Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ε ναι από τα 2-3 μ 65'' και θελουμε να βλεπουμε και αψεγαδιαστα αντεννα ειναι καπως!

+1

Σωστό αυτό, θα πρέπει να δούμε και κάποια άλλη 65άρα από την ίδια απόσταση για να συγκρίνουμε και να κρίνουμε πόσο καλύτερη ή χειρότερη είναι, ώστε να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπες σε οποιοαδηποτε reviews οποιουδηποτε σοβαρου φόρουμ και πες που σε πιο δεν ειναι Νο1 η VT30. Phosphor Trails ειναι το φαινομενο φιλε μου. Η απολαυση παει πακετο ναι... αλλα οταν σκας ενα καρο λεφτα και κλαιγεισαι για μικρο παπαριες... τοτε προσβαλεις τον ιδιο τον εαυτο σου.

Τα φόρα δεν είναι review sites. Μην κρίνεις από το "avforums".
Μικρο "παπαριές" το gamma fluctuation, το APL limiting, η απώλεια αντίθεσης παρουσία φωτός, τα χρώματα μέσω dithering και χρονικής παρεμβολής, η επεξεργασία σήματος, κλπ., θα τα χαρακτηρίσει μόνο μέρος πιθανών αγοραστών.
Για κάποιους μπορεί να είναι σημαντικά, για άλλους όχι. Οπότε, για κάποιους μπορεί να είναι "κορυφή", για άλλους "μπάζο".
Όταν δίνεις ένα σωρό χρήματα, δεν περιμένεις το τέλειο; Η τουλάχιστον μια καλή προσέγγισή του;

Last edited:
Όλες οι τηλεοράσεις έχουν προκαθορισμένες μνήμες όπως DYNAMIC,MOVIE(CINEMA),SPORT,NORMAL,USER1(χρηστής),GAME κλπ
Όταν κανείς calibration δημιουργούνται εκ νέου 2 νέες μνήμες,οι isf-day & isf-night, οπού και πάνω σε αυτές γίνεται το calibration.Και οι ρυθμίσεις που ζητήσατε αφορούν αυτές τις 2 μνημες. Εγώ για παράδειγμα αντέγραψα από το isf-night στο user και το αποτέλεσμα ήταν μάπα!

Φαίνονται οι διαφορές σε φωτογραφίες, να τις δούμε και εμείς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Όταν δίνεις ένα σωρό χρήματα....

Το κρυμμένο είναι.... :offtopic:

Πόσο είπαμε πλήρωσες για 46άρα?....

..... :vroam:

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

+1

Σωστό αυτό, θα πρέπει να δούμε και κάποια άλλη 65άρα από την ίδια απόσταση για να συγκρίνουμε και να κρίνουμε πόσο καλύτερη ή χειρότερη είναι, ώστε να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.

Το εχω ξαναγραψει ειχα την σαμσουνγκ 64d8000 για 3 μηνες και τωρα την 65vt30 με ιδιες συνθηκες θεασης η σαμσουνγκ υπερτερει σαφως στη ληψη των αναλογικων καναλιων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπ

Το κρυμμένο είναι.... :offtopic:

Πόσο είπαμε πλήρωσες για 46άρα?....

..... :vroam:

Εμ, η ανυπομονησία πληρώνεται... :flipout:
2.350, και την περίμενα 2 μήνες και 10 μέρες.
Αλλά πρόλαβε το νήμα του συγκριτικού του 2010, και την είδα δίπλα σε άλλες κορυφαίες. Αυτό πόσο το κοστολογείς; :flipout:

Το συγκριτικό του 2011 βλέπω να αργεί λίγο... :smash:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σαν να πέρασαν λιγο γρηγορα οι πρωτες δεκα μερες με το θηρίο και είναι καιρος να γραψω τις εντυπώσεις μου.

