Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν θα έλεγα πως την θαβουμε.
Ποιό πολύ βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους γιατί στο παρελθόν απο μια μερίδων χρηστών διαβάζαμε μόνο διθυραμβικα σχόλια εμπλουτισμένα με αρκετές δόσεις εθελοτυφλισμου στα καραμπινάτα μειονεκτήματα των πλάσμα.

Καλά, τα θέματα με την κίνηση χωρίς IFC (που ξεκίνησε όταν πήρα την U20, Ιούνης του 2010), τα πατερνάκια κίνησης του _JL?, τα rising blacks που αμέσως ανέφερα όταν συνέβηκαν στην δική μου U20, κάτι αγωγές στον εισαγωγέα, και τις προτροπές μου να μην αγοράσει κανείς U30 μόλις την είδα να παίζει, σε αυτό το φόρουμ δεν τα λέγαμε;

Αν μη τι άλλο, οι πληροφορίες υπήρχαν. Το τι κρατά ο καθένας από όλα τα γραφόμενα, είναι υποκειμενικό...
Και φυσικά δεν νομίζω (επίσης) ότι θάβουμε την πανασόνικ. Απλά βγαίνουν στην φόρα αυτά που δεν θα βγουν στα reviews, παρά μόνο αν πέσει "γενικευμένη δυσαρέσκεια" και αναγκαστούν οι reviewers να γράψουν κάτι.

Συμφωνώ μαζι σου. Πριν αγοράσω την vt30 τον 11/11 και παρακολουθωντας το νημα οι περισσότεροι χρήστες του φόρουμ και κατοχοι πλασμα δεν έγραφαν ούτε ένα κακο σχολιο για τις πλάσμα , λέγοντας απίστευτες υπερβολές του τυπου παίξε οσο θες παιχνίδια δεν μένει τυπωμα στην οθόνη , και μετα τον 3-4/12 άρχισε η αποκαθήλωση σε σημείο να ακούγονται φωνές για μακριά απο πλάσμα πανασονικ.

Κοντευω 2 χρονια κάτοχος θα έλεγε οτι πρόκειται για μια ακριβή επιλογη για τιβι η οποία όμως οταν ρυθμιστεί σωστα σε αποζημιώνει σε εικόνα , τα θέματα της τεχνολογίας των πλασμα ειναι υπαρκτά αν ψωνισεις συνειδητά και ξέρεις τι παίρνεις δεν θα απογοητευτεις.

Νομίζω είχε αναφερθεί burn-in από την σειρά 20, π.χ.: http://www.avclub.gr/forum/showthre...nd-why?p=1056176604&viewfull=1#post1056176604

Last edited by a moderator:
Καλά, τα θέματα με την κίνηση χωρίς IFC (που ξεκίνησε όταν πήρα την U20, Ιούνης του 2010), τα πατερνάκια κίνησης του _JL?, τα rising blacks που αμέσως ανέφερα όταν συνέβηκαν στην δική μου U20, κάτι αγωγές στον εισαγωγέα, και τις προτροπές μου να μην αγοράσει κανείς U30 μόλις την είδα να παίζει, σε αυτό το φόρουμ δεν τα λέγαμε;

Αν μη τι άλλο, οι πληροφορίες υπήρχαν. Το τι κρατά ο καθένας από όλα τα γραφόμενα, είναι υποκειμενικό...
Και φυσικά δεν νομίζω (επίσης) ότι θάβουμε την πανασόνικ. Απλά βγαίνουν στην φόρα αυτά που δεν θα βγουν στα reviews, παρά μόνο αν πέσει "γενικευμένη δυσαρέσκεια" και αναγκαστούν οι reviewers να γράψουν κάτι.
Δηλαδή εσύ τώρα ένιωσες πως αναφερόμουν σε σένα;
Μήπως πρέπει και εγώ να παραθέσω τις αντίθετες αναφορές.
Το ότι υπάρχει μια γενική αίσθηση από πολύ κόσμο ότι στο παρελθόν στις πλάσμα όλα ήταν τέλεια και τον τελευταίο χρόνο βγαίνουν στην φόρα τα πράγματα όπως ακριβώς είναι , δεν είναι παραίσθηση.

