Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευαισθησία στο Ir ειναι και οταν αφηνεις το μενου του dune για 1-2 λεπτα μεχρι να φέρεις απο την κουζινα τα μπινελίκια και οταν ξεκινας την ταινια να εξακολουθείς να τα βλεπεις μεχρι να φύγουν οι πρωτοι τιτλοι και δειξει κάποιο πιο φωτεινο πλανο.
Επισης ειναι οταν βλεπεις ταινια 3D και λογο του οτι η φωτεινότητα του πανελ πουσαρει βλεπεις σε ολη την διάρκεια της ταινιας τις σκιες των υποτίτλων που σε κανενα σημειο της ταινιας δεν προλαβαίνουν να ξεπλυθούν.
Και ολα αυτα μετα απο 3228 ωρες λειτουργίας του πανελ

Αυτο αγαπητοί μου μονο ξεψείρισμα της μαϊμού δεν ειναι.
Παντως ειναι ενδιαφέρον Γιαννη που δείχνεις επιείκεια σε καποια ελαττώματα των πλασμα ενω αντιθέτως σε οτι αφορα τις lcd δεν αφήνεις να πεσει τίποτα κατω

Κι εμένα δε μου έχει αφήσει καθόλου καλές εντυπώσεις η ανοχή της σειράς 30 σε IR/burn-in.

Επιβεβαιωνω οτι και με τηλεοπτικό καθάρισμα το ir έφυγε. Όμως από slides που έβαλα βλεπω οτι έχει μεινει μια σκια από τα logo πανω αριστερα. Αυτο ειναι burn in? Ή συνεχιζω το καθαρισμα και θα φύγει?

Παντως ειναι ενδιαφέρον Γιαννη που δείχνεις επιείκεια σε καποια ελαττώματα των πλασμα ενω αντιθέτως σε οτι αφορα τις lcd δεν αφήνεις να πεσει τίποτα κατω

Αφού το γράφω παραπάνω ότι στην Panasonic C3 βλέπω IR μετά από λίγα δευτερόλεπτα! Αυτό θεωρείται επιείκεια?

Παλικάρια οδεύουμε σε δρόμο κακοπιστίας και διαμάχης για πράγματα που δεν αξίζουν.

+++
Polakis όντως δεν είπες τίποτα, αλλά απο την άλλη δεν είπαμε και μεις τίποτα.
Δεν γνωρίζεις κάτι και ρωτάς. Και εγώ δεν ξέρω περισσότερα και κάνω το ίδιο.
Δεν σου επιτίθεται κανείς... απλά παρεξήγησες. Εκτέθηκε και κάποιος άλλος νωρίτερα επειδή σου ζήτησε να κάνεις κάποια τεστ, όντας δύσπιστος μετά απο 3-4 ελαττωματικές που παρέλαβες (έχω χάσει το λογαριασμό!) Εσύ τι θα σκεφτόσουν στη θέση του????
Αντί να ασχοληθείς με τις δοκιμασίες που πρότεινε, βοηθώντας όλους εμάς, όπως ζήτησες και εσύ βοήθεια... νομίζεις ότι όλοι σου επιτίθενται.

Ειλικρινά δεν συμβαίνει αυτό. Ζητάς και παίρνεις προτάσεις καλή τη θέληση. Αν δεν θες απαντήσεις, απλά σταματάς να ρωτάς και τα βγάζεις πέρα μόνος σου.
Στα λέω φιλικά και για να βοηθηθείς. Αν θες με πιστεύεις.

+++
Ανδρέα έγραψα λίγο πριν απο το ποστ σου για το πόσο έντονο είναι το ir, όπως επίσης και ότι μπορεί να μην είναι πρόβλημα εφόσον ξεπλένεται εύκολα.
Βέβαια απο τη στιγμή που εμφανίζεται τόσο έντονα στη δική σου, όντως δεν είναι ξεψείρισμα της μαϊμούς.

Αλλά δεν είναι όλες σαν τη δική σου! Στη δική μου vt30 δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν με απασχόλησε, απο τη πρώτη μέρα έως σήμερα, το όποιο ir εμφανίζεται (φυσικά με 1-2 λεπτά σε menu εμφανίζεται όπως και σε όλες τις panasonic πλασμα που είχα τη τύχη να δω και ξεπλένεται εύκολα. Μάλιστα είναι πολύ πιο ήπιο σε σχέση με τη v10 που επίσης έχω!)

Όπως πρόβλημα είναι το ξεθώριασμα κατα την θέαση με φώτα ή ημέρα, ή το false contouring, το δόντι στα λογότυπα... και ότι άλλο παρατηρείται...

Και η άλλη πλευρά έχει τα δικά της...
Σημασία έχει να τα καταγράφουμε και να γνωρίζουμε με ποια απο αυτά μπορούμε να ζήσουμε και με ποια όχι.

