Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε μεγαλες ιντσες (50"+) ειδικα με τα Ελληνικα καναλια εχουν.

Τον βασικό ρόλο τον έχει η επεξεργασία της τηλεόρασης (αποκωδικοποιητής/upscaler). Και τουλάχιστον για την πανασόνικ, μόνο με digea σώζεται το πράγμα. Σε αναλογικά, υπάρχουν καλύτερες - δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία του πάνελ.

Καλησπερα σας...Η VT30 απ'οτι παρατηρησα στο μενου της,εχει μια επιλογη που λεγεται Pixel Orbiter..Τι ακριβως κανει αυτη η επιλογη;Γνωριζει κανεις;Και οσον αφορα την αμεσως επομενη επιλογη που λεγεται Scrolling Bar,αυτη υποτιθετει οτι εμφανιζει μια λευκη μπαρα και βοηθαει στο να σβηστουν τυχον IR που μπορει να εχουν εμφανιστει στην οθονη..Γνωριζει κανεις ομως αν οντως κανει δουλεια;;;

To pixel orbiter (λεγεται και wobbling) υπαρχει εδω και χρονια στις περισσοτερες πλασμα. Κουναει την εικονα δεξια αριστερα και πανω κατω μερικα pixel ωστε να μην μενουν τα λογοτυπα και οι αλλες σταθερες εικονες στο ιδιο σημειο.

Λειτουργει μονο με τηλεοπτικο και οχι με 1080p (λογικο γιατι εκει εχουμε 1:1 pixel mapping).

Last edited:
To pixel orbiter υπαρχει εδω και χρονια στις περισσοτερες πλασμα. Κουναει την εικονα δεξια αριστερα και πανω κατω μερικα pixel ωστε να μην μενουν τα λογοτυπα και οι αλλες σταθερες εικονες στο ιδιο σημειο.

Λειτουργει μονο με τηλεοπτικο και οχι με 1080p (λογικο γιατι εκει εχουμε 1:1 pixel mapping).

Βασικά υπήρχε πριν χρόνια, και επανήλθε. Π.χ. η U20 δεν έχει orbiter στο τηλεοπτικό.

Και οσον αφορα την επιλογη Srolling Bar;;;Κανει δουλεια οντως στο να αφαιρει το IR η υπαρχει απλα για μοστρα;;;Συνηθως το IR και ειδικα το επιμονο,εξαφανιζεται με την προβολη λευκης εικονας,εικονα με χιονια,η οτιδηποτε αλλη(Full Screen Εννοειτε)και να παιχτει για καμποση ωριτσα..Αλλα τωρα με την επιλογη Scrolling Bar,να εμφανιζει 100% Black Screen και απλα να περναει μια λευκη εικονα απο τα αριστερα προς τα δεξια της οθονης για να σβηστουν τα IR,λιγο δυσκολο το θεωρω να κανει δουλεια

Ολες ειχαν απλως δεν υπηρχε επιλογη να μπει στο "off".

Υπήρχε... Όταν έβαζες το "Μέγεθος σάρωσης" στο "Όχι", ο orbiter έβγαινε εκτός...

@imjp1982: To "Scrolling Bar" είναι περίπου το ίδιο αποτελεσματικό με τα χιόνια, δηλαδή καλύτερο από την προβολή λευκού full screen pattern...

Απ'οτι ξερω η εν λογω επιλογη(Scrolling Bar) για την αφαιρεση του IR,υπηρχε σε ολα τα μοντελα της Pana,απλα εμφανιζονταν σαν επιλογη μονο μετα απο επεμβαση εξιδικευμενου τεχνικου της Panasonic...Τωρα υπαρχει ανοιχτη εξαρχης προς χρηση αλλα υο θεμα ειναι αν κανει οντως δουλεια η οχι

Υπήρχε... Όταν έβαζες το "Μέγεθος σάρωσης" στο "Όχι", ο orbiter έβγαινε εκτός...

@imjp1982: To "Scrolling Bar" είναι περίπου το ίδιο αποτελεσματικό με τα χιόνια, δηλαδή καλύτερο από την προβολή λευκού full screen pattern...

Γιατι γνωριζουμε ποιος ειναι ο αποτελεσματικοτερος τροπος σβησιματος του IR;Μεχρι προσφατα πιστευα οτι ο καλυτερος ηταν απλα να βγει το καλωδιο της κεραιας απο πισω,ωστε να εμφανιστουν χιονια και να τα αφησουμε να παιζουν καμποση ωρα...

