Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σχεδον 2 χρονια με την 50vt30, η ευχαριστηση της θεασης παραμενει. Χωρις ορατα προβληματα η αποδοση της ειναι σε υψηλα επιπεδα. Απορω παντως γιατι μια 65" διετιας στα 1000 δεν αξιζει, εφ' οσον βεβαια δεν εχει παρουσιασει οτιδηποτε ως σημερα...

Εάν δεν είναι εκθεσιακό κομμάτι, για μένα αξίζει όταν για την 50άρα πλήρωσα 1700 πριν 2 χρόνια περίπου (ΟΚΤ 2011) αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή την αγορά.

Πρόσφατα διάβασα μια προσφορά για εκθεσιακό κομμάτι στα 990 ή κάτι σχετικό.
Μήπως πρόκειται γι' αυτό το κομμάτι;

Διορθώνοντας το προηγούμενο post, για άρση κάθε παρανόησης, διευκρινίζω ότι η προσφορά ήταν για την st60.

ΥΓ
Δυστυχώς, ο περιορισμένος χρόνος edit δεν μας επιτρέπει να διορθώσουμε προηγούμενο κείμενο και αναγκαζόμαστε να γράφουμε νέο post.

Panasonic TX-P65VT30 65'' (με υπολοιπο 3 χρονια εγγυηση απο 5 ετη) ,στα 1000-1100 αξιζει με τα σημερινα δεδομενα? βασικα πηγαινα για 55st60 η 60f5500

Με τα raising blacks, ίσως είναι πολύ καλύτερα ένα σημερινό μοντέλο της πανασόνικ. Εγώ θα κοίταζα προς ST60...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με τα raising blacks, ίσως είναι πολύ καλύτερα ένα σημερινό μοντέλο της πανασόνικ. Εγώ θα κοίταζα προς ST60...

Έχουν παρατηρηθεί στην VT30 (και γενικά σε όλη την σειρά 30) rising blacks? Δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται κάτι τέτοιο, έχεις εσύ?

Δεν εχει σημασία . Εδω και 14-15 μήνες θαβουμε συλληβδην τις πλάσμα πανασονικ οπως πριν απο αυτο το διάστημα για 1-2 χρονια η απάντηση σε καθε ερώτηση ήταν πάρε πανασονικ πλάσμα.

Όχι, η ερώτησή μου ήταν ειλικρινής, με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα βρήκα μόνο μία αναφορά, κι αυτή αμφιλεγόμενη. Αν έχει κάποια άλλη πηγή/εμπειρία ο φίλος petasis θα ήθελα να την διαβάσω, γιατί νόμιζα πως αυτό το πρόβλημα είχε εξαληφθεί απ'τη σειρά 30 και μετά (για την 50 μάλλον είναι νωρίς ακόμα για αξιόπιστες μετρήσεις).

Επί του θέματος, 65" VT30 με 3 χρόνια εγγύηση στα 1000 , θα το σκεφτόμουν πολύ καλά πριν την απορρίψω. Τι τηλεόραση και με πόσα παίρνεις σήμερα 65"?
http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/358643/60-έως-69-ίντσες.html

Δεν εχει σημασία . Εδω και 14-15 μήνες θαβουμε συλληβδην τις πλάσμα πανασονικ οπως πριν απο αυτο το διάστημα για 1-2 χρονια η απάντηση σε καθε ερώτηση ήταν πάρε πανασονικ πλάσμα.

Μάλλον γενικεύεις. Ένα ολόκληρο φόρουμ έθαβε συλλήβδην τις πανασόνικ, και απάνταγε σε κάθε ερώτηση πανασόνικ;

Όχι, η ερώτησή μου ήταν ειλικρινής, με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα βρήκα μόνο μία αναφορά, κι αυτή αμφιλεγόμενη. Αν έχει κάποια άλλη πηγή/εμπειρία ο φίλος petasis θα ήθελα να την διαβάσω, γιατί νόμιζα πως αυτό το πρόβλημα είχε εξαληφθεί απ'τη σειρά 30 και μετά (για την 50 μάλλον είναι νωρίς ακόμα για αξιόπιστες μετρήσεις).