Λίγο χαλαρά λοιπόν, όχι για μένα ή το forum, αλλά για το επόμενο υποψήφιο αγοραστή που όσο να 'ναι διαβάζοντας όλα αυτά θα έχουν γίνει τα νεύρα του τσατάλια.

φιλιά σε όλους

Last edited:
Παλικάρια οδεύουμε σε δρόμο κακοπιστίας και διαμάχης για πράγματα που δεν αξίζουν.

+++
Polakis όντως δεν είπες τίποτα, αλλά απο την άλλη δεν είπαμε και μεις τίποτα.
Δεν γνωρίζεις κάτι και ρωτάς. Και εγώ δεν ξέρω περισσότερα και κάνω το ίδιο.
Δεν σου επιτίθεται κανείς... απλά παρεξήγησες. Εκτέθηκε και κάποιος άλλος νωρίτερα επειδή σου ζήτησε να κάνεις κάποια τεστ, όντας δύσπιστος μετά απο 3-4 ελαττωματικές που παρέλαβες (έχω χάσει το λογαριασμό!) Εσύ τι θα σκεφτόσουν στη θέση του????
Αντί να ασχοληθείς με τις δοκιμασίες που πρότεινε, βοηθώντας όλους εμάς, όπως ζήτησες και εσύ βοήθεια... νομίζεις ότι όλοι σου επιτίθενται.

Ειλικρινά δεν συμβαίνει αυτό. Ζητάς και παίρνεις προτάσεις καλή τη θέληση. Αν δεν θες απαντήσεις, απλά σταματάς να ρωτάς και τα βγάζεις πέρα μόνος σου.
Στα λέω φιλικά και για να βοηθηθείς. Αν θες με πιστεύεις.

+++
Ανδρέα έγραψα λίγο πριν απο το ποστ σου για το πόσο έντονο είναι το ir, όπως επίσης και ότι μπορεί να μην είναι πρόβλημα εφόσον ξεπλένεται εύκολα.
Βέβαια απο τη στιγμή που εμφανίζεται τόσο έντονα στη δική σου, όντως δεν είναι ξεψείρισμα της μαϊμούς.

Αλλά δεν είναι όλες σαν τη δική σου! Στη δική μου vt30 δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν με απασχόλησε, απο τη πρώτη μέρα έως σήμερα, το όποιο ir εμφανίζεται (φυσικά με 1-2 λεπτά σε menu εμφανίζεται όπως και σε όλες τις panasonic πλασμα που είχα τη τύχη να δω και ξεπλένεται εύκολα. Μάλιστα είναι πολύ πιο ήπιο σε σχέση με τη v10 που επίσης έχω!)

Όπως πρόβλημα είναι το ξεθώριασμα κατα την θέαση με φώτα ή ημέρα, ή το false contouring, το δόντι στα λογότυπα... και ότι άλλο παρατηρείται...

Σημασία έχει να τα καταγράφουμε και να γνωρίζουμε με ποια απο αυτά μπορούμε να ζήσουμε και με ποια όχι.

Λίγο χαλαρά λοιπόν, όχι για μένα ή το forum, αλλά για το επόμενο υποψήφιο αγοραστή που όσο να 'ναι διαβάζοντας όλα αυτά θα έχουν γίνει τα νεύρα του τσατάλια.

φιλιά σε όλους

1113_Ioannis_Xrysostomos.jpg

Αν μπορεί κανείς να πει κάτι είναι τι 30, τι 40, τι 50... Οκ, 40άρα δεν υπάρχει από την Panasonic αλλά βλέπω ότι δεν έκαναν σχεδόν τίποτε για να διορθώσουν κάποια πραγματάκια της σειράς 30. Το IR στη δική μου VT30 χωρίς να είναι το νο1 στη λίστα μου με προβλήματα, είναι υπερβολικά έντονο. Με το που ανοίγει το μενού της TV, αυτόματα μένει και αποτύπωμα που φεύγει μετά από προβολή προγράμματος. Την πρώτη φορά που το είδα έντονο ήταν σε ταινία με ανοιχτά χρώματα όπου στον ουρανό που υπήρχε στη ταινία έβλεπες απομεινάρια του μενού. Το μενού άνοιξε μόνο για να αλλαχθεί το προφίλ από Cinema σε THX. Η κοπέλα μου που δεν ήξερε τι εστί IR μου πέταξε ένα 'κόλλησε'. Γενικώς logo και στατικά στη σειρά 30 θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορείς να την πάθεις.

Ιδιαίτερα καλό για να φύγει αποτύπωμα/στάμπα από σταθμούς είναι μια λευκή κάρτα για κανά μισάωρο. Έχω δει ότι βοηθάει περισσότερο από θόρυβο ή την IR μπάρα.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μα αυτό ακριβως πασχίζουμε ( κάποιοι τουλαχιστον ) να κανουμε.
Η επισήμανση όλων των θετικών και αρνητικών στοιχείων μονο καλο φέρνει στον υποψήφιο αγοραστή.
Τα νευρα γίνονται τσαταλια όταν ο υποψήφιος αγοραστής βασίζεται σε στρογγυλεμένα reviews και σε γνώμες κολλημένων fans .

