Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πόσοι έχουν να πάθουν burn-in αύριο που το Mega δείχνει τον θρύλο στο Champions League.....

90' ο αγώνας, 15' το ημίχρονο, και καμιά ώρα η εκπομπή πριν και μετά το ματς, δεν το γλυτώνουμε το κάψιμο..... :D

Υπαρχει ηρωνεια απο την πλευρα σου η εγω το αντιλαμβανομαι ετσι;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panas

δηλαδή συνεχίζεις να επιμένεις ότι ένα στατικό λογότυπο πχ mega αν το αφήσεις για 15 λεπτά θα μείνει ir?????? σου λέω πως σε μια τηλεόραση πλάσμα πανασονικ με 90 ώρες στο στρώσιμο δηλαδή 2 ώρες λογότυπο novasports δεν αφήνει τίποτα. τουλάχιστον δεν βλέπω τίποτα. τώρα αν αντί για πλάσμα πήρα s30 lcd της πανασονικ μένει να το δώ. επίσης και του mega έγινε πιο διαφανές.

Καλημερα φιλε Vas....Το εχουμε κουρασει το θεμα με το IR και Burn In...Δεν σημαινει οτι ολοι θα εχουμε την ιδια γνωμη...Καποιοι δεν πιστευουν καν οτι υπαρχει οχι Burn In,αλλα IR στις τελευταιας γενιας Plasma τηλεορασεις..Για να τελειωνουμε με αυτο το θεμα γιατι υπαρχουν και τα αντιστοιχα νηματα και το συγκεκριμενο ονομαζεται Panasonic VT30 και οχι BURN IN..

@imjp1982:

Σου δείχνω με ένα απλό παράδειγμα (και λίγο παραστατικά) πως είναι αδύνατον μία τηλεόραση να πάθει burn-in με 2 ώρες στατικής προβολής εικόνας.

Εγώ πάντως με την v10 2 χρόνια δεν μου έχει συμβεί το παραμικρό..Απλά της πρώτες 200 ώρες προσεχώς και φρόντισα να της φάω όσο δυνατόν ποιο σύντομα...Κοινός δεν έκλεινε σχεδόν καθόλου...

Ερωτηση προς τους κατοχους της VT30...Την εκανα και προηγουμενως...Υπαρχει τροπος να μετακινησουμε την εικονα πανω-κατω μεσω καποιοι πληκτρου απο το τηλεκοντρολ της τηλεορασης;;;Διαβασα καπου οτι γινεται με τα πληκτρα 1&2,αλλα μου φενεται καπως αυτο απο την στιγμη που αν πατηθει καποιο απο τα αντιστοιχα πληκτρα,το μονο που συμβαινει ειναι αλλαγη καναλιου...

μέχρι να σου απαντήσει κάποιος κάτοχος της vt30 πάρε μια απάντηση από κάτοχο της s30. οχι μόνο με μεγέθυνση 1,2,3. σε κάποια πχ mega με μεγέθυνση 1 βγαίνει εκτός το λογότυπο - άλλα θέλουν 2 και 3. απαντάς και μόνος σου για τα πλήκτρα 1 και 2. με τα βελάκια δεν πάει.

μέχρι να σου απαντήσει κάποιος κάτοχος της vt30 πάρε μια απάντηση από κάτοχο της s30. οχι μόνο με μεγέθυνση 1,2,3. σε κάποια πχ mega με μεγέθυνση 1 βγαίνει εκτός το λογότυπο - άλλα θέλουν 2 και 3. απαντάς και μόνος σου για τα πλήκτρα 1 και 2. με τα βελάκια δεν πάει.

Το ξερω πως με τα βελακια δεν παει...Σε καποιο σαιτ το διαβασα για τα πληκρα 1&2 και οτι αυτο συμβαινει μονο στην VT30 και σε κανενα αλλο μοντελο της Pany..Το εχω τσεκαρει και γω στην G20 και οντως δεν συμβαινει...Μηπως πμως στην VT30 παιζει;;;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το ξερω πως με τα βελακια δεν παει...Σε καποιο σαιτ το διαβασα για τα πληκρα 1&2 και οτι αυτο συμβαινει μονο στην VT30 και σε κανενα αλλο μοντελο της Pany..Το εχω τσεκαρει και γω στην G20 και οντως δεν συμβαινει...Μηπως πμως στην VT30 παιζει;;;

υπάρχει κάποιο link????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

υπάρχει κάποιο link????

Δυστυχως δεν θυμαμαι..Και γω κατα τυχη το βρηκα...Ανεφερες οτι το Mega σε ζουμ 1 παει περιπατο...Γνωριζεις για αλλα καναλια σε τι ζουμ εξαφανιζονται;;;Αν ξερεις ακριβως καναλι και aspect ratio πες μου...Thanks

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasm

αν τα 10-15 λεπτα γινουν 2 και + ωρες τοτε προφανως θα καταλαξει το IR να γινει σε Burn In...

