Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχως αντιμετωπιζω κι εγω το ιδιο ακριβώς προβλημα. Εδω και 10 μερες περιπου στο ιδιο ακριβως σημειο στην δεξια πλευρα, μια καθετη ξεθωριασμενη σταμπα που ξεχωριζει κυριως και φαινεται περισσοτερο σε κινουμενη εικονα και κυριως σε ποδοσφαιρο. Η στεναχωρια μου και η απογουτευση ειναι κυριολεκτικα απιστευτη, δεδομενης της ταλαιπωριας που πιθανως με περιμενει με την αντιπροσωπια και με το γεγονος οτι πρεπει να αποδειξεις οτι η tv σου δεν ειναι ελεφαντας... Και μιλαμε για τηλεοραση 3 μηνων...
Καλη μας δυναμη...

Σχετικά με αυτό, διάβασα το εξής θέμα σε ξένο forum. Και στέκομαι στο ότι το έχει δει σε όλες σχεδόν τις TV και ότι πολλοί απλά δεν το παρατηρούν αν και υπάρχει. Τρέχοντας το break in DVD που έχει μονόχρωμα φόντα, μπορεί να δεις αρκετό 'θόρυβο' ή να το πω 'βρωμιά' στην TV και είμαι σίγουρος, ότι αν οι περισσότεροι το κάνουν, θα δουν κάτι παρεμφερές, είτε λιγότερο, είτε περισσότερο. Κάτι σαν το green tinge όπου υπάρχει σε όλες τις τελευταίες Panasonic και είναι είτε πάρα μα πάρα πολύ ασήμαντο είτε αισθητά εμφανές. Πολλοί δεν θα το δουν, άλλοι θα κολλήσουν στη TV για να το δουν, άλλοι θα έχουν εφιάλτες στον ύπνο τους και πάει λέγοντας. Θεωρώ ότι τα προβλήματα αυτά είναι αστοχία συνολικού σχεδιασμού και όχι χαρακτηριστικό panels που έχουν μερικοί μόνο κάτοχοι. Οι περισσότεροι τα έχουν και απλά άλλοι θα νοιαστούν, άλλοι όχι.

Δεν είμαι σίγουρος το κατά πόσο η αντιπροσωπία θα το θεωρήσει πρόβλημα ή όχι. Και να σου πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι να ήταν έτσι από όταν άνοιξα την TV για πρώτη φορά. Εγώ θα της δώσω χρόνο να δω πως θα εξελιχθεί. Θα συνεχίσω να τρέχω break in και να της ρίχνω b/w θόρυβο από το αρχείο που έχει ανέβει και στο avclub.gr αλλά και από το Pixel protector. To πρόβλημα δεν με επηρεάζει στο 90% της χρήσης που κάνω και είναι εμφανές μόνο όταν υπάρχει κάτι με ομοιόμορφο ανοιχτό χρωματισμό στο φόντο.

Για να κάνω μια σούμα, προσωπικά το μάθημα που παίρνω είναι ότι ΔΕΝ αξίζει να δίνεις ένα σκασμό λεφτά για TV. Όταν οι τηλεοράσεις έχουν ακόμα προβλήματα DSE, κολλημένων/νεκρών pixels, ανομοιομορφία χρωμάτων, αστοχίες όπως αυτή του gPaska, απλά δεν αξίζει. Και οι TV δεν είναι πουκάμισα να το πας πίσω σε σακουλίτσα και τέλος. Χώρια ότι στην Ελλάδα πρέπει μετά την περίοδο DOA να τρέχεις με αντιπροσωπείες ενώ στο εξωτερικό ο όρος 'αντιπροσωπεία' δεν υπάρχει και απλά υπάρχει το κατάστημα που την πήρες.

Last edited:
Ηταν να την παραλαβω σημερα μετα απο αλλαγη panel πηρα στην Intertech που ειπαν οτι την εστειλαν χθες τους ζητησα voucher πηρα την Γεν.Ταχ. και τους ζητησα να μου πουν που βρισκεται και μου λενε ναι την εχουμε παραλαβει αλλα την επιστρεφουμε πισω στην Intertech γιατι δεν ηταν σωστα συσκευασμενη.
Tωρα τι σημαινει αυτο εγινε καμια ζημια?:smash:

Μιλησα κατευθειαν με IT τους ειπα τι μου ειπαν και μου λενε οκ θα επικοινωνησουμε εμεις και θα σας παρουμε, περιμενω να δω.

