Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρε παιδιά ποιός θα αγοράσει VT30 για να... βλέπει τηλεόραση;;;;!!!! Μη τρελλαθούμε τελείως ΗΜΑΡΤΟΝ!...
Φίλε μου αυτό θα το βάλω υπογραφή, ελπίζω να μην σε πειράζει.
Μακάρι να καταλαβαίνεις την υπερβολή του πράγματος.

...
Υ.Γ2 Μηπως ψιριζουμε λιιιιιιιγο παραπανω καποια πραγματα με αποτελεσμα να μην απολαμβανουμε αυτα που μας προσφερει ενα προϊόν; και συγκεκριμενα η VT30; Ειναι και λιγο κωμικο να λες ολα αυτα και να εισαι κατοχος μιας 65αρας!!! ...
Μέχρι τώρα την έλεγαν ορισμένοι για τον πολύ κόσμο-πρόβατα που αγοράζει χωρίς να ενημερώνεται. Ισχύει για ορισμένα προϊόντα αυτό? Και για κάποια άλλα δεν χρειάζεται να το "ψιρίζουμε" το πράμα?

...
Η VT30 είναι η καλύτερη TV του 2011 όπως ηταν και η VT20 για το 2010. Λογικά αναλογο δρόμο θα ακολουθήσει και η VT40. Αν εξαφανιστούν αυτα τα μικροπροβληματακια που αναφέρονται για το φετινό μοντέλο (VT30), πράγμα δύσκολο, με τη νλεα VT40, τότε η Panasonic θα μπορεί να αποσυρθεί με υπερηφάνεια από την κατασκευη plasma TVs... και φυσικά θα την ακολουθήσουν κ οι υπόλοιπες εταιρείες.
Αυτές οι υπερβολές αυξάνουν υπερβολικά τις προσδοκίες του κόσμου και οδηγούν σε απογοητεύσεις. Και αυτές οι λογικές τελικά αδικούν το προϊόν.

Ξερω οτι αυτοι που θα αγορασουν VT30 δεν θα κοιτάξουν πρώτα να έχει τέλεια εικόνα για να δουν την Ολγα Τρεμη η τα Μυστικα της Εδεμ φιλε μου. Πιστευω πως τα αντιστοιχα καναλια στο εξωτερικο δειχνουν πολυ καλυτερα αποτι τα δικα μας εδω. Ασε που τα περισσοτερα (Αγγία κτλ) εκπέμπουν σε HD. Απλα ειμαστε πολύ πισω. Δες στη ΝΕΤ HD ποδόσφαιρο και αν δεν τα κανεις πανω σου... τα ξαναλέμε.
Μήπως αυτοί που προτείνουν στις αγορές να ξεκαθαρίζουν ότι η τηλεόραση δεν κάνει για την Ελλάδα διότι είναι υπερβολικά καλή για μας εδώ?
Ή μήπως η ανάγκη μας να εκθειάσουμε ένα προϊόν μας οδηγεί στο να κατηγορήσουμε τους πάντες και τα πάντα εκτός από το ίδιο το προϊόν?

Δεν μανουριαζω βρε αλλα μην λεμε και πράγματα που δεν στέκουν
Αντε τωρα παω να δω κανενα hd μπας και γυαλίσει το ματι μου :music-smiley-005:
Ανδρέα πλήρωσες σεβαστό ποσό οπότε φρόντισε να απολαύσεις τα καλά που σου προσφέρει και μη σκας για τα υπόλοιπα. Έχουμε τόση μαυρίλα πλέον στη ζωή μας που τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

CES=Consumer Electronics Show γινεται καθε Ιανουάριο στο Λας Βεγκας και νομιζω στο Λονδίνο και εκει ψηφιζονται τα καλυτερα ηλεκτρονικά προϊοντα της χρονιάς, σε μοντελα που κυκλοφορουν η ΘΑ κυκλοφορησουν. Εκει λοιπον οπου ψηφιζουν καθε χρονο οι ειδικοι, η VT30 πήρε την πρωτιά BEST 2D και BEST 3D TV για το 2011. Κερδισε δηλαδη και στις 2 κατηγορίες. Δε σε αφορα ειπες, οποτε παμε παρακάτω. Αναρωτηθηκαμε ισως ότι η τηλεόραση αυτη δεν φτιαχτηκε για τα "ψηφιακά" και αναλογικα καναλια της Ελλαδιτσας μας; Στην Αγγλια υπαρχουν πειραματικα καναλια που δειχνουν 3D, μη πουμε για το HD που ειναι σύνηθες.

