Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μιας και δεν είχα απάντηση στα ερωτήματα που έκανα σχετικά 1) με το πώς μπορούμε να μάθουμε το firmware που φοράει η TV μας και 2) εάν μπορούμε να μάθουμε το περιεχόμενο κάθε νέου firmware, διερεύνησα τι θέμα και βρήκα τις απαντήσεις στο
//panasonic.jp/support/cs/tv

Στο πρώτο φάκελο Download information of Viera for Europe, περιλαμβάνονται αφενός οι πληροφορίες για το νέο firmware (1801 σήμερα), τη διαδικασία για να μάθουμε αυτό που φοράει η TV και πως θα to κατεβάσουμε στο PC, εάν θέλουμε.

Ανδρέα ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις και τις μετρήσεις...

Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο για όσα παραπονιέσαι, τα λέμε δυό χρόνια τώρα αυτά...
To upscaling των panasonic δείχνει να υστερεί και υπο συνθήκες μέτριου και άνω φωτός, οι plasma δεν βλέπονται...

Είναι κυρίως για κινηματογραφική χρήση.

Σε συνθήκες φωτισμού "ρουτίνας" στο σαλόνι σου, το ξέπλυμα είναι αντίστοιχο ή υποφέρεται?

+++
Να σου θυμίσω...

-bye-

Θόρυβος απο τον τροφοδοτικό υπαρχει μεν αλλα μονο οταν ρθεις πολυ κοντα στην τηλεοραση τον ακους.
Συνεπώς δεν ενοχλει
Για το βρασιμο εχω αναφερθεί ενω για τα χρωμματα δεν εχω κατι να πω ( μου φαίνονται οκ)

Σε συνθήκες φωτισμού "ρουτίνας" στο σαλόνι σου, το ξέπλυμα είναι αντίστοιχο ή υποφέρεται?
Αν εννοείς φως απο πορτατιφ η το κανονικό φωτισμο του δωματιου τοτε οχι δεν υπαρχει θεμα.
Ο μη φυσικος φωτισμος δειχνει να μην επηρεάζει ( τουλαχιστον σημαντικα) την εικονα.
Εκει που δεν μπορει ειναι στο φυσικο φως ακομα και αν αυτο ειναι με συνεφια στης 8 το πρωι.

Προσπαθώντας και εγώ, με τις φτωχές γνώσεις στα ενδότερα των plasma, να μάθω τις δυνατότητες και τη σωστή λειτουργία της 50άρας μου, επιχείρησα χθες να διερευνήσω το θέμα της εγγραφής ενός προγράμματος.

Η πρώτη διαπίστωση διαπίστωση ήταν ότι, για την εγγραφή, χρειαζόταν ένας δίσκος που πρέπει να φορμαριστεί από την TV. Έχω ένα Toshiba 320 USB και όταν τον συνέδεσα, είδε όλα τα αρχεία που είχε μέσα (ταινίες, μουσική κλπ) και έπαιξε και μία ταινία. Αποφάσισα να τον βάλω στη δοκιμασία φορμαρίσματος, δεδομένου ότι το υλικό που είχα σ' αυτόν δεν το χρειαζόμουν.

Μετά από αρκετές προσπάθειες φορμαρίσματος και εγγραφής αυτό που κατάφερα ήταν να μην αναγνωρίζεται ο δίσκος όχι μόνον από την TV αλλά και από το PC !!! Φυσικά, ούτε λόγος για εγγραφή.

Το πάθημα, όμως, δεν έγινε μάθημα και αποφάσισα να δοκιμάσω και με ένα άλλο δίσκο (MyBook 500GB) που είχε κάποια προβλήματα κτυπήματος και τον είχα παροπλίσει. Τον έλεγξα με τσεκάρισμα και διόρθωση bad sectors και με φορμάρισμα στο PC. Στη συνέχεια τον έβαλα στην TV και ακολούθησα την ίδια διαδικασία, όπως και πριν. Όπως είναι αναμενόμενο, το ίδιο συνέβη και με αυτό το δίσκο, δηλαδή δεν αναγνωρίζεται, πλέον, μετά το φορμάρισμα, ούτε από την TV ούτε από το PC!!!

Εκτός του ότι έχασα δύο δίσκους, το κακό είναι ότι δεν κατάφερα να γράψω ούτε 2 λεπτά προγράμματος για να δοκιμάσω τη λειτουργία αυτή. Δεν ξέρω τι να κάνω, ως επόμενο βήμα. Εάν έχει εμπειρία κάποιος στο θέμα αυτό, ας με ενημερώσει.

Να συμπληρωσω πως στα τηλεοπτικα δεν εχω δει καθολου αναλογικα καναλια ( ουτε καν τα κατεβασα) και οτι αναφερω ειναι για τα ψηφιακά.

