Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Διαβασα τις 3 τελευταιες σελιδες και μελαγχολησα ..πως ειναι δυνατον να δινεις τοσα λεφτα για μια τηλεοραση και να βρισκεσαι τοσο μπλεγμενος με πανελς αντιπροσωπειες κουριερς κ.α ..χαρας το κουραγιο σας ,βεβαια υπαρχουν και πολλοι που κρυβουν το προβλημα κι αλλοι τοσοι που σε καθε τοπικ <ποια τν να παρω ?> εξακολουθουν να προτεινουν την συγκεκριμενη..

Κοιτά φίλε μου , εμένα εξακολουθεί πέρα απο το θέμα που έγραψα και εμφανίζεται μόνο στο κινούμενο πράσινο φόντο , και φυσικά δεν είναι και για να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, εξακολουθει να είναι η καλύτερη εικόνα που εχω δει σβηνοντας τα φώτα σε σχέση με τις 2 LCD &led που είχα...

Οι γραμμικες αλλιωσεις κάθετες στην οθόνη σε πράσινο μόνο απόλυτο φόντο , στο γρασίδι των γηπέδων , γι αυτο το κάνω Θέμα, με πατερνς και λοιπά δεν ασχολούμαι, αν κάτι δεν με ενοχλεί σε πραγματική θέαση , δεν ψαχνομαι να βάλω το κατάλληλο πάνελ για να βρω που χωλενει το πάνελ.

Στο πράσινο γρασίδι όμως των γηπέδων , στο 1/5 του πάνελ στην δεξιά μεριά εμφανίζονται κάποιες κάθετες γραμμές , σαν να είναι ελαφρώς κοτλε το πάνελ, μια γραμμη σαν εξοχή μια σαν εσοχη, με 3-4 τέτοιες επαναλήψεις εν σειρα. Αυτη η διάταξη εμφανίζεται κυρίως σε κινούμενο πράσινο φόντο όχι στατικό.
Απο την ώρα που το ανακάλυψα σαφώς το μάτι μου πηγαίνει εκει και το ψάχνω. Για την ώρα δεν ψαχνομαι με αντιπροσωπείες, έχει κάποιος κινηθεί στις αντιπροσωπείες με παρόμοιο θέμα?

Υπάρχει εμπειρία ότι το θέμα επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου?

Mπορει να αποτυπωθει σε φωτογραφια αυτο που περιγραφεις thankin ?

Προσωπικα δεν προκειται να ξαναδωσω τοσα λεφτα για τηλεοραση. Ασε που ετσι κ αλλιως δεν θα εχουμε λεφτα για να αγορασουμε.

Δεν υπαρχει τελεια τηλεοραση. Παντα κατι θα εχει να μας χαλαει.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Οι γραμμικες αλλιωσεις κάθετες στην οθόνη σε πράσινο μόνο απόλυτο φόντο , στο γρασίδι των γηπέδων , γι αυτο το κάνω Θέμα, με πατερνς και λοιπά δεν ασχολούμαι, αν κάτι δεν με ενοχλεί σε πραγματική θέαση , δεν ψαχνομαι να βάλω το κατάλληλο πάνελ για να βρω που χωλενει το πάνελ.

Στο πράσινο γρασίδι όμως των γηπέδων , στο 1/5 του πάνελ στην δεξιά μεριά εμφανίζονται κάποιες κάθετες γραμμές , σαν να είναι ελαφρώς κοτλε το πάνελ, μια γραμμη σαν εξοχή μια σαν εσοχη, με 3-4 τέτοιες επαναλήψεις εν σειρα. Αυτη η διάταξη εμφανίζεται κυρίως σε κινούμενο πράσινο φόντο όχι στατικό.
Απο την ώρα που το ανακάλυψα σαφώς το μάτι μου πηγαίνει εκει και το ψάχνω. Για την ώρα δεν ψαχνομαι με αντιπροσωπείες, έχει κάποιος κινηθεί στις αντιπροσωπείες με παρόμοιο θέμα?