Και στα EISA awards, τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά. Βγήκε η 920 τηλεόραση της χρονιάς. Και μάλιστα από ειδικότερους (περιοδικά AV).
Τι θα πει αυτό; Θα κρίνουμε ανάλογα με τις εμπορικές σκοπιμότητες εκθέσεων και περιοδικών, ή με βάση την απόδοση;
Αυτά τα πιστεύαμε μέχρι το 2006... Μετά ήρθε το internet για όλους...

Υ.Γ Το φορουμ αυτο εχει χιλια δυο καλα, και ευχαριστω ολους για τις χρησιμες κατα καιρους πληροφοριες που παιρνω σε ερωτησεις μου. Ωστόσο, δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω πει "μηπως καλυτερα να μην εμπαινα ποτε εδω";!!: Και το εξηγώ.... Διαβαζουμε περί fructual brightness, phosphor trails κτλ Ε.. αν δεν ειχα διαβασει τοσα κ τοσα εδω μεσα για αυτα η και αλλα φενόμενα... ισως να μη τα παρατηρουσα ποτε! Δυστυχως ειμαι απο τους λιγους που βλεπουν αυτα τα "φιδακια" σε αλλαγες σκηνων κυριως οταν ειναι σε λευκο φοντο. (μιλάω για phosphor trails-rainbow effect)

Dynamic false contouring (όχι rainbow effect). Βλέπεις και μόνος σου ότι να την αποκαλείς κορυφή, δημιουργεί ένα ερώτημα: μια που δεν έχει αυτά, πώς θα την πούμε; Σημαιάκι πάνω στην κορυφή;

Υ.Γ2 Μηπως ψιριζουμε λιιιιιιιγο παραπανω καποια πραγματα με αποτελεσμα να μην απολαμβανουμε αυτα που μας προσφερει ενα προϊόν; και συγκεκριμενα η VT30; Ειναι και λιγο κωμικο να λες ολα αυτα και να εισαι κατοχος μιας 65αρας!!!

Η απόλαυση πάει πακέτο με το πόσες τηλεοράσεις έχει αλλάξει (άρα και την εμπειρία που έχεις αποκτήσει στην εικόνα).
Μην παραβλέπεις εύκολα ότι η προηγούμενη τηλεόραση ήταν κορυφαίο μοντέλο άλλης εταιρίας, και μάλιστα από μια εποχή που τα SPVA δεν μπλέδιζαν υπό γωνία.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παρατήρησα κάτι ακόμη στην TV και θέλω να ρωτήσω εάν και άλλοι το έχουν διαπιστώσει.

Σύνδεσα το δέκτη της Nova στη θύρα HDMI1 και διαπίστωσα ότι κάθε φορά που άνοιγα την TV, μετά από λίγα δεύτερα, γύριζε στη Nova !!!
Τηλεφώνησα σε τεχνικό της Nova και, αφού εξήγησε ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε σύνδεση με scart, ζήτησε να βάλω στη θύρα αυτή άλλη συσκευή και να δοκιμάσω. Έβαλα το BD και το πρόβλημα παρουσιάστηκε πάλι με το άνοιγμα του BD !!!

Μετέφερα τη σύνδεση της Nova σε άλλη θύρα και το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά αλλά ρωτάω εάν έχει παρατηρήσει και άλλος προβλήματα στη θύρα αυτή.
Αυτο δεν ειναι προβλημα, υπαρχει μια ρυθμιση που καθοριζει την default εξοδο της τηλεορασης οταν την ανοιξεις ωστε να χρησιμοποιεις παντα την εξοδο που θες.

Δεν την θυμαμαι απ εξω θα την δω το βραδυ και θα σου πω.

Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου αλλά ίσως δεν περιέγραψα πλήρως το πρόβλημα και δεν έγινε κατανοητό.
Κάθε TV όταν ανοίγει, δείχνει το κανάλι που είχε τη στιγμή που έκλεισε. Το ίδιο συνέβαινε και στην περίπτωσή μου, αλλά σε λίγα δεύτερα γύριζε στη θύρα HDMI1 που είχα συνδέσει τη Nova. Το ίδιο συνέβη όταν συνέδεσα το BD στη θύρα HDMI1.

