαλια:BDGBGDB55:.

Ευχαριστω το site που με βοηθησε αρκετα στην επιλογη μου.

Μολις αγορασα απο ΠΛΑΣΙΟ 1099 Ε την 42αρα VT20E (τελευταιο κομματι). Ελπιζω να εκανα καλα, απλα η τιμη της ηταν απαιχτη οποτε εκανα την κινηση.

Σκεφτομουν πολυ να παρω μια LG παθητικη 3D, αλλα απο την αλλη οταν σου καθεται ευκαιρια να αγορασεις την κορυφαια 2010 τηλεοραση, τοτε το ξανα σκεφτεσαι :ernaehrung004:, και λες οτι η επομενη θα ειναι μετα κανα 2 - 3 χρονια 3D χωρις γυαλια:BDGBGDB55:.

Ευχαριστω το site που με βοηθησε αρκετα στην επιλογη μου.

Λοιπον, παρελαβα χθες την συγκεκριμενη, παράπονο απο το πλαισιο κανενα, οσο για την ΤV οι πρωτες εντυπωσεις.... θα τα πω εξω απο τα δοντια, ειχα μια μεσαίας κατηγοριας LG PLASMA 720p, εβλεπα τελεια τοσο digea οσο και ταινιες 720p + 1080p (αν και στα 1080 πανω κατω με τα 720 το ιδιο εβλεπα), αλλα οτι και να εβλεπα τελειο ηταν. Τωρα εκανα το μεγαλο βημα χάριν του 3D, και τι πιστευω οτι κερδισα ? ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!

Μετρια ως χαλια (κατι τρεχει με τις κινηση, παραμορφωνει) digea, σχεδον το ιδιο στα 1080p με αυτο που εβλεπα στην LG στα 720p, δεν αναγνωριζει τον εξωτερικο σκληρο (εναν lacie), το 3D μεν πολυ καλο, αλλα με αβολα γυαλια, και με πολυ κουραση στα ματια μετα απο μια προβολη, ασε που τρεχει κατι με τους υποτιτλους στο 3D και δεν βλεπονται.

Αποτελεσμα, ειμαστε για κλαματα, δεν ξανα βλεπω Review, δεν ξανακουω κανεναν, πρωτα θα ξεπατωνω την τηλεοραση στις εκθεσεις των καταστηματων με περίσσιο θρασος (σε σημειο περιεργου) και μετα ξαναγοραζω.

Με λιγα λογια ειμαι απογοητευμενος, στο μονο που μπορω να ελπιζω ειναι μηπως και στρώσει καποτε ή μηπως και χαλασει μεσα σε 15 μερες και την παω πισω (αρχισα να ψαχνω καμενα pixels) για να παρω καμια αλλη (παθητικη αυτη την φορα στα σιγουρα, τερμα οι Αctive).

Ομως, να προσθέσω και κατι ακομα, αν απο την CRT πηγαινα σε αυτη την TV, θα τα εβλεπα ολα υπεροχα εως θεικα, ελα μου όμως που ειχα ενα υπεροχο μεσοδιάστημα με μια 720p :smile:.

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το IFC στην digea, και να ανεβάσεις την οξύτητα στο 5-8 για τηλεοπτικό.

Η αντίθεση του πάνελ (και οι στάθμες μαύρου) δεν είναι καλύτερες στην πανασόνικ από ότι στην VT;

Το ότι τα reviews πουσάρουν λίγο τις πανασόνικ, είναι γνωστό. Αλλά από την άλλη, δεν είναι και τόσο χάλια η επεξεργασία τους ή η εικόνα τους.

Αν μας πεις τι σε ενοχλεί, ίσως βρούμε κατάλληλες ρυθμίσεις...

Αν ειχες ηδη 42" εκανες μεγαλο λαθος να πας παλι στο ιδιο μεγεθος.

Κατι ομως συμβαινει , η εικονα αποκλειεται να ειναι τοσο χαλια.

και επίσης επειδή πέρασε από το μυαλό μου να ενδώσω στην προσφορά του πλαισίου για την 46vt20 - είδα ότι η 42vt20 στα 10κάτι ήταν εκθεσιακή. εσένα ήταν εκθεσιακή ή καινούργια???????γιατί στο σαιτ βγάλανε κάποιες του κουτιού στα 10κάτι και μετά το μεσημέρι έβγαλαν εκθεσιακές στην ίδια τιμή.

