Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ πολύ. Δεν θα έλεγα οτι βλέπω στο κέντρο της οθόνης Phosphor Trails όπως αποκαλούνται (το έμαθα και αυτό). Με το firmware αν το κατεβασω, θα εξαφανιστούν; Ακόμα δεν είμαι σίγουρος 100% πως βλέπω αυτά τα πρασινάκια.. Δεν ήταν έπίσης παίζοντας ένα videogame αλλά παρακολουθώντας ταινίες

Δεν ξέρω ρε φίλε έχεις δώσει 4χιλιαρικα και νομίζω δεν χαίρεσαι καθόλου το βυτιοφόρο σου -που δεν έχει μπαρκαρει=σαλπαρει όπως γράφεις στην υπογραφή αλλα το αντίθετο. Τι μια μην παθεις burnin την άλλη πράσινα ανθρωπακια που μπορει να τα βλέπεις μπορεί και όχι... Χαλάρωσε απόλαυσε την επιλογή και τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πολλά λεφτά που έδωσες για μια τιβι- με 4 χιλιαρικα φταχνεις νοικοκυριό απο την αρχή- και ασε τα παιδεματα...

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξέρω ρε φίλε έχεις δώσει 4χιλιαρικα και νομίζω δεν χαίρεσαι καθόλου το βυτιοφόρο σου -που δεν έχει μπαρκαρει=σαλπαρει όπως γράφεις στην υπογραφή αλλα το αντίθετο. Τι μια μην παθεις burnin την άλλη πράσινα ανθρωπακια που μπορει να τα βλέπεις μπορεί και όχι... Χαλάρωσε απόλαυσε την επιλογή και τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πολλά λεφτά που έδωσες για μια τιβι- με 4 χιλιαρικα φταχνεις νοικοκυριό απο την αρχή- και ασε τα παιδεματα...
:οοο Καλά συγγνώμη... :p χαχαχα Ναι έχεις δίκιο απλά δεν ξέρω... ίσως να βλέπω λίγο "αγχωμένα" τηλεόραση... με όλα αυτά που διαβάζω.

το θέμα είναι ότι τα διαβάζεις απο μη κατόχους πλάσμα. σαν κατοχος άκου τους κατόχους και όχι τους ακατόχους.

Το παρόν θέμα αφορά αποκλειστικά την VT30 και τις πληροφορίες που συζητάμε για αυτή.

Για έρευνα αγοράς τηλεόρασης, τιμές και συγκρίσεις μοντέλων, παρακαλώ να ανοίξετε νήμα στην κατηγορία 'Αγορά νέας τηλεόρασης', με τα ερωτήματα που σας απασχολούν.

Ευχαριστώ.

EDIT

Δεν χρειάζεται να ανοίξεις νέο θέμα, μετέφερα τα μηνύματα και άνοιξα το θέμα σου στην 'Αγορά νέας τηλεόρασης', οπότε μπορεί η συζήτηση να συνεχιστεί εκεί ;)

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=84285

Αγαπητε, οπως βλεπεις ζητω συγκριση της VT30 με τις αλλες, αρα δεν ειμαι off. Εδω υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να απαντηθει παρα στο νεο θεμα (οπως και συμβαινει αλλωστε)!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αλλο πραγμα εννοούσα Γιαννη.
Παρολα αυτα μου κανει εντύπωση που αναφέρεσαι στη native αντίθεση του πανελ.
Εκτος και αν οι μετρήσεις που αναγραφονται εγιναν με απενεργοποιημένο το dimming.
( θα μου φαινόταν παραξενο)
Η D 8000 ακομα και αν δε ειναι local dimming δεν παύει να ειναι dimming.
Συνεπώς το on off της αν μπορει να μετρηθεί σίγουρα θα ειναι μεγαλυτερο απο οποιαδήποτε πλασμα.

Και στην Panasonic, αν επιλέξεις "Δυναμική", σε μαύρη καρτέλα σβήνει το πάνελ... :flipout: Αλλά δεν έχει νόημα να μετρώνται τέτοιες αλχημείες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Και στην Panasonic, αν επιλέξεις "Δυναμική", σε μαύρη καρτέλα σβήνει το πάνελ... :flipout: Αλλά δεν έχει νόημα να μετρώνται τέτοιες αλχημείες...

Δεν ειναι αλχημεία ειναι ενας πολυ χρήσιμος τροπος λειτουργίας που φέρνει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αποτύπωση σκοτεινών πλανων.
Με την ιδια λογικη θα έπρεπε στις μετρήσεις των βιντεοπροβολεων να κλεινουν τις αυτοματες ιριδες.
Οσο για την Δυναμικη και το σβήσιμο του πανελ αστο καλύτερα...
Δεν...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπ

Δεν ειναι αλχημεία ειναι ενας πολυ χρήσιμος τροπος λειτουργίας που φέρνει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αποτύπωση σκοτεινών πλανων.
Με την ιδια λογικη θα έπρεπε στις μετρήσεις των βιντεοπροβολεων να κλεινουν τις αυτοματες ιριδες.