Το πρόβλημα λύθηκε με τη σύνδεση των συσκευών αυτών σε άλλες θύρες αλλά προσπαθώ να μάθω εάν συνέβη το ίδιο και με άλλους ή παρουσιάστηκε μόνο στη δική μου TV, ώστε να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

και στην s30 το ίδιο συμβαίνει. όταν ανοίξεις πηγή στην hdmi1 γυρίζει αυτόματα εκεί. αν την έχεις ανοικτή την πηγή όταν ανοίξεις την tv γυρίζει εκεί. αν είναι κλειστή η πηγή ανοίγει στο κανάλι που την έκλεισες. στις άλλες 2 (στην s30) δεν συμβαίνει. πρέπει να γυρίσεις manual στις 2 και 3. δεν ξέρω αν υπάρχει ρύθμιση γι αυτό.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

και στην s30 το ίδιο συμβαίνει. όταν ανοίξεις πηγή στην hdmi1 γυρίζει αυτόματα εκεί. αν την έχεις ανοικτή την πηγή όταν ανοίξεις την tv γυρίζει εκεί. αν είναι κλειστή η πηγή ανοίγει στο κανάλι που την έκλεισες. στις άλλες 2 (στην s30) δεν συμβαίνει. πρέπει να γυρίσεις manual στις 2 και 3. δεν ξέρω αν υπάρχει ρύθμιση γι αυτό.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη VT30. Πάντως, δεν είναι λογικό γιατί δεν φαντάζομαι ποια συσκευή θα μπορούσε να συνδεθεί στη θύρα hdmi1 και να μην ενοχλεί η μεταφορά στη συσκευή αυτή.

Διάβασα το manual αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό με τη θύρα hdmi1.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υποστηρίζει HDMI CEC η VT30;

Η ερώτησή σου επαναφέρει στη μνήμη μου το σήμα της θύρας HDMI1 που έβγαζε όταν είχα συνδέσει σ' αυτήν, τη Nova.

Κάθε φορά που άνοιγα την TV, έδειχνε το κανάλι που ήμουν όταν την έκλεισα και σε λίγα δεύτερα πήγαινε στη Nova (ο δέκτης ήταν ανοικτός) και έβγαζε ως όνομα της θύρας "EC/HDMI1".
Δεν ξέρω εάν το EC αντιστοιχεί στο Economy Control του CEC.

Δεν εχει αξια κατι τετοιο και δεν στο προτείνω.

Καλα βρε Ανδρέα αν δεν έχεις κάποια δέσμευση ανέβασε τις ρυθμίσεις και ασε να κρίνουμε εμείς την αξία τους! Μην αρχίζουμε πάλι ότι δεν έχουν νόημα οι ρυθμίσεις ενός αλλου πάνελ και μπλα μπλα μπλα. Αυτα είναι γνωστά. Καλο είναι να ανεβαίνουν όμως και οι ρυθμίσεις μιας πρόσφατα καλιμπραρισμενης τιβι. Εκτός αν επαναλαμβάνω "δεν κάνει"!

@thankin με το .... Εκτός αν επαναλαμβάνω "δεν κάνει"! ....(που έχω τονίσει και υπογραμμίσει στο παραπάνω post σου) τι υπονοείς?

Όποιος έχει προσωπική εμπειρία από καλιμπράρισμα και έχει την τύχη να δει από κοντά την διαδικασία και να την καταλάβει, μπορεί να συμπεράνει γιατί είναι ανούσια η αντιγραφή ρυθμίσεων, όπως είδες και από την απάντηση του Ανδρέα (στο συμπέρασμα αυτό μπορεί να καταλήξει κάποιος ακόμα και αν δει τις διαφορετικές ρυθμίσεις που καταλήγουν τα διάφορα reviews που τεστάρουν ίδια μοντέλα).

Όποιος δεν ξέρει και δεν έχει μπει στον κόπο να διαβάσει ορισμένα πράγματα για να καταλήξει σε δικά του τεκμηριωμένα συμπεράσματα, μπορεί εύκολα να λέει ότι πρόκειται για μπλα μπλα μπλα μπλα και να θεωρεί ότι θέλει. Αυτά δεν είναι μόνο γνωστά.....είναι συνήθη και φυσιολογικά φαινόμενα για κάποιους που δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να μάθουν.