Σε συνέχεια λοιπον των φωτογραφιών με την τεραστια κούτα, στο ανοιγμα της αντίκρισα μια διαφορετική πλασμα από αυτές που ειχα συνηθίσει ως τωρα.
Χωρις να είναι τιποτα κραυγαλέο σχεδιαστικά η λεπτη της γραμμή και ο συντηρητικός σχεδιασμός μου αφησαν θετικές εντυπώσεις.
Αλλωστε επι 2,5 χρονια ιδιοκτήτης της A956 ότι και να έβλεπα μετα από αυτή θα ηταν πρόοδος εμφανισιακα αφου η συγκεκριμένη Tv ισως ηταν ότι πιο ασχημο εχει βγαλει η samsung και μονο plasma θυμιζε παρα led lcd.
Εδώ να σημειώσω και να ζητήσω την κατανόηση των φιλων πως σε ότι γραφω παρακατω για την vt30 είναι αναπόφευκτο να αποφύγω τις συγκρίσεις με την παλια μου τηλεόραση.
Άλλωστε από αυτή την σύγκριση θα βγει στο τελος ο απολογισμός και που υπαρχει αναβάθμιση που υπαρχει στασιμότητα και που υποβάθμιση στην τελικη απόδοση.

Δυστυχώς μετα το ξεπακεταρισμα η ωραια αίσθηση του καινούργιου χαλασε όταν περιτριγυρίζοντας την παρατήρησα πως στην μια πλευρα το πισω καπακι της τηλεόρασης ηταν κουμπωμένο στραβα.
Ο ατιμος ο Τσεχος που την μοντάρισε προφανως δεν ειδε πως το πισω δεξι μερος δεν ειχε αυλακώσει σωστα με την υπόλοιπη τηλεοραση και βιδώθηκε στραβώνοντας ένα σημειο περιπου 10 εκατοστών ετσι για να μου θυμίζει πως καποια πράγματα πρεπει να μένουν καπως ώστε να μην τα πιανει το ματι.

vt3.jpg

Η τηλεόραση εχει τα κιλακια της.
Πραγματικα λυπήθηκα την γυναικα μου αλλα και συγχρόνως έτρεμε το φυλλοκάρδι μου όταν την εβλεπα πως τρεμόπαιζαν τα χερια της από το βαρος την στιγμη που την σηκώναμε για να την κρεμάσουμε.
Ευτυχώς η αγωνια μου κράτησε μολις 5 λεπτα μεχρι που το τερας κούμπωσε πανω στην βαση και μολις λιγα εκατοστά πανω από το κεντρικό ηχειο

vt1.jpg

Το ευτύχημα των ημερων ηταν πως η αγορα μου συνέπεσε με την άφιξη του Μανωλη του Καστρουνη στη Θεσσαλονικη και ετσι δεν εκανα κανενα κόπο να ασχοληθώ με ρυθμίσεις αφου ο ειδικος θα εφτανε σε λιγες ωρες.
Το μονο που εκανα ήταν να την συνδέσω στο Dune στο pc και στο δίκτυο ασυρματα.
Αμεσως κεταβασα την τελευταία αναβάθμιση οπου μου εδωσε προσβαση στα ιντερνικα καναλια και με κάποιες προχειρες ρυθμίσεις ( μονο το 16-235) αρχισα να την παρατηρώ.

