Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ίδια εποχή περίπου την αγοράσαμε (εγώ 20/10/11) και αυτό που σου συνέβη ομολογώ ότι είναι πολύ σοβαρό και ειδικά μέσα στην περίοδο των εορτών.

Επειδή άλλαξα την πλακέτα μέσα στην εγγύηση, για άλλο λόγο, ξέρω ότι πρέπει να είναι ακριβή γιατί αποτελεί το κέντρο λειτουργίας της τηλεόρασης. Στην περίπτωσή μου, καθυστέρησαν να αντικαταστήσουν την πλακέτα γιατί έπρεπε να την παραγγείλουν (!!!).

Εύχομαι να σου κοστίσει όσο πιο λίγο γίνεται και να αποκατασταθεί σύντομα η ζημιά γιατί, πράγματι, η τηλεόραση αξίζει τα λεφτά που δώσαμε.

Σε ευχαριστώ, στο Internet πάντως δεν βλέπω να είναι τόσο υπερβολικές οι αξίες των πλακετών αυτών, αρκεί βέβαια να ξέρεις ποια είναι η πλακέτα που σου ταιριάζει και να την αλλάξεις μόνος σου. Κάποιοι λένε να αντικαταστήσεις και το σετ με τις βίδες γιατί λένε αυτές προκαλούν το βραχυκύκλωμα και θα το ξανακάνουν και στην καινούργια πλακέτα.

Τι να πω κρίμα και μιλάμε για μια καλή και ακριβή τηλεόραση...

Ωχ και μολις κλεισαμε διετια (+1 μηνα)

svellinis εχει σχεση το αν αφηνεις ιμιενεργη (αναμονη) ή οχι την συσκευη με τη ζημια αυτη (και γενικως); εγω παντως την κλεινω με τον διακοπτη δεδομενου πως την ξανανοιγω μετα απο καμια 20αρια ωρες συνηθως

Για κοίτα εδώ http://www.youtube.com/watch?v=d2gJt8pLFWk
Στα σχόλια θα δεις ότι συνηστούν μέχρι και αλλαγή στις βίδες για να μην συμβεί το ίδιο στο μέλλον http://www.amazon.com/Panasonic-XYN3-F6FJ-18PK-Screw-Kit/dp/B00ASCXSH2

Τι να πω...

Στειλε ενα mail στον Μανωλη μηπως μπορει να βοηθησει [email protected]

Θα του στείλω, σε ευχαριστώ!

Last edited by a moderator:
Επειδη διαβαζοντας το νημα διεκρινα και καποιες υπερβολες θα ηθελα να σας μεταφερω και την δικη μου αποψη
Σημερα καλιμπραρισα την 55 αρα μου με i1display pro και το i1 pro spektro οι ωρες της ειναι 3875 και το μαυρο με ενεργοποιημενο το isf στο High ειναι στα απο 0,022 εως 0,024 nits σε παραθυρο 10 % . Δεν δειχνει να εχει μεταβληθει το μαυρο της και δεν υπαρχει το φαινομενο floating blacks. Και οτι και να κανεις δεν μενει μονιμο αποτυπωμα ενω προσωρινο αφηνει για πλακα ακομα και απο το μενου της μολις αλλαξει ομως η εικονα φευγει Θελει λιγο προσοχη η ρυθμιση της οξυτητας την εχω ρυθμισει στο 1.
Δυο πραγματα με ενοχλουν στην τηλεοραση το ενα ειναι οτι οταν το τηλεοπτικο σημα ειναι ασχημο οπως αυτο του Ant1 υπαρχουν αρκετα τεχνουργηματα και το δευτερο ειναι οτι πρακτικα δεν μπορεις να καλιμπραρεις την τηλεοραση για θεαση σε φυσιολογικες συνθηκες καθημερινης θεασης με τα Isf modes καθως με τερματισμενο το contrast η φωτεινοτητα του panel δεν ξεπερνα τα 80 nits σε παραθυρο 10 % το οποιο εγω θεωρω λιγο ακομα και για συνθηκες σκοτεινου δωματιου.
Ειναι πολυ κριμα και με εχει ξενερωσει τελειως γιατι η τηλεοραση διαθετει ολα τα ρυθμιστικα για να ερθει τελεια το πανελ και οντως ερχεται απιστευτα καλα αλλα με 75-80 Nits φωτεινοτητα
Ετσι το μονο mode που σου μενει να καλιμπραρεις ειναι το normal (με 50 % κοντραστ δινει 140 nits σε παραθυρο 10% χωρις κλιπαρισμα ) και σε αυτο το mode δεν μπορεις να επεμβεις στο gamma και στο χρωμα .
Ευτυχως το χρωμα της ειναι σε ικανοποιητικα επιπεδα και με μερικα κλικ στο color κατι γινεται το εβαλα στο 27 .
Η τηλεοραση εχει απιστευτη αποδοση σε hd υλικο αλλωστε ειναι λογικο οταν βλεπεις τις αηδιες του Ant1 σε 55 ιντσες να τα βλεπεις ολα.
Αυτα επειδη διαβαζω αφορισμους απο μερικους για την τηλεοραση . Θεωρω οτι σε hd υλικο ειναι πολυ καλυτερη απο την vt 20 που ειχα και αλλα προτιμουσα την vt20 στο Ελληνικο τηλεοπτικο χαλι ισως γιατι ηταν 46 αρα και δεν τα εδειχνε ολα

