Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όταν είναι ανοιχτό το IFC, γίνεται παρεμβολή. Χρησιμοποιώντας το AVClub Motion Test ή κάποιο άλλο motion pattern, είναι εύκολο να φωτογραφίσεις τα "επιπλέον καρέ"...

Όσον αφορά το ποιά διαστροφή ώθησε τους τεχνικούς της Panasonic να ρυθμίσουν πιο παρεμβατικά το frame interpolation στα 60fps απ' ό,τι στα 100fps, μάλλον κάτι σε οικονομία στο R&D υποψιάζομαι... :BDGBGDB55:

Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τι προστίθεται όταν η είσοδος είναι τηλεοπτικό, για να πάει το σήμα στα 60 Hz.

Είναι σίγουρο ότι γίνεται παρεμβολή; Υπάρχουν δηλαδή τεχνουργήματα όταν είναι στο μέγιστο;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα! Χθές χρησημοποίσησα την εφαρμογή του Youtube που έχει μεσα η Τηλεόραση.. κ δοκίμασα να δώ κανένα 3d video.. κ πραγματικά μερικά που είδα για τεστ κατι λουλουδια κ τέτοια.. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!! Απλώνεις το χέρι κ τα πιάνεις που λέει ο λόγος... Ξέρει κανείς όμως που μπορώ να βρώ άλλα τέτοια βίντεο να κατεβάσω? Αν μπορείτε να μου δώσετε 5-6 τίτλους απο βίντεο για να ψάξω να κατεβάσω γιατί δεν έχω ιδέα...
Εκτός αυτού.. νοίκιασα χθες απo video club το Piranha σε 3d αλλα δεν μ έκανε κ τόσο αίσθηση...

Καλησπερα φιλε notisxodos...Για το πιρανχα 3D που πηρες...Ηταν σε BlueRay 3D;Εχει σημασια αυτο που σε ρωταω...Να ξερεις πως οι μονες ταινιες που θα απολαυσεις 3D ειμαι μονο σε BR και οχι σε DVD...Και κατι που επισης πρεπει να διευκρινιστει,ειναι οτι οι περισσοτερες ταθνιες που εχουν προωθηθει σαν 3D δεν ειναι 3D,απλα χρησιμοποιουν φιλτρα για να παρεις τημ αισθηση αυτη του 3D και αυτος ειναι και ο λογος που πολλοι απο εμας παμε να δουμε σινεμα μια ταινια 3D και τελικα ξενερουμε..Γιατι απλα δεν ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 3D..Ειναι περιπου κατι σαν το 2D-3D που εχουν οι τηλεορασεις..Για να υπαρξει πραγματικο 3D πρεπει απο το στουντιο να χρησιμοποιουνται καμερες με διπλους φακους και οχι απλα να γινεται μια επεξεργασια ωστε να υπαρχει απλα μια ψαιδαισθηση της τριτης διαστασης...Προσωπικα η μονη ταινια που ξερω οτι ειναι πραγματικο 3D ειναι το AVATAR...

Γιάννη,όταν δίνουμε σήμα 60hz,με το IFC στο μέγιστο,τι ακριβώς γίνεται;Μετατρέπονται σε 100 καρέ...παραμένουν τα ίδια;

Mε σήμα 60Hz, είτε στο "Μεσαίο", είτε στο "Μέγιστο", η συχνότητα δεν αλλάζει. Όταν υπάρχουν 60 στιγμιότυπα κίνησης στο υλικό, ο αλγόριθμος δεν κάνει παρεμβολή, απλώς εφαρμόζει τεχνητό sharpening στα κινούμενα αντικείμενα. Αν τα στιγμιότυπα κίνησης είναι κάτω από 60 (π.χ. υλικό με 3/2 ή 2/2 pulldown), τότε γίνεται κανονικά παρεμβολή, χωρίς όμως τα συνολικά καρέ να ξεπερνάνε τα 60 ανά δευτερόλεπτο...

Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τι προστίθεται όταν η είσοδος είναι τηλεοπτικό, για να πάει το σήμα στα 60 Hz.