To "ικανοποιητικό" είναι σχετική έννοια... Προσωπικά, τις αυτόματες ίριδες των προβολέων, τις θεωρώ απαράδεκτες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Revie

To "ικανοποιητικό" είναι σχετική έννοια... Προσωπικά, τις αυτόματες ίριδες των προβολέων, τις θεωρώ απαράδεκτες...
Αν και ειμαστε αρκετα off τοπικ θα σου ελεγα να μην τις απορρίπτεις.
Σίγουρα οι περισσότεροι κατασκευαστές βιντεοπροβολεων τα βρισκουν σκουρα στην αποδοση μιας καλης ιριδας...
Δεν ομως καποιον sony και ισως αλλάξεις γνώμη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : R

Αν και ειμαστε αρκετα off τοπικ θα σου ελεγα να μην τις απορρίπτεις.
Σίγουρα οι περισσότεροι κατασκευαστές βιντεοπροβολεων τα βρισκουν σκουρα στην αποδοση μιας καλης ιριδας...
Δεν ομως καποιον sony και ισως αλλάξεις γνώμη.

Όσους και να δω, Ανδρέα, απλά δεν...

Λευτεριά στα χαμηλά IRE !!! :firstprize:

:flipout:

:flipout: :ernaehrung004:

H λάσπη βέβαια, είτε σκούρη, είτε ανοιχτή, λάσπη παραμένει.

Οπότε, καλύτερα να προσπαθήσει κανείς να την αποφύγει γενικώς... :D

Λοιπον το ματσάκι για τον φίλο που ρωτούσε για IR κτλ το είδα κανονικά χωρίς ZOOM και μάλιστα είδα και όλη την εκπομπή στο MEGA μέχρι τις 2πμ. Δεν άφησε ουτε σταμπα ούτε τίποτα. Το πιο ευχάριστο βέβαια ήταν η νίκη της Μαρσέιγ... :ppp

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ πολύ. Δεν θα έλεγα οτι βλέπω στο κέντρο της οθόνης Phosphor Trails όπως αποκαλούνται (το έμαθα και αυτό). Με το firmware αν το κατεβασω, θα εξαφανιστούν; Ακόμα δεν είμαι σίγουρος 100% πως βλέπω αυτά τα πρασινάκια.. Δεν ήταν έπίσης παίζοντας ένα videogame αλλά παρακολουθώντας ταινίες

Τα phosphor trails δεν είναι ανάγκη να τα βλέπει κάποιος μόνο στο κέντρο, αν έχει τη δυνατότητα να τα δει θα τα δει σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης υπάρχει εικόνα υψηλής αντίθεσης με εξαιρετικά γρήγορη κίνηση (συνήθως κάτι πολύ φωτεινό σε σκοτεινό φόντο) ;)

Δεν έχει σημασία αν είναι videogame ή σκηνή μιας ταινίας και δεν διορθώνεται με FW , υπάρχουν και είναι φαινόμενο που υφίσταται λόγω της αρχής λειτουργίας των plasma (η εξήγηση είναι στο νήμα του Γιώργου που παρέθεσα), αν τα βλέπει κάποιος, τα βλέπει λόγω της ευαισθησίας της όρασής του και μόνο.

Last edited:
Αγαπητε, οπως βλεπεις ζητω συγκριση της VT30 με τις αλλες, αρα δεν ειμαι off. Εδω υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να απαντηθει παρα στο νεο θεμα (οπως και συμβαινει αλλωστε)!

Η πολιτική της διαχείρισης είναι ότι, οι συγκρίσεις μοντέλων γίνονται στην 'Αγορά νέας τηλεόρασης' με τον αντίστοιχο τίτλο για τα μοντέλα που ενδιαφέρουν τον υποψήφιο αγοραστή ώστε να υπάρχει το νήμα και για άλλους που ίσως να ενδιαφέρονται για τα συγκρινόμενα μοντέλα.

Είναι κάτι που έχει προκύψει από την εμπειρία των περασμένων χρόνων και δεν θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο και δόκιμο να αλλάξει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι όντως εδώ η vt έχει υπεροχή στο ANSI 3588 έναντι 2531 της d8000. Κανένα πρόβλημα οι πλασματακηδες κρατούν τις μετρήσεις του καστρουνη και οι λεντακηδες της μετρήσεις του full hd!

Μάλλον εδώ θα πρέπει να πω και εγώ την άποψή μου.
Εαν θες κράτα όποιου μέτρηση θέλεις. Αρκεί κάθε φορά να κάνεις τις όποιες συγκρίσεις με του ιδίου τις μετρήσεις.