και επίσης επειδή πέρασε από το μυαλό μου να ενδώσω στην προσφορά του πλαισίου για την 46vt20 - είδα ότι η 42vt20 στα 10κάτι ήταν εκθεσιακή. εσένα ήταν εκθεσιακή ή καινούργια???????γιατί στο σαιτ βγάλανε κάποιες του κουτιού στα 10κάτι και μετά το μεσημέρι έβγαλαν εκθεσιακές στην ίδια τιμή.

Brand new, κοινος του κουτιου. Δεν την πηρα απο το Stock house, ειχαν μερικα τελευταια κομματια στην αποθηκη, και ολα οταν την παρέλαβα ηταν αψογα συσκευασμενα. Κριμα... χεχε

Αν ειχες ηδη 42" εκανες μεγαλο λαθος να πας παλι στο ιδιο μεγεθος.

Κατι ομως συμβαινει , η εικονα αποκλειεται να ειναι τοσο χαλια.

Και εγω αυτο υπεθεσα, αλλα οσο εξυπηρετικοι ειναι στο πλαισιο τοσο δυσκολοι ειναι στην panasonic, τους πηρα τηλεφωνο και μου αρχισαν κατι αερολογιες περι χαμηλου σηματος κτλ, αντε να βγαλεις ακρη.

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το IFC στην digea, και να ανεβάσεις την οξύτητα στο 5-8 για τηλεοπτικό.

Η αντίθεση του πάνελ (και οι στάθμες μαύρου) δεν είναι καλύτερες στην πανασόνικ από ότι στην VT;

Το ότι τα reviews πουσάρουν λίγο τις πανασόνικ, είναι γνωστό. Αλλά από την άλλη, δεν είναι και τόσο χάλια η επεξεργασία τους ή η εικόνα τους.

Αν μας πεις τι σε ενοχλεί, ίσως βρούμε κατάλληλες ρυθμίσεις...

Ευχαριστω φιλε petasis, αυριο θα την παλεψω ξανα και θα σας ενημερωσω παιδια για το τι βλεπω και δεν μου αρεσει, ενα βασικο ειναι πως στο καλο θα κανω να δει τον εξωτερικο σκληρο η panasonic, δοκιμασα και εναν Segate με το ιδιο αποτελεσμα, δεν τον βλεπει, ή μαλλον καλυτερα τον βλεπει και το αναφερει οτι συνδεσα συσκευη usb αλλα οσο και να εψαξα δεν τον βρηκα στο menu για να αποκτησω προσβαση στα περιεχομενα του, και το αλλο με τους υποτιτλους παιδια αν ξερετε πως να τους κανω ωστε να μην εμφανιζονται διπλοι στα 3d.

Ασχετο, μαζι με την pana αγορασα και ενα 3d blue ray player, LG BD670, ειναι απιστευτο σε ολα του. Συνδεθηκε στο ιντερνετ σε μισο λεπτο εκανε το update του, ειδε ολους τους εξωτερικους σκληρους μου, επεξε αψογα οτι και να του εδωσα και ακουσα και μερικους ελληνικους σταθμους ραδιο απο το smart tv του. Ευτυχως απο εκει εμεινα ικανοποιημενος και μαλιστα ανελπιστα πολυ.

Την έχεις δει λίγο στραβά την VT20. Είναι μια από τις καλύτερες του 2010. Να δεις που σε λίγο καιρό θα την ρυθμίσεις να παίζει όπως σου αρέσει, και θα μείνεις ευχαριστημένος και από αυτήν...

Τώρα όσον αφορά την αναπαραγωγή από δίσκους, ο media player των πανασόνικ δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Μάλλον δεν θα κάνει αυτά που θέλεις...

Την έχεις δει λίγο στραβά την VT20. Είναι μια από τις καλύτερες του 2010. Να δεις που σε λίγο καιρό θα την ρυθμίσεις να παίζει όπως σου αρέσει, και θα μείνεις ευχαριστημένος και από αυτήν...

Τώρα όσον αφορά την αναπαραγωγή από δίσκους, ο media player των πανασόνικ δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Μάλλον δεν θα κάνει αυτά που θέλεις...

