Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βασίλη σε σχέση με την ST30 που στο skroutz την έβλεπα πέρυσι σε 20 καταστήματα φέτος η ST50 δεν είναι διαθέσιμη ούτε στα μισά.

έχεις δίκιο γιάννη αλλά τέλος ιουνίου έχει έρθει από την αντιπροσωπεία η συγκεκριμένη. δεν ξέρω πόσα έχουν σηκώσει τιμές αλλά public - πλαίσιο - multirama - κωτσόβολος - ελεκτρο απότι γνωρίζω θα την φέρουν. υπάρχουν και αρκετές παραεισαγωγές. μάλιστα την τελευταία εβδομάδα έχει χάσει 1 κατοστάρικο περίπου από τα 1280 έχει πέσει στα 1180. το ίδιο συμβαίνει και με την ut50 που πλέον είναι κάτω στα 900 από 1000κάτι.

Η προσπάθεια για εκκαθάριση του νήματος από μηνύματα που δεν αφορούν την VT50 και την μεταφορά τους στα θέματα που ανήκουν ήταν άκαρπη, μιας και τα άσχετα post με το μοντέλο του θέματος αφορούν περίπου το 70% του συνόλου των 69 σελίδων.

Για όλα όσα έχουν αναφερθεί υπάρχουν ήδη thread, ως εκ τούτου παρακαλώ να παραμείνουμε στα της VT50, για τις υπόλοιπες απορίες, ανησυχίες στα ανάλογα θέματα.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Μετά από 120-130 ώρες λειτουργίας, δλδ μετά από το πρώτο "κρίσιμο" στρώσιμο, έχουμε και λέμε τα εξής:
- Η φωτεινότητα της τηλεόρασης ανέβηκε επίπεδο
- Τα χρώματα δείχνουν επίσης πιο ζωντανά
- To IR πλέον δεν κάνει την εμφάνισή του πουθενά, μόνο ελαφρά σκιά που φέυγει για πλάκα με αλλαγή καναλιού
- Input Lag μηδαμινό, τα παιχνίδια στο ps3 παίζουν φυσέκι

Να τονίσω εδώ, ότι το φίλτρο της της τηλεόρασης κάνει πολύ καλή δουλειά με τις αντανακλάσεις στο φως της ημέρας, με αποτέλεσμα να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από lcd...για βραδυνή θέαση φυσικά, δεν το συζητάμε!

Και επειδή γίνεται πολύς λόγος για σχέση τιμής/προϊόντος, προτιμώ την plasma στα 2.000 ή 1.500 (εννοώ τη gt50), παρά οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση με τα εγγενή προβλήματα που φέρουν....φέτος οι περισσότερες τηλεοράσεις είναι δυστυχώς κατώτερες του αναμενόμενου! Και μιλάω για τις led, είτε λέγονται panasonic, είτε οποιαδήποτε άλλη μάρκα...

Στα κατά από την άλλη, η κατανάλωση ρεύματος και η θερμότητα που παράγει ειδικά αν πας κοντά, αλλά σκεφτείτε ότι έτσι περιορίζεις τις ανάγκες σου σε πετρέλαιο/καλοριφέρ το χειμώνα :grinning-smiley-043

Με λίγα λόγια, πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου, κορυφαία τηλεόραση για το 2012 αν και ακριβούτσικη...φυσικά μιλάω χωρίς να έχω αντιμετωπίσει θέμα panel όπως αρκετοί έχουν αναφέρει, τι να πω, σε αυτό είμαι τυχερός - γενικά και στις 3 τηλεοράσεις τεχνολογίας που είχα μέχρι σήμερα, δεν είχα θέματα, αν βέβαια είχα αντιμετωπίσει το θέμα του polakis, πιθανόν εξ αρχής να είχα πάρει άλλο σετ προς αποφυγή εργοστασιακού καθολικού προβλήματος στο μοντέλο...-bye-

Στην θερμοτητα εχεις δικιο, τον χειμωνα θα παιζει τον ρολο μικρου καλοριφερ :D :D

Στην θερμοτητα εχεις δικιο, τον χειμωνα θα παιζει τον ρολο μικρου καλοριφερ :D :D

Και το καλοκαίρι θα ξεγελάει τα κουνούπια!

Παρατηρω θεαματικη βελτιωση των χρωματων και του μαυρου οσο περνουν οι μερες στην 55vt50! Ειναι εντυπωσιακο...

Mωρέ πιο εντυπωσιακό είναι ότι εσύ, ο GravDim και ο Gpaska δεν αναφέρετε προβλήματα, παρά αυτό!
Αυτό είναι φυσιολογικό.:chinese:

Ρε παιδια απο που βλεπετε βελτίωση χρωμάτων οπως και στη σταθμη μαυρου;
Μετρήσατε με καποιο οργανο στις μηδεν ωρες και στον επανέλεγχο ειδατε τις διαφορες;
Και αν ναι για τι τιμες διαφορων μιλαμε;
Με κανετε να απορώ αφου ως γνωστόν ( και οπως εχει αναφερθεί σε αυτο το τοπικ) διακυμάνσεις αξιες λογου μπορούν να υπάρχουν μετα απο αρκετές εκατοντάδες ωρες λειτουργίας και οχι σε μολις 50-100 .

Ως στρώσιμο εννοούμε την προβολή full field patterns που απεικονίζουν την κλίμακα του γκρι όπως επίσης και την φωτεινότητα των χρωμάτων σε κλίματα 25, 50,75 και 100%. Αναφέρομαι σε αυτά μια και είναι τα πιο γνωστά που μπορεί να βρει κάποιος με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο. Φυσικά υπάρχουν και άλλα όπως κινούμενες μπάρες, χιόνια κ.λ.π..

Το πείραμα αυτό έδειξε ότι χρωματικά δεν είχαμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Σαν ουσιαστική αλλαγή εννοώ την μεγάλη διαφοροποίηση από την αρχική μέθοδο. Αλλαγές της τάξης του 5-10% είναι αλλαγές που μπορούν να γίνουν σε βάθος χρόνου σε οποιοδήποτε προβολικό μέσο.

Το gamma δεν διαφοροποιήθηκε αλλά ούτε και το graycale (αναφέρομαι σε ουσιαστικές αλλαγές και εδώ).
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/93551-Plasma-Μύθοι-και-πραγματικότητα

πηγη

Εχω 300 ωρες και κατι και οτι λεω αφορα τα ματια μου και μονο. Χωρις μετρησεις και οργανα...

Παιδια υπαρχει καποιο site με settings calibration για τα ευρωπαικα vt50 μοντελα; Για αμερικανικα βρηκα αλλα δεν ειναι ιδια τα settings...

Aνδρεα πολυ το προσπαθεις το θεμα.Αρκετες φορες ειναι κουραστικο.Απλα αυτο που ειπωθηκε ειναι σαν το clouding που βλεπουν μερικοι αετοι στα καταστηματα και συγκρινουν και μαυρο.Δεν βαριεσαι;

polakis πες μου σε παρακαλώ.
¨Εχεις 300+ ώρες στο πάνελ.
Τι γίνεται με το image retention?
Πόση ώρα μπορείς να έχεις ένα λογότυπο σταθερό, χωρίς να αλλάξεις κανάλι, χωρίς να σου βγάλει ίχνος σε απόλυτο μαύρο φόντο?
Το έχεις τσεκάρει?
Αν ναι , συμπεριφέρεται καλύτερα το πάνελ σε σχέση με τις πρώτες 100 ώρες?
Και αν θεωρητικά στο μέλλον σε πόσες ώρες(στις 1000 ίσως), δεν αφήνει ίχνος?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οκ. Θέλω να βάλω να δω ένα έργο.
Το έργο θεωρητικά κρατάει 2 ώρες. Ας πούμε ότι στα διαλείματα αλλάζω κανάλι.
Τι θα γίνει δηλαδή, θα έχω ίχνος όπου για να καθαρίσει τις 2 ώρες έργου, θα θέλει 2 μέρες χιόνια?

Σε κανονικες συθηκες θεασης δυσκολα θα δεις ιχνος οποτε μην το πολυψαχνεις δεν χρειαζεται χιονια εκτος αν αποκτησεις εντονο αποτυπωμα τα υπολοιπα φευγουν με λιγα λεπτα η ωρες θεασης.

Δεν ψαχνουμε για IR σε καρτελες ειναι χαζομαρα.

gPaska πες μου σε παρακαλώ, πόσες ώρες στρωσίματος θεωρείς ότι είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να βλέπω τηλεόραση , ή να βλέπω μια ταινία με μαύρες μπάρες.
Δηλαδή να μπορώ να κάνω χρήση , όπως στην crt μου.
Δε μιλάω για τρελές καταστάσεις, να αφήνω ένα κανάλι 5 ώρες με το ίδιο λογότυπο, μιλάω για φυσιολογική θέαση.

Οι πρώτες 200 ώρες είναι οι κρίσιμες. σε αυτό το διάστημα ακολουθείς το γνωστό "στρώσιμο" με χαμηλή αντίθεση και φωτεινότητα.

Απο εκεί και πέρα κάθε πάνελ (ακόμα και του ίδιου μοντέλου) έχει ιδία βούληση στο πόσο ευαίσθητο είναι σε IR!
Σε κάθε περίπτωση η ευαισθησία αυτή εξαρτάται απο τις ρυθμίσεις της tv και το είδος του λογότυπου (κατάλευκο δημιουργεί ευκολότερα ir)

Για το θέμα "πότε σταματάω να ασχολούμαι" δεν υπάρχει απάντηση.
Γνώμη μου: Ποτέ...
Μην αφήνεις τίποτε πάνω από 2 συνεχόμενες ώρες και πριν κλίσεις την tv, κάνε ένα ξέπλυμα με θόρυβο (αναλογική κενή συχνότητα με χιόνι) για 5-30 λεπτά (ανάλογα με το IR που έχει αποτυπωθεί απο λογότυπο ή υπότιτλους και την ευαισθησία που πλέον εμπειρικά με το χρόνο θα έχεις διαπιστώσει)... για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Last edited:
Εγω παντως διαπιστωνω ιδια ευαισθησια στο ir απο την αρχη μεχρι και τις 300+ ωρες που ειμαι τωρα...