Σαφώς το να μην ξέρει κάποιος τι σημαίνει καλιμπράρισμα δεν είναι υποτιμητικό και στην τελική δεν οφείλει να το ξέρει....σαφώς το να μην προσπαθεί κάποιος να διαβάσει και να μάθει δεν είναι υποτιμητικό και στην τελική δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει...αλλά το να επαναλαμβάνει συνέχεια κάτι πραγματικά ανούσιο (κι ας το θεωρεί λόγω άγνοιας ουσιαστικό) ξεκινάει από κουραστικό και καταλήγει σε γραφικό, άλλως τε πουθενά δεν είναι γραμμένο ότι απαγορεύεται να ποστάρει κάποιος ρυθμίσεις, ίσα-ίσα το βήμα είναι ελέυθερο...

Από κει και πέρα αν υπάρχει κάποιος φίλος που μπορεί να σε βοηθήσει με τις ρυθμίσεις της δικής του τηλεόρασης, το βήμα είναι ελεύθερο....

...όπως και να έχει... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! :grinning-smiley-043

Έχει τονιστεί επανειλημμένως ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ρυθμίσει μόνος του αντίθεση και φωτεινότητα, αντιγράφω από το link που συνήθως βάζω όταν ρωτάει κάποιος για ρυθμίσεις (αντίστοιχα link και post έχει βάλει και ο JL_? από pattern για ρύθμιση)....

Παραπάνω έχω προσπαθήσει να εξηγήσω και παλιότερα ότι δεν υπάρχουν 'σχετικά ιδανικές ρυθμίσεις', αν έχεις κάποιο BD player κατέβασε το δισκάκι AVCHD από το link που γράφω και κάνε μια υποτυπώδη ρύθμιση contrast και φωτεινότητας.

Ό,τι ρυθμίσεις και να αντιγράψεις, ό,τι ρυθμίσεις και να σου δώσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι καλύτερο. Ακόμα και επαγγελματικές να είναι (από ρυθμισμένη τηλεόραση) θα αφορούν 'εκείνη' την τηλεόραση και όχι τη δική σου.

Για contrast και φωτεινότητα ρίξε μια ματιά Βασικές ρυθμισεις ενός προβολικού μεσου. , πάνω κάτω και στο AVCHD τα ίδια είναι, απλά τα βάζεις να παίζουν και 'ανεβοκατεβάζεις' τα ρυθμιστικά φωτεινότητας - αντίθεσης ώστε με το μάτι να 'εμφανοεξαφανίζονται' οι αντίστοιχες μπάρες.

Τεσπα, ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει κι όπως είπε ένα μέλος τώρα τελευταία που είχε 'ρυθμίσεις αντιγραφής' ....

Τώρα καταλαβαίνω ποσό δίκιο έχεις....
Ήταν κίνηση απελπισίας μέχρι να γίνει η δουλειά σωστά.

....ούτως ή άλλως στην Ελλάδα ζούμε και είναι φυσικό να μην γίνετε σωστά η δουλειά.

Υ.Γ.: Και επαναλαμβάνω, τι υπονοείς ????? με το ....Εκτός αν επαναλαμβάνω "δεν κάνει"!

Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου αλλά ίσως δεν περιέγραψα πλήρως το πρόβλημα και δεν έγινε κατανοητό.
Κάθε TV όταν ανοίγει, δείχνει το κανάλι που είχε τη στιγμή που έκλεισε. Το ίδιο συνέβαινε και στην περίπτωσή μου, αλλά σε λίγα δεύτερα γύριζε στη θύρα HDMI1 που είχα συνδέσει τη Nova. Το ίδιο συνέβη όταν συνέδεσα το BD στη θύρα HDMI1.
Η παλι δεν καταλαβα η το εξηγεις λαθος.
Η VT30 εχει μια επιλογη που λεει για προεπιλεγμενη εξοδο και εχει δυο επιλογες αν θυμαμαι καλα TV και HDMI η κατι τετοιο αν το εχεις στο HDMI οταν ανοιγει θα γυριζει σε HDMI1.

@thankin με το .... Εκτός αν επαναλαμβάνω "δεν κάνει"! ....(που έχω τονίσει και υπογραμμίσει στο παραπάνω post σου) τι υπονοείς?