Καποιες έννοιες που ειχα σχετικα με το τι θα συναντούσα γρηγορα εφυγαν αφου η συγκεκριμένη τηλεοραση δειχνει να μην υποφερει από τα κλασσικά βασανα των τηλερασεων πλασμα (τουλάχιστον όχι σε όλα και όχι πολυ).
Το πιο ευχάριστο από όλα ηταν η σχεδον μηδαμινή παρουσια προσωρινού αποτυπώματος ( image retention ) .
Μου εχει κανει μεχρι τωρα τρελη εντύπωση το γεγονος πως ακομα και μετα από ωρες με τηλεοπτικό σημα κολλημένο στην γωνια δεν παραμένει ιχνος αποτυπώματος.
Με εξαίρεση την πρωτη μερα που πριν την κλείσω ειδα αχνό και από πολύ κοντα το σημάδι το καναλιού και χτες μετα από τέσσερις ωρες με ταινιες σε 2:35 ( μαυρες μπαρες πανω κατω) από εκει και υστερα δεν ξαναειδα ουτε για πλακα καποιο σημάδι .
Στα καταστήματα βεβαια που την ειχα δει ειχα παρατηρήσει ότι η φετινή τοπ πανασονικ δεν υποφέρει σε αυτό το τομεα ( το ιδιο και η PS D8000 της Samsung) αλλα ακομα και ετσι ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου .
Συνεπώς οσα σχετικα ειπώθηκαν για το στρώσιμο της θα ελεγα να μην ανησυχούν του υποψήφιους αγοραστες της.
Η vt30 δεν ειναι vt20.
To θεμα εχει σχεδον εξαλειφθεί
Επισης το λεγόμενο dithering που ανησυχούσα ότι θα βλεπω έντονα, τελικα χάνεται μετα από 1,5 μετρο απόσταση αν και η εικονα αφήνει μια αίσθηση από film grain .
Τελικώς μπορει μεν οταν πλησιάζω στην οθονη να γυρίζει το ματι μου με το βρασιμο αλλα από τον καναπέ μου και τα τρια μετρα θέασης το αποτελεσμα δεν με ενοχλεί

Αυτά οσον αφορα τα θετικα σε πρωτη φαση γιατι από εκει και υστερα απογοητεύτηκα αρκετα με καποια πραγματα.

Καταρχην η απόδοση της σε τηλεοπτικο σημα είναι θλιβερη.
Δεν μπορω να καταλαβω πως παραμέλησαν τοσο πολύ οι τεχνικοι της panasonic να δωσουν κατι καλύτερο στην αποδοση της σε τηλεοπτικο σημα.
Επίσης δεν μπορω να καταλαβω από πού προέρχονται όλα αυτά που διαβαζω επι χρονια για την καλυτερη αποδοση σε τηλεπτικο σημα των πλασμα εναντι των lcd.
Προφανως και δεν ισχύει αυτο αφου το σημα της Vt30 μου θύμισε την ποιότητα μιας 32αρας lg που ειχα αγορασει πριν από 6 χρονια για την κρεβατοκάμαρα

Που να παρει ευχη… τηλεοραση είναι… και η χρήση της όπως είναι φυσικο θα είναι και για τα τηλεοπτικά καναλια και προφανώς αρκετα από αυτα στον κοσμο δεν εκπέμπουν σε υψηλή αναλυση.
Δεν είναι μονο ο δεκτης της που ασθενεί σε αυτό τον τομεα αλλα καιη επεξεργασία που γίνεται σε χαμηλης ανάλυσης σηματα.
Ενδεικτικά κανοντας ένα πειραμα με τον εξωτερικο Usb δεκτη του dune (που πρόκειται για εναν φθηνό dvb δεκτη) η εικονα ακομα και αυτου του δεκτη ειχε καλύτερα αποτελέσματα από τον ενσωματωμένο της τηλεόρασης .
Το πιξελιασμα και τα σαθρά περιγράμματα πανε σύννεφο ακομα και σε καναλια όπως το Star που κατά γενικη ομολογία εχει βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα εικονας του σε SD.

Εχοντας περιπου 2,5 χρονια την 55αρα A956 της Samsung μια τηλεοραση που κατασκευαστικά ειναι τριων ετων και βαλε η διαφορα στην αποδοση του τηλεοπτικού σηματος είναι τραγικη.
Και αν μαλιστα την συγκρίνω και με την περσινή της samsung C8000 τοτε η αποσταση μεγαλωνει ακομα περισσοτερο.
Αυτό δυστυχώς είναι κατι που θα μου παρει πολύ καιρο να τον συνηθίσω.