Δεν είμαι υπέρ ή κατά μιας τεχνολογίας αλλά ολύ απλά μου κάνει ή δεν μου αρέσει ένα μοντέλο.
Σχετικά με το Ansi contrast εαν θέλει κάποιος να συγκρίνει κάτι όμοιο θα πρέπει και τα δυο προβολικά μεσα να έχουν την ίδια φωτεινότητα. Τότε αρχίζεις να μετρας.
Επισης άλλο Ansi μετρας σε σκακιέρα 4χ4 αλλά μετρα εναλλαγή μαύρου- λευκού και άλλο να μετρας 4χ4, όλα δημαδή τα σημεία.
Σε αυτην την μετρηση η ανομοιομορφία του panel μιας lcd είναι σαφως χειρότερο.
Στο review της Samsung d8000 αναφέρω "Η μέτρηση έγινε με backlight=6 ώστε να είναι εύκολη η σύγκριση με τις αντιστοιχες μετρησεις της Panasonic VT30."

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αλλο πραγμα εννοούσα Γιαννη.
Παρολα αυτα μου κανει εντύπωση που αναφέρεσαι στη native αντίθεση του πανελ.
Εκτος και αν οι μετρήσεις που αναγραφονται εγιναν με απενεργοποιημένο το dimming.
( θα μου φαινόταν παραξενο)
Η D 8000 ακομα και αν δε ειναι local dimming δεν παύει να ειναι dimming.
Συνεπώς το on off της αν μπορει να μετρηθεί σίγουρα θα ειναι μεγαλυτερο απο οποιαδήποτε πλασμα.

Ανδρέα εαν αφήσεις να "ηρεμήσει" το panel μιας LCD τότε το μαυρο είναι απίστευτο αλλά δεν είναι αυτες οι πραγματικές συνθήκες.
Εαν θελεις πραγματικά νουμερα βαλε ενα παττερν 1% της επιφανειας και 1& της φωτεινότητας (1 ire) και τοτε μέτρα.
Θα δεις άλλα αποτελέσματα. Φυσικά το ίδιο σαν μεθοδο κανε και μια plasma.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα phosphor trails δεν είναι ανάγκη να τα βλέπει κάποιος μόνο στο κέντρο, αν έχει τη δυνατότητα να τα δει θα τα δει σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης υπάρχει εικόνα υψηλής αντίθεσης με εξαιρετικά γρήγορη κίνηση (συνήθως κάτι πολύ φωτεινό σε σκοτεινό φόντο) ;)

Δεν έχει σημασία αν είναι videogame ή σκηνή μιας ταινίας και δεν διορθώνεται με FW , υπάρχουν και είναι φαινόμενο που υφίσταται λόγω της αρχής λειτουργίας των plasma (η εξήγηση είναι στο νήμα του Γιώργου που παρέθεσα), αν τα βλέπει κάποιος, τα βλέπει λόγω της ευαισθησίας της όρασής του και μόνο.

Μήπως επειδή εχω πράσινα μάτια, διακρίνω κάαααπως αυτα τα πρασινάκια; :p Σοβαρά τώρα, δεν είναι κάτι ορατό από άλλους. Ξανα είδα ταινία χθες με ένα φιλαράκι (Tucker and Dale VS Evil - Οι λάτρεις των σπλάτερ να το δούν οποσδήποτε ειναι κωμωδία τρόμου) και εκείνος δεν παρατήρησε τίποτα. Ίσως εγώ να είμαι αγχωτικός και να κοιτάω την οθόνη συνέχεια ψάχνοντας ψεγάδια τα οποία ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Όταν λες φίλε της αρχής λειτουργίας των plasma, τι εννοείς; Ότι όλες οι πλάσμα το έχουν αυτό ή οτι σιγά σιγα με την λειτουργία θα εξαφανιστεί; (αν υπάρχει όντως...) Ευχαριστώ:ADFAD2:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως επειδή εχω πράσινα μάτια, διακρίνω κάαααπως αυτα τα πρασινάκια; :p Σοβαρά τώρα, δεν είναι κάτι ορατό από άλλους. Ξανα είδα ταινία χθες με ένα φιλαράκι (Tucker and Dale VS Evil - Οι λάτρεις των σπλάτερ να το δούν οποσδήποτε ειναι κωμωδία τρόμου) και εκείνος δεν παρατήρησε τίποτα. Ίσως εγώ να είμαι αγχωτικός και να κοιτάω την οθόνη συνέχεια ψάχνοντας ψεγάδια τα οποία ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Όταν λες φίλε της αρχής λειτουργίας των plasma, τι εννοείς; Ότι όλες οι πλάσμα το έχουν αυτό ή οτι σιγά σιγα με την λειτουργία θα εξαφανιστεί; (αν υπάρχει όντως...) Ευχαριστώ:ADFAD2:

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι phosphor trails αυτό που βλέπεις...

Βάλε αυτό να παίξει στην τηλεόραση με το IFC στο "Μεσαίο". Αν δεις μία αχνή, κιτρινοπράσινη σκιά πίσω από τα γράμματα που κινούνται, αυτό είναι phosphor trails. Πες μας μετά, αν είναι το ίδιο με αυτό που παρατηρείς στις ταινίες...