Όποιος έχει προσωπική εμπειρία από καλιμπράρισμα και έχει την τύχη να δει από κοντά την διαδικασία και να την καταλάβει, μπορεί να συμπεράνει γιατί είναι ανούσια η αντιγραφή ρυθμίσεων, όπως είδες και από την απάντηση του Ανδρέα (στο συμπέρασμα αυτό μπορεί να καταλήξει κάποιος ακόμα και αν δει τις διαφορετικές ρυθμίσεις που καταλήγουν τα διάφορα reviews που τεστάρουν ίδια μοντέλα).

Όποιος δεν ξέρει και δεν έχει μπει στον κόπο να διαβάσει ορισμένα πράγματα για να καταλήξει σε δικά του τεκμηριωμένα συμπεράσματα, μπορεί εύκολα να λέει ότι πρόκειται για μπλα μπλα μπλα μπλα και να θεωρεί ότι θέλει. Αυτά δεν είναι μόνο γνωστά.....είναι συνήθη και φυσιολογικά φαινόμενα για κάποιους που δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να μάθουν.

Σαφώς το να μην ξέρει κάποιος τι σημαίνει καλιμπράρισμα δεν είναι υποτιμητικό και στην τελική δεν οφείλει να το ξέρει....σαφώς το να μην προσπαθεί κάποιος να διαβάσει και να μάθει δεν είναι υποτιμητικό και στην τελική δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει...αλλά το να επαναλαμβάνει συνέχεια κάτι πραγματικά ανούσιο (κι ας το θεωρεί λόγω άγνοιας ουσιαστικό) ξεκινάει από κουραστικό και καταλήγει σε γραφικό, άλλως τε πουθενά δεν είναι γραμμένο ότι απαγορεύεται να ποστάρει κάποιος ρυθμίσεις, ίσα-ίσα το βήμα είναι ελέυθερο...

Έχει τονιστεί επανειλημμένως ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ρυθμίσει μόνος του αντίθεση και φωτεινότητα, αντιγράφω από το link που συνήθως βάζω όταν ρωτάει κάποιος για ρυθμίσεις (αντίστοιχα link και post έχει βάλει και ο JL_? από pattern για ρύθμιση)....

Τεσπα, ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει κι όπως είπε ένα μέλος τώρα τελευταία που είχε 'ρυθμίσεις αντιγραφής' ....

....ούτως ή άλλως στην Ελλάδα ζούμε και είναι φυσικό να μην γίνετε σωστά η δουλειά.

Υ.Γ.: Και επαναλαμβάνω, τι υπονοείς ????? με το ....Εκτός αν επαναλαμβάνω "δεν κάνει"!

Φιλε μου αυτο που λεω "δεν κανει" εννοω το εξής απλό:

το καλιμπράρισμα πρόκειται για μια επαγγελματικη δουλειά που απαιτει εργατοώρα , software, hardware, εμπειρια διαισθητικότητα και "μάτι".

Και ειναι μια εργασία η οποια, και καλως, έχει ενα συγκεκριμένο τιμολόγιο. Μπορεί ο καλιμπρειτορ να μην επιθυμει την κοινοποιηση αυτων των ρυθμισεων.
Απλά πράγματα.

Τωρα στο αν ειναι χρησιμες αυτες οι ανταλλαγες των ρυθμισεων θα μου επιτρεψεις να εχω δικη μου γνωμη.

Για πολλους εδω μεσα δεν εχουν αξια
γιατι τα πανελ ειναι μοναδικα,
γιατι το καθε δωματιο εχει τον δικο του φωτισμό , αντανακλάσεις ,
γιατι καθομαστε απο διαφορετικες οπτικες γωνίες ,
γιατι εχουμε διαφορετικο βαθμο μειωπιας ,
γιατι τα δωματια εχουν αλλες θερμοκρασιες,
και τρεις χιλιαδες ακόμα λόγους που κάνουν την καθε ρυθμιση και θεαση μοναδικη. Σεβαστό και απολύτως κατανοητο.

Οπως ομως γινεται σε ολα τα φορουμ του εξωτερικου αυτες οι ρυθμισεις μοιραζονται σε ολο τον κοσμο που ενδιαφερεται.

Αυτο προτεινω να γινεται και εδω. Δεν λεω κατι παραλογο. Νομίζω.