Ένα ακομα μειονέκτημα που μεν το περιμενα αλλα όχι σε τοσο μεγαλο βαθμο είναι η αδυναμια της να παιξει ικανοποιητικά σε συνθήκες ημερας.
Εχω γραψει στο παρελθον πως η αισθηση αντίθεσης των πλασμα χάνεται σημαντικά όταν πεφτει φως πανω στο πανελ αλλα αυτό που αντίκρισα στην κορυφαια πλασμα για φετος με στεναχώρησε αρκετα.
Είναι αδυνατον να δεις χωρις να αναγκασθείς να κατεβασεις τα στορια.
Δεν μιλω για αντανακλάσεις αυτό το προβλημα το ειχα και με την προηγούμενη τηλεοραση. Μιλω για την παντελή έλλειψη αισθηση αντίθεσης μολις πέσει φως ημερας πανω στο πανελ.
Αν μιλάγαμε μεχρι τωρα πως στα καταστηματα οι πλασμα αδικούνται λόγω των προβολεων και των φωτων των καταστηματων, που να δειτε πως δειχνει απλως με το φως την ημερας.
Ιδου μερικες φωτο και το αποτέλεσμα της εικονας .

Vt7.jpg

Σε ένα σημειο που με την πρωτη φαίνεται καθαρα η αναβάθμιση είναι η κίνηση του βιντεο σε υλικο HD ( 24P)
H Α 956 σε αυτόν τον τομεα δεν ταίριαξε με το dune και μονο με το pc κατάφερνα να παρω ομαλή ροη.
Βεβαια η συγκεκριμένη Tv ειχε γενικοτερα θεμα με την κίνηση πραγμα που στην vt30 απλως δεν υπάρχει.
Κίνηση βελούδο χωρις σπασιματα σε υλικο των 24 , 25 και 30f και τελος στους λόξυγκες του προσβλητικού Frame Interpolation της Α956.

Καπου εδώ αναλαμβάνει ο Μανωλης
Μετα το καλιμπραρισμα η τηλεοραση έδειξε τα δοντια της και τον λογο που θεωρείται η κορυφαία για φετος.
Μετα από 4,5 ωρες με τον Μανωλη από πανω της οι πρωτες εικονες σε HD ηρθαν να δειξουν το αποτελεσμα της ρύθμισης.
Κοντραστάτες εικονες σε σκοτεινά μεσαια αλλα και φωτεινα πλανα στο χορταστικό μεγεθος των 65 ιντσων .

Παρακάτω παραθετω στοιχεια από τις μετρήσεις σε On off, ansi που όπως θα δειτε βρίσκονται σε πολύ καλο επιπεδο.
Μαλιστα κατά την μετρηση ansi επειδή ετυχε να βρίσκομαι μπροστα στο laptop του Μανωλη όταν αυτος άλλαζε θεση στον αισθητήρα πανω στην σκακιέρα εβλεπα με ενδιαφέρον τιμες της ταξεως του 0,013 και 0,014.
Ιδου σε ansi
PANASONIC65VT30_16_10_11_ONOFFFINALANSI.jpg

και σε on off

PANASONIC65VT30_16_10_11_ONOFFFINAL.jpg

Το gamma λιγο πιο σκοτεινο από το αναφοράς (2,27 – 2.30) δινει στην αρχη την αισθηση καποιων χαμένων πληροφοριων στα σκοτεινά πλανα αλλα η σύγκριση με πιο ανοικτό Gamma πεπλιζει την εικονα και συνεπώς αυτή η ρύθμιση κρίνεται ιδανικότερη .

Πριν
PANASONIC65VT30_16_10_11_GAMMABEFORE.jpg
Μετα
PANASONIC65VT30_16_10_11_GAMMAAFTER.jpg

Πριν
PANASONIC65VT30_16_10_11_RGBBEFORE.jpg
Μετα
PANASONIC65VT30_16_10_11_RGBAFTER.jpg

Η ευκρίνεια της μου αφησε θετικες εντυπώσεις και προσωπικά δεν ενιωσα να χανω κατι σε σχεση με την παλια μου τηλεόραση πραγμα που σημαίνει πως και σε αυτό τον τομεα η πλασμα εχει κανει πρόοδο.