Επί του θέματος, 65" VT30 με 3 χρόνια εγγύηση στα 1000 , θα το σκεφτόμουν πολύ καλά πριν την απορρίψω. Τι τηλεόραση και με πόσα παίρνεις σήμερα 65"?
http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/358643/60-έως-69-ίντσες.html

Εγώ δεν θα αγόραζα πλάσμα μεταχειρισμένη πριν μετρηθεί... :smile:
Τουλάχιστον ας την δει σε σκοτεινό χώρο πριν την αγορά.

Last edited by a moderator:
Εγώ θα έλεγα τα εξής...

+Είναι 65" και πολύ καλή σαν εικόνα 2D στην εποχή της (κρατιέται ακόμη ανταγωνιστική για σχετικά σκοτεινό χώρο) , αρκετά λογική τιμή θα έλεγα

-Σε 3D είναι αρκετά πίσω από τα σημερινά δεδομένα , σχεδιασμός , smart κτλ. επίσης

Η σειρά 30 είχε κάποιες αναφορές για προβλήματα banding/dirty screen αλλά και κάποιοι ανέφεραν υπερβολικό image retention , rising blacks υπήρχαν μέχρι την σειρά 20 άρα όχι για την συγκεκριμένη.

Εγώ απλά θα πω ότι δεν ξέρω, επειδή δεν έχουμε μετρήσεις. Υπάρχει μέτρηση VT30 στις 4.000 ώρες;

Ο έλεγχος προφανώς είναι αναγκαίος, ακόμα και για ένα κουτί σοκολατάκια. Μέτρηση για το μαύρο, πως να κάνει ο άνθρωπος?
Η τιμή είναι σαφώς συμφέρουσα, για ένα θεριό 65", δεν συζητιέται αυτό. To φετινό μοντέλο κάνει 3100 ευρώ, χαίρετε, δηλαδή.
Από πλευράς βελτίωσης εικόνας, δεν αναφέρονται τρομερές βελτιώσεις εδώ και 2 χρόνια ούτε σε 2d, ούτε σε 3d.
"VT60 is probably the best 3D TV we have seen so far but do not expect huge improvements in this field if you already own one of Panasonic’s plasma TVs from the 2011 or 2012 line-up."
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1368523071

Καλά αν διαβάσεις άλλα τεστ δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα...για το 3D ειδικά...

Based on our observations of previous Panasonic 3D Plasmas, we were expecting the Viera TX-P50VT30B to be able to display every last drop of vertical resolution from a 3D source. In fact, we were surprised to see our 3D resolution test pattern revealing the same slight resolution loss as the 2011 42-inch 3DTVs. The vertical resolution check in the test pattern (which is made up of alternating black/white lines) appeared on the 50VT30 as a grey box, just as it did on the TX-P42VT30 (although fortunately, it didn’t appear as a flashing black/white box as it did on last year’s 46″ and smaller 3D televisions, and this year’s TX-P42ST30).
With real-world content, a resolution loss this small won’t really be visible. You won’t, for example, look at a 3D Blu-ray movie and find the image obviously blurred or lacking in resolution (though switching back and forth between 2D and 3D may be a little more telling). However, the fact that not every last drop of resolution is reaching the screen does mean that some slight jaggedness can become visible on highly textured areas and diagonal edges.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt30b-p50vt30-201106061171.htm

Ρωτησα τον τυπο για τις ωρες και μου ειπε 02645:45. Λιγες δηλαδη,αλλα διαβαζοντας αυτα που γραφεται για το 3d απογοητευτηκα,μαζι με το μεγεθος( πως θα μεταφερθει χωρις την συσκευασια που δεν υπαρχει) με απομακρυνει απο την ιδεα!

