Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ειναι δεν ειναι φωτεινοτερο δεν κυκλοφορει σαν τηλεοραση στην αγορα τιποτα καλυτερο.

Σωστος
Ολη η αληθεια σε μια προταση

Απλά, το ότι αυτό φαίνεται στην φωτογραφία, αν η μηχανή ήταν στο αυτόματο, η αντίθεση τριγυρίζει το 2000:1 (ή την αντίθεση της D550 τέλος πάντων).
Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο λευκό έχει κοπεί από τον άσπρο κύκλο (το λογότυπο του FX είναι ολόκληρο στην φωτογραφία, αλλά δεν ξέρω αν είναι λευκό ή διάφανο)...

Του FX είναι αρκετά διάφανο μάλιστα.

Υ.Γ. Δεν έχεις Nova;

Η πανασόνικ είναι. Και το μαύρο της τηλεόρασης είναι σαφώς φωτεινότερο από το πλαίσιο της τηλεόρασης.
Μαλλον χρειαζομαι γυαλια... που το ειδες αυτο ρε φιλε;

Καλησπερα..Απο τις φωτος βλεπεις οτι το μαυρο ειναι φωτεινοτερο απο το πλαισιο της τηλεορασης;

Μαλλον χρειαζομαι γυαλια... που το ειδες αυτο ρε φιλε;

Εύκολο, ανοίγεις την εικόνα με ένα πρόγραμμα επεξεργασία εικόνας, και κοιτάς τις τιμές των πίξελ σε διάφορα σημεία. Αν παίξεις λίγο και με τις στάθμες, μπορείς να δεις πολύ εύκολα τι έχει καταγραφεί στο σκοτεινό μέρος της εικόνας. Π.χ.:

441.jpg

(Την επεξεργάστηκα λίγο για να γίνει πιο εμφανής σε όλους)

Του FX είναι αρκετά διάφανο μάλιστα.

Υ.Γ. Δεν έχεις Nova;

Έχω αλλά δεν βλέπω ποτέ αυτό το κανάλι.

Ειναι δεν ειναι φωτεινοτερο δεν κυκλοφορει σαν τηλεοραση στην αγορα τιποτα καλυτερο.

και λαμβάνοντας υπόψη και την τιμή της όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα (1800-1900) κομπλέ με γυαλιά - δορυφορικό δέκτη hd - wifi που αρκετοί χρήστες τα θέλουν πέρα από την καλή εικόνα.

Υπάρχει κάποιος "μπούσουλας" προτεινόμενων ρυθμίσεων για τις πρώτες ώρες λειτουργίας της?

Εύκολο, ανοίγεις την εικόνα με ένα πρόγραμμα επεξεργασία εικόνας, και κοιτάς τις τιμές των πίξελ σε διάφορα σημεία. Αν παίξεις λίγο και με τις στάθμες, μπορείς να δεις πολύ εύκολα τι έχει καταγραφεί στο σκοτεινό μέρος της εικόνας. Π.χ.:

441.jpg

(Την επεξεργάστηκα λίγο για να γίνει πιο εμφανής σε όλους)

Έχω αλλά δεν βλέπω ποτέ αυτό το κανάλι.

Φενεται ξεκαθαρα η διαφορα αυτης της εικονας με την επεξεργασια συγκριτικα με την αρχικη..Αλλα φιλε Petasis δεν εχει τετοιο μαυρο η VT30...Ετσι οπως την εκανες διχνει χειροτερη απο μια μετρια led

Εγώ σου τονίζω την πληροφορία που έχει καταγραφεί στην σκοτεινή περιοχή της φωτογραφίας. Δεν γνωρίζω πόσο λευκό έχει "καεί", αλλά μου προκάλεσε λίγο έκπληξη το ότι έχει καταγραφεί όλη αυτή η πληροφορία με δεδομένο ότι υπάρχει φωτισμός στο χώρο.
Περίμενα ότι η αντίθεση της G30 δεν "χωράει" να καταγραφεί από μια φωτογραφία (και μάλιστα παρουσία φωτός), οπότε η φωτογραφία με εξέπληξε.

Θα ήθελα το μέλος, μιας που έχει την D550 (νεότερη από την δική μου), να μας βγάλει μια φωτογραφία το grayscale, υποεκθέτοντας ένα κλικ την φωτογραφία (ώστε να μην καεί το λευκό). Λογικά εκεί δεν πρέπει να δούμε να ξεχωρίζει το πλαίσιο από το μαύρο...