Τελος το χρωματικό τριγωνο μετα την ρύθμιση.

PANASONIC65VT30_16_10_11_CIE1931AFTER.jpg

Στα επιπλεον που αφορουν τον εξοπλισμό της τηλεόρασης θα ελεγα πως κρίνεται ικανοποιητική.
Τα ιντερνικα καναλια εχουν την πλακα τους .Απο την άλλη ο ενσωματωμένος media player είναι δυσκοίλιος ενώ ο τροπος προγραμματισμού εγγραφής τηλεοπτικού σηματος δείχνει πως δεν τον μελέτησαν σωστα.
Η πανασονικ από παλια θυμάμαι πως γενικα δεν ηταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι στις επιπλεον παροχες και όταν αποφασιζε να ασχοληθει με αυτές έδειχνε να μη ξερει πώς να τις υλοποιήσει σωστα.
Ετσι και τωρα σε ότι εχει να κανει με τον ενσωματωμένο media player με την ασυρματη δικτύωση και την εγγραφή τηλεοπτικού σήματος δείχνει σαν να εκανε αγγαρεία και όλα αυτά λόγω ανταγωνισμού

Στο φιναλε η νεα μου τηλεόραση εχει τα εξης θετικά.
- Μεγαλο μεγεθος καλη αίσθηση σε 2d αλλα και 3D όταν εχουμε να κανουμε με καδρο 1:85.
Ξεχασα να αναφέρω πως σε 3D η τηλεοραση δεν εχει να ζηλέψει τιποτα από ότι εχει βγει μεχρι τωρα σε 3D.
- Ανύπαρκτο ghosting και καλη κίνηση και σε αυτό.
Το μειονέκτημα είναι πως μολις μπαίνει σε 3D mode η τηλεόραση πουσάρει αυτοματα την φωτεινότητας της και αυτό εχει ως συνέπεια να χαλάει η αποδοση του μαυρου.
Η διαφορα φαίνεται ακομα και με τα γυαλια που ενώ σκοτεινιάζουν σημαντικά την εικονα λογο του πουσαρισματος γκριζάρει το μαυρο της.
- Υψηλότατο ansi
- Ικανοποιητικό on – off αν και θα ηθελα το κατι παραπάνω σε αυτόν το τομεα.
- Ενδιαφέρουσες επιλογές στα ιντερνικα καναλια.
- Σχεδον μηδενική ευαισθησία στο φαινομενο του προσωρινού αποτυπώματος και κατά συνέπεια μάλλον αδύνατη η πιθανοτητα για burn in.
- Καλη κίνηση σε όλα τα framerate

…και αρνητικά.
- Κάκιστο τηλεοπτικό σημα
- Αδύνατη η θέαση σε συνθήκες ημερας .Πολυ κακη αίσθηση αντίθεσης .
- Προβληματικό media player και προγραμματισμός εγγραφης
- Όχι μεγαλο on off ( το απόλυτο μαυρο της είναι στα ορια του γκρίζου)
Συμφωνω πληρως μαζυ σου.Στα ειχα επισημανει αν θυμασαι.Πες μου μονο η εικονα την ημερα που εχεις ποσταρει ειναι καλιμπραρισμενη νια ημερα?Εκανες καλιμπραρισμα δλδ και ημερας και νυκτας.Στην αντιγραφη των ρυθμησεων που εκανα απο το avforum οντως στην δικη μου δεν με ικανοποιησαν.

Φαίνονται οι διαφορές σε φωτογραφίες, να τις δούμε και εμείς;

Το επιβεβαιώνω κι εγώ. Οποιαδήποτε αντιγραφή των ρυθμίσεων isf σε άλλη μνήμη της 5090H δεν δίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Ο λόγος απλός, οι ρυθμίσεις που μπορείς να αντιγράψεις είναι αυτές που βλέπεις στο μενού της τηλεόρασης. Υπάρχουν όμως παράμετροι στο κρυφό menu που δεν μπορούν να επηρεαστούν απ' τον χρήστη, παρά μόνο με τη χρήση του software της Pioneer μέσω της σειριακής θύρας της τηλεόρασης.