Οπως επισης δεν καταλαβα ποτε,την στιγμη που θα παιζουν τα χιονια η ακομη και το Scrolling Bar για να σβησουμε το IR,σε τι mode ειναι καλυτερα να παιζουν...Dynamic,Normal,Cinema,THX,η σε ρυθμισεις στρωσιματος;;;

Last edited by a moderator:
Καλησπερα σας...Η VT30 απ'οτι παρατηρησα στο μενου της,εχει μια επιλογη που λεγεται Pixel Orbiter..Τι ακριβως κανει αυτη η επιλογη;Γνωριζει κανεις;Και οσον αφορα την αμεσως επομενη επιλογη που λεγεται Scrolling Bar,αυτη υποτιθετει οτι εμφανιζει μια λευκη μπαρα και βοηθαει στο να σβηστουν τυχον IR που μπορει να εχουν εμφανιστει στην οθονη..Γνωριζει κανεις ομως αν οντως κανει δουλεια;;;

Kαι οι δύο αυτές επιλογές είναι αντιγραφή απ' το menu της Pioneer. Oι επιλογές αυτές υπάρχουν ακριβώς έτσι στις kuro.

To pixel orbiter (λεγεται και wobbling) υπαρχει εδω και χρονια στις περισσοτερες πλασμα. Κουναει την εικονα δεξια αριστερα και πανω κατω μερικα pixel ωστε να μην μενουν τα λογοτυπα και οι αλλες σταθερες εικονες στο ιδιο σημειο.

Στις kuro υπάρχουν 2 επιλογές στην λειτουργία orbiter. Η 1 και η 2. Αν επιλέξεις την λειτουργία 2, τότε το orbiter λειτουργεί και όταν βλέπεις με 1:1 pixel mapping. Υποθέτω ότι κάτι ανάλογο θα γίνεται και στην VT30.

Οπως επισης δεν καταλαβα ποτε,την στιγμη που θα παιζουν τα χιονια η ακομη και το Scrolling Bar για να σβησουμε το IR,σε τι mode ειναι καλυτερα να παιζουν...Dynamic,Normal,Cinema,THX,η σε ρυθμισεις στρωσιματος;;;

Η Pionner συνιστά να χρησιμοποιείται το dynamic mode.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Kαι οι δύο αυτές επιλογές είναι αντιγραφή απ' το menu της Pioneer. Oι επιλογές αυτές υπάρχουν ακριβώς έτσι στις kuro.

Στις kuro υπάρχουν 2 επιλογές στην λειτουργία orbiter. Η 1 και η 2. Αν επιλέξεις την λειτουργία 2, τότε το orbiter λειτουργεί και όταν βλέπεις με 1:1 pixel mapping. Υποθέτω ότι κάτι ανάλογο θα γίνεται και στην VT30.

Η Pionner συνιστά να χρησιμοποιείται το dynamic mode.
Υπαρχει περιπτωση οταν παιζουν χιονια σε Dynamic Mode που σιγουρα η φωτεινοτητα και η αντιθεση θα ειναι σε υψηλα επιπεδα,να αφησει IR απο τα χιονια;;;Η ιδια ερωτηση ισχυει και για λευκη εικονα που θα την εχουμε αφησει αρκετη ωρα για να σβηστει το IR...Στατικη δεν θα ειναι η λευκη εικονα;;;Δεν μπορει να κανει IR;;;

Επειδή η λευκή εικόνα δεν έχει σχήματα δεν αφήνει τίποτα... κανένα σημάδι.

Προσωπικά ξεπλένω το ΙR με θόρυβο (χιόνι), σε dynamic, για 5-15 λεπτά (ανάλογα αν έχω δεί πολύ ή λίγη ώρα) και όλα καλά.

Υπόψιν το πάνελ μου είναι ευαίσθητο - αφήνει ΙR για πλάκα...
Μετά την τελευταία σχετική συζήτηση που κάναμε, άφησα το menu του oppo για 30 sec και το έβλεπα από τα 3 μέτρα σε μαύρη οθόνη!

Έφυγε με 5-6 λεπτά dynamic/χιόνι...

Επειδή η λευκή εικόνα δεν έχει σχήματα δεν αφήνει τίποτα... κανένα σημάδι.

Προσωπικά ξεπλένω το ΙR με θόρυβο (χιόνι), σε dynamic, για 5-15 λεπτά (ανάλογα αν έχω δεί πολύ ή λίγη ώρα) και όλα καλά.

Μετά την τελευταία σχετική συζήτηση που κάναμε, άφησα το menu του oppo για 30 sec και το έβλεπα από τα 3 μέτρα σε μαύρη οθόνη!