Συνεπώς δεν καταλαβαίνω την προτροπή σου για χαλαρότητα…
Χαλαρά σε τι;

Αφού το γράφω παραπάνω ότι στην Panasonic C3 βλέπω IR μετά από λίγα δευτερόλεπτα! Αυτό θεωρείται επιείκεια?
Επιεικής έγραψα.
Δεν εγραψα πως εισαι τυφλος...

Last edited:
Δηλαδή Ανδρέα είναι μόνο δική μου η εντύπωση ότι υπάρχει μια ένταση μεταξύ κάποιων μελών, βάσει εμπειριών (ή μη) για τις panasonic vt30/50?

Και εν πάσι περιπτώσει ποιος κάνει στρογγυλεμένα reviews??? Δεν έχει όνομα να τον βάλουμε στη θέση του?

Πχ. το θέμα ir χωρίς να γνωρίζουμε ρυθμίσεις αντίθεσης, φωτεινότητας, προβαλλόμενης σταθερής εικόνας, ακόμα και απόστασης θέασης... έχει κάποιο νόημα σαν συζήτηση?
Επιπλέον ήταν άγνωστο, προ αγοράς, το θέμα?

Και αν ήταν, φταίνε "κάποιοι" που δεν το αναφέρουν? ο αγοραστής που δεν βρήκε τις πάμπολλες αναφορές εδώ και χρόνια? ή ότι πρέπει να ψάξει σε ένα νήμα 66 σελίδων (έως τώρα) και μηδέν στο πηλίκο από αξιόπιστες εντυπώσεις, αν όχι μετρήσεις, εντυπώσεις με κάποιο σημείο αναφοράς που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους ενδιαφερόμενους.

66 σελίδες εσώψυχα βλέπω εγώ, βασισμένα στην ατυχή εμπειρία του polakis. Αν υπάρχει κάτι ακόμα ευχαρίστως να το δω... αλλά δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο.

Και αυτό όμως είναι ενδεικτικό ως προς ένα θέμα. Ότι στο μεγαλύτερο forum στη χώρα μας για a/v υλικό, 3 άτομα μόνο έχουν πάρει την VT50 ενώ ο ένας στους τρεις την πήρε ως αντικατάσταση της VT30. Πέρυσι τέτοιο καιρό, πόσοι είχαν VT30; Μήπως ο κόσμος έχει προβληματιστεί από την αξιοπιστία της σειράς 30 και δεν θέλει να διαθέσει πλέον 2000 ευρώ για μια TV όπου 4/6 panel σε τούτο εδώ το topic είχαν προβλήματα;

Και αυτό όμως είναι ενδεικτικό ως προς ένα θέμα. Ότι στο μεγαλύτερο forum στη χώρα μας για a/v υλικό, 3 άτομα μόνο έχουν πάρει την VT50 ενώ ο ένας στους τρεις την πήρε ως αντικατάσταση της VT30. Πέρυσι τέτοιο καιρό, πόσοι είχαν VT30; Μήπως ο κόσμος έχει προβληματιστεί από την αξιοπιστία της σειράς 30 και δεν θέλει να διαθέσει πλέον 2000 ευρώ για μια TV όπου 4/6 panel σε τούτο εδώ το topic είχαν προβλήματα;

πόσα νήματα αγοράς τηλεόρασης στα 2000 ευρώ έχεις δεί τον τελευταίο καιρό ??? κατά τα άλλα θα σου πω ναι είμαι προβληματισμένος και παρακαλουθώ το θέμα γιατί βλέπω μεγάλο ποσοστό προβλημάτων στην σειρά 50. στις 30άρες το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις vt και λιγότερο στην gt μιας και δεν βλέπω αναφορές για προβλήματα στις u-s-g - st

γενικά υπάρχει προβληματισμός αν πρέπει πλέον να διαθέτει κάποιος 2000 ευρώ για μια τηλεόραση ανεξαρτήτου μάρκας. θα μπορούσα να πώ οτι οκ δεν περπατάει η 50st50 που είναι πιο προσιτή (αν και δν δεν κάνω λάθος έχει 6-7 κατόχους) αν και ακόμη έχει δεν έχει έρθει από την αντιπροσωπεία. αλλα δεν βλέπω και κανένα κακό χαμό σε samsung es6800 η sony hx750 ας πούμε που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής. κάποια κίνηση βλέπω μόνο στην hx850 και στις πλάσμα της samsung που είχαν κάποιες καλές τιμές - προσφορές το προηγούμενο διάστημα.

πλακα-πλακα, το νουμερο 4 μπορει να ειναι γρουσουζια για τους Ιαπωνες αλλα δε τη γλυτωσαν με το ονομασουν την σειρα σαν "50"......
πολλα προβληματα βρε αδερφε....