Αν συμβαίνει κάτι ανάλογο και στην Panasonic, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει σε αξιόλογα επίπεδα η τηλεόραση με απλή αντιγραφή των ρυθμίσεων που κάποιος θα βρει από ένα ίδιο καλιμπραρισμένο μοντέλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το εχω ξαναγραψει ειχα την σαμσουνγκ 64d8000 για 3 μηνες και τωρα την 65vt30 με ιδιες συνθηκες θεασης η σαμσουνγκ υπερτερει σαφως στη ληψη των αναλογικων καναλιων.

Γιώργο, την 64D8000 την άλλαξες για κάποιο λόγο (δεν τον θυμάμαι) και υποθέτω ότι αν είχε και η VT30 κάποιο ενοχλητικό πρόβλημα θα την άλλαζες. Εσύ από 64" πήγες σε 65" (δεν πήγες από 55" σε 65"), μια η άλλη που λένε, δεν ξέρω από τι απόσταση βλέπεις (αν θες μας λες), αλλά δεν έχει σημασία μιας και παρατηρείς διαφορά (και δεν το αμφισβητώ).

Σε κάθε περίπτωση ένα από τα δυνατά σημεία της Samsung είναι η επεξεργασία και το deinterlacing στα σήματα χαμηλής ανάλυσης, δεν χωράει και μεγάλη αμφισβήτηση σε αυτό και έχει αναφερθεί πολλές φορές. Οπότε είναι φυσιολογικό να υπερτερεί η Samsung που είχες της Panasonic που έχεις, ακόμα πιο φυσιολογικό είναι ότι σε αυτές τις διαστάσεις όσο πιο κοντά κάθεσαι τόσο εμφανέστερες είναι οι διαφορές των χαμηλών σημάτων, οπότε από τα 2-3 μέτρα σε 65άρα είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος τι γίνετε.

Αν χρησιμοποιήσω λοιπόν την ρήση του φίλου μου του petasi...ότι δεν υπάρχει τέλεια τηλεόραση και όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και ανοχών αυτού που βλέπει .... overall και με τη μικτή χρήση που κάνεις (τηλεοπτικό, ταινίες, MKV , BD, GAMES κ.λ.π.), είσαι πιο ικανοποιημένος από την εικόνα αυτής που είχες ή αυτής που έχεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Revie

Αλλά πρόλαβε το νήμα του συγκριτικού του 2010, και την είδα δίπλα σε άλλες κορυφαίες. Αυτό πόσο το κοστολογείς; :flipout:

Αυτό μάναμ δεν το κοστολογώ...το πλήρωσα 1.350 , οπότε και την μισή απόδοση των άλλων 46άρων με τα 2.600 να πήρα , πάλι πρώτος είμαι :flipout::flipout::flipout:

Το επιβεβαιώνω κι εγώ. Οποιαδήποτε αντιγραφή των ρυθμίσεων isf σε άλλη μνήμη της 5090H δεν δίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Ο λόγος απλός, οι ρυθμίσεις που μπορείς να αντιγράψεις είναι αυτές που βλέπεις στο μενού της τηλεόρασης. Υπάρχουν όμως παράμετροι στο κρυφό menu που δεν μπορούν να επηρεαστούν απ' τον χρήστη, παρά μόνο με τη χρήση του software της Pioneer μέσω της σειριακής θύρας της τηλεόρασης.

Αν συμβαίνει κάτι ανάλογο και στην Panasonic, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει σε αξιόλογα επίπεδα η τηλεόραση με απλή αντιγραφή των ρυθμίσεων που κάποιος θα βρει από ένα ίδιο καλιμπραρισμένο μοντέλο.