Δεν είπα ότι αναφέρεσαι σε μένα ή σε κάποιον άλλο, αλλά δεν καταλαβαίνω το "γενική αίσθηση". Αυτό σημαίνει ότι οι πλειοψηφία των μελών έγραφε αυτά που λες. Που δεν νομίζω ότι ισχύει. Πόσο μεγάλη είναι αυτή η "μερίδα"? Είναι 2-3, εκατοντάδες, χιλιάδες μέλη;

Συμφωνω με τον Ανδρεα οπως ακριβως γραφει υπηρχε μια μεριδα που ελεγε ''πανασονικ και ξερο ψωμι''.Ηταν αρκετοι.Και εσυ Γιωργο και ο Ανδρεας ειστε ατομα που δοκιμασανε και τις δυο τεχνολογιες και ο Ανδρεας που πηγε απο local dimming σε πλασμα πιστευω ηταν δυσκολο.Εγω δεν θα το κανα.Απο εσας τους δυο πιστευω πως εχουν γραφτει πιο αντικειμενικεσς αποψεις

Φίλε petasis εσυ ήσουν απο τους λίγους που στεκοσουν κριτικα πάντα απέναντι στις πλάσμα. Ασφαλώς δεν αναφερόμουν σε εσένα. Και εσυ Ανδρέα είσαι απο τους πρώτους κατόχους αρχισες να βλέπεις και αρνητικά στην σειρα vt30.

Τα 9/10 πόστ όμως πριν απο 1 1/2 χρονο ήταν του τυπου "ψάχνω νέο ποδήλατο τι να πάρω?" και η απάντηση " πάρε πλάσμα πανασονικ ! Χωρις αυτήν το να το κανείς το ποδήλατο!" . Υπήρχαν μέλοι που ισχυρίζονταν οτι δεν είχαν δει ποτε ούτε προσωρινό τυπωμα απο λογότυπο στα πάνελ! Ε ή απο ομαδική μειωπια επασχαν ή απλα παραπλανούσαν συνειδητά τους υποψήφιους αγοραστές.

Last edited:
Φίλε petasis εσυ ήσουν απο τους λίγους που στεκοσουν κριτικα πάντα απέναντι στις πλάσμα. Ασφαλώς δεν αναφερόμουν σε εσένα. Και εσυ Ανδρέα είσαι απο τους πρώτους κατόχους αρχισες να βλέπεις και αρνητικά στην σειρα vt30.

Τα 9/10 πόστ όμως πριν απο 1 1/2 χρονο ήταν του τυπου "ψάχνω νέο ποδήλατο τι να πάρω?" και η απάντηση " πάρε πλάσμα πανασονικ ! Χωρις αυτήν το να το κανείς το ποδήλατο!" . Υπήρχαν μέλοι που ισχυρίζονταν οτι δεν είχαν δει ποτε ούτε προσωρινό τυπωμα απο λογότυπο στα πάνελ! Ε ή απο ομαδική μειωπια επασχαν ή απλα παραπλανούσαν συνειδητά τους υποψήφιους αγοραστές.

Μήπως όμως μπερδεύουμε μια άλλη κατηγορία του φόρουμ (π.χ. αγορά τηλεόρασης) με μια άλλη κατηγορία (όπως συζήτηση για μοντέλα συσκευών από κατόχους και μη);

Για εμένα η σωστή διαδικασία είναι να ρωτήσω στην αγορά, να πάρω προτάσεις, και μετά να διαβάσω τα νήματα σχετικά με τις προτάσεις που πήρα. Αν δεν κάνω το δεύτερο, ίσως και να μην έχω και πολλές απαιτήσεις, και να θέλω μια γρήγορη απάντηση και μια γρήγορη εμπιστοσύνη στην γνώμη κάποιων. Που σε αυτή την περίπτωση ίσως και να είναι ικανοποιημένοι με αυτό που τους προτάθηκε.

Υπήρχαν μέλοι που ισχυρίζονταν οτι δεν είχαν δει ποτε ούτε προσωρινό τυπωμα απο λογότυπο στα πάνελ! Ε ή απο ομαδική μειωπια επασχαν ή απλα παραπλανούσαν συνειδητά τους υποψήφιους αγοραστές.

Αν το έγραψε κάποιος αυτό τότε είτε δεν ξέρει πως να δει το image retention είτε είχε αγοράσει τηλεόραση που δεν είναι πλάσμα.