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δηλαδή Ανδρέα είναι μόνο δική μου η εντύπωση ότι υπάρχει μια ένταση μεταξύ κάποιων μελών, βάσει εμπειριών (ή μη) για τις panasonic vt30/50?
.

Ενταση δεν υπαρχει με αφορμή καποιο συγκεκριμένο μοντελο ( όπως αναφέρεις για την vt30 / vt50) αλλα γενικοτερα όταν καποιος αγενέστατα επιτίθεται σε καποιον που στο κατω κατω της γραφης εχωσε ένα σεβαστο ποσο για να αποκτήσει την τηλεοραση της αρέσκειας του και δέχεται υποτιμητικά σχολια.
Αυτό θα μπορούσε να συμβει και σε αλλα τοπικ και λιγο πολύ συμβαίνει (δεν ακουσα και λιγα όταν ειχα γραψει την αποψη μου για την vt20)

Και εν πάσι περιπτώσει ποιος κάνει στρογγυλεμένα reviews??? Δεν έχει όνομα να τον βάλουμε στη θέση του?

Δηλαδή εσυ δεν αναγνωρίζεις σε ποια αναφέρομαι;
Όπως εχω εγω διαβασει review για την vt30 πιτσευω πως άλλο τοσο εχεις διαβάσει και εσυ.
Αυτά που διαβασες κατά ποσο ανταποκρίνονται στην πραγματικοτητα;
Αυτά που αναφέρονται από τους χρηστες τα ειδες σε κανενα review;
Την λιστα μπορεις να την κανεις μονος σου.

Πχ. το θέμα ir χωρίς να γνωρίζουμε ρυθμίσεις αντίθεσης, φωτεινότητας, προβαλλόμενης σταθερής εικόνας, ακόμα και απόστασης θέασης... έχει κάποιο νόημα σαν συζήτηση?

Και γιατι δεν εχει;
Εμενα πολλες φορες με ενοχλει και άλλες με ανησυχεί.
Από την άλλη εχεις την εντύπωση πως όσοι ζητουν γνωμη στην αγορα νεας τηλεόρασης γνωρίζουν ακομα και αυτο το ευκολο σε εμας ir;
Εδώ και εγω που εχω κλεισει 10 χρονια στα ελληνικα av μου ηρθε καπως η ευαισθησία της vt30 αφου υπέθετα πως μετα από τοσες γενιές πλάσμα πανελ το πρόβλημα θα το ειχα στην ελάχιστη μορφη.
Ηξερε κανεις ακομα και από αυτους που ειχαν παλιότερα μοντελα της πανασονικ πως η Vt30 πηγε πισω σε αυτό το θεμα;
Εδώ ακομη και εγω στην αρχη ειχα εντυπωσιασθεί από την ανθεκτικότητα της.

Καποιες έννοιες που ειχα σχετικα με το τι θα συναντούσα γρηγορα εφυγαν αφου η συγκεκριμένη τηλεοραση δειχνει να μην υποφερει από τα κλασσικά βασανα των τηλερασεων πλασμα (τουλάχιστον όχι σε όλα και όχι πολυ).
Το πιο ευχάριστο από όλα ηταν η σχεδον μηδαμινή παρουσια προσωρινού αποτυπώματος ( image retention ) .
Μου εχει κανει μεχρι τωρα τρελη εντύπωση το γεγονος πως ακομα και μετα από ωρες με τηλεοπτικό σημα κολλημένο στην γωνια δεν παραμένει ιχνος αποτυπώματος.
Με εξαίρεση την πρωτη μερα που πριν την κλείσω ειδα αχνό και από πολύ κοντα το σημάδι το καναλιού και χτες μετα από τέσσερις ωρες με ταινιες σε 2:35 ( μαυρες μπαρες πανω κατω) από εκει και υστερα δεν ξαναειδα ουτε για πλακα καποιο σημάδι .
Στα καταστήματα βεβαια που την ειχα δει ειχα παρατηρήσει ότι η φετινή τοπ πανασονικ δεν υποφέρει σε αυτό το τομεα ( το ιδιο και η PS D8000 της Samsung) αλλα ακομα και ετσι ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου .
Συνεπώς οσα σχετικα ειπώθηκαν για το στρώσιμο της θα ελεγα να μην ανησυχούν του υποψήφιους αγοραστες της.

Οσες φορες τυχαινει να θυμηθώ τι εγραφα το Οκτώβριο του 2011 τραβαω τα μαλλιά μου με αυτό που συνάντησα αργοτερα

Και αν ήταν, φταίνε "κάποιοι" που δεν το αναφέρουν? ο αγοραστής που δεν βρήκε τις πάμπολλες αναφορές εδώ και χρόνια? ή ότι πρέπει να ψάξει σε ένα νήμα 66 σελίδων (έως τώρα) και μηδέν στο πηλίκο από αξιόπιστες εντυπώσεις, αν όχι μετρήσεις, εντυπώσεις με κάποιο σημείο αναφοράς που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους ενδιαφερόμενους.