Ανάλογο περιστατικό (σε μικρότερη όμως κλίμακα) μου έχει συμβεί 2 φορές μέσα σε 3 μήνες χρήσης της GT30.
Συγκεκριμένα είχαν εμφανιστεί μια-δυο, όχι τελείως κάθετες, ξασπρισμένες, κοτλέ, φαγωμένες λωρίδες πάντα σε αγώνες ποδοσφαίρου.
Φυμάμαι ότι τη μία φορά έπαιζε η Δόξα Δράμας και το εξέλαβα ως αντίδραση της τηλεόρασης στο άσχημο ποδοσφαιρικό θέαμα που ελάμβανε χώρα. :idea:
Στο επόμενο αγώνα στο ίδιο κανάλι δεν υπήρχε κανένα σημάδι.
Δεν το θεωρώ σημαντικό πρόβλημα (ως έχει προς το παρών, τουλάχιστον).

Mπορει να αποτυπωθει σε φωτογραφια αυτο που περιγραφεις thankin ?

Δεν ξέρω , δεν το εχω προσπαθήσει, θα το κάνω να σου πω

Για προσπαθησε το ρε συ. Να καταλαβω σε τι εκταση και ενταση το βλεπεις. Μου κανει εντυπωση που βλεπεις και εσοχη και εξοχη πρεπει ναναι αρκετα εντονο για να τα διακρινεις.

thankin εμπειρία δεν έχω αλλά δεν νομίζω να ήταν έτσι η tv σε out of the box κατάσταση. Εγώ το παρατηρώ και βάζω break in DVD για να κάνω έλεγχο συχνά σε περίπτωση που το δω να επιδεινώνεται. Το κακό είναι ότι το βλέπω και στη 3D μετάδοση της Nova τη στιγμή που γράφω, επίσης στα δεξιά του panel.

Για όσους ρώτησαν για φωτό, θα δοκιμάσω να βγάλω αργότερα και αν μπορέσω θα ποστάρω αύριο. Είναι ξεκάθαρα DSE και δεν είμαστε οι μόνοι με το panel αυτό και DSE.

Προσπαθησα να βγαλω μια φωτο, δεν ξερω αρχικα αν φαινεται παρα πολυ καλα, αλλα αν του δωσεις προσοχη κανει μπαμ. Οσο πιο μακρια απο την οθονη κοιτας τη φωτο τοσο πιο πολυ φαινεται.

Attachments

• DSC0007.jpg
    DSC0007.jpg
    67.7 KB · Views: 175
Εμένα μου βγήκαν λίγο σκοτεινές. Θα προμηθευτώ φωτογραφική από φίλο και επανέρχομαι αύριο με φωτό. Πάντως δεν μου κάνει εντύπωση που το φαινόμενο είναι εμφανές κυρίως στα δεξιά της οθόνης. Όλοι εκεί το έχουμε πράγμα που με κάνει να προβληματίζομαι περισσότερο.

Κι εγω νομιζω οτι το ειδα χτες που το αναζητησα στην GT30 . Αλλα σε κενο σημα με αυξημενη φωτεινοτητα οχι.

Αποψε θα το ξανατσεκαρω μπας και ....Παντως δεξια ειναι. Αρα ειναι θεμα παρτιδας. Που σημαινει οτι ολες λιγο πολυ θα το εχουν.

Αυτο που λεει ο sg27 θα το δειτε ολοι αν το προσεξετε το εχω δει κι εγω αλλα δεν με ενοχλει γιατι μονο αν κυνηγας να το δεις φαινεται.
Κι εγω μονο σε χορταρι εν κινηση το εχω παρατηρησει

Εγώ στην δικιά μου G30 δεν κατάφερα να δω - μάλλον (ευτυχώς!) δεν έχω οξεία όραση!
Ίσως να μην το ψάχνουμε τόσο πολύ;

http://autonat.blogspot.com/2010/11/blog-post_09.html

Τεστ Μυωπίας
Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να ανανεώσω αυτό το αραχνιασμένο, από την αχρηστία, blog.
Αφορμή ήταν ένα τεστάκι που βλέπεις αν έχεις μυωπία ή όχι. Μου φάνηκε πανέξυπνο, γέλασα πολύ και έτσι αποφάσισα να το αναρτήσω στο blog μου (για να δείξω ότι υπάρχω κιόλας...) .

einstain-monroe.jpg

Αν βλέπεις τον Albert Einstein σημαίνει ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα όρασης.

Αν βλέπεις τη Marilyn Monroe, τότε έχεις μυωπία.

Τέλος, αν βλέπεις τον Einstein, κάνε λίγο πίσω και θα δεις τη Monroe.

