MICRON
Established Member
- 30 March 2011
- 112
1) συμφωνώ αν κάποιος βλέπει μόνο τηλεοπτικό δεν υπάρχει λόγος να πάρει μια hi end τηλεόραση. για μια τηλεόραση που θα παίζει όλη την ημέρα μπορεί να καλύφθεί με μια κατώτερη σειρά (u,s,g) ή ακόμα και με μια πλάσμα άλλης εταιρίας με την προυπόθεση ότι ο χώρος του δεν είναι πολύ φωτεινός.
2) για τις ταινίες θα διαφFast ForwardFast Forwardωνίσω. για τη διαφορά 720p vs 1080p παίζει ρόλο η απόσταση και η ποιότητα του σήματος. αν μιλάμε για ματρόσκες του τύπου by mitsos o sougias - subtitles by davas - resynch by prezoni μπορεί λόγω συμπίεσης τα πράγματα να είναι διαφορετικά.
3) για το 3d έχουν αναφερθεί κατά καιρούς τα προβλήματα τόσο του active όσο και του passive με κύριο του active την κούραση. δεν είναι τυχαίο που πολλοί χρήστες δεν συγκινούνται από την υπάρχουσα τεχνολογία. έχεις επαρκή εμπειρία από passive 3d σε τηλεόραση για η σκέψη σου προκύπτει δια της ατόπου απαγωγής.
4) αν και στα φετινά μοντέλα ο player έχει βελτιωθεί εν τούτοις συμφωνώ ότι η τηλεόραση επιλέγεται με βάση παραμέτρους εικόνας και όχι καλουδίων και μετά κτίζεις επάνω της τα υπόλοιπα.
5) αν και το viera connect είναι υποσχόμενο φέτος εν τούτοις ναι πιστεύω ότι η samsung είναι μάλλον καλύτερη σε αυτόν τον τομέα. όμως ισχύουν αυτά του 4.
μια ερώτηση. τι απόσταση θέασης έχεις.
αν έχεις 2-3 μέτρα μάλλον έκανες λάθος επιλογή.
και δυστυχώς απότι μου έμαθαν εδώ μέσα κάποιοι έμπειροι χρήστες η τηλεόραση κρίνεται βάση απόστασης θέασης και ιντσων και όχι βάσει διθυραμβικών reviews.
-Δεν γνωριζω την σχεση σου με καποια φθηνοτερα μοντελα (plasma), παντως πιστεψε με αν τα δεις σε τηλεοπτικο θα τριβεις τα ματια σου. Σε αυτην την τηλεοραση το τηλεοπτικο ειναι τραγικο στο φτωχο σημα της Digia. Θα μου πες η τηλεοραση ειναι hi end δεν μπορει να ασχολειται με επιπλεον δυνατοτητες ρυθμισεων για τους φτωχους με φτωχη εκπομπη σηματος οπως εμεις.. κριμα, περιμενα γενικοτερες ικανοτητες απο μια τοσο ακριβη (τουλαχιστον περυσι) τηλεοραση, ωστε να καλυπτει ολες τις περιπτωσεις. Ισως να ειμαι αφελης.
-Για τις ταινιες θα διαφωνησω και εγω μαζι σου, το MKV ειναι πλεον γεγονος, βλεπονται 20 MKV σε συχνοτητα ενος BD απο Video club, οποτε, προσωπικη μου αποψη, τηλεοραση που δεν δινει τα μεγιστα σε MKV ακομα και καλυπτοντας μερικως τις αδυναμιες του και μαθευτει παρα εξω δεν υπαρχει περιπτωση να περπατησει. Εγω π.χ. με την LG εβλεπα τελειο MKV, υποθετω οτι το ιδιο ισχυει και με τα νεοτερα μοντελα της.
-Θα σου πω κατι απλο για τα 3D, πας σε ενα καταστημα τηλεορασεων, μενεις μπροστα στην οθονη 1 λεπτο με Active και ηδη υποψιαζεσαι οτι κατι τρεχει με τα ματια σου, εχεις μια ανεπαίσθητη κουραση, το ριχνεις στον φωτισμο κτλ τα γνωστα, πας σε μια παθητικη καθεσαι μπροστα 2-3 λεπτα (γιατι λογω του φαινομενου του κοτλε σε κοντινες θεασεις πρεπει να την τσεκαρεις καλα σε σχεση με τις αποστασεις στο σαλονι σου) και ειναι λες και δεν φορουσες τιποτα, αυτο κατι πρεπει να σου λεει.