66 σελίδες εσώψυχα βλέπω εγώ, βασισμένα στην ατυχή εμπειρία του polakis. Αν υπάρχει κάτι ακόμα ευχαρίστως να το δω... αλλά δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο.

Το συγκεκριμένο τοπικ ειχε την ατυχια λογο των προβλημάτων που αναφερθηκαν να μην μπορέσει να αναδείξει οσο θα επρεπε τα θετικα της vt50.
Από την άλλη ειχε την ευτυχία να αναδείξει αυτά τα προβληματα και ηταν καλο που αυτο συνέβη στην αρχη παρα αργοτερα .
Για αυτό το λογο δεν μπορω να το κατηγορήσω ως αναξιόπιστο ή μη χρήσιμο ( άλλωστε παρομοιες αναφορες υπαρχουν σε όλα τα διεθνη φορουμ) .
Η μελλοντική πορεια του συγκεκριμένου τοπικ πιστευω πως θα ισορροπήσει την ζυγαριά .
Αλλωστε στην Ελλάδα είναι ακομη νωρις για την vt50

Θα πρότεινα σε όσους παίρνουν πλάσμα να μαθαίνουν πιο πολλά για την τεχνολογία της τηλεόρασης προτού την αγοράσουν διαφορετικά θα ανεβάζουν την πίεσή τους! Το IR εξαφανίζεται στο δεκάλεπτο απλά αλλάζοντας κανάλι.

Ανακαλώ, με βάση τις εξηγήσεις περί IR που γράψατε μετά το post μου αντιλαμβάνομαι ότι τα panel της συγκεκριμένης σειράς συμπεριφέρονται διαφορετικά με αυτά που γνωρίζω.

Οι δικές μου ρυθμίσεις τώρα που βρίσκομαι στο στρώσιμο, είναι επιλογή θέασης THX Cinema, χωρίς να πειράζω καθόλου τα επιμέρους settings (φωτεινότητα 0, χρώμα 30, αντίθεση 34), θερμοκρασία χρώματος "ζεστό", και για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω να τα πειράξω και μετά το στρώσιμο. Βρίσκομαι στις περίπου 100 ώρες λειτουργίας, χθες παρακολούθησα και bd disk με την οικογένεια και δείχνει ότι η εικόνα εν γένει έχει ζωντανέψει αρκετά από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της - end of the day, όλα καλά για 15 ημέρες χρήσης!

τώρα ir? στο τηλεοπτικό σήμα, υπάρχει πάντα το "άγχος" αφού τα λογότυπα των καναλιών (μεγάλη προσοχή στο star, αντ1, net και ετ-hd) δείχνουν τα δόντια τους, αλλά με αλλαγή καναλιού ή αφήνοντας να παίζει το colour pattern που διαθέτω, ξεπλένονται γρήγορα και ομαλά. Η Panasonic έχει και στο κεντρικό μενού της επιλογή για φρεσκάρισμα των pixel του πάνελ με μια μπάρα που τρέχει από αριστερά προς τα δεξιά, για να εξαφανίζει τυχόν ίχνη στο display. Προτιμώ τα χρώματα, για ευνόητους λόγους...

Το εάν τα πάνελ της εταιρίας έχουν πρόβλημα θα φανεί στο εγγύς μέλλον (η τηλεόραση για την ιστορία κατασκευάζεται στην Τσεχία) - για να είμαι βέβαια ειλικρινής από όσο μπορούσα να διακρίνω τις φωτογραφίες του polakis με το πρόβλημα της γραμμής, δε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι όντως πρόβλημα...μπορεί να είναι θέμα αρχικών ρύθμισεων, νεανικότητας του πάνελ/άστρωτο, μπορεί βέβαια να υπάρχει θεματάκι screen uniformity - το προτιμώ όμως αυτό από το clouding της Sony ή το artificial imaging π.χ. της Samsung, Philips, κλπ...

Δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στην Panny και αντιπάθεια σε lcd-leds (ήμουν γνωστός sonakias παλαιότερα)...απλά είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι όποιος θέλει σετ για παρακολούθηση ταινιών, αθλημάτων ή 3d περιεχομένου (λόγω μηδαμινού χρόνου απόκρισης), πάιρνει πλάσμα - όποιος θέλει monitor, είναι σκληροπυρηνικός gamer και αφήνει την τηλεόραση στα...χέρια της συζύγου ή του ανήλικου παιδιού του, τότε παίρνει lcd...

Εναλλακτικά, η Sony HX-850 παίζει πολύ καλά και τη θεωρώ πολύ καλή και τίμια λύση - αντιθέτως τη Samsung ES-8000 δε θα την έπαιρνα με τίποτα λόγω υπερίμησης του προϊόντος, χωρίς να προσφέρει επανασταική εικόνα ή άλλες "ιδιαίτερες" λειτουργίες (ότι αφορά τηλεόραση/προβολικό μέσο εννοώ, μην παρεξηγηθώ).