προς Soch. Φίλε μου αυτό θα το βάλω υπογραφή, ελπίζω να μην σε πειράζει.
Μακάρι να καταλαβαίνεις την υπερβολή του πράγματος.

Βάλτο όπου θες φίλε. (αναφερομαι σε τηλεοπτικα καναλια αν δε καταλαβες)

Μέχρι τώρα την έλεγαν ορισμένοι για τον πολύ κόσμο-πρόβατα που αγοράζει χωρίς να ενημερώνεται. Ισχύει για ορισμένα προϊόντα αυτό? Και για κάποια άλλα δεν χρειάζεται να το "ψιρίζουμε" το πράμα?

Δεν ειπα να μην ενημερωθουμε. Γιαυτο αλλωστε μπαινουμε εδω μεσα. εχασες τη μπαλα λιγο

Αυτές οι υπερβολές αυξάνουν υπερβολικά τις προσδοκίες του κόσμου και οδηγούν σε απογοητεύσεις. Και αυτές οι λογικές τελικά αδικούν το προϊόν.

Αν ειναι να γινομαστε τοσο πολυ ψειρες τοτε ας προσεχαμε καλυτερα τα συν και πλην της VT30 και ο καθε ενας ας αγοραζε αλλη TV. Χωρις να κλαιγεται.

Μήπως αυτοί που προτείνουν στις αγορές να ξεκαθαρίζουν ότι η τηλεόραση δεν κάνει για την Ελλάδα διότι είναι υπερβολικά καλή για μας εδώ?
Ή μήπως η ανάγκη μας να εκθειάσουμε ένα προϊόν μας οδηγεί στο να κατηγορήσουμε τους πάντες και τα πάντα εκτός από το ίδιο το προϊόν?

Χασιμο μπάλας νο2. Εγω απλα ειπα οτι δεν φταιει μονο η τηλεοραση για το κακο ψηφιακο η αναλογικο σημα. Αλλα τα καναλια μας οταν δεν ειναι HD. Η VT30 ειναι φτιαγμενεη για HD υλικο

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η παλι δεν καταλαβα η το εξηγεις λαθος.
Η VT30 εχει μια επιλογη που λεει για προεπιλεγμενη εξοδο και εχει δυο επιλογες αν θυμαμαι καλα TV και HDMI η κατι τετοιο αν το εχεις στο HDMI οταν ανοιγει θα γυριζει σε HDMI1.

Δεν ξέρω που βρίσκεται αυτή η επιλογή που αναφέρεις αλλά αυτό που έχω περιγράψει δεν έχει σχέση με αυτό που λες. Δηλαδή, πριν λύσω το πρόβλημα με τη μεταφορά του HDMI της Nova από τη θέση 1 στη θέση 2, 0η TV όταν άνοιγε, πήγαινε στο κανάλι που θυμόταν από το τελευταίο κλείσιμο και σε λίγα δεύτερα γύριζε στη Nova (της οποίας ο δέκτης ήταν ανοικτός) και έμενε εκεί. Έπρεπε να πατήσω TV για να ξαναγυρίσει στο κανάλι που άνοιξε αρχικά.

Τώρα άφησα ελεύθερη τη θέση HDMI1 και λειτουργεί κανονικά, ανοίγοντας πηγαίνει στο κανάλι που έπαιζε πριν την κλείσω, και μένει εκεί, ανεξάρτητα του ότι ο δέκτης της Nova ήταν ανοικτός.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και στα EISA awards, τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά. Βγήκε η 920 τηλεόραση της χρονιάς. Και μάλιστα από ειδικότερους (περιοδικά AV).
Τι θα πει αυτό; Θα κρίνουμε ανάλογα με τις εμπορικές σκοπιμότητες εκθέσεων και περιοδικών, ή με βάση την απόδοση;
Αυτά τα πιστεύαμε μέχρι το 2006... Μετά ήρθε το internet για όλους...

Dynamic false contouring (όχι rainbow effect). Βλέπεις και μόνος σου ότι να την αποκαλείς κορυφή, δημιουργεί ένα ερώτημα: μια που δεν έχει αυτά, πώς θα την πούμε; Σημαιάκι πάνω στην κορυφή;

Η απόλαυση πάει πακέτο με το πόσες τηλεοράσεις έχει αλλάξει (άρα και την εμπειρία που έχεις αποκτήσει στην εικόνα).
Μην παραβλέπεις εύκολα ότι η προηγούμενη τηλεόραση ήταν κορυφαίο μοντέλο άλλης εταιρίας, και μάλιστα από μια εποχή που τα SPVA δεν μπλέδιζαν υπό γωνία.

Μπες σε οποιοαδηποτε reviews οποιουδηποτε σοβαρου φόρουμ και πες που σε πιο δεν ειναι Νο1 η VT30. Phosphor Trails ειναι το φαινομενο φιλε μου. Η απολαυση παει πακετο ναι... αλλα οταν σκας ενα καρο λεφτα και κλαιγεισαι για μικρο παπαριες... τοτε προσβαλεις τον ιδιο τον εαυτο σου.

Παιδιά πράγματι,η κοινοποίηση και αντιγραφή ρυθμίσεων από calibration είναι ανούσια!
Εγώ δοκίμασα το εξής,που μου το πρότεινε και ο Μανώλης.
Έβαλα τις ρυθμίσεις από το calibration σε μια άλλη μνήμη της tv και πάλι ήταν για τα πανηγύρια!!!!Και προσοχή έτσι? Μιλάμε για το ίδιο panel το οποίο έχει καλιμπραριστει!! Φανταστείτε λοιπόν, ποσό πιο ΑΚΥΡΟ μπορεί να είναι σε μια άλλη τηλεόραση!

Η απολαυση παει πακετο ναι... αλλα οταν σκας ενα καρο λεφτα και κλαιγεισαι για μικρο παπαριες... τοτε προσβαλεις τον ιδιο τον εαυτο σου.

Δεν συμφωνώ καθόλου!
Μικρο παπαρια θα ήταν αν έκανε παράπονα ότι το skype της vt30 δεν είναι ίδιο με το PC!
Αρκετοί από εμάς εδώ μέσα,έχουμε σαν hobby το sport που λέγεται AV, οπότε φυσικό και επόμενο να περνάμε τα πάντα από ιερά εξέταση!
Καταλαβαίνω απολυτά τον Ανδρέα και συμφωνώ μαζί του!
Αν δεν γκρινιάζουμε εμείς,ποιος θα γκρινιάζει???
Θα δανειστώ και θα τελειώσω την ατάκα από το Matrix...
"Ignorance is Bliss" και οποίος κατάλαβε, κατάλαβε

ps ας κάνει κάποιος mod merge τα post

Last edited by a moderator:
Έβαλα τις ρυθμίσεις από το calibration σε μια άλλη μνήμη της tv και πάλι ήταν για τα πανηγύρια!!!!Και προσοχή έτσι? Μιλάμε για το ίδιο panel το οποίο έχει καλιμπραριστει!! Φανταστείτε λοιπόν, ποσό πιο ΑΚΥΡΟ μπορεί να είναι σε μια άλλη τηλεόραση!

τι εννοείς ας αλλη μνημη της tv?

τι εννοείς ας αλλη μνημη της tv?

Όλες οι τηλεοράσεις έχουν προκαθορισμένες μνήμες όπως DYNAMIC,MOVIE(CINEMA),SPORT,NORMAL,USER1(χρηστής),GAME κλπ
Όταν κανείς calibration δημιουργούνται εκ νέου 2 νέες μνήμες,οι isf-day & isf-night, οπού και πάνω σε αυτές γίνεται το calibration.Και οι ρυθμίσεις που ζητήσατε αφορούν αυτές τις 2 μνημες. Εγώ για παράδειγμα αντέγραψα από το isf-night στο user και το αποτέλεσμα ήταν μάπα!

Παρακολουθω την συζητηση αλλα δεν εγραφα τιποτα γιατι περιμενα να δω προς τα που παει.

Τελικα το πιο σωστο το εγραψε ο JL_? , ας περιμενουμε πρωτα να στρωσει η τηλεοραση , να μαθει τις ρυθμισεις ο Ανδρεας και μετα θα κρινουμε.

Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για 65" , οπως και να το κανουμε το μεγεθος ειναι οριακο για Ελληνικα τηλεοπτικα καναλια (πλην Skai ισως) και αμφιβαλλω αν υπαρχει τοσο μεγαλη τηλεοραση που να μπορει να κρυψει τις ατελειες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε μου αυτο που λεω "δεν κανει" εννοω το εξής απλό:

το καλιμπράρισμα πρόκειται για μια επαγγελματικη δουλειά που απαιτει εργατοώρα , software, hardware, εμπειρια διαισθητικότητα και "μάτι".

Και ειναι μια εργασία η οποια, και καλως, έχει ενα συγκεκριμένο τιμολόγιο. Μπορεί ο καλιμπρειτορ να μην επιθυμει την κοινοποιηση αυτων των ρυθμισεων.
Απλά πράγματα.

Σε διαβεβαιώ ότι ο Καστρουνής που ρύθμισε την VT30 του Ανδρέα και έχει ρυθμίσει και πολλές άλλες τηλεοράσεις μελών του forum, δεν έχει κανένα πρόβλημα για δημοσιοποίηση των ρυθμίσεων στις οποίες καταλήγει όταν παραδίδει μια καλιμπραρισμένη τηλεόραση (αν συμβαίνει το αντίθετο ας με διαψεύσουν τα μέλη). Όπως είπα και πριν, αυτοί που πληρώνουν και καλιμπράρουν τις τηλεοράσεις τους, βλέπουν την διαδικασία πως γίνετε και ο Μανώλης είναι πέραν του δέοντος επεξηγηματικός σε οποιαδήποτε απορία εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, οπότε στο τέλος καταλαβαίνουν τους λόγους που οι ρυθμίσεις της δικής τους τηλεόρασης δεν κάνουν σε καμία άλλη. Απλά πράγματα.

Τωρα στο αν ειναι χρησιμες αυτες οι ανταλλαγες των ρυθμισεων θα μου επιτρεψεις να εχω δικη μου γνωμη.

Για πολλους εδω μεσα δεν εχουν αξια
γιατι τα πανελ ειναι μοναδικα,
γιατι το καθε δωματιο εχει τον δικο του φωτισμό , αντανακλάσεις ,
γιατι καθομαστε απο διαφορετικες οπτικες γωνίες ,
γιατι εχουμε διαφορετικο βαθμο μειωπιας ,
γιατι τα δωματια εχουν αλλες θερμοκρασιες,
και τρεις χιλιαδες ακόμα λόγους που κάνουν την καθε ρυθμιση και θεαση μοναδικη. Σεβαστό και απολύτως κατανοητο.

Δεν σου απαγόρεψε κανένας να έχεις την δική σου γνώμη, για ενημέρωσή σου κατατέθηκαν κάποιες απόψεις που έχουν προκύψει από εμπειρία και παραστάσεις και όχι από 'googling_How to/I know to everything' , το αν θα τις λάβεις υπόψιν σου, αν θα τις σεβαστείς κ.λ.π. είναι πάλι δικό σου θέμα, όπως θες πράττεις. Απλά πράγματα.

Οπως ομως γινεται σε ολα τα φορουμ του εξωτερικου αυτες οι ρυθμισεις μοιραζονται σε ολο τον κοσμο που ενδιαφερεται.

Αυτο προτεινω να γινεται και εδω. Δεν λεω κατι παραλογο. Νομίζω.

Και ποιος είπε ότι απαγορεύεται στο δικό μας? Το βήμα είναι ελεύθερο.

Στην πλειοψηφία τους τα ποσταρίσματα στα νήματα ρυθμίσεων των forum του εξωτερικού που λες, είναι ανταλλαγές απόψεων από ρυθμίσεις 'googlάκιδων' που κάποιος αντέγραψε από κάπου και τις έφτιαξε μετά με το μάτι ή κατάφερε και τις έφτιαξε με το μάτι απευθείας (άσε που στις περισσότερες των περιπτώσεων στο τέλος καταλήγουν ότι χωρίς όργανα τζάμπα παιδεύονται και αυτό το λένε όταν εμφανιστεί κάποιος με όργανο), ας αρχίσει λοιπόν να ποστάρει ο καθένας τις ρυθμίσεις που έκανε με επαγγελματία, με τα δικά του όργανα , με τα μάτια του κ.λ.π. κι ας επιλέξει ο καθένας ότι θέλει δεν είναι ούτε κακό, ούτε παράλογο.

Κακό και παράλογο είναι να ξέρει κάποιος κάτι και να μην το μοιράζεται με τον άλλο, οπότε σχετικά με το θέμα το μόνο που μπορώ να μοιραστώ εγώ είναι ότι...δεν υπάρχει καμία ουσία επί του θέματος. Απλά πράγματα.