Με την φτωχη S20 δεν υπαρχει προβλημα θεασης σε φωτεινο δωματιο, αρκει βεβαια να μην βλεπεις απο θεση αντανακλασης του π.χ. παραθυρου, γιατι θα βλεπεις αυτο και οχι την τιβι. Αυτο οφειλεται στο ανυπαρκτο αντιανακλαστικο φιλτρο (λες κι εχει καθρεπτη εμπρος!), αλλιως σε αλλη θεση βλεπεις μια χαρα. Και μιλω για καλοκαιριατικο ηλιο!
Θα τα δω ολα αυτα και στην δικη μου 50" που ακομη αναμενω (σε κανα δυο εβδομαδες - λενε!), αλλα...:
-για τα ψηφιακα, εαν ειναι χαλια οπως λες, δεν βαζεις εναν φθηνο δεκτη turboX και θα εισαι μια χαρα; εγω, ετσι θα κανω, εαν ειναι τοοοσο χαλια, αν και την πηρα σχεδον αποκλειστικα για ταινιες και δορυφορικα (ο...Λαζοπουλος θα "παιζει" αλλου!)
- προσωπικα για τον φωτισμο δεν ανησυχω γιατι θα ειναι σε απολυτα ελεγχομενο χωρο απο μενα ;), οποτε...

Περιμενουμε και εντυπωσεις απο θεαση ταινιων!

Αχ σε παρακαλω μην μιλας για αντιανακλαστικα φιλτρα.
Εχω διαβασει τοσες φορες για αυτα και εχω δει ποσο αντιανακλαστικα ειναι και με πιανει τρελα. :smash:

Εγω παλι θελω να δω σε sd σημα απο dvd πως θα δειχνει γιατι εχω την υποψια πως το πρόβλημα ειναι γενικο σε οτι αφορα τα χαμηλής ανάλυσης σήματα.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω παλι θελω να δω σε sd σημα απο dvd πως θα δειχνει γιατι εχω την υποψια πως το πρόβλημα ειναι γενικο σε οτι αφορα τα χαμηλής ανάλυσης σήματα.

Aνδρέα, σε ευχαριστούμε για την αναλυτική παρουσίαση και τις μετρήσεις του Μανώλη !!! :a0210:

(Oι φωτογραφίες της οθόνης σε φωτεινό περιβάλλον δεν φαίνονται μόνο).

Σε τηλεοπτικό, τί ρυθμίσεις χρησιμοποιείς;

Kαι φίλε Cinemusic - Ανδρέας μιας και καλιμπραριστηκες προσφατα δεν ανεβάζεις και τις ρυθμίσεις σου να υπάρχουν αρχείο για αλλους κατόχους που θα ήθελαν να τις δοκιμάσουν και να δουν τα αποτελέσματα?

Θόρυβος απο τον τροφοδοτικό υπαρχει μεν αλλα μονο οταν ρθεις πολυ κοντα στην τηλεοραση τον ακους.
Συνεπώς δεν ενοχλει
Για το βρασιμο εχω αναφερθεί ενω για τα χρωμματα δεν εχω κατι να πω ( μου φαίνονται οκ)

Αν εννοείς φως απο πορτατιφ η το κανονικό φωτισμο του δωματιου τοτε οχι δεν υπαρχει θεμα.
Ο μη φυσικος φωτισμος δειχνει να μην επηρεάζει ( τουλαχιστον σημαντικα) την εικονα.
Εκει που δεν μπορει ειναι στο φυσικο φως ακομα και αν αυτο ειναι με συνεφια στης 8 το πρωι.

Τhanx Aνδρέα!

Παρήγορο το ότι με τεχνητό φως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης ότι άλλη μια VT30 δεν έχει πρόβλημα με το τροφοδοτικό (το αναφέρουν αρκετά reviews) και ότι η μέτρια απόδοση στην ακρίβεια των χρωμάτων, που αναφέρει το cnet, δεν υφίσταται!

Για μένα πλέον η καλύτερη tv του 2011...

-bye-

Για μένα πλέον η καλύτερη tv του 2011...

-bye-

Έτσι πίστευα και εγώ και την αγόρασα, αλλά μετά τις περιπέτειες με την καταστροφή δύο εξωτερικών δίσκων, αρχίζω να αμφιβάλλω και να σκέπτομαι τα χρήματα που ξόδεψα για το top μοντέλο της panasonic το 2011 ...

Την κρίνω αποκλειστικά στη θέαση BD σε συσκότιση...

Οι media και pvr ευκολίες μου είναι πραγματικά αδιάφορες

(όπως και θα έπρεπε να είναι για όλους όσους έχουν δώσει ένα σεβαστό ποσό και μπορούν να βρουν αξιόπιστες έως άριστες λύσεις από άλλες συσκευές χαμηλής χρηματικής αξίας)

Πεστε μας ολα μαζι τα αρνητικα βρε σεις, μπας και προλαβουμε να ακυρωσουμε την αγορα:) και τι να παρεις ομως;

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πεστε μας ολα μαζι τα αρνητικα βρε σεις, μπας και προλαβουμε να ακυρωσουμε την αγορα:) και τι να παρεις ομως;

vt20 ή vt40

προφανώς πλάκα κάνω. αν κάποιου δεν του αρέσει η τωρινή ας πάρει την προηγούμενη ή την επόμενη αλλά πάντα vt

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aνδρέα, σε ευχαριστούμε για την αναλυτική παρουσίαση και τις μετρήσεις του Μανώλη !!! :a0210:

(Oι φωτογραφίες της οθόνης σε φωτεινό περιβάλλον δεν φαίνονται μόνο).