Καμια φορα μας πιανει ο ενθουσιασμος και γραφουμε το κατι παραπανω οταν μας αρεσει μια τηλεοραση και ιδιαιτερα οταν ειναι η νυχτα με την μερα απο καποια προηγουμενη. Το θεμα ειναι οτι οταν δημιουργουμε νημα θα πρεπει να ειμαστε απολυτοι σε αυτα που γραφουμε γιατι πολλοι αλλοι φιλοι του site, αυτου και οποιοδηποτε αλλου θα βασιστουν σε αυτες, και τυχον διαφορες των γραφομμενων και το τι βλεπουν στις βιτρινες και τα σαλονια των καταστηματων να τα αποδιδουν στον κακο φωτισμο, στο προχειρο στησιμο και στις default ρυθμισεις που τυχον μπορει να εχει μια προβολη σε καταστημα με αλλες χιλιες τηλεορασεις εκει κοντα.

Που θελω να καταληξω, μπορει να μην ειμαι expert στις τηλεορασεις αλλα γενικοτερα ειμαι fun της τεχνολογιας εδω και χρονια, εχω επενδυσει απιστευτα ποσα σε αυτην και σε καθε μορφη της. Οποτε μην υποτιμηθει απο καποιον αναγνωστη η γνωση μου στο να παρω αυτο που θελω απο ενα αντικειμενο τεχνολογιας αν μπορει φυσικα να το δωσει, στην συγκεκριμενη αρχισα να απογοητευομαι για το τι μπορει να μου δωσει και φυσικα η panasonic απο εδω και περα αποτελει παρελθον για μενα στην εικονα σε σχεση τιμης-απδοσης, δηλαδη με πολυ λιγοτερα μπορεις να βρεις αυτα που σου προσφερει και απο αλλους και μαλιστα οχι μονο στα χαρτια (δες εξωτερκο hdd, δες usb, που για να βαλεις το ασυρματο και τον εξωτερικο σκληρο μαζι πρεπει να βαλεις την προεκταση στο ενα και να την εχεις να κρεμεται).

Αν λοιπον μου ζητουσε καποιος να χαρακτηρισω το συγκεκριμενο προιον θα του ελεγα τα εξης :

1) Αν εχεις CRT ή παλια LCD θα σου φανει αστερι, οντως ξεχωριζει απο εκεινες τις κατηγοριες.
2) Αν εχεις Plasma με 600hz εκατοσταρα, μην περιμενεις μεγαλες διαφορες, οποτε ξανασκεψου το, εκτος αν την συνδιασεις με περισσοτερες ιντσες ωστε να δικαολογησεις τα λεφτα που θα δωσεις.
3) Αν θελεις 3D και μαλιστα active οπως ειναι ολες οι plasma ειναι πολυ καλη αλλα υπαρχουν και αλλες το ιδιο καλες με λιγοτερα λεφτα και φθηνοτερα και πιο βολικα γυαλια.

Τωρα οσον αφορα τα χαρακτηριστικα της.

1) Αν εισαι digeas δηλ. βλεπεις πολύ τηλεοραση, η συγκεκριμενη δεν ενδεικνεται, οχι επειδη φταιει τοσο αυτη οσο περισσοτερο τα ελληνικα καναλια, μια 720p plasma με 100hz 600αρα θα σου καθοταν κουτι, που θα μπορουσες να την βρεις ακομα και στο 1/3 της τιμης της συγκεκριμενης και καποιων αλλων ακριβων μοντελων.
2) Αν βλεπεις πολλες ταινιες ειναι αρκετα καλη, αλλα με τα μισα λεφτα μπορεις να βρεις μια αλλη 1080p που να βλεπεις το ιδιο ισως και καλυτερα (αρκει να προσεξεις λιγο τα χαρακτηριστικα της). Παντως μην περιμενεις θανατηφορες διαφορες απο τα 720p στα 1080p.
3) Αν πας για 3D, παρε παθητικο για να το απολαυσεις, το ενεργο μεν καλυτερο σε ποιοτητα (αν και η lg ανακοινωσε προσφατα αλγοριθμο που μετατρεπει το 500κατι σε 1000κατι στις παθητικες της) ομως τουλαχιστον για μενα κουραζει απιστευτα.
4) Αν πας για τεχνολογιες αιχμης και υπηρεσιες οπως εξωτερικο σκληρο, internet κτλ, καλυτερα να παρεις εναν εξιδεικευμενο player ειδικα για αυτην την δουλεια.
5) Αν πας για smart Tv επελεξες λαθος μοντελο.