Αν δεις εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056088734&highlight=IMG_2052.jpg#post1056088734,
συζητούσαμε αν η δυναμική περιοχή μπορεί να χωρέσει μια τηλεόραση, και έβγαλα την U20, όπου η δυναμική περιοχή της D500 αρκεί για την αντίθεση της U20 (1120:1). Δεν θυμάμαι που έχει μετρηθεί η VT30 σαν αντίθεση σε σκακιέρα, όμως δεν περιμένω να μπορεί να φωτογραφεί όλη της η δυναμική περιοχή χωρίς να καεί ή το λευκό ή το μαύρο. Εκτός και αν η αντίθεσή της είναι χαμηλότερη από την δυναμική περιοχή της μηχανής.

παιδια που μπορω να βρω εναν καλο calibrator?Μενω κοζανη και επειδη ειμαι ασχετος με αυτα θελω την βοηθεια σας..

petasis;1056140784 Θα ήθελα το μέλος said:
Tην 550 εχω με το φακο του kit(18-55 f/3,5-5.6) και με αυτη τραβηξα τις φωτογραφιες που ποσταρα σε δωματιο με φως απο τα δεξια (spotakia).
Oποτε πες μου τι ακριβως θες και θα σου βγαλω απλα επειδη την πηρα πριν μια βδομαδα και ειμαι νεος στο χωρο της DSLR δεν την εχω ψαξει ακομα οποτε μην μπεις σε πολυ τεχνικους ορους γιατι θα με παιδεψεις -bye-

Η φωτογραφια μετα την επεξεργασια δεν εχεi σχεση με την πραγματικοτητα.
Υπαρχουν πολλες φορες που το μαυρο της εικονας γινεται ενιαιο με αυτο του κρυσταλλου δεν γνωριζω γιατι ολα τα μαυρα δεν ειναι ιδια εξαλλου αν πας και 4-5 σελιδες πισω θα με δεις οτι εχω θεμα με τις μαυρες μπαρες που ειναι πολλα κλικ πιο ανοιχτα απο το κρυσταλλο δινοντας μια αισθηση γκρι.
Ωστοσο υπαρχουν και φορες που δεν βλεπω που σταματαει η εικονα και που αρχιζει το κρυσταλλο ειναι σιγουρα οτι μια καλιμπραρισμενη VT30 μπορει να πιασει ink blacks.

Last edited:
Ωστοσο υπαρχουν και φορες που δεν βλεπω που σταματαει η εικονα και που αρχιζει το κρυσταλλο ειναι σιγουρα οτι μια καλιμπραρισμενη VT30 μπορει να πιασει ink blacks.

Μήπως τις φορές που δεν μπορείς να καταλάβεις που σταματάει η εικόνα και που αρχίζει το πλαίσιο της συσκευής, τυχαίνει η σκηνή που αναπαράγεται εκείνη τη στιγμή να είναι σχετικά φωτεινή? Γιατί σε περίπτωση φωτεινής σκηνής, συχνά το μάτι μας δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαβάθμιση ανάμεσα στο μαύρο της μπάρας και το μαύρο του πλαισίου της συσκευής...

Αυτό το είχα πάθει σε μια lcd της samsung, μοντέλο 2008 (που φαντάζομαι δεν θα είχε πραγματικά σπουδαίο μαύρο αφού δεν είχε ούτε local dimming ούτε τίποτα). Οποτε η σκηνή ήταν φωτεινή, μπάρες και τηλεόραση γινόντουσαν ένα. Έμενα με το στόμα ανοιχτό. Στις σκοτεινές σκηνές όμως ήταν σαφές που τελείωναν οι μπάρες τις ταινίας και που ξεκινούσε το πλαστικό.

Το global dimming τότε ήταν χάλια!Αυξανόταν η φωτεινότητα όταν έβλεπες σκοτεινή σκηνή.Με αποτέλεσμα το μαύρο να πηγαίνει περίπατο...αντιθέτως στις φωτεινές σκηνές μειώνεται η αντίθεση.Αυτό το κάνει για να μην χαθεί shadow detail να φανταστώ.Το κακό είναι ότι δεν απενεργοποιείται.

Μήπως τις φορές που δεν μπορείς να καταλάβεις που σταματάει η εικόνα και που αρχίζει το πλαίσιο της συσκευής, τυχαίνει η σκηνή που αναπαράγεται εκείνη τη στιγμή να είναι σχετικά φωτεινή? Γιατί σε περίπτωση φωτεινής σκηνής, συχνά το μάτι μας δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαβάθμιση ανάμεσα στο μαύρο της μπάρας και το μαύρο του πλαισίου της συσκευής...

Αυτό το είχα πάθει σε μια lcd της samsung, μοντέλο 2008 (που φαντάζομαι δεν θα είχε πραγματικά σπουδαίο μαύρο αφού δεν είχε ούτε local dimming ούτε τίποτα). Οποτε η σκηνή ήταν φωτεινή, μπάρες και τηλεόραση γινόντουσαν ένα. Έμενα με το στόμα ανοιχτό. Στις σκοτεινές σκηνές όμως ήταν σαφές που τελείωναν οι μπάρες τις ταινίας και που ξεκινούσε το πλαστικό.

Ετσι ακριβως ειναι οπως το λες...Το καλυτερο παραδειγμα;;;;Kuro 5090H...Οταν εβλεπα ταινια με μαυρες μπαρες και η σκηνη ηταν φωτεινη,οι μπαρες και το πλαισιο της τηλεορασης ηταν σαν ενα και το αυτο..Οταν ομως εδειχνε σκοτεινη σκηνη,υπηρχε μια πολυ μικρη διαρροη φωτος απο το πανελ της 5090H στις μπαρες..Βεβαια αυτο με τις φωτεινες σκηνες οτι τοτε οι μπαρες ειναι πισσα μαυρες στα ματια μας,μονο με τηλεορασεις τυπου VT30 και Kuro5090H που εχουν βαθυ μαυρο μπορεις να το διαπιστωσεις...Σιγουρα οχι με edge led...

Πριν 2 μερες εγινα και εγω κατοχος μιας 50VT30 μετα απο προβλημα που ειχα με την 50VT20 με προβλημα στο πανελ..θελω να ευχαριστησω την INTERTECH S.A για την αψογη εξυπηρετηση και τον τεχνικος της τμημα και ενα μεγαλο ευχαριστω στον Κ.Κομπουροπουλο που επιλυθηκε προβλημα μου...

Πριν 2 μερες εγινα και εγω κατοχος μιας 50VT30 μετα απο προβλημα που ειχα με την 50VT20 με προβλημα στο πανελ..θελω να ευχαριστησω την INTERTECH S.A για την αψογη εξυπηρετηση και τον τεχνικος της τμημα και ενα μεγαλο ευχαριστω στον Κ.Κομπουροπουλο που επιλυθηκε προβλημα μου...

θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας κάνεις μια σύγκριση

Σαφως η VT30 ειναι πολυ καλυτερη απο την VT20 και οι δυο εχουν αψογη εικονα και κινηση.Το μαυρο της VT30 ειναι καλυτερο αλλα πιστευω οτι η VT20 επαιζε καλυτερα οτι εχει σχεση μετα τα λογοτυπα απο τα καναλια και την κινηση της εικονα στο BACKGROUNG (γνωμη μου παντα).Σαν τηλεοραση τωρα εμφανιση η VT30 ειναι απιστευτη ,πολυ ποιο λεπτη απο την VT20 και ποιο ομορφη συμαζεμενη.Το μενου της ειναι το κατι αλλο με τις επιλογες,κανεις τα παντα.Και το βασικοτερο που δεν ειχε η VT20 ειναι η επιλογη 2D σε 3D και τα γυαλια της ειναι ποιο κομψα και ξεκουραστα επαναφορτιζομενα,τα αλλα ηταν σαν του δυτη μασκα ;)

Σαφως η VT30 ειναι πολυ καλυτερη απο την VT20 και οι δυο εχουν αψογη εικονα και κινηση.Το μαυρο της VT30 ειναι καλυτερο αλλα πιστευω οτι η VT20 επαιζε καλυτερα οτι εχει σχεση μετα τα λογοτυπα απο τα καναλια και την κινηση της εικονα στο BACKGROUNG (γνωμη μου παντα).Σαν τηλεοραση τωρα εμφανιση η VT30 ειναι απιστευτη ,πολυ ποιο λεπτη απο την VT20 και ποιο ομορφη συμαζεμενη.Το μενου της ειναι το κατι αλλο με τις επιλογες,κανεις τα παντα.Και το βασικοτερο που δεν ειχε η VT20 ειναι η επιλογη 2D σε 3D και τα γυαλια της ειναι ποιο κομψα και ξεκουραστα επαναφορτιζομενα,τα αλλα ηταν σαν του δυτη μασκα ;)

Καλησπερα..Αυτο που ειπες για τα λογοτυπα και το background δεν καταλαβα...Τι εννοεις ακριβως;;;