Το ίδιο ισχύει για όσους έγραφαν ότι παίζουν τα ανίψια τους παιχνίδια 10 ώρες την ημέρα και η τηλεόραση τους δεν είχε κανένα πρόβλημα burn in.

Μάλλον πρέπει να είναι η ίδια τηλεόραση που είχα ενδιαφερθεί τέλος ιουλίου. Δεν ήρθα ποτέ σε επαφή με τον πωλητή (ερχόταν έκκεντρα στο χώρο μου) αλλά μου έκανε εντύπωση ότι η τηλεόραση ήταν εκεί στα 1300 για πάνω από 2 μήνες όταν 2 55άρες στο ίδιο φόρουμ έφυγαν μέσα σε 2 μέρες στα 1400.

Έχουν αναφερθεί κάποιες κομπίνες με εικονικές αγγελίες σε εφημερίδες και πωλητές-φαντάσματα που εισπράττουν προκαταβολές και γίνονται καπνός.

Δεν λέω ότι πρόκειται για τέτοια περίπτωση αλλά ας έχει ο καθένας το νου του να προσέχει.

Δεν νομιζω να ειναι τετοια η περιπτωση καθοτι ο τυπος μενει Κυψελη και μου ειπε οτι θελει μεταφορικη για να γινει η μεταφορα λογω μεγεθους,ακομα μου ειπε οτι του ειπε καποιος απο το φορουμ οτι την δινει τζαμπα,προφανως γιαυτο την ανεβασε
Βεβαια αφου την εδινε τζαμπα γιατι δεν την πηρε καποιος?

{ κουτι δεν υπαρχει γιατι δυστηχως δεν ειχα χωρο να το κρατησω. Ηταν διπλασιο απο τη τηλεοραση με τα φελιζολ.
Η εγγυηση ειναι απο τον ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ. Οσο για τη μεταφορα σιγουρα χρειαζεται φορτηγο ειναι τεραστια.
Ομως επειδη δινω τσαμπα τη τηλεοραση οπως μου ειπε καποιος αλλος, 70-100 ευρω επιπλεον δε νομιζω να ειναι θεμα για μεταφορικη.
Οσο για το στρωσιμο εγω εκανα οτι καλυτερο μπορουσα συμφωνα με το manual και με οτι διαβαζα απο τα φορουμ. Αρχικα τη δουλευα με χαμηλο contrast, δεν την αφηνα με την ιδια εικονα για πανω απο λεπτο, και στον χωρο που τη δουλευα δεν ειχε υπερθεμανθει ποτε καθως ηταν κατω απο κλιματιστικο.Μου εδειξε 02641:45 }

Δεν είπα ότι αναφέρεσαι σε μένα ή σε κάποιον άλλο, αλλά δεν καταλαβαίνω το "γενική αίσθηση". Αυτό σημαίνει ότι οι πλειοψηφία των μελών έγραφε αυτά που λες. Που δεν νομίζω ότι ισχύει. Πόσο μεγάλη είναι αυτή η "μερίδα"? Είναι 2-3, εκατοντάδες, χιλιάδες μέλη;

Όχι δεν σημαίνει αυτό...
Νομίζω πως την γενική αίσθηση την αντιλαμβάνεσαι και από τα προηγούμενα μυνήματα μετά από το δικό σου.
Την ίδια αίσθηση άλλωστε έχω και εγώ.
Τώρα το αν είναι γραμμένα στην μια κατηγορία περισσότερο από την άλλη μικρή σημασία έχει.

Ξέρει κανείς αν μπορούμε σε εφαρμογές όπως το Dailymotion να έχουμε ελληνικό πληκτρολόγιο; Έκανα προσπάθειες αλλά μόνο αγγλικά είχα (γλώσσα στα μενού ελληνικά και input με το τηλεκοντρόλ). Δοκίμασα και με το android app, αλλά τζίφος, το πληκτρολόγιο δεν δούλευε.

Μετά από 2 χρόνια και 10 ημέρες ευτυχισμένης συμβίωσης η P50VT30E tv μου παρέδωσε το πνεύμα και δεν ανάβει πια.
Παρουσιάζει το, γνωστό από ότι βλέπω τώρα που το έψαξα, πρόβλημα με τα 7 ανάματα στο κόκκινο λαμπάκι της τηλεόρασης.