Φαντάζομαι 3 χρόνια αργότερα, δεν χρειάζονται παρεμβάσεις στο κρυφό μενού.
Αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι τα ρυθμιστικά είναι ανεπαρκή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : R

Αυτό μάναμ δεν το κοστολογώ...το πλήρωσα 1.350 , οπότε και την μισή απόδοση των άλλων 46άρων με τα 2.600 να πήρα , πάλι πρώτος είμαι :flipout::flipout::flipout:

Άλλο εννοούσα. Το να μαθαίνεις πράγματα είναι ανεκτίμητο.

Για εμένα τα 1000 ευρώ π.χ. που έδωσα για να αγοράσω τον αισθητήρα και το Calman, είναι τίποτα μπροστά στις γνώσεις που αποκόμισα...

Δεν κρίνουμε μια τηλεόραση από την σκουπιδοτηλεόραση.

Φαντάζομαι 3 χρόνια αργότερα, δεν χρειάζονται παρεμβάσεις στο κρυφό μενού.
Αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι τα ρυθμιστικά είναι ανεπαρκή.

????????????

Ας το κάνω πιο λιανά:

Αν μεταφέρεις τις ρυθμίσεις απ' το isf mode (colour, hue, brightness, contrast, drive modes, sharpness, DRE, Colour space, CTI, Colour management κ.ο.κ από ένα σωρό άλλες ρυθμίσεις που διαθέτει) π.χ. στο user mode ή στο cinema mode το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. Και αυτό διότι υπάρχουν και άλλες παράμετροι που δεν μπορούν να αλλαχθούν απ' το κύριο menu της τηλεόρασης. Αυτές οι παράμετροι έχουν συγκεκριμένες τιμές απ' το εργοστάσιο σε κάθε mode εικόνας.

Και πολύ αμφιβάλλω αν άλλη τηλεόραση έχει τα ρυθμιστικά της kuro. Σε μία kuro 9ης γενιάς με το ειδικό software μπορείς να μεταβάλλεις σχεδόν τα πάντα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με απάλλαξες απο τον κόπο να το ψαχνω γιατι θυμάμαι που το ειχες γραψει.
Εκτος εαν η διάφορα της μιας ίντσας ( d8000 ειναι 64) θεωρείται ικανη να κρύψει τις ατέλειες της μεγάλης εικονας,
Αστεια πραγματα.
Το κατεβατό που εγραψα στην αρχη δεν το εγραψα για κανενα αλλο λογο παρα για να εκφράσω με οσο πιο αντικειμενικό τροπο μπορουσα τις εντυπώσεις μου.
Μπορει καποια πραγματα να μην μου άρεσαν καποια αλλα να μου αρεσαν αλλα για τιποτα απο ολα αυτα δεν θα σκασω ( οπως εγραψε ενας φιλος παραπανω)
Καλα να ειμαστε λεφτα να βγαζουμε και να μπορουμε να αλλάζουμε τηλεοράσεις και προβολεις σύμφωνα με τα γουστα μας
Το θέμα ειναι να μπορουμε να δουμε χωρις παρωπίδες το προϊόν που αγοράσαμε και να μην εθελοτυφλούμε στα μειονεκτήματα της μονο και μονο επειδή ηταν επιλογη μας και θελουμε να την υποστηρίξουμε .
Δυστυχώς αυτο συμβανει σχεδον παντα μεσα στις διαδικτυακές κοινότητες και το αποτελεσμα ειναι εκτος του οτι καταλήγει να γράφονται βλακείες δεν βοηθα και τα υπολοιπα μελη που διαβάζουν και προσπαθουν να ενημερωθούν να βγαλουν ασφαλή συμπεράσματα.
Θα το ξαναπώ εναι το λιγότερο χαζο να μην θελεις η καλυτερα να αποφεύγεις να δεις τα αρνητικά σε ενα προιον της επιλογής σου επειδή απλως ειναι η επιλογη σου και να κορδώνεσαι μονο για τα θετικα.