Τις προσεχείς μέρες θα ενημερώσω αν υπάρχει μείωση του ir όσο αυξάνονται οι ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης, από όσο έχω δει μέχρι στιγμής, θεωρώ ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα....ίδωμεν!!!

πόσα νήματα αγοράς τηλεόρασης στα 2000 ευρώ έχεις δεί τον τελευταίο καιρό ??? κατά τα άλλα θα σου πω ναι είμαι προβληματισμένος και παρακαλουθώ το θέμα γιατί βλέπω μεγάλο ποσοστό προβλημάτων στην σειρά 50. στις 30άρες το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις vt και λιγότερο στην gt μιας και δεν βλέπω αναφορές για προβλήματα στις u-s-g - st

γενικά υπάρχει προβληματισμός αν πρέπει πλέον να διαθέτει κάποιος 2000 ευρώ για μια τηλεόραση ανεξαρτήτου μάρκας. θα μπορούσα να πώ οτι οκ δεν περπατάει η 50st50 που είναι πιο προσιτή (αν και δν δεν κάνω λάθος έχει 6-7 κατόχους) αν και ακόμη έχει δεν έχει έρθει από την αντιπροσωπεία. αλλα δεν βλέπω και κανένα κακό χαμό σε samsung es6800 η sony hx750 ας πούμε που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής. κάποια κίνηση βλέπω μόνο στην hx850 και στις πλάσμα της samsung που είχαν κάποιες καλές τιμές - προσφορές το προηγούμενο διάστημα.

Παρακολουθώ αρκετά forums και νήματα για τηλεοράσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη τιμών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει μεγάλη αρνητική προδιάθεση για τις plasma της panasonic σε σχέση με αυτό που γίνονταν στο παρελθόν. Είπε και κάποιο άλλο παιδί ότι πήγαιναν 'με κλειστά μάτια' κι έπαιρναν Panasonic αλλά μετά τη σειρά 30 και τα τόσα προβλήματα που βγήκαν, αυτό αλλάζει. Και το λέω κι εγώ που πήγα με κλειστά τα μάτια, δεν βγάζω την ουρά μου απέξω. Προσωπικά αν σήμερα πήγαινα να αγοράσω TV, πάλι plasma θα αγόραζα αλλά πιθανόν κάποιο μοντέλο της Samsung στις 51" και κοντά στα 1300 ευρώ ΚΥΡΙΩΣ λόγω του ότι παρέχεται μακράν καλύτερο after sales service. Με αυτά που έχω ακούσει από την Intertech τους τελευταίους 1,5-2 μήνες, έχω χάσει πάσα ιδέα για το support της Panasonic στην Ελλάδα.

Παρακολουθώ αρκετά forums και νήματα για τηλεοράσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη τιμών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει μεγάλη αρνητική προδιάθεση για τις plasma της panasonic σε σχέση με αυτό που γίνονταν στο παρελθόν. Είπε και κάποιο άλλο παιδί ότι πήγαιναν 'με κλειστά μάτια' κι έπαιρναν Panasonic αλλά μετά τη σειρά 30 και τα τόσα προβλήματα που βγήκαν, αυτό αλλάζει. Και το λέω κι εγώ που πήγα με κλειστά τα μάτια, δεν βγάζω την ουρά μου απέξω. Προσωπικά αν σήμερα πήγαινα να αγοράσω TV, πάλι plasma θα αγόραζα αλλά πιθανόν κάποιο μοντέλο της Samsung στις 51" και κοντά στα 1300 ευρώ ΚΥΡΙΩΣ λόγω του ότι παρέχεται μακράν καλύτερο after sales service. Με αυτά που έχω ακούσει από την Intertech τους τελευταίους 1,5-2 μήνες, έχω χάσει πάσα ιδέα για το support της Panasonic στην Ελλάδα.

Αγορά τηλεόρασης με κριτήρια (προσωπική άποψη):

Α. Εικόνα: 1.panasonic, 2.samsung, 3.sony, 4.lg (τις Philips δεν τις ξέρω καλά, τις θεωρώ όμως υπολογίσιμη δύναμη)
Β. Gadjets/Multimedia: 1.samsung, 2.lg, 3.sony, 4.panasonic
C. After Sale Service: 1.lg, 2.samsung, 3.panasonic, 4.sony (μακράν το χειρότερο after sale)

Η Intertech όμως πέρα από ότι άκουσες, άλλαξε 4 πάνελ στον polakis για μια κάθετη σκιώδη γραμμή - μπορούσε κάλλιστα να αρνηθεί την ύπαρξη προβληματος και να μην προχωρήσει σε καμία περαιτέρω ενέργεια, άσχετα βέβαια με την απήχηση της άρνησης της αυτής στο υποψήφιο αγοραστικό κοινό...Γενικά όλοι αυτοί οι μάγκες, είναι που θα σε βρούν και τη διάθεση που θα δείξουν στην κατανόηση και εξυπηρέτηση του προβλήματός σου!

