Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ασφαλώς το άρθρο τα δραματοποιεί. Εγώ το ανέφερα καθαρά από την άποψη ότι δεν θα μου έκανε εντύπωση αν αρκετές από αυτές τις χαμηλότερες πωλήσεις προέρχονται από το ότι ο κόσμος δεν θα δώσει πλέον 2000+ ευρώ για μια κορυφαία plasma με green blobs και DSE.

Γιατι δεν παιρνεις τα χρηματα σου πισω και να πας σε καποιο κορυφαιο μοντελο απο...Sony?

Αλλιώς ...εδώ για LCD.

Ειλικρινά τώρα, θεωρείτε πως για κάποιον που ενοχλείται από το vertical banding έχει λογική η πρόταση προς LCD; :hmmmm:

Έχω διαπιστώσει ότι στα μεγάλα πάνελ των 65" δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα (έως καθόλου). Πχ στην δικιά μου έβλεπα μόνο phosphor trails τα οποία οπως διαβασα υπάρχουν σε όλες τις πλάσμα. Πλέον δεν τα βλέπω επειδη δεν δίνω τόσο έμφαση και αραζω να απολαύσω μια ταινια χωρις να ψάχνω "φιδάκια". Στην μπάλα βλέπω την ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα, κίνηση, ζωντανια, ΧΩΡΙΣ να βλέπω μπάρες ή οτιδήποτε.

Υ.Γ Κάτι υποψιάζοναι για F.Brightness αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

εγω μιλάω για το πάνελ των VT, δεν αναφέρομαι σε κατώτερες τηλεοράσεις :) :p

Αν παρω τελικα τα λεφτα πισω για την 55vt50 (σημερα πηρα δυο φορες τηλ την intertech, μου ειπε η κοπελα οτι θα μιλησει με διευθυντη και θα με παρει αλλα δεν με πηραν), δεν νομιζω να μπορεσω να παρω την νεα 64αρα plasma της samsung. Δεν βγαινουν τα ευρω...Αν πεσει στα 2500 η 64αρα θα την παρω. Αλλα καθηστε να δουμε μηπως γινει κανενα θαυμα με την 55vt50...

Έχω διαπιστώσει ότι στα μεγάλα πάνελ των 65" δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα (έως καθόλου). Πχ στην δικιά μου έβλεπα μόνο phosphor trails τα οποία οπως διαβασα υπάρχουν σε όλες τις πλάσμα. Πλέον δεν τα βλέπω επειδη δεν δίνω τόσο έμφαση και αραζω να απολαύσω μια ταινια χωρις να ψάχνω "φιδάκια". Στην μπάλα βλέπω την ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα, κίνηση, ζωντανια, ΧΩΡΙΣ να βλέπω μπάρες ή οτιδήποτε.

Υ.Γ Κάτι υποψιάζοναι για F.Brightness αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

Πραγματικά, μηδενικές αναφορές για 65άρες. Τα περισσότερα αφορούν 42, 50, 55. Αν είναι θέμα φίλτρου, ίσως το φίλτρο στις 65άρες να έχει υλοποιηθεί αλλιώς; Δεν ξέρω τι να πω.

Ειλικρινά τώρα, θεωρείτε πως για κάποιον που ενοχλείται από το vertical banding έχει λογική η πρόταση προς LCD; :hmmmm:

Γιατί βρε Γιαννη υπάρχει παρόμοιο ιστορικό με ποσοστό ελατωματικων πάνελ σαν της vt50 και στην Sony;

Γιατί βρε Γιαννη υπάρχει παρόμοιο ιστορικό με ποσοστό ελατωματικων πάνελ σαν της vt50 και στην Sony;

Mα φυσικά... Το vertical banding των σειρών 30 και 50 της Panasonic αποτελεί ψήγμα μπροστά σε αυτό που έχουν οι LCD των τελευταίων 2-3 ετών τουλάχιστον...

Απλά, εκεί θεωρείται φυσιολογικό... :laugh:

Υποθέτω ότι δεν διαβάζεις τα νήματα των LCD για να κάνεις αυτή την ερώτηση, Ανδρέα...

Μπορείς πάντα βέβαια να συγκρίνεις μια μοντέρνα LCD με την VT30 σου ή οποιαδήποτε άλλη 30άρα ή 50άρα και να μας πεις που φαίνεται το vertical banding πιο έντονα...

Υποθέτω ότι δεν διαβάζεις τα νήματα των LCD για να κάνεις αυτή την ερώτηση, Ανδρέα...