Και για να κλεισω, δεν ειναι κακη επιλογη, απλα μην περιμενεις την επαληθευση του κανονα "οτι πληρωνεις παιρνεις" και φυσικα ειναι ΠΕΡΣΙΝΟ μοντελο.

Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις, αλλά σε σχέση με την προηγούμενη πλάσμα σου, δεν βλέπεις καμία βελτίωση σε σχέση με την ποιότητα απεικόνισης;

Τα 600 Hz στις πλασμα δεν ειναι πραγματικη συχνοτητα ανανεωσης , στα 60/96/100 Hz λειτουργουν αναλογα με το εισερχομενο σημα.

Εχει αναφερθει στο forum πολλάκις.

Μην καταπινετε αμάσητα οτι σας σερβιρουν οι εταιρειες.

Καμια φορα μας πιανει ο ενθουσιασμος και γραφουμε το κατι παραπανω οταν μας αρεσει μια τηλεοραση και ιδιαιτερα οταν ειναι η νυχτα με την μερα απο καποια προηγουμενη. Το θεμα ειναι οτι οταν δημιουργουμε νημα θα πρεπει να ειμαστε απολυτοι σε αυτα που γραφουμε γιατι πολλοι αλλοι φιλοι του site, αυτου και οποιοδηποτε αλλου θα βασιστουν σε αυτες, και τυχον διαφορες των γραφομμενων και το τι βλεπουν στις βιτρινες και τα σαλονια των καταστηματων να τα αποδιδουν στον κακο φωτισμο, στο προχειρο στησιμο και στις default ρυθμισεις που τυχον μπορει να εχει μια προβολη σε καταστημα με αλλες χιλιες τηλεορασεις εκει κοντα.

Που θελω να καταληξω, μπορει να μην ειμαι expert στις τηλεορασεις αλλα γενικοτερα ειμαι fun της τεχνολογιας εδω και χρονια, εχω επενδυσει απιστευτα ποσα σε αυτην και σε καθε μορφη της. Οποτε μην υποτιμηθει απο καποιον αναγνωστη η γνωση μου στο να παρω αυτο που θελω απο ενα αντικειμενο τεχνολογιας αν μπορει φυσικα να το δωσει, στην συγκεκριμενη αρχισα να απογοητευομαι για το τι μπορει να μου δωσει και φυσικα η panasonic απο εδω και περα αποτελει παρελθον για μενα στην εικονα σε σχεση τιμης-απδοσης, δηλαδη με πολυ λιγοτερα μπορεις να βρεις αυτα που σου προσφερει και απο αλλους και μαλιστα οχι μονο στα χαρτια (δες εξωτερκο hdd, δες usb, που για να βαλεις το ασυρματο και τον εξωτερικο σκληρο μαζι πρεπει να βαλεις την προεκταση στο ενα και να την εχεις να κρεμεται).

Αν λοιπον μου ζητουσε καποιος να χαρακτηρισω το συγκεκριμενο προιον θα του ελεγα τα εξης :

1) Αν εχεις CRT ή παλια LCD θα σου φανει αστερι, οντως ξεχωριζει απο εκεινες τις κατηγοριες.
2) Αν εχεις Plasma με 600hz εκατοσταρα, μην περιμενεις μεγαλες διαφορες, οποτε ξανασκεψου το, εκτος αν την συνδιασεις με περισσοτερες ιντσες ωστε να δικαολογησεις τα λεφτα που θα δωσεις.
3) Αν θελεις 3D και μαλιστα active οπως ειναι ολες οι plasma ειναι πολυ καλη αλλα υπαρχουν και αλλες το ιδιο καλες με λιγοτερα λεφτα και φθηνοτερα και πιο βολικα γυαλια.

Τωρα οσον αφορα τα χαρακτηριστικα της.