Δεν θα έλεγα πως την θαβουμε.
Ποιό πολύ βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους γιατί στο παρελθόν απο μια μερίδων χρηστών διαβάζαμε μόνο διθυραμβικα σχόλια εμπλουτισμένα με αρκετές δόσεις εθελοτυφλισμου στα καραμπινάτα μειονεκτήματα των πλάσμα.
Εγώ απλά θα πω ότι δεν ξέρω, επειδή δεν έχουμε μετρήσεις. Υπάρχει μέτρηση VT30 στις 4.000 ώρες;
Κάποια στιγμή στο μέλλον θα υπάρξει αλλά στις περισσότερες ώρες ( τις 4500 ώρες ούτε και εγώ θυμάμαι ποτέ τις πέρασα)

Σχετικά με το 3D, έχοντας δει 3D (μιλάω για active) τόσο σε σειρά 30 (τη δική μου) όσο και σε σειρά 60, η διαφορά είναι χαοτική τόσο στο crosstalking (υπερβολικό στην 30) όσο και στο βάθος κι επομένως στην αίσθηση 3D (πολύ ανώτερο στην 60). Η 60 με τα γυαλιά 3D3 δεν είχε σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ crosstalking ενώ η καθαρότερη εικόνα δεν σε κούραζε. Σε κάθε περίπτωση, αν το 3D είναι ένα από τα κριτήρια αγοράς, κοίτα σε κάτι πιο καινούριο ή περίμενε προς Δεκέμβριο να πέσουν οι τιμές στη σειρά 60.

Έχουν παρατηρηθεί στην VT30 (και γενικά σε όλη την σειρά 30) rising blacks? Δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται κάτι τέτοιο, έχεις εσύ?

Οι σειρές που εμφάνιζαν τα γνωστά rising blacks (G9-G13), ανέβαιναν βηματικά σε 2x μέχρι τις 1500-2000 ώρες και ακολούθως υπήρχε ένα ακόμα σκαλοπάτι στις ~7000 ώρες που τις πήγαινε σε 2,5-3x της αρχικής τιμής...

Σε διάφορες τηλεοράσεις σειράς 30 (G14) που έτυχε να μετρήσω μέχρι και τις 3020 ώρες, δεν παρατηρήθηκαν rising blacks. Το ίδιο αναφέρεται και από κατόχους στο γερμανικό φόρουμ, μέχρι για 3500 ώρες την τελευταία φορά που κοίταξα. Αναμένουμε βεβαίως και τη μέτρηση του Μανώλη στην VT30 του Ανδρέα, που υπολογίζω να έχει πιάσει τουλάχιστον διπλάσιες ώρες από τις ανωτέρω...

Δεν θα έλεγα πως την θαβουμε.
Ποιό πολύ βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους γιατί στο παρελθόν απο μια μερίδων χρηστών διαβάζαμε μόνο διθυραμβικα σχόλια εμπλουτισμένα με αρκετές δόσεις εθελοτυφλισμου στα καραμπινάτα μειονεκτήματα των πλάσμα.
)

Συμφωνώ μαζι σου. Πριν αγοράσω την vt30 τον 11/11 και παρακολουθωντας το νημα οι περισσότεροι χρήστες του φόρουμ και κατοχοι πλασμα δεν έγραφαν ούτε ένα κακο σχολιο για τις πλάσμα , λέγοντας απίστευτες υπερβολές του τυπου παίξε οσο θες παιχνίδια δεν μένει τυπωμα στην οθόνη , και μετα τον 3-4/12 άρχισε η αποκαθήλωση σε σημείο να ακούγονται φωνές για μακριά απο πλάσμα πανασονικ.

Κοντευω 2 χρονια κάτοχος θα έλεγε οτι πρόκειται για μια ακριβή επιλογη για τιβι η οποία όμως οταν ρυθμιστεί σωστα σε αποζημιώνει σε εικόνα , τα θέματα της τεχνολογίας των πλασμα ειναι υπαρκτά αν ψωνισεις συνειδητά και ξέρεις τι παίρνεις δεν θα απογοητευτεις.