Last edited:
Να συμπληρωσω μιας και ξεχαστηκα οτι η κλιμακα του Γκριζου ερχεται πολυ καλα με χαμηλα ΔΕ σε ολην την σκαλα και με μονη παραφωνια τα 10 ire τα οποια μενουν στους 5500 κελβιν . Το γαμμα δυστυχως δεν ρυθμιζεται στο normal mode .
Το THX mode δινει 100 Nits με καλες μετρησεις στην σκαλα του γκριζου και στο gamma τα οποια επαρκουν για θεαση σε σκοτεινο δωματιο αλλα δεν δινει αυτην την αισθηση ζωντανιας που εχει το normal mode το οποιο και προτιμω.

Last edited:
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες svellinis. Ειδικά σε ότι αφορά τα μαύρα. Για το τηλεοπτικό, δυστυχώς έχουμε κολλήσει με κανάλια στα οποία η εικόνα είναι κακή. ΑΝΤ1 δεν μπορώ να δω με τίποτε, σε καμία τηλεόραση άνω των 40".

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επειδη διαβαζοντας το νημα διεκρινα και καποιες υπερβολες θα ηθελα να σας μεταφερω και την δικη μου αποψη
Σημερα καλιμπραρισα την 55 αρα μου με i1display pro και το i1 pro spektro οι ωρες της ειναι 3875 και το μαυρο με ενεργοποιημενο το isf στο High ειναι στα απο 0,022 εως 0,024 nits σε παραθυρο 10 % . Δεν δειχνει να εχει μεταβληθει το μαυρο της και δεν υπαρχει το φαινομενο floating blacks. Και οτι και να κανεις δεν μενει μονιμο αποτυπωμα ενω προσωρινο αφηνει για πλακα ακομα και απο το μενου της μολις αλλαξει ομως η εικονα φευγει Θελει λιγο προσοχη η ρυθμιση της οξυτητας την εχω ρυθμισει στο 1.
Δυο πραγματα με ενοχλουν στην τηλεοραση το ενα ειναι οτι οταν το τηλεοπτικο σημα ειναι ασχημο οπως αυτο του Ant1 υπαρχουν αρκετα τεχνουργηματα και το δευτερο ειναι οτι πρακτικα δεν μπορεις να καλιμπραρεις την τηλεοραση για θεαση σε φυσιολογικες συνθηκες καθημερινης θεασης με τα Isf modes καθως με τερματισμενο το contrast η φωτεινοτητα του panel δεν ξεπερνα τα 80 nits σε παραθυρο 10 % το οποιο εγω θεωρω λιγο ακομα και για συνθηκες σκοτεινου δωματιου.
Ειναι πολυ κριμα και με εχει ξενερωσει τελειως γιατι η τηλεοραση διαθετει ολα τα ρυθμιστικα για να ερθει τελεια το πανελ και οντως ερχεται απιστευτα καλα αλλα με 75-80 Nits φωτεινοτητα
Ετσι το μονο mode που σου μενει να καλιμπραρεις ειναι το normal (με 50 % κοντραστ δινει 140 nits σε παραθυρο 10% χωρις κλιπαρισμα ) και σε αυτο το mode δεν μπορεις να επεμβεις στο gamma και στο χρωμα .
Ευτυχως το χρωμα της ειναι σε ικανοποιητικα επιπεδα και με μερικα κλικ στο color κατι γινεται το εβαλα στο 27 .
Η τηλεοραση εχει απιστευτη αποδοση σε hd υλικο αλλωστε ειναι λογικο οταν βλεπεις τις αηδιες του Ant1 σε 55 ιντσες να τα βλεπεις ολα.
Αυτα επειδη διαβαζω αφορισμους απο μερικους για την τηλεοραση . Θεωρω οτι σε hd υλικο ειναι πολυ καλυτερη απο την vt 20 που ειχα και αλλα προτιμουσα την vt20 στο Ελληνικο τηλεοπτικο χαλι ισως γιατι ηταν 46 αρα και δεν τα εδειχνε ολα

Παρε pioneer.

οι ωρες της ειναι 3875 και το μαυρο με ενεργοποιημενο το isf στο High ειναι στα απο 0,022 εως 0,024 nits σε παραθυρο 10 % .