Μάλλον σημαίνει ότι δεν ήταν καλά πακεταρισμένη για την παραλάβει η μεταφορική...

Αφου την παρελαβαν πρωτα και μετα την επιστρεφουν.
Οταν την παρελαβαν δεν ειδαν οτι δεν ηταν καλα πακεταρισμενη και το ειδαν οταν την εβαλαν στο φορτηγο να μου την φερουν?
Τι να πω, περιμενω τηλεφωνο τους.

Γύρνα σε μια κενή είσοδο (μαύρη εικόνα), βάλε το brightness στο τέρμα και κοίτα λίγο την περιοχή που το βλέπεις.

Παιδιά το δοκίμασα και η απογοήτευση είναι μεγάλη. Το δοκίμασα στις HDMI 1 και 2, απο τις τιμές 10 μέχρι τέλος (30 αν θυμάμαι καλά) βλέπω όχι μόνο την δεξιά κάθετη γραμή αλλά ακόμα 2 κάθετες περιοχές απο πάνω εως κάτω και πλάτος 15 - 20 cm. Μια στα αριστερά σχεδόν συμμετρική με την πρώτη στα δεξιά και μια προς το κέντρο με λίγο μεγαλύτερο πλάτος. Θυμίζω οτι το πρόβλημα είναι ορατό μόνο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και μόνο σε ανοιχτά πλάνα.... Οι τιμές στις ρυθμίσεις μου είναι χαμηλές (αντίθεση 30 , φωτεινότητα 0 ,χρώμα 30 ,οξύτητα 5 κτλ), ίσως γι´ αυτό δεν φαίνεται το πρόβλημα παρά μόνο σε πράσινο φόντο.... Και μόνο στη σκέψη οτι πρέπει να την ξεκρεμάσω απο τον τοίχο για να την στείλω service (αφού καταφέρω να συνεννοηθώ με το service της αντιπροσωπείας) .... Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να την στείλω κι αν θα κάνουν πραγνατικά κάτι.... Θα δούμε.

Sand, μιλάμε για παρόμοιο πρόβλημα με αυτό που έχω και εγώ και ο sg27. Εγώ δεν θα το χαρακτήριζα 'θολό' αυτό που βλέπω αλλά σαν να έχει σκόνη η TV. Όπως είπα, πιστεύω ότι το DSE υπάρχει στα περισσότερα panels της σειράς 30, απλά οι χρήστες δεν το βλέπουν. Αν δεν το βλέπουν ας μην το ζορίσουν για να δουν την TV τους σε ανοιχτά μονόχρωμα φόντα γιατί θα απογοητευτούμ. Αρχικά δεν το είχα, εμφανίστηκε αργότερα αν και η TV 'στρώνονταν' όπως πρέπει. Τεράστιες ανομοιομορφίες και DSE που σημαίνει ότι το anti reflective φίλτρο είναι μούφα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Αν είναι DSE, πάρτους τηλ και πες τους να στείλουν κάποιον να τη δει. Βάλε το Break In DVD και ειδικά στα πράσινα, γκρι, ροζ φαίνεται φως φανάρι.

Βγαλτε μια φωτο σε σκοτεινο δωματιο με αργο κλειστρο +/-2" (και τριποδο αν ειναι δυνατον) χωρις φλας.

το μάθημα που παίρνω είναι ότι ΔΕΝ αξίζει να δίνεις ένα σκασμό λεφτά για TV. Όταν οι τηλεοράσεις έχουν ακόμα προβλήματα DSE, κολλημένων/νεκρών pixels, ανομοιομορφία χρωμάτων, αστοχίες όπως αυτή του gPaska, απλά δεν αξίζει.

Συμφωνω απολυτα. Και μιας και τα σημερινα μοντελα δεν ειναι για χρηση 10ετιας χαλαρα οπως παλιοτερα τα crt κτηνη καλο ειναι να παιρνεις το value for money και να εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να το αλλαξεις με ενα καλυτερο μοντελο καποια στιγμη που μπορει να σε αφησει.