-Ποιος σου ειπε οτι σκοπευα να δω ταινια με τον δικο της player ή οτι τον χρειαζομαι κιολας. Εχω ενα media player xtreamer και εναν καινουργιας σειρας 3d br player. Απλα, οταν λες οτι εχεις κατι καλα ειναι να το εχεις και μαλιστα να ειναι οσο το δυνατον ευχρηστο.
-Το μονο υποσχομενο που εχει ειναι οι τσοντες που ειπε οτι θα παιζει απο το net, η μερα με την νυχτα ειναι με την Samsung στο smart tv και δεν το κοβω να αλλαζει.
- Ναι, εκανα λαθος επιλογη, οντως εχω 2-3 μετρα οσα ειχα και με την αλλη τηλεοραση, δεν αλλαξε κατι ουτε και οι ιντσες.
- Εχεις δικιο, πραγμα που πολυ διαφημιζεται να μην το αγοραζεις με κλειστα ματια, να το διπλοτσεκαρεις σε σχεση με αλλα μοντελα που μενουν στην σκια, να ειναι ζωντανη διαφημιση και οχι αποτελεσμα μεγαλης καμπανιας.
H διαφορά στο μαύρο πάντως, μεταξύ LG 720p και VT20, είναι πολύ μεγάλη και μου προξενεί εντύπωση η έλλειψη κάποιας αναφοράς σε αυτή ... :nounder:
Εχεις δικιο το μαυρο της ειναι τρομεροοοο, ε και ; Δεν λεω, καλα ειναι να εχει το απολυτο μαυρο αλλα δεν ειναι βασικοτερο να το διαχειριζεται και σωστα; Εχουμε φθασει σε σημειο να μετραμε το μαυρο και οχι την φυσικοτητα με την οποια προβάλλεται μεσα στα πλανα, αντικαταστησαμε τα ματια μας με μηχανηματα.
Ίσως επειδή η σύγκριση έγινε ημέρα..
Ή ίσως παίζει εντελώς αρρύθμιστη, χωρίς καν ρυθμίσεις brightness / contrast.
Εχεις δικιο φιλε μου, ισως να μην τα καταφερνω τελικα και τοσο στις ρυθμισεις (αν και δοκιμασα οτι βρηκα στο νετ απο reviews), την εχω 2 μερες και εχω ξεπατωθει στο να αλλαζω ρυθμισεις ( μερα - νυχτα), ελπιζω να τα καταφερω να πιασω τα μεγιστα καποια στιγμη. Παντως πιστεψε με, απο ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν με το προβλημα μου, εγω θελω περισσοτερο απο ολους η τηλεοραση να ειναι αστερι και να βγαλώ εξω το τερας που κρυβεται μεσα της. Ή ακομα μπορει και τελικα να εχει προβλημα (να εχει κατι χαλασμενο), ποιος ξερει. Μια φορα παντως η panasonic ολα φυσιολογικα τα βρηκε οταν τους ενοχλησα.
Και κατι τελευταιο για αυτο το μοντελο, δεν μπορω να δω ταινια σε γρηγορη εως σχετικα γρηγορη κινηση, ειτε χανει οξυτητα σε ενοχλητικο βαθμο, ειτε οταν βαζεις 24 καρε μοιαζει να κανει Fast Forward +0.5. Και ειμαι fun του 24p στις ταινιες. Το μονο που στεκεται στο υψος του ειναι το THX, αν δεν το ειχε αυτο τοτε θα ημουν 100% σιγουρος οτι ειναι χαλασμενη. Οσο για τον ηχο, ειναι λες και καποιος τον κρυβει.
Θα αρχισω να πιστευω οτι μου εδωσαν προβληματικη συσκευη στο τελος. Δεν μπορει ολα να τα βρισκω αρνητικα (εκτος την εικονα 3D που ειναι απιστευτη και την ποιοτητα στα 1080p στις αργες ή ακινητες σκηνες).
Τελος παντων παιδια, μιλησα σημερα με πλαισιο, και οι ανθρωποι δεχονται να την παρουν πισω ειτε ως χαλασμενη γιατι τα βρισκουν ολα αυτα αφυσικα και αυτοι (να ναι καλα) ειτε απλα να μου την αλλαξουν με καποια αλλη της αρεσκειας μου. Επιτελους χαμογελασα ξανα μετα απο 2 μερες.
Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια, ειστε αψογοι, και συγχωρεστε τον εκνευρισμο μου, αλλα πιστεψτε με, αγανακτησα με αυτην την ιστορια:furious3: