Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μολις το τσεκαρα παιδια....Οη επιλογες ratio που εχω ειναι οι εξης:smart,ευρεια,14:9,4:3,ζουμ....Βαζοντας λοιπον το smart,δεν υπαρχει παραμορφωση και δεν υπαρχει και κενο στο κατω μερος της εικονας κατα το ανεβασμα της,ακομη και αν την ανεβασω και στο τερμα επιπεδο,δηλ +5 πανω....Στα υπολοιπα aspect περα του 4:3 και 16:9,γινεται επισης το ιδιο αλλα εκει υπαρχει και παραμορφωση εικονας καθως το ζουμ τη λεει και η λεξη οτι υπαρχει ζουμ,στο ευρεια τα κεφαλια κυριως φαινονται ΒΑΡΕΛΙΑ χοντροκομμενα...Μονο στο smart φαινοται φυσιολογικα ολα και εκει δεν τιθεται θεμα παραμορφωσης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Δηλ αν εγω βαλω στο Mega aspect ratio ζουμ 1,την κλεισω την τηλεοραση και την ξανανοιξω μετα,το aspect ratio θα εχει αλλαξει απο μονο του σε 16:9 η αυτοματο;;;
Οχι με επιφυλαξη, θα σου απαντησω το απογευμα σιγουρα.

Παντως να βαλεις ζουμ σε ενα και μονο καναλι και ολα τα αλλα της ιδιας εξοδου να παιζουν χωρις ζουμ δεν γινετε.

Μολις το τσεκαρα παιδια....Οη επιλογες ratio που εχω ειναι οι εξης:smart,ευρεια,14:9,4:3,ζουμ....Βαζοντας λοιπον το smart,δεν υπαρχει παραμορφωση και δεν υπαρχει και κενο στο κατω μερος της εικονας κατα το ανεβασμα της,ακομη και αν την ανεβασω και στο τερμα επιπεδο,δηλ +5 πανω....Στα υπολοιπα aspect περα του 4:3 και 16:9,γινεται επισης το ιδιο αλλα εκει υπαρχει και παραμορφωση εικονας καθως το ζουμ τη λεει και η λεξη οτι υπαρχει ζουμ,στο ευρεια τα κεφαλια κυριως φαινονται ΒΑΡΕΛΙΑ χοντροκομμενα...Μονο στο smart φαινοται φυσιολογικα ολα και εκει δεν τιθεται θεμα παραμορφωσης...

Διαβαθμισμενο ζουμ ειναι,δεν κουνιεται το καδρο, απλα ζουμαρει σε βαθμιδες +1,+2 κτλ
Το εχω δει σε DVD players

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Οχι με επιφυλαξη, θα σου απαντησω το απογευμα σιγουρα.

Παντως να βαλεις ζουμ σε ενα και μονο καναλι και ολα τα αλλα της ιδιας εξοδου να παιζουν χωρις ζουμ δεν γινετε.

Διαβαθμισμενο ζουμ ειναι,δεν κουνιεται το καδρο, απλα ζουμαρει σε βαθμιδες +1,+2 κτλ
Το εχω δει σε DVD players

Φιλε μου μιας και εισαι κατοχος της VT30,κοιταξε εκτος απο το aspect ratio αν παραμενει οπως εχει και μετα το κλεισιμο της tv,αν μπορεις να ανεβασεις την εικονα προς τα πανω αλλα προσπαθησε να το κανεις σε ολα τα aspect ratio και στο αυτοματο και στο 16:9 και στο ευρεια και στα ζουμ...Ισως υπαρχει η δυνατοτητα αυτη αλλα σε συγκεκριμενο aspect ratio...

Last edited:
Πόσοι έχουν να πάθουν burn-in αύριο που το Mega δείχνει τον θρύλο στο Champions League.....

90' ο αγώνας, 15' το ημίχρονο, και καμιά ώρα η εκπομπή πριν και μετά το ματς, δεν το γλυτώνουμε το κάψιμο..... :D

ΧΑΧΧΧΑΧΧΑΧΧΑ εγώ βάζελος ειμαι ωστόσο περιμένω να δω το ματσάκι -καναπεδάτος- :AFADF0: πως και πως για να δω τι ψάρια πιάνει η VT30 σε μπάλα... Τώρα τι θα κάνω; Θα δω το ματς σε ZOOM 1; Έλεος δηλαδή... :s Θα με κράζουν οι άλλοι οτι δεν βλέπουν το σκορ κτλ... :firstprize:

Λοιπόν αν αλλάξεις το aspect σε κάποιο κανάλι... πχ ALPHA σε ZOOM1 που κάνω εγώ.. τότε όταν κάνεις ζάπινγκ και επιστρέψεις στο κανάλι αυτό, θα έχει παραμείνει στο ZOOM1. imjp1982---> Σωστά πράττεις και ρωτάς, άλλωστε και εγώ ακόμα μαθαίνω από τα παιδιά εδώ μέσα, ωστόσο.. μήπως το "ψειρίζεις' πολύ το θέμα με την VT30; Είναι η κορυφαία TV που κυκλοφορεί στην αγορά, έχει απίστευτη εικόνα και ΤΕΛΕΙΟ 3D! Στο "Under the sea" έβλεπα το μπαρακούντα να μου σκάει στα 4-5cm απόσταση με ΤΕΛΕΙΑ εικόνα, χωρίς ghosting, θολούρα ή οτιδήποτε άλλο αντίκρισα στην D8000. Ήταν μαγεία. Που θέλω να καταλείξω.. Αν δηλαδή σου πούμε πως "όχι, δεν έχει δυνατότητα παραμονής του ASPECT και πρέπει να το αλλάζεις συνεχώς" τι θα γίνει; Θα αλλάξεις γνώμη για την VT30 και θα πεις "όχι δεν μου κάνει, δεν την αγοράζω";
Όσον αφορά το burn in με το Mega, εγώ το ματς του γαύρου θα το δώ από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς ΖΟΟΜ και χωρίς να χρησιμοποιήσω την scrolling bar... Άντε γιατί πολύ φοβία κυριαρχεί με το IR και το burn in.

Φιλικά ΠΑΝΤΑ!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιατί σου προξενεί αυτό εντύπωση, Ανδρέα; Το native on/off contrast μιας LCD, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το ANSI της και η D8000 δεν είναι μοντέλο με local dimming...

Αλλο πραγμα εννοούσα Γιαννη.
Παρολα αυτα μου κανει εντύπωση που αναφέρεσαι στη native αντίθεση του πανελ.
Εκτος και αν οι μετρήσεις που αναγραφονται εγιναν με απενεργοποιημένο το dimming.
( θα μου φαινόταν παραξενο)
Η D 8000 ακομα και αν δε ειναι local dimming δεν παύει να ειναι dimming.
Συνεπώς το on off της αν μπορει να μετρηθεί σίγουρα θα ειναι μεγαλυτερο απο οποιαδήποτε πλασμα.

Στο aspect όταν επιλεγεί zoom στην είσοδο του τηλεοπτικού παραμένει για όλα τα κανάλια, εκτός από αυτά που έχουν flag και μεταδίδουν ευρεία/16:9, σε αυτό το aspect (16:9) δίνεται προτεραιότητα μιας και είναι το ιδανικό, δηλαδή....

.... αν πάμε σε ALPHA, ALTER, ET3 που είναι μόνιμα 4:3 η μετάδοση, η οθόνη θα προσαρμοστεί στο zoom που έχουμε επιλέξει....

...αν πάμε σε ΣΚΑΙ, NICKELODEON , MTV που μεταδίδουν 16:9 θα προσαρμοστεί σε αυτό και θα γράψει πάνω αριστερά 'Ευρεία' κι ας έχουμε ως aspect zoom ;) ...

...σε ΕΤ1, ΝΕΤ, MEGA, STAR δεν έχουν μόνιμα 16:9, οπότε ανάλογα με την μετάδοση, θα προσαρμοστεί και η προβολή στην οθόνη σε 'Ευρεία' ή το zoom που έχουμε επιλέξει.

Last edited:
Λεπον μολις τωρα το τεσταρα.
Βαζω Alpha -> Βαζω Zoom 1 -> αλλαζω καναλι -> ολα τα καναλια παιζουν zoom1
-> Κλεινω την TV
-> Την ανοιγω
-> Ολα παιζουν στο Αυτοματα

Αρα μπορεις να κρατησεις το ιδιο aspect κατα εξοδο οπως ειπα και μονο αν δεν την κλεισεις

Μόλις τέσταρα στην Panasonic 46G10 (μοντέλο 2009), έβαλα Alpha επέλεξα Zoom 1 και την έκλεισα....

...την άνοιξα και ο Alpha εξακολουθεί να είναι σε zoom 1...

...η δοκιμή έγινε και με κλείσιμο stand by και με κλείσιμο από τον διακόπτη ρεύματος (μετά το stand by).

Με zoom1 στον Alpha ...γυρνάω σε ΣΚΑΙ μου γίνεται Έυρεία' ....ξαναγυρνάω στον Alpha γίνεται zoom1.

Το ίδιο και στο Star (εναλλαγή με Alpha) το οποίο μεταδίδει τώρα σε 16:9 την ταινία Fracture.

Το ίδιο και στην ΕΤ1 μεταδίδει μπασκετ 16:9...γυρνάω από ΑΝΤ1 με zoom1 και γίνεται 'Ευρεία' , ξαναγυρνάω σε ΑΝΤ1 γίνεται zoom1.

Υ.Γ.: Η ίδια συμπεριφορά όπως παραπάνω και στην Panasonic 42ΡΧ80 (μοντέλο 2008) που έχω στη κρεβατοκάμαρα.

Last edited:
gPaskal σε ποιο mode εικόνας την έχεις για τηλεοπτικό?

Υ.Γ.: Αν την έχεις σε ΤΗΧ πιθανόν μετά το κλείσιμο να γυρνάει σε 'Αυτόματο' και όταν την έχεις ανοιχτή να μην 'διαβάζει' το 16:9 οπότε ακολουθεί την επιλογή σου zoom1 σε όλα.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

gPaskal σε ποιο mode εικόνας την έχεις για τηλεοπτικό?

Υ.Γ.: Αν την έχεις σε ΤΗΧ πιθανόν μετά το κλείσιμο να γυρνάει σε 'Αυτόματο' και όταν την έχεις ανοιχτή να μην 'διαβάζει' το 16:9 οπότε ακολουθεί την επιλογή σου zoom1 σε όλα.
THX την εχω ναι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT

Φανταζομαι οτι ειναι λογικο αφου με μονο 10-15 λεπτα κανει την εμφανιση του το IR,αν τα 10-15 λεπτα γινουν 2 και + ωρες τοτε προφανως θα καταλαξει το IR να γινει σε Burn In...

Με την ίδια λογική και προφανώς, κανένας από όσους δεν έχουν Burn In δεν βλέπει MEGA παραπάνω απο 2 ώρες και από τις λίστες κατόχων plasma πρέπει να ξεπερνάν τους 1.000.

Εν ολίγοις, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μια plasma μπορεί να έχει πάθει Burn in (εδώ έχει πάθει LCD από λογότυπα καναλιών http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=83869 ), ο τρόπος που το έγραψες προκάλεσε αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχει περίπτωση μια plasma να πάθει Burn in σε δύο ώρες, απλά το είχε πάθει κατά την διάρκεια των προηγούμενων 800 και εσείς το είδατε μετά τις δύο συγκεκριμένες ώρες ;)