Είναι σίγουρο ότι γίνεται παρεμβολή; Υπάρχουν δηλαδή τεχνουργήματα όταν είναι στο μέγιστο;

Υποθέτω πως σε αυτή τη λειτουργία, ο αποπλέκτης θα μπαίνει μάλλον σε "blend-mode", μετατρέποντας το 50i σε 25p (αντί για 50p) κι έπειτα ο αλγόριθμος παρεμβολής αναλαμβάνει να τα πάει στα 60p. Τόσο τα κλασικά τεχνουργήματα παρεμβολής, όσο και η "βιντεΐλα" :D, δηλώνουν βροντερά "παρών", μόλις βάλεις το IFC στο "Μέγιστο"...

Και κάτι ακόμα.. για να δώ πόσο ΜΑΥΡΟ είναι το ΜΑΥΡΟ.. πρέπει να κάνω αυτό που διάβασα πριν λιγες μερες στις προηγούμενες σελιδες με το να πάρω μια μαύρη εικόνα κ να την δώ στην οθόνη μου με σβηστά τα φώτα? Ισχύει?

Για να δεις το ποσο βαθυ ειναι το μαυρο,το μονο που εχεις να κανεις ειναι να συγκρινεις το μαυρο χρωμα οταν αυτο υπαρχει στην οθονη πχ σε σκοτεινες σκηνες,με το μαυρο πλαισιο της τηλεορασης..Οσο πιο κοντα ειναι το μαυρο της οθονης με το μαυρο του πλαισιου,τοσο καλυτερα ειναι..Συνηθως το μαυρο που σου δινει η τηλεοραση οποια και αν ειμαι αυτη,ειναι πιο φωτεινο απο υο πλαισιο αυτης...Αν ομως μια τηλεοραση εχει και καλο μαυρο,τοτε το μαυρο φωτειζεται οσο το δυνατον λιγοτερο γινεται...Μονο στις Led με Local Dimming το μαυρο της οθονης σβηνει εντελως και ειναι ακριβως σαν το πλαισιο της..

Ο λογος περι IFC..Θυμαμαι που ειχε γραψει ο Μανωλης Καστρουνης στο review της VT30 πως οταν το IFC ειναι στο μεσαιο,η συχνοτικη συμπεριφορα του πανελ απο σημα 50Hz του τηλεοπτικου μας προγραμματος φτανει τα 100Hz ενω αν ειναι το IFC στο μεγιστο,η συχνοτικη συμπεριφορα του πανελ φτανει τα 60Hz απο σημα 50Hz...Αν ειναι κλειστο τοτε απο τα 50Hz η ςυχνοτητα ειναι 96 Hz και το ιδιο ισχυει οταν το σημα μας ειναι 24p...Για μενα προσωπικα ολα αυτα λιγη σημασια εχουν για το πως και το γιατι,απο την στιγμη που η Pany,εχει ενα εξαιρετικο συστημα εισαγωγης επιπλεον καρε και στην πραξη αυτο μεταφραζεται ως ομαλη κινηση με ελαχιστα τεχνουργηματα,λιγοτερα απο οποιοδηποτε αλλο παρομοιο συστημα αλλης εταιριας

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα φιλε notisxodos...Για το πιρανχα 3D που πηρες...Ηταν σε BlueRay 3D;Εχει σημασια αυτο που σε ρωταω...Να ξερεις πως οι μονες ταινιες που θα απολαυσεις 3D ειμαι μονο σε BR και οχι σε DVD...Και κατι που επισης πρεπει να διευκρινιστει,ειναι οτι οι περισσοτερες ταθνιες που εχουν προωθηθει σαν 3D δεν ειναι 3D,απλα χρησιμοποιουν φιλτρα για να παρεις τημ αισθηση αυτη του 3D και αυτος ειναι και ο λογος που πολλοι απο εμας παμε να δουμε σινεμα μια ταινια 3D και τελικα ξενερουμε..Γιατι απλα δεν ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 3D..Ειναι περιπου κατι σαν το 2D-3D που εχουν οι τηλεορασεις..Για να υπαρξει πραγματικο 3D πρεπει απο το στουντιο να χρησιμοποιουνται καμερες με διπλους φακους και οχι απλα να γινεται μια επεξεργασια ωστε να υπαρχει απλα μια ψαιδαισθηση της τριτης διαστασης...Προσωπικα η μονη ταινια που ξερω οτι ειναι πραγματικο 3D ειναι το AVATAR...