Όταν είπα "πήγαιναν με κλειστά μάτια", εννοούσα ότι μετά τα διθυραμβικά report/reviews από άκρη σε άκρη του κόσμου, δεν το πολυέψαχναν με προσωπική τους γνώμη στο κατάστημα....τη v10 την αγόρασα μετά από τα reviews που διάβασα ΜΑΖΙ με την προσωπική γνώμη που αποκόμισα βλέποντάς τη στο saturn....τη δε v50 δεν την έβρισκα πουθενά (αποκλεισμός αγοράς από το media markt(!!!) και πολλούς άλλους dealers - κάτι τρέχει, κάτι τρέχει...), μια st50 είχε ο Κωτσόβολος χωρίς καν κάποιο σήμα για να δεις στοιχειώδη εικόνα. Και δε μιλάω για exclusive stand area όπως έχουν οι sony, samsung, lg ακόμη και οι sahrp....ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! τελικά την είδα στο Public Συντάγματος, σε περίοπτη θέση στην έισοδο του τμήματος προβολικών μέσων, από όπου τελικά και την αγόρασα!!!

Η Intertech όμως πέρα από ότι άκουσες, άλλαξε 4 πάνελ στον polakis για μια κάθετη σκιώδη γραμμή - μπορούσε κάλλιστα να αρνηθεί την ύπαρξη προβληματος και να μην προχωρήσει σε καμία περαιτέρω ενέργεια, άσχετα βέβαια με την απήχηση της άρνησης της αυτής στο υποψήφιο αγοραστικό κοινό...Γενικά όλοι αυτοί οι μάγκες, είναι που θα σε βρούν και τη διάθεση που θα δείξουν στην κατανόηση και εξυπηρέτηση του προβλήματός σου!

Δεν άκουσα μόνο, αλλά έχω προσωπική εμπειρία. Και δεν άλλαξε η Intertech στον polakis panel αλλά το κατάστημα ολόκληρη την TV σε περίοδο DOA. Εκτός περιόδου DOA καταλήγεις να ακούς φτηνές δικαιολογίες με μοναδικό σκοπό να αποκρύψουν ένα υπαρκτό πρόβλημα και να παρουσιάσουν εσένα ως υπαίτιο έχοντας πλάτη κάποια 'αδύνατα' σημεία των πλάσμα (βλ Image Retention κλπ) και να σου λένε 'βάλε την IR μπάρα για τρία 24ωρα'. Ύπαρξη προβλήματος που έχει αρνηθεί η Intertech και προσπαθεί να 'κρύψει' επιμελώς μπορώ να αναφέρω και για άλλα 2 άτομα εδώ μέσα οπότε φαίνεται ότι εκτός περιόδου DOA είναι πάγια πολιτική ως προς συγκεκριμένα προβλήματα.

ΕΤο συγκεκριμένο τοπικ ειχε την ατυχια λογο των προβλημάτων που αναφερθηκαν να μην μπορέσει να αναδείξει οσο θα επρεπε τα θετικα της vt50.

Κανεις λαθος κι'εγω και ο Polakis αναφεραμε οτι η εικονα, εαν δεν εχει τεχνικα προβληματα το panel, ειναι απλα τελεια.

Εγω ειχα την τυχη να ειμαι ο μονος που ειχα και την 30 και τωρα την 50 σε ακριβως ιδιες συνθηκες θεασεις οποτε μπορω να κανω αμεση συγκριση αναμεσα στις δυο σειρες.
Δεν εχω μηχανηματα να κανω μετρησεις ουτε την εμπειρια να σου τα πω με τεχνικους ορους, αυτα ειναι αυτα που εγραψα αρχικα
Αρνητικα/Θετικα
-Το χειριστηριο ειναι ποιοτικα τραγικο για τηλεοραση τετοιους κοστους και σκαλες κατωτερο απο αυτο της VT30, ειναι προφανες οτι μειωσανε το κοστος κατακορυφα για να πασαρουν πακετο το αφης. Θα προτιμουσα το παλιο και ας μην ειχε το μικρο της αφης.
- Η βαση φαινεται και αυτη ποιοτικα κατωτερη της 30αρας στιβαρη μεν αλλα σου δινει την εντυπωση της προχειροτητας, επισης ειναι πολυ ασημι για τα γουστα μου
- Τα γυαλια δεν ειναι επαναφορτιζομενα
- Το ασημι πλαισιο ειναι πολυ εντονο, και στο κατω μερος αντανακλα πανω στην βαση και πισω στο πλαισιο δινωντας την εντυπωση οτι ειναι πολυ πιο παχυ απ'οτι ειναι στην πραγματικοτητα.
- HDMI παλι στο πλαι.