Αλήθεια, πως το είδατε/διαπιστώσατε?... σε συγκεκριμένο backround ή κατά την διάρκεια θέασης άλλου καναλιού?....και πως ήταν το καμένο λογότυπο του MEGA (άσπρο-μαύρο-άλλο χρώμα)?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

THX την εχω ναι

Βάλε το cinema ή κανονική και θα δεις ότι λειτουργεί όπως γράφω ;)

Το ΤΗΧ έχει ´κλειδωμένες´επιλογές και για το aspect και για άλλες ρυθμίσεις (π.χ. overscan), και δίνει προτεραιότητα στις δικές του ό,τι και να κάνει ο χρήστης (γι' αυτό δεν τις κρατάει μετά το κλείσιμο).

Επειδη ψαχνομαι για αγορα τιβι αλλα σκεπτομαι και το οικονομικο, θελω να ρωτησω: η σειρα GT30 με την VT30 αλλα και την VT20, εχουν σοβαρες, υπαρκτες και αντιληπτεες διαφορες μεταξυ τους ή μονον εργαστηριακες; Η διαφορα τιμης μεταξυ 46"GT30 και 42"VT30 ειναι +250 για τη δευτερη - αλλα υπαρχει διαφορα διαστασεων:( Θελω αποψη απο προσωπικες εμπειριες και οχι παραπομπες σε φορουμ (που τα ξεσκονισα ηδη!)

Το παρόν θέμα αφορά αποκλειστικά την VT30 και τις πληροφορίες που συζητάμε για αυτή.

Για έρευνα αγοράς τηλεόρασης, τιμές και συγκρίσεις μοντέλων, παρακαλώ να ανοίξετε νήμα στην κατηγορία 'Αγορά νέας τηλεόρασης', με τα ερωτήματα που σας απασχολούν.

Ευχαριστώ.

EDIT

Δεν χρειάζεται να ανοίξεις νέο θέμα, μετέφερα τα μηνύματα και άνοιξα το θέμα σου στην 'Αγορά νέας τηλεόρασης', οπότε μπορεί η συζήτηση να συνεχιστεί εκεί ;)

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=84285

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT

Με την ίδια λογική και προφανώς, κανένας από όσους δεν έχουν Burn In δεν βλέπει MEGA παραπάνω απο 2 ώρες και από τις λίστες κατόχων plasma πρέπει να ξεπερνάν τους 1.000.

Εν ολίγοις, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μια plasma μπορεί να έχει πάθει Burn in (εδώ έχει πάθει LCD από λογότυπα καναλιών http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=83869 ), ο τρόπος που το έγραψες προκάλεσε αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχει περίπτωση μια plasma να πάθει Burn in σε δύο ώρες, απλά το είχε πάθει κατά την διάρκεια των προηγούμενων 800 και εσείς το είδατε μετά τις δύο συγκεκριμένες ώρες ;)

Αλήθεια, πως το είδατε/διαπιστώσατε?... σε συγκεκριμένο backround ή κατά την διάρκεια θέασης άλλου καναλιού?....και πως ήταν το καμένο λογότυπο του MEGA (άσπρο-μαύρο-άλλο χρώμα)?

Καλημερα...Φαινοταν ξεκαθαρα σε οποιοδηποτε χρωματος backround..Πρωτη φορα το εντοπισε ο αδερφος μου κατα την διαρκεια ταινιας....Μετα οτι και αν δοκιμασαμε,καναλια,dvd,br,playstation,ηταν εκει το λογοτυπο και φαινοταν....Το χρωμα του λογοτυπου ηταν ΒΑΘΥ μαυρο....Σε μαυρη εικονα ειναι πιο μαυρο το λογοτυπο απο το υπολοιπο μαυρο της εικονας....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasm

Το δικο μου προβλημα με το MEGA και το NatGeoHD (δεν ειναι το ΝatGeo τελικα αλλα το HD που εχει πολυ μεγαλη αντιθεση) το ειδα τυχαια δοκιμαζωντας καρτελες και ειναι μαυρο που φαινεται μονο στην πρασινη καρτελα.