1) Αν εισαι digeas δηλ. βλεπεις πολύ τηλεοραση, η συγκεκριμενη δεν ενδεικνεται, οχι επειδη φταιει τοσο αυτη οσο περισσοτερο τα ελληνικα καναλια, μια 720p plasma με 100hz 600αρα θα σου καθοταν κουτι, που θα μπορουσες να την βρεις ακομα και στο 1/3 της τιμης της συγκεκριμενης και καποιων αλλων ακριβων μοντελων.
2) Αν βλεπεις πολλες ταινιες ειναι αρκετα καλη, αλλα με τα μισα λεφτα μπορεις να βρεις μια αλλη 1080p που να βλεπεις το ιδιο ισως και καλυτερα (αρκει να προσεξεις λιγο τα χαρακτηριστικα της). Παντως μην περιμενεις θανατηφορες διαφορες απο τα 720p στα 1080p.
3) Αν πας για 3D, παρε παθητικο για να το απολαυσεις, το ενεργο μεν καλυτερο σε ποιοτητα (αν και η lg ανακοινωσε προσφατα αλγοριθμο που μετατρεπει το 500κατι σε 1000κατι στις παθητικες της) ομως τουλαχιστον για μενα κουραζει απιστευτα.
4) Αν πας για τεχνολογιες αιχμης και υπηρεσιες οπως εξωτερικο σκληρο, internet κτλ, καλυτερα να παρεις εναν εξιδεικευμενο player ειδικα για αυτην την δουλεια.
5) Αν πας για smart Tv επελεξες λαθος μοντελο.

Και για να κλεισω, δεν ειναι κακη επιλογη, απλα μην περιμενεις την επαληθευση του κανονα "οτι πληρωνεις παιρνεις" και φυσικα ειναι ΠΕΡΣΙΝΟ μοντελο.

1) συμφωνώ αν κάποιος βλέπει μόνο τηλεοπτικό δεν υπάρχει λόγος να πάρει μια hi end τηλεόραση. για μια τηλεόραση που θα παίζει όλη την ημέρα μπορεί να καλύφθεί με μια κατώτερη σειρά (u,s,g) ή ακόμα και με μια πλάσμα άλλης εταιρίας με την προυπόθεση ότι ο χώρος του δεν είναι πολύ φωτεινός.
2) για τις ταινίες θα διαφωνίσω. για τη διαφορά 720p vs 1080p παίζει ρόλο η απόσταση και η ποιότητα του σήματος. αν μιλάμε για ματρόσκες του τύπου by mitsos o sougias - subtitles by davas - resynch by prezoni μπορεί λόγω συμπίεσης τα πράγματα να είναι διαφορετικά.
3) για το 3d έχουν αναφερθεί κατά καιρούς τα προβλήματα τόσο του active όσο και του passive με κύριο του active την κούραση. δεν είναι τυχαίο που πολλοί χρήστες δεν συγκινούνται από την υπάρχουσα τεχνολογία. έχεις επαρκή εμπειρία από passive 3d σε τηλεόραση για η σκέψη σου προκύπτει δια της ατόπου απαγωγής.
4) αν και στα φετινά μοντέλα ο player έχει βελτιωθεί εν τούτοις συμφωνώ ότι η τηλεόραση επιλέγεται με βάση παραμέτρους εικόνας και όχι καλουδίων και μετά κτίζεις επάνω της τα υπόλοιπα.
5) αν και το viera connect είναι υποσχόμενο φέτος εν τούτοις ναι πιστεύω ότι η samsung είναι μάλλον καλύτερη σε αυτόν τον τομέα. όμως ισχύουν αυτά του 4.

μια ερώτηση. τι απόσταση θέασης έχεις.

αν έχεις 2-3 μέτρα μάλλον έκανες λάθος επιλογή.

και δυστυχώς απότι μου έμαθαν εδώ μέσα κάποιοι έμπειροι χρήστες η τηλεόραση κρίνεται βάση απόστασης θέασης και ιντσων και όχι βάσει διθυραμβικών reviews.

Last edited:
H διαφορά στο μαύρο πάντως, μεταξύ LG 720p και VT20, είναι πολύ μεγάλη και μου προξενεί εντύπωση η έλλειψη κάποιας αναφοράς σε αυτή ... :nounder: