Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Xμ...

...το περίεργο σε μένα είναι ότι χρειάζεται και σημαντικά περισσότερο ξέβγαλμα...

Αφού είναι πιο ευαίσθητο το panel δεν θα έπρεπε να φεύγει το ΙR το ίδιο γρήγορα? Ή δεν έχει σχέση το ξέβγαλμα με την ευαισθησία του panel?

Τσου... Ευαίσθητο πάνελ σημαίνει "το παθαίνω εύκολα-μου φεύγει δύσκολα", αναίσθητο πάνελ σημαίνει "το παθαίνω δύσκολα-μου φεύγει εύκολα"...

Θεωρητικά, ευαίσθητα-αναίσθητα πάνελ, μετά τις 2000-3000 ώρες εμφανίζουν παρεμφερή συμπεριφορά στο IR...

A ok... έτσι εξηγείται γιατί το δεκάλεπτο - τέταρτο το τρώω για μπουγάδα μετά από ταινία...

3000 ώρες ε? Πρέπει να την γκαζώσω λίγο να γράψει χιλιόμετρα... Αλλά τι να σου κάνει... σχεδόν μόνο ταινίες και σήριαλ παίζει... πόσα να δω πια?

Να πω την αλήθεια, το skype είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή για τηλεοράσεις. Μπράβο στην πανασόνικ που την έχει...

Μετά την τελευταία σχετική συζήτηση που κάναμε, άφησα το menu του oppo για 30 sec και το έβλεπα από τα 3 μέτρα σε μαύρη οθόνη!
Έφυγε με 5-6 λεπτά dynamic/χιόνι...

Ενδεικτικά, άφησα χθες στη δική μου τα μενού του WDTV Live για 90". Το IR που δημιουργήθηκε, φαινόταν στο μισό μέτρο, στα 2 μέτρα, έπρεπε να ξέρεις ότι είναι εκεί για να το παρατηρήσεις... Με 45" χιόνια σε "Κανονικό", με αντίθεση 40, εξαφανίστηκε εντελώς. 42U10, ~2940 ώρες...

Καλά βρε σεις θα με τρελάνετε; Βάζετε και βλέπετε καταιγίδες και χιόνια στην τηλεόραση;

Γιατί απλά δεν βάζετε να παίζει ένα οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλά βρε σεις θα με τρελάνετε; Βάζετε και βλέπετε καταιγίδες και χιόνια στην τηλεόραση;

Καλημερα...Δεν υποτιθεται οτι το IR φευγει πιο ευκολα με το να προβαλουμε χιονια η λευκη εικονα,απο το να βαλουμε απλα ενα καναλι και να παιζει;;;Και γω αυτο νομιζα πως ηταν το ιδανικο για την διαγραφη του IR

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προσωπικά δεν ασχολούμαι καθόλου. Μόλις τελειώσει αυτό που θέλω να δω, απλά κλείνω την τηλεόραση.

Δηλαδη απλα κλεινεις την τηλεοραση χωρις να κανεις κατι για το IR ωστε να το σβησεις;Η εκτος και αν η δικη σου TV δεν κανει ευκολα IR..Ποια Plasma εχεις;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δηλαδη απλα κλεινεις την τηλεοραση χωρις να κανεις κατι για το IR ωστε να το σβησεις;

Ακριβώς! Σιγά μην κάτσω να ψάχνω αν έχει μείνει Image Retention στην οθόνη....

Ποια Plasma εχεις;

Ετούτη

Γενικά, τα πιό ακριβα μoντέλα δέ θα έπρεπε να είναι πιο ανθεκτικά στο burn in; ή να έχουν ενσωματομένες τεχνολογίες wobbling etc που το μειώνουν ;
Η V10 να αντέχει περισσότερο απο την U10;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πού πάς με την μπακατέλα κοτζάμ συντονιστής.....:rofl:

Look who's talking.... :flipout:

Γενικά, τα πιό ακριβα μoντέλα δέ θα έπρεπε να είναι πιο ανθεκτικά στο burn in;

Υποτίθεται ότι είναι....

Παντως στη καινουρια μου vt30 δεν εχω παρατηρησει το παραμικρο burn-in.
Βεβαια στις διαφημiσεις ή μετα απο υποτιτλους παντα γυρναω στο scrolling bar..

Aπ'την αλλη εχει αρχισει ηδη να αποζημιωνει. Χτες στο μπασκετ η εικονα ηταν απιστευτη!

Καλησπέρα σε όλους . Αν και νέο μέλος θα ήθελα να σας γράψω τις εντυπώσεις μου από την 50VT30 , που εδώ και λίγες μέρες έχω στην κατοχή μου . Η ποιότητα της εικόνας χωρίς πολλά σε HD σήμα από ΗΤPC (1080p) και σε προρρύθμιση THX είναι απλά φανταστική . Έρχομαι απο μία PHILIPS (42pfl7433) που με έβγαλε ασπροπρόσωπο τα τελευταία τρία χρόνια , παρόλα αυτά η διαφορά μεταξύ των δύο τηλεοράσεων θα έλεγα είναι τεράστια . Το χθεσινό ματς στο μπάσκετ στο ΕΡΤ ΗD απλά άφησε άφωνους όσους το είδαν . Η απόδοση της κίνησης , το μηδενικό judder τόσο σε 60 , 50 και 24p πηγές , τα χρώματα , το βαθύτερο μαύρο που έχω δει . Η απόδοση σε SD και το scaling επίσης θα έλεγα κορυφαίο .Flicker δεν μπόρεσα να αντιληφθώ πουθενά , ούτε και floating blacks , ενώ με το IFC ενεργοποιημένο δεν αντιλήφθηκα ούτε το 50 hz bug. H ομοιομορφία της οθόνης αψεγάδιαστη , και η διαφορά με την LCD και το clouding της χαοτική. Το 3D στο γνήσιο δισκάκι του AVATAR 3D (αποκλειστικό της Panasonic) απίστευτο . Και πάλι τέλεια απόδοση κίνησης , σχεδόν καθόλου crosstalk , τέλειος συγχρονισμός με τα γυαλιά και φυσικά μία σχεδόν τρομακτική αίσθηση του βάθους . Και τώρα κάποια ελάχιστα ψεγάδια , που είναι τόσο ελάχιστα που κανονικά μπροστά σε αυτά που η τηλεόραση προσφέρει , ίσως δεν θα έπρεπε καν να αναφερθούν . Πρώτον παρατήρησα σε ταινίες διάρκειας 2 - 3 ωρών το λεγόμενο brightness flunctuation κάπου 4 με 5 φορές για κλάσματα του δευτερολέπτου, που έχει αναφερθεί σε κάποια σχετικά reviews. Είναι πραγματικά αναιπαίσθητο και ίσως να μην το καταλάβαινα αν δεν το είχα διαβάσει στα reviews. Για να το περιγράψω ακόμη καλύτερα είναι σαν να αλλάζει το gamma της οθόνης σε εκείνες τις σκηνές . Παρόλα αυτά συμβαίνει ελάχιστες φορές και ίσα ίσα που το αντιλαμβάνεσαι . Σε σύγκριση με την LCD που είχα και στις σκοτεινές σκηνές ανέβαζε απότομα και άκομψα την φωτεινότητα σε σημείο που όλοι το παρατηρούσαν , εδώ το φαινόμενο είναι πταίσμα . Επίσης χθες έκανα και το εξής ατόπημα για μένα κακούργημα ! Άφησα το break in dvd να παίζει στο Htpc (αυτό του Evangelou από το avsforum) για να την στρώσω , και κάποια στιγμή ενώ έλειπα τα windows πέταξαν μήνυμα στο κέντρο της οθόνης για κάποια καινούργια έκδοση προγράμματος . Περιττό να πω ότι το μήνυμα πρέπει να έμεινε εκεί πάνω από 5 ώρες !! Όταν επέστρεψα έπαθα σοκ όταν είδα IR στην καινούργια τηλεόραση . Από χθες μέχρι σήμερα έβαλα το scrolling test να τρέχει και την τηλεόραση στην ρύθμιση dynamic και δόξα τον Θεό το IR εξαφανίστηκε μπορώ να πω εντελώς . Από δω και πέρα προσοχή . Οπότε το φαινόμενο υπάρχει , αλλά από την άλλη μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το scrolling pattern της Panasonic , ειδικά στην ρύθμιση dynamic , βοηθάει πάρα πολύ . Αυτά και ελπίζω να βοήθησα κάποιους επίδοξους αγοραστές. !

Ακριβώς! Σιγά μην κάτσω να ψάχνω αν έχει μείνει Image Retention στην οθόνη....

Ετούτη

εννοηται..
λιγο προσοχη στην αρχη μεχρι να πατησουν τα φωσφορια(με μετρο και χωρις ακροτητες)και μετα ουτε καν το σκεφτομαι.αλοιμονο-τηλεοραση ειναι.
εαν εχω και αυτην την εννοια...

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπρε μάναμ', αφού καταιγίδες έβαλε ο Νίκος, καταιγίδες δεν έπρεπε να βάλω κι εγώ για να είναι κατά κάποιον τρόπο συγκρίσιμα τα αποτελέσματα; :p

Γενικά, τα πιό ακριβα μoντέλα δέ θα έπρεπε να είναι πιο ανθεκτικά στο burn in; ή να έχουν ενσωματομένες τεχνολογίες wobbling etc που το μειώνουν ;
Η V10 να αντέχει περισσότερο απο την U10;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, U10 και V10 φοράνε το ίδιο πάνελ (με διαφορετικές αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις), οπότε οι όποιες διαφορές σχετίζονται με τις ανοχές της γραμμής παραγωγής...

παιδια ποτε πρεπει να περιμενουμε να ερθουν σε ολα τα μαγαζια μαζικα οι panasonic 50vt30 & η panasonic 55vt30?πχ στον κοτσοβολο μου ειπαν πριν 5 μερες μεχρι κ για 3 μηνες αναμονη..μπορει να ισχυει αυτο οταν στο πλαισιο πχ το εχουν για αμεση αποστολη 24 ωρων?

Γεια σας παιδια,

Υπαρχει κατοχος vt20 και vt30 να μας πει απο πρωτο χερι διαφορες πανω στην tv ?

Το βασικοτερο που με ενδιαφερει ειναι το προβλημα που ειχε η vt20 στην κινηση(δημιουργουσε θολωμα σε μακρινα πλανα), αν συνεχιζει να υπαρχει και στην Vt30, λογικα οχι με βαση τα λεγομενα του fullhd.gr για την ταχυτερη λειτουργια του neoplasma στην αποδοση της εικονας.

Προσφατα αγορασα μια Vt20 και μπορω μεσα σε λιγες μερες να την αλλαξω αν θελω, και αυτο επειδη το προβλημα της κινησης στην vt20 με απογοητευσε αρκετα, ετσι σκεφτομαι να παρω την vt30 γιατι η εικονα της vt γενικως ειναι απαιχτη αν βεβαια εχει απαλαχθει το νεο μοντελο απο αυτο το προβλημα.