Με ποιό ακριβώς pattern μέτρησες αυτή την τιμή; :rolleyes:

Η δική μου ειναι αγορασμενη 15/10/11 αν είναι να εχω τα ιδια που ειχα με την Samsung που εβγαλε προβλημα στα δυομιση χρονια τοτε δεν ξανα δινω τοσα χρήματα για τηλεόραση.
Θα παρω μια αθλια lg οπως πριν 7 - 8 χρόνια που ομως λειτουργεί ακομα και θα ησυχάσω.

Η δική μου ειναι αγορασμενη 15/10/11 αν είναι να εχω τα ιδια που ειχα με την Samsung που εβγαλε προβλημα στα δυομιση χρονια τοτε δεν ξανα δινω τοσα χρήματα για τηλεόραση.
Θα παρω μια αθλια lg οπως πριν 7 - 8 χρόνια που ομως λειτουργεί ακομα και θα ησυχάσω.

Ετσι ειναι δυστηχως.Δεν αξιζει να δωσεις πλεον παραπανω απο 600-800Ε για να παρεις τηλεοραση.Ολες σχεδον βγαζουν προβλημα μεχρι την 5ετια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παρε pioneer.

Ξερω καποιον βαζελο που δεν την αποχωριζεται την σπανια Kuro του γιατι ειναι απο τις λιγες που εχει μια πρασινη γραμμη στην μεση του panel .
Επειδη ειμαι και εγω αρρωστος Βαζελος λεω να παρω μια ιδια ......:bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ξερω καποιον βαζελο που δεν την αποχωριζεται την σπανια Kuro του γιατι ειναι απο τις λιγες που εχει μια πρασινη γραμμη στην μεση του panel .
Επειδη ειμαι και εγω αρρωστος Βαζελος λεω να παρω μια ιδια ......:bigcry:

Τωρα που φορτσαρει η ομαδα θα φυγει η πρασινη γραμμουλα.

Χθες επανελαβα το καλιμπραρισμα με παραθυρα 1 % το μαυρο ειναι μετρημενο σε 0,026 nits και παραμενει το ιδιο τοσο σε παραθυρο 10% μαυρο αλλα και οταν το πατερνακι καταλαμβανει ολοκληρη την οθονη .
Σε σκακιερα το μαυρο στο κεντρο του πανελ μετρηθηκε στα 0,027 και το ασπρο στα 94,5 nits .
Αλλαξα την ρυθμιση του χρωματος στο 28 και βελτιωθηκε λιγο το de στο κοκκινο εις βαρος του πρασινου το αφησα εκει γιατι τα πρωτευοντα χρωματα εχουν μικροτερη διαφορα φωτεινοτητας .
Εχω την εντυπωση οτι το αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο οταν το καλιμπραρισμα γινεται με παραθυρα 1% .
Η τηλεοραση παντως σε hd υλικο ειναι απιαστη.

Χθες επανελαβα το καλιμπραρισμα με παραθυρα 1 % το μαυρο ειναι μετρημενο σε 0,026 nits και παραμενει το ιδιο τοσο σε παραθυρο 10% μαυρο αλλα και οταν το πατερνακι καταλαμβανει ολοκληρη την οθονη .
Σε σκακιερα το μαυρο στο κεντρο του πανελ μετρηθηκε στα 0,027 και το ασπρο στα 94,5 nits .
Αλλαξα την ρυθμιση του χρωματος στο 28 και βελτιωθηκε λιγο το de στο κοκκινο εις βαρος του πρασινου το αφησα εκει γιατι τα πρωτευοντα χρωματα εχουν μικροτερη διαφορα φωτεινοτητας .
Εχω την εντυπωση οτι το αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο οταν το καλιμπραρισμα γινεται με παραθυρα 1% .
Η τηλεοραση παντως σε hd υλικο ειναι απιαστη.

Ανέβασε και κανένα διάγραμμα, βρε... :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Το μαύρο σου με προβληματίζει μόνο λιγάκι... :chinscratch: Με τί player μέτρησες και σε τί συχνότητα ανανέωσης;

Οι ρυθμισεις μου εχουν γινει στο normal mode και το gamma το εχω στο 2.4 και την φωτεινοτητα στο +1 εαν πατε σε gamma 2.2 τοτε πρεπει να μειωσετε την φωτεινοτητα στο 0 . Με gamma στο 2.4 στα 60, 70, 80, 90, ire το gamma ειναι περιπου 1,7 με 1,8 εαν βαλετε την επιλογη eco ερχεται στο 2,2.
Σε φωτεινο δωματιο με normal mode καλο θα ειναι να επιλεξετε eco on σε σκοτεινο eco off.
Οταν Καλιμπραριστει μειωνεται κατα πολυ το φαινομενο του posterization σε σημα 50 hz μονο σε πολυ συμπιεσμενο σημα η ασχημα κωδικοποιημενο κανει ενοχλητικα την εμφανιση του

