Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Περί ρυθμίσεων μέσων προβολής....
Κατά τη γνώμη μου οποιαδήποτε αντιγραφή ρυθμίσεων από άλλες τηλεοράσεις είναι παντελώς άχρηστη, ακόμα και από το ίδιο μοντέλο, ακόμα κι αν είναι ρυθμίσεις από επαγγελματία και ειδικά η αντιγραφή των τιμών RGΒ και των τιμών στο CMS (αν υπάρχει).

Μπορεί ο καθένας να κάνει μερικά απλά πραγματάκια, με την χρήση κάποιων ειδκών pattern τα οποια χρησιμοποιούν και οι επαγγελματίες.

Όλα "Περί ρυθμίσεων" είναι γραμμένα μέσα στα link αυτού του post..... http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056684106&highlight=#post1056684106

Και "Περί Sharpness" ... http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056719825&viewfull=1#post1056719825

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο όρεξη και χρόνος για διάβασμα, άλλωστε "τα αγαθά κόποις κτώνται".

ναι αυτα ξεκινησα να διαβαζω και εγω αλλα δεν αναφεροταν τιποτα για την VT30 γι αυτο και ρωτησα αν κανουν αυτες οι ρυθμισεις...

Τα παραπάνω δεν γράφουν την λέξη VT30, όπως δεν γράφουν και κανένα μοντέλο τηλεόρασης, επειδή ισχύουν για όλα τα μέσα προβολής, με την προϋπόθεση ότι κάποιος θέλει να ρυθμίσει τη συσκευή του με βάση τα παγκόσμια πρότυπα.

Γι' αυτό άλλωστε και όλες οι μετρήσεις που έχουν δημοσιεύσει/δημοσιεύουν στα review τους εξειδικευμένα site, έχουν προκύψει με αυτή την μεθοδολογία.

Όποιος επιθυμεί για τον α ή β ή γ κ.ο.κ. λόγο, να μην ακολουθήσει τη παραπάνω μεθοδολογία ρύθμισης και θέλει να "φτιάξει" μια εικόνα στα δικά του γούστα, μπορεί εύκολα να αυξομειώσει (κατά το δοκούν) τα διατιθέμενα ρυθμιστικά της συσκευής και να φτιάξει/απολαύσει την εικόνα που του αρέσει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι διαφορές μεταξύ μιας "πρότυπης" ρυθμισμένης εικόνας και μιας "κατά το δοκούν" ρυθμισμένης εικόνας, μπορούν να διαπιστωθούν μόνο κατά τη θέαση και η απουσία τέτοιων παραστάσεων στην πλειοψηφία των θεατών, δικαιολογημένα, προκαλεί αμφιβολίες περί αναγκαιότητας/αποτελεσματικότητας του, θεωρητικά, δύσκολου τρόπου ρύθμισης.

Last edited:
Αν δεν κάνω λάθος, είχε γραφτεί και πριν αλλά με search δεν κατάφερα να το βρω. Θέλω να κάνω μια αναζήτηση για νέα ψηφιακά (DBV-T) κανάλια χωρίς να κάνει scan από το μηδέν και μου τα χαλάσει όλα. Απλά να προστεθούν νέα. Υπάρχει τρόπος και αν ναι ποιος;

Λοιπόν, τα κανάλια τα πρόσθεσα, όλα κομπλέ. Τηλεσαβούρα αλλά ας υπάρχουν να έχουμε να λέμε....

Χθες δοκίμασα και τα 3D3 γυαλιά που ήλθαν από ΗΒ. Τα πήρα για beta tester με μόλις 30 ευρώ. Εντυπώσεις στην VT30, καμία αλλαγή στο crosstalking, φόρτιση σχεδόν 3 ώρες (μάτωσα....) , πιο φωτεινή εικόνα σε σχέση με τα panasonic. Αν και πολλοί γκρινιάζουν για το σκοτεινό, προσωπικά προτιμώ το σκοτεινό των panasonic καθώς δίνει και πιο ζωηρά χρώματα τουλάχιστο σε σχέση με τα 3D3. Ουσιαστικά, η ποιότητα του 3D ήταν η ίδια με μόνη εξαίρεση τη φωτεινότητα. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω και νεότερα γυαλιά της Panasonic από τα TY-EW3D2ME που έχω. (λογικά τα TY-EW3D3ME τρίτης γενειάς)

Εχω την 65vt30 κ εδω κ μια εβδομαδα μου παρουσιασε μια κοκκινη γραμμη παχους δυο πιξελ απο πανω ως κατω,φαινεται εντονα στα φωτεινα πλανα,πηρα τηλ την αντιπροσωπεια κ ηρθανε την πηρανε κ θα κανονισουν να αλλαχτει ολο το πανελ,παντως αυτος που την ειδε μου ειπε οτι ειναι η πρωτη φορα που βλεπει τετοια βλαβη σε τετοια τηλεοραση!την τηλεοραση την εχω ενα μιση χρονο κ φοβαμαι αν αλλαχτει το πανελ κ μετα την ληξη της εγγυησης μου το ξαναπαθει θα χρειαστει για να αλλαχτει 1500 ευρω!

Μια παρόμοια γραμμή είχε και άλλο μέλος σε ST30. Αν σου βγάλει τέτοια ζημιά εκτός εγγύησης, απλά παίρνεις άλλη TV, δυστυχώς.

Κ τι να κανω ρε παιδια;; Μου αρεσει παρα πολυ η εικονα της αλλα φοβαμαι τωρα πολυ να μην μου το ξανακανει,ασε οτι δεν μου απαντησανε ακομα για το ποτε θα μπει το καινουργιο πανελ κ για ποτε θα εχω την τηλεοραση μου πισω!

Panel το παραγγέλνουν από εξωτερικό. Min θα έλεγα 2-3 εβδομάδες ΑΝ υπάρχει panel. Αν δεν υπάρχει, ζητάς αντικατάσταση με νέο μοντέλο. Στη τελευταία περίπτωση ΑΠΑΙΤΕΙΣ αντικατάσταση με μοντέλο εφάμιλλο, δηλαδή VT νέας γενιάς και δεν δέχεσαι πιθανές προτάσεις για LED.

Σε όλους αρέσει η εικόνα αλλά μετά πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Αν σου βγάλει τέτοια ζημιά, παρακαλάς να υπάρχουν plasma TV από Panasonic ή Samsung και να μην είναι δυσεύρετες. ΠΧ μια ST τελευταίας γενιάς συγκρίνεται με την δική μας VT.

Εννοειται πως θα απαιτησω να αλλαχτει με 65vt60 κ οχι με κατι υποδιαιστερο,αυτο τους ελειπε να μου πουν παρε την 65st60 γιατι αυτη ειναι αντιστοιχη της τηλεοραση σου!

Καλημερα σας ,
Μόλις η δικιά μου vt30 50 inches παρέδωσε πνεύμα ...!! Δεν ανοίγει κάν και αναβοσβηνει το κόκκινο φωτακι 7 φορές .
Μάλλον καηκε η πλακέτα μέσα μετά απο 17 μήνες. Ειναι στην εγγύηση αλλά πόσο καιρό θα κάνουν να μου την επισκευασουν εδώ στο Ηρακλειο ΚΡΗΤΗΣ ; Απο ότι είδα ειναι συνηθες στο Internet για panasonic . Ελπίζω να μην μου βρουν καμία δικαιολογία και δεν ισχύσει η εγγύηση γιατί καταλαβαίνετε ....

Nα τους πάρεις τηλέφωνο και να τους πεις ότι έχεις το παρακάτω πρόβλημα:

7 blinks Driver SOS 2 SU-Board / SD-Board
SU/SD Connector DET
SU/SD Scan and Logic IC

Να ετοιμάζονται δηλαδή για αλλαγή SU-Board / SD-Board και γρήγορα!:grandpa:
Τι δικαιολογία να σου βρούνε, δηλαδή, για τηλεοράσεις που πέφτουν κάτω σαν πτηνά?
Ευτυχώς είσαι εντός εγγύησης.
Οδηγός βλαβών.
http://www.highdefjunkies.com/plasma-displays/7089-panasonic-plasmas-shutting-down-%97-power-light-blinking-chart-discussion-thread.html#.UahJaJxafM8

Nα τους πάρεις τηλέφωνο και να τους πεις ότι έχεις το παρακάτω πρόβλημα:

7 blinks Driver SOS 2 SU-Board / SD-Board
SU/SD Connector DET
SU/SD Scan and Logic IC

Να ετοιμάζονται δηλαδή για αλλαγή SU-Board / SD-Board και γρήγορα!:grandpa:
Τι δικαιολογία να σου βρούνε, δηλαδή, για τηλεοράσεις που πέφτουν κάτω σαν πτηνά?
Ευτυχώς είσαι εντός εγγύησης.
Οδηγός βλαβών.
http://www.highdefjunkies.com/plasma-displays/7089-panasonic-plasmas-shutting-down-%97-power-light-blinking-chart-discussion-thread.html#.UahJaJxafM8

Και μενα δυστυχως μολις τωρα ακριβως το ιδιο...........:rifle:
Και την εχω και σε πολυπριζο ασφαλειας (my ass)

Με την ευκαιρία, κοίταξα κα εγώ τα δικά μου στοιχεία και έχω
Από 20/10/2011 έως 8/1/2013 2500 ώρες περίπου (αλλαγή πλακέτας)
από 9/1/2013 έως 3/6/2013 1252 ώρες

Προαφανώς, δεν είναι πολλές ...

Κι εγώ ανησυχώ. Και ανησυχώ γιατί σε 7 μήνες εγγύηση γιοκ. Ερώτηση προς τα παιδιά με το πρόβλημα: Πόσες πηγές είχατε πάνω στην TV (με HDMI) τι πηγές και αν έχετε υπόψιν τις ώρες.

Δεν παίζουν κανένα ρόλο πηγές , ups , ώρες κτλ.

Αν είναι κάτι να χαλάσει θα χαλάσει. Τυχαίο γεγονός είναι , αντί να μπει μια πλακέτα που θα έβγαζε μελλοντικά πρόβλημα στην τηλεόραση σου μπήκε στην επόμενη , αντί να πάρεις την τηλεόραση χωρίς banding άλλαξαν σειρά τις τηλεοράσεις στην αποθήκη και πήρες αυτή με την "σκακιέρα".