+ Μικροτερο bezel
+ Η επιφανεια φαινεται να εχει λιγοτερες αντανακλασεις.
+ Η ποιοτητα εικονας ειναι απλα αψογη, το mode ΤΗΧ Cinema δινει τετοια φυσικοτητα,χρωματα και μαυρο που ειναι οτι πιο ομορφο εχω δει σε εικονα.
+ Τα γυαλια ειναι μικροτερα σε μεγεθος για πιο ανθρωπινα κεφαλια
+ Ενσωματωμενο Wi-Fi
+ Αθορυβα ανεμιστηρια

10+ μερες μετα και αφου ειδα BRs,3D, αγωνες κτλ μπορω να επιβεβαιωσω οτι συγκριτικα με την VT30 η 50αρα μεχρι στιγμης

- Εχει μεγαλη βελτιωση στο φιλτρο, οι αντανακλασεις ειναι πολυ λιγοτερες σε σχεση με την 30αρα και συνδυασμο με το mode THX Bright Room ειναι τοσο αψογη που δεν τιθεται πλεον το θεμα αντανακλασης/φωτεινοτητας δωματιου για την θεαση, η βελτιωση ειναι απλα τρομερη και η τηλεοραση μπορει να μπει οπουδηποτε χωρις να σε ενδιαφερει η φωτεινοτητα του χωρου.

- Το μαυρο ειναι βελτιωμενο, ασχετος τι λενε οι μετρησεις με τα μηχανακια, εγω ειδα blending με το πλαισιο πραγμα που δεν ειχα δει στην 30αρα. Το μαυρο ηταν ηδη αριστο στην 30αρα τωρα φαινεται οτι τερματισε.

- Η εικονα ειναι απλα τελεια, δεν μπορεις να ζητησεις τιποτα περισσοτερο απο μια τηλεοραση, ειδα το Avatar, το Lord of The Rings και 2-3 "φορτωμενα" BRs και η εικονα ειναι εντυπωσιακη σε βαθμο που χαζευεις την ομορφια και χανεις την ταινια, δεν μπορω να μιλησω για αλλες τηλεορασεις καθως δεν εχω αποψη αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι οποιαδηποτε αλλη TV μπορει να δωσει καλυτερη εικονα απο αυτην που βλεπω.

Κανεις λαθος κι'εγω και ο Polakis αναφεραμε οτι η εικονα, εαν δεν εχει τεχνικα προβληματα το panel, ειναι απλα τελεια.

Εγω ειχα την τυχη να ειμαι ο μονος που ειχα και την 30 και τωρα την 50 σε ακριβως ιδιες συνθηκες θεασεις οποτε μπορω να κανω αμεση συγκριση αναμεσα στις δυο σειρες.
Δεν εχω μηχανηματα να κανω μετρησεις ουτε την εμπειρια να σου τα πω με τεχνικους ορους, αυτα ειναι αυτα που εγραψα αρχικα

10+ μερες μετα και αφου ειδα BRs,3D, αγωνες κτλ μπορω να επιβεβαιωσω οτι συγκριτικα με την VT30 η 50αρα μεχρι στιγμης

- Εχει μεγαλη βελτιωση στο φιλτρο, οι αντανακλασεις ειναι πολυ λιγοτερες σε σχεση με την 30αρα και συνδυασμο με το mode THX Bright Room ειναι τοσο αψογη που δεν τιθεται πλεον το θεμα αντανακλασης/φωτεινοτητας δωματιου για την θεαση, η βελτιωση ειναι απλα τρομερη και η τηλεοραση μπορει να μπει οπουδηποτε χωρις να σε ενδιαφερει η φωτεινοτητα του χωρου.

- Το μαυρο ειναι βελτιωμενο, ασχετος τι λενε οι μετρησεις με τα μηχανακια, εγω ειδα blending με το πλαισιο πραγμα που δεν ειχα δει στην 30αρα. Το μαυρο ηταν ηδη αριστο στην 30αρα τωρα φαινεται οτι τερματισε.

- Η εικονα ειναι απλα τελεια, δεν μπορεις να ζητησεις τιποτα περισσοτερο απο μια τηλεοραση, ειδα το Avatar, το Lord of The Rings και 2-3 "φορτωμενα" BRs και η εικονα ειναι εντυπωσιακη σε βαθμο που χαζευεις την ομορφια και χανεις την ταινια, δεν μπορω να μιλησω για αλλες τηλεορασεις καθως δεν εχω αποψη αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι οποιαδηποτε αλλη TV μπορει να δωσει καλυτερη εικονα απο αυτην που βλεπω.

Συμφωνω κι επαυξανω σε οσα λες φίλε. Ειδικά στο THX Bright Room η εικόνα είναι άπαιχτη...

πάντως polakis όποτε βλέπω ποστ σου στο νήμα λέω ωχ αμάν νάτη πετιέται η γραμμή και αλλάζει το χορτάριιιιιιιιιιιιιιι. φτου φτου μην την ματιάσω.

εχω γίνει λιγουλάκι νευρασθενικός διαβάζοντας το νήμα. φαντάσου να τα τράβαγα κιόλας.