Η Vt 30 ειναι μια καλη τηλεοραση αλλα μεχρι εκει
Εχει και αυτή τα θεματα της και καλο ειναι αφου είμαστε μελη διαδικτυακής κοινότητας που ασχολείται με εικονα και ηχο να υπογραμμίζονται μαζι με τα θετικα και τα αρνητικά
Άλλωστε κανενα προιον δεν ειναι τέλειο και αυτο που ψάχνουμε καθε χρονο ειναι να βρουμε οσο το δυνατον υψηλότερο μεσο όρο στα χαρακτηριστικά μιας συσκευής.

Last edited:
Ανδρέα σου βγάζω το καπέλο για το πιο πάνω post αλλά και για την εν γένει αντιμετώπιση του θέματος.
Ειδικά στα
...
Καλα να ειμαστε λεφτα να βγαζουμε
...
Το θέμα ειναι να μπορουμε να δουμε χωρις παρωπίδες το προϊόν που αγοράσαμε και να μην εθελοτυφλούμε στα μειονεκτήματα της μονο και μονο επειδή ηταν επιλογη μας και θελουμε να την υποστηρίξουμε .
...
Θα το ξαναπώ εναι το λιγότερο χαζο να μην θελεις η καλυτερα να αποφεύγεις να δεις τα αρνητικά σε ενα προιον της επιλογής σου επειδή απλως ειναι η επιλογη σου και να κορδώνεσαι μονο για τα θετικα.
+1

Στα ψηφιακά?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συμφωνω πληρως μαζυ σου.Στα ειχα επισημανει αν θυμασαι.Πες μου μονο η εικονα την ημερα που εχεις ποσταρει ειναι καλιμπραρισμενη νια ημερα?Εκανες καλιμπραρισμα δλδ και ημερας και νυκτας.Στην αντιγραφη των ρυθμησεων που εκανα απο το avforum οντως στην δικη μου δεν με ικανοποιησαν.
Αν εννοεις χρωματικά καλιμπραρισμα σε τηλεοπτικο σημα δεν μπορει να γινει ( το καθενα δειχνει ότι θελει)
Τωρα σχετικα με ρυθμίσεις σε συνθήκες φωτισμου θα συμφωνήσω πως πρέπει να ειναι διαφορετικές αλλα οι μεχρι τωρα δοκιμες που εχω κανει δεν εφεραν καλύτερο αποτελεσμα ωστε να μειώσουν σημαντικά το θεμα της μειωμένες αντίθεσης σε συνθήκες ημερας.
Άλλωστε η φωτεινότητα της vt30 δεν μπορεί να παει πολύ ψηλα
Οσον αφορα την επεξεργασία του σήματος αυτο δεν διορθώνεται με ρυθμίσεις ουτε με στρώσιμο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα φόρα δεν είναι review sites. Μην κρίνεις από το "avforums".
Μικρο "παπαριές" το gamma fluctuation, το APL limiting, η απώλεια αντίθεσης παρουσία φωτός, τα χρώματα μέσω dithering και χρονικής παρεμβολής, η επεξεργασία σήματος, κλπ., θα τα χαρακτηρίσει μόνο μέρος πιθανών αγοραστών.
Για κάποιους μπορεί να είναι σημαντικά, για άλλους όχι. Οπότε, για κάποιους μπορεί να είναι "κορυφή", για άλλους "μπάζο".
Όταν δίνεις ένα σωρό χρήματα, δεν περιμένεις το τέλειο; Η τουλάχιστον μια καλή προσέγγισή του;

Δηλαδή το δικό σου μάτι τα βλέπει ΟΛΑ αυτά; Εγώ πιστευω πως αν ρωτησεις εναν ακυρο να σου πει αν τον ενοχλησε κατι στην εικονα την ωρα της θεασης στη VT30 θα σου πει "όχι". Και το ειχα πει και πριν, ισως να μη παρατηρούσα τα phosphor trails εάν δεν ειχα διαβασει τόσα -χρησιμα μεν- πραγματα εδώ μέσα.