Σε τηλεοπτικό, τί ρυθμίσεις χρησιμοποιείς;

Ε ναι τις ξεχασα για αυτο δεν φαινονται.
Η πρωτη ειναι με συννεφιά ....
vt4.jpg

φαίνεται καλυτερα στη φωτογραφία απο οτι είναι στην πραγματικότητα

Και η δευτερη με ηλιοφάνεια χωρις ομως να πεφτει ο ηλιος πανω στο πανελ ( εχω και με τον ηλιο πανω στο πανελ αλλα αστο καλυτερα )

vt2.jpg

Γιαννη αν μπορεις τοποθέτησε τις φωτογραφιες στο αρχικο ποστ μια και τις ξέχασα.

Οι ρυθμίσεις ειναι οι ιδιες που εκανε ο Μανωλης στο bluray με την διαφορα οτι η οξύτητα ειναι στο μηδέν...
Παρολα αυτα τα περιγράμματα ειναι σχεδον παντα πριονωτά και πιξελωτα.
Προσπαθησα στις παρακάτω φωτο ελπιζω να ειναι κατανοητό αυτο που περιγραφω.

vt5.jpg

vt6.jpg

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Kαι φίλε Cinemusic - Ανδρέας μιας και καλιμπραριστηκες προσφατα δεν ανεβάζεις και τις ρυθμίσεις σου να υπάρχουν αρχείο για αλλους κατόχους που θα ήθελαν να τις δοκιμάσουν και να δουν τα αποτελέσματα?

Δεν εχει αξια κατι τετοιο και δεν στο προτείνω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιαννη αν μπορεις τοποθέτησε τις φωτογραφιες στο αρχικο ποστ μια και τις ξέχασα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τις προσθέσω και τις 2, Ανδρέα, λόγω ορίου 10 pics/post (έχεις ήδη 9). Να βάλω την μία μόνο ή να ρίξω έναν σύνδεσμο προς το post που τις έχει;

Aνδρεα, η πρωτη φωτο ειναι με πληρες φως αλλα οχι με ηλιο, εντονο ομως οπως φαινεται απο τους ισκιους, ετσι; πραγματι ειναι χειροτερη απο την S20. Για την αλλη δεν το συζητω!
Ολα αυτα τα "πριονια" κλπ ειναι εντονα και ενοχλητικα στη θεαση, ή απλα "ψειριζεις' πολυ την τηλεοραση λογω τελειομανιας και μεγαλων προσδοκιων; ενας απλος θεατης (μη μελος του κλαμπ:)) θα ενοχληθει απο ολα αυτα;

Και μια ερωτηση σε ολους οσους αγορασαν ή σκοπευουν: η επεκταση καλυψης εγγυησης που λεει ο Κωτσοβολος, ενδεικνυται στην περιπτωση μας; ειναι γυρω στα 340 (20% επι πλεον στην τιμη της 50") με ολοκληρωτικη καλυψη για μια 5ετια. Την κανουμε ή οχι; εχουμε "παραδειγματα' προς αποφυγη;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς δεν μπορώ να τις προσθέσω και τις 2, Ανδρέα, λόγω ορίου 10 pics/post (έχεις ήδη 9). Να βάλω την μία μόνο ή να ρίξω έναν σύνδεσμο προς το post που τις έχει;

offtopic
Μα ως συντονιστής,όταν κάνεις edit ένα post η vB δεν εφαρμόζει τους ''κανόνες'' στο usergroup που είσαι;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν εχει αξια κατι τετοιο και δεν στο προτείνω.

Καλα βρε Ανδρέα αν δεν έχεις κάποια δέσμευση ανέβασε τις ρυθμίσεις και ασε να κρίνουμε εμείς την αξία τους! Μην αρχίζουμε πάλι ότι δεν έχουν νόημα οι ρυθμίσεις ενός αλλου πάνελ και μπλα μπλα μπλα. Αυτα είναι γνωστά. Καλο είναι να ανεβαίνουν όμως και οι ρυθμίσεις μιας πρόσφατα καλιμπραρισμενης τιβι. Εκτός αν επαναλαμβάνω "δεν κάνει"!

Έτσι πίστευα και εγώ και την αγόρασα, αλλά μετά τις περιπέτειες με την καταστροφή δύο εξωτερικών δίσκων, αρχίζω να αμφιβάλλω και να σκέπτομαι τα χρήματα που ξόδεψα για το top μοντέλο της panasonic το 2011 ...

Φίλε μου οι σκληροί σου δίσκοι δεν έχουν καταστραφεί. Τους βλέπουν ακόμα τα windows αλλά στους εμφανίζουν μόνο στον πίνακα ελέγχου. Πρέπει να τους ξαναφορμαρεις σε NTFS.