P.S.1 Εννοείται οτι αν φοράς γυαλιά τα βγάζεις πριν κάνεις το τεστ.
PS.2 Μη το πείτε πουθενά αλλά και εγώ τη Monroe είδα :D

Κι εγώ την Μονρόε είδα....... μόλις πήγα 2 μέτρα μακριά απ' την οθόνη.... :p

Να εδώ που χρειάζεται να μελετήσεις την σωστή απόσταση θέασης!
Εξαρτάται τι θέλει να δει ο καθένας!!!

Επικοινωνησα ξανα με την Intertech θα την ξαναπαρουν και θα μου ξανα αλλαξουν πανελ(ς), θα παρει δεκα εργασιμες οπως με ενημερωσαν.
Η πιο ταξιδιαρα VT της Ελλαδας λεμε :D

Επικοινωνησα ξανα με την Intertech θα την ξαναπαρουν και θα μου ξανα αλλαξουν πανελ(ς), θα παρει δεκα εργασιμες οπως με ενημερωσαν.
Η πιο ταξιδιαρα VT της Ελλαδας λεμε :D

Την ξανα παρέλαβα την Παρασκευή. Όλα φαίνονται να δείχνουν ΟΚ. Βέβαια ξεκίνησα την διαδικασία ξανα στρωσίματος αλλά την κούτα την έχω ακόμα στο σαλόνι! Πάλι καλά που πρόλαβα και είδα και τα ματσάκια. Πάντως το "color uniformity" είναι ακόμα εδώ έστω και σε μικρότερο βαθμό. Ας ελπίσουμε οτι κατά το στρώσιμο θα ομαλοποιηθεί γιατι σε γενικές γραμμές αυτή η διαδικασία είναι πολύ ψυχοφθόρα.

Οι φωτό που υποσχέθηκα. Φαίνεται ξεκάθαρα το DSE τόσο με κάθετες όσο και με οριζόντιες γραμμές. Το green blob είναι σχεδόν ανύπαρκτο πριν από μια ανομοιομορφία με το κόκκινο πάνω αριστερά (φαίνεται στο ανοιχτό γκρί).

-Μπλε Φόντο
-Ανοιχτό γκρί φόντο (το DSE δεν φαίνεται αρκετά πλην της απαλής κάθετης γραμμής στα δεξιά αλλά φαίνεται το πιο έντονο κόκκινο πάνω αριστερά ενώ το green blob είναι σχεδόν άφαντο)
-Πράσινο φόντο. Αρχίζει να φαίνεται το DSE κυρίως δεξιά.
-Πράσινο φόντο με διαφορετική φωτεινότητα. Πάλι προσέξτε το DSE δεξιά.
-Κι άλλο πράσινο φόντο. Διακρίνεται και οριζόντιο γραμμές στο DSE κι ελαφρό ίχνος green blob στο κέντρο.

Επίσης, μια φωτό που βρήκα από ξένο forum όπου δείχνει παρόμοιο DSE (και προφανώς τραβηγμένο με καλύτερη φωτογραφική) αλλά ο συγκεκριμένος έχει καρα-green blob κάτι που δεν έχω εγώ.

Να πω ότι ο θόρυβος ελάχιστα ενοχλεί σε ταινίες εκτός ελάχιστων περιπτώσεων. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο, δεν είναι πάντα έντονο αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που φαίνεται. Η τηλεόραση μου στρώθηκε ως επί τω πλείστον με Break In, χωρίς υπότιτλους, ελάχιστη TV και αυτή πάντα zoom χωρίς λογότυπα και ταινίες χωρίς μαύρες λωρίδες πάνω-κάτω και πάντα να καλύπτουν όλο το κάδρο. Πράγμα που με κάνει, μαζί με αυτά που διαβάζω εδώ, να πιστεύω ότι μιλάμε για εργοστασιακό κακοσχεδιασμό από την Panasonic.

Χθες πήγα σε 2 καταστήματα ηλ ειδών και όσες Panasonic Plasma σειρά 30 είδα, όλες είχαν DSE! Έκανα ένα video σε mp4 αρχείο από το break in και το έβαζα να παίξει. Σε όλες υπήρχε το φαινόμενο ενώ μερικές είχαν απίστευτο green blob. Σε ξενόγλωσσα forums έλεγαν ότι σε VT30, το green blob είναι πολύ μικρότερο σε S/N που ξεκινάει από 16. Δεν μπορώ να το επαληθεύσω και δυστυχώς δεν είχαν VT30 στα καταστήματα που πήγα.

Αυτά τα λίγα!