Last edited:

Ανέβασε και κανένα διάγραμμα, βρε... :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Το μαύρο σου με προβληματίζει μόνο λιγάκι... :chinscratch: Με τί player μέτρησες και σε τί συχνότητα ανανέωσης;

Το βλεπεις πολυ η λιγο ? μετρησα με ps3 και στο παρελθον εχω μετρησει με med8ter και ως προς το μαυρο δεν πηρα διαφορες προτιμησα το Ps3 γιατι το med ειχε ενα θεμα με τα μενου απο το δισκακι με τα πατερνακια με παραθυρο 1% .
Το εχω τσεκαρι με δυο χρωμομετρα με το d3 και το calman M2 .
Το d3 το δουλεψα με profile που τραβηξα με το spectro και σαν panel εχω επιλεξει plasma sync και το Μ2 ειναι ουσιαστικα ενα i1 display 2 το οποιο εχει υποστει ειδικη φροντιδα απο την calman και ειναι πιστοποιημενο για plasma, Led και lcd για να καταλαβεις μετρα σχεδον το ιδιο με το spektro εχει μονο ενα δυο κλικ πιο ψηλα το πρασινο.

Να ανεβασω διαγραμματα το βραδακι εχεις καποια προτιμηση σε μεθοδολογια ?
Τι πηγη θελεις να χρησιμοποιησω ? εχω ενα ps3 slim με τις εξης ρυθμισεις Super-White on, hdmi video format Y Pb / Cb Pr / Cr RGB Full Range. Εχω ενα blu ray Samsung 1500 και εχω και mede8ter 600x3d. Απο παραθυρα 1% 7,5% 10%.
Συχνοτητα ανανεωσης 24hz me isf High

Το βλεπεις πολυ η λιγο ?

Για συχνότητα ανανέωσης 96Hz, θα ανέμενα μία τιμή μαύρου κάπου μεταξύ 0,014-0,017 cd/m². Άρα, ή είσαι στα 60Hz ή έχεις dithering στο μαύρο σου ή μετράς σε patch με image retention ή έχεις rising blacks... :laugh:

Συχνοτητα ανανεωσης 24hz me isf High

Ώπα, εδώ με μπέρδεψες λίγο... Τα modes για calibration της VT30 λέγονται Professional 1 & 2. Μήπως εννοείς το IFC στο Max; Αν ναι, βρήκαμε γιατί μετράς μαύρο υψηλότερο από το αναμενόμενο... :music-smiley-005:

Last edited:

Εχεις δικιο μετραω και καλιμπραρω με IFC στο max γιατι ετσι προτιμω να βλεπω και εκ παραδρομης εγραψα ISF . Να διευκρινησω επισης οτι με IFC στο off δεν βλεπω καμμια διαφορα απο το IFC στο mid
Την τηλεοραση την εχω αγορασει εδω και μερικους μηνες μεταχειρισμενη απο φιλο του forum και δεν ειχα την ευκαιρια να μετρησω εξ αρχης το μαυρο της . Τις αρχικες τιμες του μαυρου τις υποθετω απο αυτα που διαβαζω σε διαφορα review που εχουν γινει για την τηλεοραση . Για παραδειγμα ο Μανωλης στο review που εκανε στην 50 αρα αναφερει οτι βρισκει το μαυρο σε 0.021 nits με το isf on .
Οταν ξεκινησα να γραφω τις εντυπωσεις μου το εκανα για να δουν οι ενδιαφερομενοι οτι το μαυρο μετα απο τις 3500 ωρες δεν πεφτει αισθητα και θεωρησα οτι αυτο ειναι ανεξαρτητο απο την λειτουργεια του IFC .
Σε οτι αφορα τις διακυμανσεις που εχω στις μετρησεις μου αναμεσα στο 0,024 και στο 0,028 που μετραω σαφως και ωφειλωνται και σε αποτυπωμα που υπαρχει καθως το πανελ μου οπως εγραψα πιο πανω αφηνει για πλακα προσωρινο αποτυπωμα και πραγματικα ειναι βασανο για μενα καθε φορα απου μετραω το μαυρο να βαζω πρωτα μπαρες για κανα πενταλεπτο .
Σε οτι αφορα το φαινομενο floating black δεν υπαρχει καθως δεν το βλεπω στο ματι και σε πατερν με σκακιερα για την μετρηση του ansi contrast το μαυρο δεν αλλαζει προς τα πανω .
Μια που το πιασαμε λοιπον το θεμα και για να υπαρχει μια πιο ολοκληρωμενη παρουσιαση σε επιπεδο χρηστων τι μετρησεις νομιζεις οτι θα ηταν χρησιμο να κανω?