Τοσο ευαισθητο ειναι το πανελ;;;Ποια Plasma εχεις;;;

Προσωπικα σε 50U10 δεν εχω ασχοληθει ποτε να "ξεπλυνω" τιποτα , και να εχει μεινει image retention απο κανενα καναλι η απο υποτιτλους σε ταινιες απλα φευγει απο μονο του οταν βαλεις αλλο καναλι.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προσωπικα σε 50U10 δεν εχω ασχοληθει ποτε να "ξεπλυνω" τιποτα , και να εχει μεινει image retention απο κανενα καναλι η απο υποτιτλους σε ταινιες απλα φευγει απο μονο του οταν βαλεις αλλο καναλι.

Σιγουρα θα φευγει το IR με την αλλαγη καναλιου..Αλλα αν το IR ειναι επιμονο;;;Δεν θα φυγει μονο με την αλλαγη καναλιου και γιαυτο θα πρεπει να ασχοληθουμε με την προβολη λευκης εικονας η εικονας με χιονια...Η ακομη καλυτερα απλα με την λευκη μπαρα απο το μενου της τηλεορασης(Scrolling Bar)..Μια ερωτηση...Το IR παντα σε μαυρη εικονα,ειναι πιο φωτεινο απο το υπολοιπο μαυρο της τηλεορασης,ενω το Burn In ειναι παντα πιο σκουρο;;;Ειναι κανονας αυτο;;;Εγω οσα εχω δει στις τηλεορασεις που εχω αναφερει,ηταν και τα 3 πιο σκουρα απο το υπολοιπο μαυρο που μπορει να αποδωσουν αυτες οι tv

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θύμισε μου λίγο, στις πόσες ώρες λειτουργίας είσαι;

.Το IR παντα σε μαυρη εικονα,ειναι πιο φωτεινο απο το υπολοιπο μαυρο της τηλεορασης,ενω το Burn In ειναι παντα πιο σκουρο;;;Ειναι κανονας αυτο;;;

Ναι.

Αρκεί να θυμάσαι, πως τα φωτεινά αντικείμενα είναι που προκαλούν IR. Για παράδειγμα, μετά την προβολή ταινίας 2,35:1, οι μπάρες θα φαίνονται πιο σκούρες, γιατί το IR σε αυτή την περίπτωση, δεν προκαλείται από αυτές, αλλά από το κάδρο της ταινίας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τοσο ευαισθητο ειναι το πανελ;;;Ποια Plasma εχεις;;;

Είναι η 42"V10. Από την αρχή είχα παρατηρήσει μια αρκετά μεγαλύτερη ευαισθησία, τουλάχιστον από τις αναφορές άλλων κατόχων με το ίδιο panel.

Θύμισε μου λίγο, στις πόσες ώρες λειτουργίας είσαι;

1390:45 ώρες, 591 on/off...

Βασικά μετά τις 500-600 ώρες δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφοροποίηση στο panel (oύτε στην φωτεινότητα...).

Όμως δεν έχω τσεκάρει υψηλή αντίθεση και λευκό λογότυπο για λιγότερο από δύο-τρία λεπτά, ώστε να έχω στοιχεία σύγκρισης... Πάντα βέβαια εμφανιζόταν μετά τα 2-3 λεπτά.

Λες να τρέξω άλλη μια φορά το αρχείο του Σάκη και μετά να ρίξω αντίθεση?
Και μετά πάλι σταδιακή αύξηση ως τις σημερινές ρυθμίσεις? Χλωμό το βλέπω να αλλάξει κάτι μετά τόσες ώρες...

Όχι βέβαια ότι τρέχει και τίποτα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1390:45 ώρες, 591 on/off...

Έπεσες σε λίγο ευαισθητούλι πάνελ, πού θα πάει, θα "στρώσει"... :D

Ενδεικτικά, άφησα χθες στη δική μου τα μενού του WDTV Live για 90". Το IR που δημιουργήθηκε, φαινόταν στο μισό μέτρο, στα 2 μέτρα, έπρεπε να ξέρεις ότι είναι εκεί για να το παρατηρήσεις... Με 45" χιόνια σε "Κανονικό", με αντίθεση 40, εξαφανίστηκε εντελώς. 42U10, ~2940 ώρες...

Xμ...

...το περίεργο σε μένα είναι ότι χρειάζεται και σημαντικά περισσότερο ξέβγαλμα...

Αφού είναι πιο ευαίσθητο το panel δεν θα έπρεπε να φεύγει το ΙR το ίδιο γρήγορα? Ή δεν έχει σχέση το ξέβγαλμα με την ευαισθησία του panel?