Δηλαδη αν ειμουν με μια ολοκαινουργια κουρο 3 χρονια πληρωμενη 2μιση χιλιαρικα και με αφηνε θα την περναγα κολλαρο στον διευθυντη της εταιρειας. Ισως για αυτο προτιμησα να παρω ενα μοντελο στα τελειωματα του και σε πολυ καλη τιμη που σιγουρα ο αντικαταστατης του θα ειναι πιο βελτιωμενος.
Με τα λεφτα που εξοικονομεις μπορεις σε 3 χρονια την αλλαξεις παλι αν παθει τιποτα (φτου φτου)

Η τηλεοραση δεν ειναι ειδος που αντικαθιστας ευκολο οπως τα κινητα ας πουμε.
Τουλαχιστον εγω σκοπευω να την κρατησω μεχρι να μουυ αφησει χρονους 2-3-5 χρονια οσο παει δεν προκειται να την αντικαταστησω αν δεν χαλασει εντελως δεν ειναι οπως οι παλιες που πλεον αλλαξε και το design και υπηρχε και αυτο το κριτηριο αγορας να πας δηλαδη απο την ντουλαπα στο καδρο.

Η τηλεοραση εξακολουθει να ειναι εξαιρετικη δεν αλλαζει αυτο με το γεγονος οτι εβγαλε το Χ προβλημα ποσο μαλλον οταν αυτο καλυπτεται απο την εγγυηση.

Το αν καλύπτεται κάτι από την εγγύηση είναι σχετικό. Ήδη σε μια αρχική προσέγγιση της αντιπροσωπίας έχουμε ακούσει ότι πιο παλαβό υπάρχει προκειμένου να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Είπαμε, στην Ελλάδα φταίνε μόνο οι καταναλωτές που τα κάνουν όλα λάθος. Οι αντιπροσωπίες τα κάνουν όλα σωστά.

Επανέρχομαι παιδιά με νεότερες πληροφορίες (το σημάδι στη οθόνη το οποίο έχει εξαφανίσει πλέον) παρόλα αυτά πηρά τηλ. (γιατί ποιος μου λέει ότι δεν θα επανέλθει και αν θα έχει ακόμα εγγύηση) στη αντιπροσωπία και αφού έστειλα photo με το πρόβλημα στον τεχνικό με ενημέρωσε ότι θα πρέπει να στείλω την τηλεόραση Αθήνα για αλλαγή panel!!!!!! Αφού πηρά τηλ. σήμερα να δω ποτέ θα στείλω την ΤV διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε εισαγωγή από την εδώ αντιπροσωπία (την πηρά από ηλεκτρονικό κατάστημα) και τώρα θα την στείλω σε αυτούς και ένας θεός ξέρει που θα πάει για φτιάξιμο!!!

Και τι σημαινει οτι δεν εγινε εισαγωγη η Intertech δεν εκπροσωπει την Πανασονικ στην Ελλαδα?

Εγω την δικια μου την παρελαβα το προβλημα διορθωθηκε οπως ειναι φυσικο μιας και εγινε αλλαγη πανελ.
Αλλα εχω δυο πιξελ κολλημενα ενα δεξια και ενα αριστερα που φαινονται στην κοκκινη και στην πρασινη καρτελα δεν με ενοχλει και δεν θα την εστελνα, αλλα δυστηχως εχω και γραντζουνιες στην οθονη δυο πολυ μικρες και λεκεδες σαν αλλοιωση του φιλτρου στο μαυρο πλαισιο σε 3-4 σημεια ολα απο την μεσα μερια, δεν φαινονται μεν παρα μονο με φωτισμο υπο σωστη γωνια αλλα οπως παρεδωσα αψεγαδιαστη την TV αψεγαδιαστη την θελω αλλα αντε παλι να τους ξαναπαρω την Δευτερα να ερθουν να την ξαναπαρουν να ξανα αλλαξουν πανελ :smash:

Χωρια που το κουτι πλεον ξεχαρβαλωθηκε απο το συρε-συρε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στις 30άρες panasonic μάλλον όχι.

Δεν συμφωνώ με το συμπέρασμα αυτό, δεδομένου ότι, εκτός των, μετρημένων στα δάκτυλα, περιπτώσεων που έχουν αναφερθεί, οι υπόλοιποι κάτοχοι, μεταξύ των οποίων και εγώ (φτου, φτου, φτου), είναι ευχαριστημένοι με την, χωρίς προβλήματα, τηλεόραση που έχουν αγοράσει.

ΥΓ. Έχω ξεπεράσει τις 1000 ώρες, στους 5 μήνες που την έχω, και περιμένω με αγωνία την αυριανή πρώτη παραγωγή 3D της Nova, αφενός για να απολαύσω το ποδοσφαιρικό θέαμα αφετέρου να ικανοποιηθώ από το αποτέλεσμα (???) ...

Από το προηγούμενο Σάββατο η τηλεόραση δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι, και τώρα που ακούω για τις ζημίες που πάθατε ενώ ήταν η τηλεόραση σας στο service είμαι ακόμα πιο επιφυλακτικός αλλά και τι να κάνω.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν συμφωνώ με το συμπέρασμα αυτό, δεδομένου ότι, εκτός των, μετρημένων στα δάκτυλα, περιπτώσεων που έχουν αναφερθεί, οι υπόλοιποι κάτοχοι, μεταξύ των οποίων και εγώ (φτου, φτου, φτου), είναι ευχαριστημένοι με την, χωρίς προβλήματα, τηλεόραση που έχουν αγοράσει.

ΥΓ. Έχω ξεπεράσει τις 1000 ώρες, στους 5 μήνες που την έχω, και περιμένω με αγωνία την αυριανή πρώτη παραγωγή 3D της Nova, αφενός για να απολαύσω το ποδοσφαιρικό θέαμα αφετέρου να ικανοποιηθώ από το αποτέλεσμα (???) ...

Αν δεις προσεκτικά τόσο εδώ όσο και από ξενόγλωσσα sites, η σειρά 30 είναι μια από τις πιο ζημιάρικες σειρές τηλεοράσεων που έχουν βγει. Εγώ θα επιμείνω ότι οι περισσότεροι απλά δεν έχουν δει πολλά από τα προβλήματα/ατέλειες που έχουν. Σε ξενόγλωσσα sites υπάρχουν θέματα με πάνω από 300-400 σελίδες μόνο με τα προβλήματα της σειράς 30. Κι εδώ μέσα δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί που αναφέρουν συνεχώς προβλήματα αλλά και στη περίπτωση της χώρας μας, το πρόχειρο service της αντιπροσωπίας. Εγώ από αυτά που έχω διαβάσει είναι ότι πλέον μόνο οι enthusiasts θα κοιτάξουν προς Panasonic στο μέλλον (και καλή τους τύχη αν καταφέρουν μετά από Χ αλλαγές πάνελ να βρουν ένα σωστό) και η ίδια η Panasonic κατάφερε να διώξει πάρα πολύ κόσμο (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) από μελλοντική αγορά TV της εταιρίας της.

Οι γραμμικες αλλιωσεις κάθετες στην οθόνη σε πράσινο μόνο απόλυτο φόντο , στο γρασίδι των γηπέδων , γι αυτο το κάνω Θέμα, με πατερνς και λοιπά δεν ασχολούμαι, αν κάτι δεν με ενοχλεί σε πραγματική θέαση , δεν ψαχνομαι να βάλω το κατάλληλο πάνελ για να βρω που χωλενει το πάνελ.

Στο πράσινο γρασίδι όμως των γηπέδων , στο 1/5 του πάνελ στην δεξιά μεριά εμφανίζονται κάποιες κάθετες γραμμές , σαν να είναι ελαφρώς κοτλε το πάνελ, μια γραμμη σαν εξοχή μια σαν εσοχη, με 3-4 τέτοιες επαναλήψεις εν σειρα. Αυτη η διάταξη εμφανίζεται κυρίως σε κινούμενο πράσινο φόντο όχι στατικό.
Απο την ώρα που το ανακάλυψα σαφώς το μάτι μου πηγαίνει εκει και το ψάχνω. Για την ώρα δεν ψαχνομαι με αντιπροσωπείες, έχει κάποιος κινηθεί στις αντιπροσωπείες με παρόμοιο θέμα?

Υπάρχει εμπειρία ότι το θέμα επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου?

Last edited:
Διαβασα τις 3 τελευταιες σελιδες και μελαγχολησα ..πως ειναι δυνατον να δινεις τοσα λεφτα για μια τηλεοραση και να βρισκεσαι τοσο μπλεγμενος με πανελς αντιπροσωπειες κουριερς κ.α ..χαρας το κουραγιο σας ,βεβαια υπαρχουν και πολλοι που κρυβουν το προβλημα κι αλλοι τοσοι που σε καθε τοπικ <ποια τν να παρω ?> εξακολουθουν να προτεινουν την συγκεκριμενη..

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ από αυτά που έχω διαβάσει είναι ότι πλέον μόνο οι enthusiasts θα κοιτάξουν προς Panasonic στο μέλλον (και καλή τους τύχη αν καταφέρουν μετά από Χ αλλαγές πάνελ να βρουν ένα σωστό) και η ίδια η Panasonic κατάφερε να διώξει πάρα πολύ κόσμο (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) από μελλοντική αγορά TV της εταιρίας της.

Εγώ πάντως αυτήν θα τη χτύπαγα άνετα.. :p