Σε καμμία περίπτωση...

imjp1982 said:
Ανεφερες οτι το Mega σε ζουμ 1 παει περιπατο...Γνωριζεις για αλλα καναλια σε τι ζουμ εξαφανιζονται;;;Αν ξερεις ακριβως καναλι και aspect ratio πες μου...

Από τα ελεύθερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, μόνο του ΑΝΤ1 το σήμα δε βγαίνει εντελώς εκτός με "Μεγέθυνση 1"...

Το MEGA με Μεγενθυση 1 δεν φευγει τελειως.
Μενει μικρο κομματι απο το κατω μερος του ορατο.

Απο την στιγμη που δεν μετακινουνται οι υποτιτλοι το ζουμ ειναι αχρηστη ρυθμιση καθως δεν μπορεις να δεις ταινια με υποτιτλους οποτε δεν καταλαβαινω πως το "βαλτη στο ζουμ" προτεινεται ως λυση, τραγικοτητα ειναι να μην μπορειςνα δεις οτι καναλι θες,οσο θες, σε μια τηλεοραση 2000 και ανεβαινουμε, το 2011.

Ερωτηση προς τους κατοχους της VT30...Την εκανα και προηγουμενως...Υπαρχει τροπος να μετακινησουμε την εικονα πανω-κατω μεσω καποιοι πληκτρου απο το τηλεκοντρολ της τηλεορασης;;;Διαβασα καπου οτι γινεται με τα πληκτρα 1&2,αλλα μου φενεται καπως αυτο απο την στιγμη που αν πατηθει καποιο απο τα αντιστοιχα πληκτρα,το μονο που συμβαινει ειναι αλλαγη καναλιου...

οχι αυτο δεν γινεται απ'οσο ξερω, αν εδινες καποιο λινκ θα βοηθουσε να το τεσταρω και να σου πω αλλα δεν υπαρχει καποιο σχετικο μενου/υπομενου οποτε μαλλον απιθανο

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panas

Σε καμμία περίπτωση...

Από τα ελεύθερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, μόνο του ΑΝΤ1 το σήμα δε βγαίνει εντελώς εκτός με "Μεγέθυνση 1"...

Thanks...Αλλη μια ερωτηση..Υπαρχει τροπος οταν αλλαξουμε το aspect ratio σε καποια καναλια,να παραμεινουν σε αυτο το aspect ratio τα συγκεκριμενα αυτα καναλια,οταν θα κλεισουμε και ανοιξουμε ξανα την τηλεοραση;;;Ρωταω γιατι ειναι ηλιθιο να αλλαζουμε το aspect ratio στο Mega πχ καθε φορα που ανοιγουμε την τηλεοραση και να το βαζουμε σε ζουμ1 ωστε να εξαφανιστει το λογοτυπο...

δεν καταλαβαίνω ποιά η χρησιμότητα να μετακινείς την εικόνα. για να την πας επάνω και να φύγει το λογότυπο??? μα αν ανέβει πάνω κάτω δεν θα αφήσει ένα μαύρο κενό. είναι ουσιάστικά σα να βλέπεις ταινία με μπάρες έστω και αν είναι 1 και μικρότερη. εκτός αν υπάρχει άλλη χρησιμότητα που δεν μου είναι εμφανής.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: P

Thanks...Αλλη μια ερωτηση..Υπαρχει τροπος οταν αλλαξουμε το aspect ratio σε καποια καναλια,να παραμεινουν σε αυτο το aspect ratio τα συγκεκριμενα αυτα καναλια,οταν θα κλεισουμε και ανοιξουμε ξανα την τηλεοραση;;;Ρωταω γιατι ειναι ηλιθιο να αλλαζουμε το aspect ratio στο Mega πχ καθε φορα που ανοιγουμε την τηλεοραση και να το βαζουμε σε ζουμ1 ωστε να εξαφανιστει το λογοτυπο...

Οχι δεν γινεται.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ρυθμισεις Aspect ανα εξοδο.

παντως αν το MEGA κρατησει το transparency που του εβαλαν δεν ειναι πια επιφοβο.

Αν θες πες μας ποσοστιαια τι χρηση κανεις...στο περιπου. Καναλια, ps3, ταινιες.

80% τηλεοπτικο σημα (κυριως παιδικα Disney XD , Cartoon κτλ απο τα παιδια μου , πρωιναδικα και ειδησεις το Σ/Κ) 20% ταινιες και σειρες απο media player.

Εχω και την 42C3E που αποκλειστικα σχεδον χρησιμοποιειται για gaming με XBOX μπορω να κανω και σε αυτη το τεστ αλλα εχει λιγες ωρες (περιπου 300-400).

YΓ. Με το νεο λογοτυπο του MEGA αποκλειεται πλεον να παθει καποιος burn in απο εδω και περα.