Λόγω της δουλειάς μου (δημοσιογράφος, κριτικός κιν/φου) εχω δει ότι 3D ταινια εχει κυκλοφορησει στις αιθουσες και για το AVATAR δεν θα διαφωνήσει κανεις μαζι σου. Η δεύτερη ταινια που με εντυπωσίασε το 3D της οταν την ειδα στο σινεμα και ανυπομονω να βγει σε bluray σε real 3D ήταν το remake MY BLOODY VALENTINE. Πραγματικα παιδια αξιζει να το παρετε σε 3D. Περιμνω κ εγω πως κ πως να το ξαναδω.

Ξέρουμε τι γίνεται με σήμα 24p όταν το IFC είναι απενεργοποιημένο ?

Edit:

Άκυρο .. απαντήθηκε στο #965 :slapface:

Αν ειναι κλειστο τοτε απο τα 50Hz η ςυχνοτητα ειναι 96 Hz και το ιδιο ισχυει οταν το σημα μας ειναι 24p..

Αν ισχύει το παραπάνω προσωπικά για BR θα προτιμούσα το IFC off και μαύρο στο 0.01 ;)

Last edited:
Το Judder εάν δεν σε ενοχλεί δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το IFC.Motion blur δεν υπάρχει.(Motion resolution 1080 γραμμές).

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για μενα προσωπικα ολα αυτα λιγη σημασια εχουν για το πως και το γιατι,απο την στιγμη που η Pany,εχει ενα εξαιρετικο συστημα εισαγωγης επιπλεον καρε και στην πραξη αυτο μεταφραζεται ως ομαλη κινηση με ελαχιστα τεχνουργηματα,λιγοτερα απο οποιοδηποτε αλλο παρομοιο συστημα αλλης εταιριας

Την έχουμε ξανακάνει αυτή την συζήτηση.Το Motionflow και το Motionplus της sony και samsung αντίστοιχα δεν το φτάνει.Και αυτό δεν το βλέπεις στις plasma αλλά στις lcd της εταιρίας που είναι απαραίτητη η χρήση interpolation ώστε να μην είναι εμφανές το motion blur.

Σε μερικά βίντεο που έχω δεί μέσα απο το YOUTUBE Της τηλεόρασης.. πραγματικά ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!! Η Απόσταση θέασης που έχω είναι στα 3 μέτρα κ τα αντικείμενα μου τα φέρνει σχεδόν στα 50 εκατοστά απο το πρόσωπό μου! ΑΠΛΑ ΜΑΓΙΚΟ!!! Κ Να συμπληρώσω πως ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ όταν βγάζω τα γυαλιά! Δεν ξέρω αν είναι θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ή θέμα ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ... αλλά πρίν την πάρω όταν έκανα βόλτες απο μαγαζιά κ έβλεπα κανένα 2λεπτο σε κατι αλλες lg και philips για τεστ απλα να παρω μια γευση.. θυμάμαι που έφευγα απο το μαγαζί κ το μυαλό μου ήταν ζαλισμένο για κανένα 15λεπτο ακόμα...
Επίσης.. δοκίμασα να βάλω μια μαυρη εικόνα σε εντελός σκοτεινό δωμάτιο αλλα το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό! Σε λειτουργία THX και η εικόνα ήταν αρκετά φωτεινή σε σχέση με το πλαίσιο της τηλεόρασης! Αλλά όλο αυτό το ξεχνάς όταν βλέπεις μια ταινία με μπάρες πανω κάτω.. εκεί δεν βλέπεις ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ! Κ Αυτό Μαγικό! :) Και όποιος ενδιαφέρετε να αγοράσει τβ.. να μην τσιγκουνευτεί παιδιά... ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ! ΤΕΛΟΣ! Δεν θα το μετανιώσει κανείς!!!
Όσο για τον φίλο που ρώτησε για το piranhas.. ΕΙΝΑΙ BR 3D! Ελπίζω απο εδώ κ πέρα όσες ταινίες κυκλοφορούν να τις βγάζουν και σε 3d αν κ είμαι σίγουρος πως έτσι θα κυλάνε τα πράγματα απο εδώ κ πέρα.. γιατί πλέον ΑΥΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ...