Δυστυχώς το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγο μετά την λήξη της εγγύησης, λες και είναι προγραμματισμένο να γίνει έτσι, και από όσα διάβασα υπεύθυνη θεωρείται μια πλακέτα στο πίσω αριστερό μέρος της tv η οποία θέλει αντικατάσταση.

Βρήκα σχετικά βίντεο για αυτό το πρόβλημα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να το ψάξω μόνος μου (αγορά του ανταλλακτικού από ebay και αντικατάσταση της πλακέτας από μένα).

Το εξουσιοδοτημένο κατάστημα πάντως στη Ραφήνα που ρώτησα θέλει 45 ευρώ για την μεταφορά και τη διάγνωση, και επειδή δεν μου λένε εκτιμώμενη αξία της πιθανής ζημιάς, φοβάμαι ότι θα είναι αρκετά (κάποιος μου είπε ότι μπορεί και να με χρεώσουν με 400 ευρώ την πλακέτα).

Έχει κανείς σας γνώση περί του προβλήματος και για το τι θα μπορούσα να κάνω???

Μετά από 2 χρόνια και 10 ημέρες ευτυχισμένης συμβίωσης η P50VT30E tv μου παρέδωσε το πνεύμα και δεν ανάβει πια.
Παρουσιάζει το, γνωστό από ότι βλέπω τώρα που το έψαξα, πρόβλημα με τα 7 ανάματα στο κόκκινο λαμπάκι της τηλεόρασης.

Δυστυχώς το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγο μετά την λήξη της εγγύησης, λες και είναι προγραμματισμένο να γίνει έτσι, και από όσα διάβασα υπεύθυνη θεωρείται μια πλακέτα στο πίσω αριστερό μέρος της tv η οποία θέλει αντικατάσταση.

Βρήκα σχετικά βίντεο για αυτό το πρόβλημα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να το ψάξω μόνος μου (αγορά του ανταλλακτικού από ebay και αντικατάσταση της πλακέτας από μένα).

Το εξουσιοδοτημένο κατάστημα πάντως στη Ραφήνα που ρώτησα θέλει 45 ευρώ για την μεταφορά και τη διάγνωση, και επειδή δεν μου λένε εκτιμώμενη αξία της πιθανής ζημιάς, φοβάμαι ότι θα είναι αρκετά (κάποιος μου είπε ότι μπορεί και να με χρεώσουν με 400 ευρώ την πλακέτα).

Έχει κανείς σας γνώση περί του προβλήματος και για το τι θα μπορούσα να κάνω???

Την εκλεινες απο το power η την αφηνες σε υπνωση ?

Στειλε ενα mail στον Μανωλη μηπως μπορει να βοηθησει [email protected]

Last edited by a moderator:
Την εκλεινες απο το power η την αφηνες σε υπνωση ?

Από όσο θυμάμαι την έκλεινα από το power μόνο όταν ήταν να λείψουμε για καιρό, όλες τις άλλες περιπτώσεις ή από το remote ή έκλεινε μόνη της.

Ίδια εποχή περίπου την αγοράσαμε (εγώ 20/10/11) και αυτό που σου συνέβη ομολογώ ότι είναι πολύ σοβαρό και ειδικά μέσα στην περίοδο των εορτών.

Επειδή άλλαξα την πλακέτα μέσα στην εγγύηση, για άλλο λόγο, ξέρω ότι πρέπει να είναι ακριβή γιατί αποτελεί το κέντρο λειτουργίας της τηλεόρασης. Στην περίπτωσή μου, καθυστέρησαν να αντικαταστήσουν την πλακέτα γιατί έπρεπε να την παραγγείλουν (!!!).

Εύχομαι να σου κοστίσει όσο πιο λίγο γίνεται και να αποκατασταθεί σύντομα η ζημιά γιατί, πράγματι, η τηλεόραση αξίζει τα λεφτά που δώσαμε.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ωχ και μολις κλεισαμε διετια (+1 μηνα)

svellinis εχει σχεση το αν αφηνεις ιμιενεργη (αναμονη) ή οχι την συσκευη με τη ζημια αυτη (και γενικως); εγω παντως την κλεινω με τον διακοπτη δεδομενου πως την ξανανοιγω μετα απο καμια 20αρια ωρες συνηθως