δεν καταλαβαίνω ποιά η χρησιμότητα να μετακινείς την εικόνα. για να την πας επάνω και να φύγει το λογότυπο??? μα αν ανέβει πάνω κάτω δεν θα αφήσει ένα μαύρο κενό. είναι ουσιάστικά σα να βλέπεις ταινία με μπάρες έστω και αν είναι 1 και μικρότερη. εκτός αν υπάρχει άλλη χρησιμότητα που δεν μου είναι εμφανής.

Θα σου πω παραδειγμα....Εχω μια Sony X3500 που μπορεις να ανεβοκατεβαζεις την εικονα προς τα πανω η κατω χωρις προβλημα...Ανεβαζοντας την προς τα πανω,κρυβονται τα λογοτυπα,δεν εμφανιζεται κανενα κενο στο κατω μετος της εικονας,δεν εξαφανιζονται οι υποτιτλοι,ουτε υπαρχει καποιο ιχνος παραμορφωσης της εικονας καθως δε προκειτε για ζουμ αλλα για απλη μετακινηση της εικονας...Ενυαξει ισως προκειτε και για ελαχιστο ζουμ ωστε να δικαιολοησω και το μη κενο στο κατω μεροα της εικονας κατα την ανεβαση της...

Last edited:
είσαι σίγουρος gpaska??? στην s30 έχω την εντύπωση ότι αν βλέπεις ένα κανάλι mega πχ σε zoom 1 και την κλείσεις όταν την ξανανοίξεις είναι πάλι σε ζοομ 1. θα το τσεκάρω όταν πάω σπίτι. συμφωνώ για την ρύθμιση ανα έξοδο.
εκτός αν ο imjp1982 εννοεί άλλο πράγμα.

imjp1982--->αν κρύβει τα λογότυπα πηγαίνοντας προς τα επάνω - τότε κάτω τι γίνεται???? δεν ανεβαίνει όλο το πλαίσιο προς τα επάνω???? αν πχ ανέβει 2 πόντους επάνω τότε τους 2 πόντους κάτω με τι πληρόφορία τους γεμίζει??? μήπως είναι και ζοοm????

Last edited:
είσαι σίγουρος gpaska??? στην s30 έχω την εντύπωση ότι αν βλέπεις ένα κανάλι mega πχ σε zoom 1 και την κλείσεις όταν την ξανανοίξεις είναι πάλι σε ζοομ 1.

Ναι αλλα αυτο καθοριζεται απο την εξοδο οχι απο το καναλι.
Αν βαλεις ζουμ 1 στο MEGA οτι καναλια και να βαλεις παλι ζουμ 1 θα παιζουν γιαιτ παιζουν ολα απο την ιδια εξοδο.

ΘΑνεβαζοντας την προς τα πανω,κρυβονται τα λογοτυπα,δεν εμφανιζεται κανενα κενο στο κατω μετος της εικονας,δεν εξαφανιζονται οι υποτιτλοι,ουτε υπαρχει καποιο ιχνος παραμορφωσης της εικονας καθως δε προκειτε για ζουμ αλλα για απλη μετακινηση της εικονας....

Ρε imp πως γινεται αυτο σου κρυβει η τηλεοραση γραμμες?
Αν δηλαδη την ανεβασεις 30 κλικ πιο πανω δεν θα μαυρισει απο κατω αλλα θα σου βγαλει αλλες 30 γραμμες εικονα? Δεν γινεται αυτο
Μαλλον μου φιανεται οτι ειναι χειροκινητο ζουμ με βαθμιδες αυτο που λες και το καταλαβες λαθος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Οχι δεν γινεται.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ρυθμισεις Aspect ανα εξοδο.

παντως αν το MEGA κρατησει το transparency που του εβαλαν δεν ειναι πια επιφοβο.

Δηλ αν εγω βαλω στο Mega aspect ratio ζουμ 1,την κλεισω την τηλεοραση και την ξανανοιξω μετα,το aspect ratio θα εχει αλλαξει απο μονο του σε 16:9 η αυτοματο;;;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Θα σου πω παραδειγμα....Εχω μια Sony X3500 που μπορεις να ανεβοκατεβαζεις την εικονα προς τα πανω η κατω χωρις προβλημα...

Προφανώς και πρόκειται απλά για δυνατότητα μετακίνησης του κάδρου σε λειτουργία zoom. Οι αμερικάνικες Panasonic παρέχουν και αυτές τέτοια λειτουργία, αλλά στις ευρωπαϊκές είναι κλειδωμένη...

Δηλ αν εγω βαλω στο Mega aspect ratio ζουμ 1,την κλεισω την τηλεοραση και την ξανανοιξω μετα,το aspect ratio θα εχει αλλαξει απο μονο του σε 16:9 η αυτοματο;;;

Για όλα τα κανάλια που δεν εκπέμπουν WSS, η τηλεόραση κρατά την επιλογή aspect που τίθεται από τον χρήστη. Στα κανάλια που εκπέμπουν WSS όμως, γίνεται αυτόματη μετάβαση σε 16:9 και πρέπει να επιλεγεί χειροκίνητα κάποιο άλλο aspect, αν κάτι τέτοιο είναι επιθυμητό...