Last edited:

Την έχουμε ξανακάνει αυτή την συζήτηση.Το Motionflow και το Motionplus της sony και samsung αντίστοιχα δεν το φτάνει.Και αυτό δεν το βλέπεις στις plasma αλλά στις lcd της εταιρίας που είναι απαραίτητη η χρήση interpolation ώστε να μην είναι εμφανές το motion blur.

Έγινε πουθενά κάποιο συγκριτικό συστημάτων frame interpolation;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έγινε πουθενά κάποιο συγκριτικό συστημάτων frame interpolation;

IFC VS MOTIONPLUS VS MOTIONFLOW

Ο λογος περι IFC..Θυμαμαι που ειχε γραψει ο Μανωλης Καστρουνης στο review της VT30 πως οταν το IFC ειναι στο μεσαιο,η συχνοτικη συμπεριφορα του πανελ απο σημα 50Hz του τηλεοπτικου μας προγραμματος φτανει τα 100Hz ενω αν ειναι το IFC στο μεγιστο,η συχνοτικη συμπεριφορα του πανελ φτανει τα 60Hz απο σημα 50Hz...Αν ειναι κλειστο τοτε απο τα 50Hz η ςυχνοτητα ειναι 96 Hz και το ιδιο ισχυει οταν το σημα μας ειναι 24p...Για μενα προσωπικα ολα αυτα λιγη σημασια εχουν για το πως και το γιατι,απο την στιγμη που η Pany,εχει ενα εξαιρετικο συστημα εισαγωγης επιπλεον καρε και στην πραξη αυτο μεταφραζεται ως ομαλη κινηση με ελαχιστα τεχνουργηματα,λιγοτερα απο οποιοδηποτε αλλο παρομοιο συστημα αλλης εταιριας

Αυτά τα συμπεράσματα είναι αυθαίρετα. Δεν έχει υπάρξει συγκριτικό συστημάτων παρεμβολής, το οποίο να παραθέτει συγκριτικά στοιχεία από διάφορες μάρκες...

Ξέρουμε τι γίνεται με σήμα 24p όταν το IFC είναι απενεργοποιημένο ?

Edit:

Άκυρο .. απαντήθηκε στο #965 :slapface:

Εγώ να επισημάνω απλά ότι το μέλος imjp1982 δεν είναι κάτοχος.
(Τα 50 να γίνουν 100 το καταλαβαίνω. Τα 50 όμως να γίνουν 96, πώς; )

Και αυτό αυθαίρετο μου κάνει... Τόσοι κάτοχοι εδώ μέσα, πότε θα κάνουμε ένα συγκριτικό;

Το Judder εάν δεν σε ενοχλεί δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το IFC.Motion blur δεν υπάρχει.(Motion resolution 1080 γραμμές).

Αν με το IFC OFF η αναπαραγωγή γίνεται στα 96Hz δεν θα υπάρχει πρόσθετο judder από την τηλεόραση λόγω pulldown, αλλά η κλασική κίνηση σε υλικό 24p.

Έχει ξαναγίνει η ίδια συζήτηση και στο άλλο νήμα περί interpolation και φυσικά παίζει ρόλο και το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας κάποια πράγματα και τι θέλει να βλέπει.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα συστήματα interpolation των άλλων κατασκευαστών προσωπικά από όσα είχα δει προτιμούσα το Μotionflow της Sony στην ελάχιστη ρύθμιση του, αλλά έχω μείνει λίγο πίσω και πολύ πιθανό κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει.

Εγώ να επισημάνω απλά ότι το μέλος imjp1982 δεν είναι κάτοχος.
(Τα 50 να γίνουν 100 το καταλαβαίνω. Τα 50 όμως να γίνουν 96, πώς; )

Καλημερα φιλε petasis..Και τι θελεις να πεις με αυτο δηλ ουι δεν ειμαι κατοχος;Υπονοεις κατι;Αν ναι πες το μας..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις -

Πού και από ποιούς;

Καλημερα και καλη εβδομαδα...Για το συγκεκριμενο θεμα απλα ειχε γινει μια συζητηση μεταξυ εμενα και του φιλου Ανδρεα εδω μεσα στο σαιτ για το ποιο απ'ολα ειναι πιο αποτελεσματικο και αν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ αυτων των 3....