Μπορείς πάντα βέβαια να συγκρίνεις μια μοντέρνα LCD με την VT30 σου ή οποιαδήποτε άλλη 30άρα ή 50άρα και να μας πεις που φαίνεται το vertical banding πιο έντονα...

Οι LCD έχουν vertical banding λόγω ανομοιομορφίας στο φωτισμό (backlight);

Οι LCD έχουν vertical banding λόγω ανομοιομορφίας στο φωτισμό (backlight);

Η ακριβής αιτία που προκαλεί το φαινόμενο, τόσο σε Plasma όσο και σε LCD, είναι προς το παρόν άγνωστη. Μπορεί να έχει να κάνει με ανοχές μεταξύ των τσιπ οδήγησης, ανοχές στην εκτύπωση των ηλεκτροδίων/τρανζίστορ, ανοχές στην εκτύπωση των φίλτρων ή συνδυασμός όλων μαζί...

Προσωπικά, θεωρώ πιο πιθανή αιτία την αντικατάσταση κάποιας φωτολιθογραφικής μεθόδου στη χάραξη των πάνελ ή ψεκασμού των αντι-ανακλαστικών επιστρώσεων, με τεχνικές τύπου inkjet, που έχουν χαμηλότερο κόστος...

Η ακριβής αιτία που προκαλεί το φαινόμενο, τόσο σε Plasma όσο και σε LCD, είναι προς το παρόν άγνωστη. Μπορεί να έχει να κάνει με ανοχές μεταξύ των τσιπ οδήγησης, ανοχές στην εκτύπωση των ηλεκτροδίων/τρανζίστορ, ανοχές στην εκτύπωση των φίλτρων ή συνδυασμός όλων μαζί...

Προσωπικά, θεωρώ πιο πιθανή αιτία την αντικατάσταση κάποιας φωτολιθογραφικής μεθόδου στη χάραξη των πάνελ ή ψεκασμού των αντι-ανακλαστικών επιστρώσεων, με τεχνικές τύπου inkjet, που έχουν χαμηλότερο κόστος...
Απλή ερώτηση γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα(VT-30)άλλα σε μαύρη εικόνα και όχι τόσο πολύ σε πράσινη,Αυτό το φαινόμενο επιδεινώνετε με τον καιρό η όχι?Γιατί μου εμφανίστηκε μετά τις 1500 ώρες και όχι από την αρχη?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οχι Γιαννη δεν ειναι ετσι...
Οταν αναφέρεται μεσα στο φορουμ για την Vt30 πανω απο 50% προβλήματα ανομοιομορφίας η vertical banding και στην vt50 οπως δείχνουν οι ως τωρα αναφορές αυξητικό ποσοστο σε σχεση με περσι θα κανω σύγκριση με αυτα και με οτι υπαρχει σε lcd φετος..
Οχι πρόπερσι και ουτε πριν απο τρια χρονια.
Πολλα πραγματα χρονο με τον χρονο αλλαζουν και οπως τοτε που τα καμένα κολλημένα πιξελ ηταν μονο θεμα των lcd και τωρα πλεον εχει γινει θεμα και των plasma ετσι και σήμερα θα σκεφτώ πως και καποια αλλα πράγματα αλλάζουν.
Μεχρι πριν δυο τρια χρόνια οπως λες μπορει να μην υφίσταται έντονο προβλημα ( ή σε μεγαλο βαθμο) αλλα σημερα τα συγκεκριμένα δυο μοντελα εχουν τετοιο προβλημα που όμοιο τους σε lcd δεν εχει αναφερθεί ( επαναλαμβάνω σε τετοιο ποσοστό ) αλλα ουτε εχω δει με τα ματια μου ( και δεν εχω δει μονο μια lcd ).
Συνεπως δεν βρισκω καθόλου παραλογη την προταση που ειπώθηκε παραπανω για την Sony 920 οταν υπάρχουν επανειλημμένα περιστατικά με καθετες μπαρες στα πανελ των vt50
Τουλάχιστον σε οσες lcd led εχω δει εγω καμια δεν δείχνει μπαρες στο πάνελ τους.

Απλή ερώτηση γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα(VT-30)άλλα σε μαύρη εικόνα και όχι τόσο πολύ σε πράσινη,Αυτό το φαινόμενο επιδεινώνετε με τον καιρό η όχι?Γιατί μου εμφανίστηκε μετά τις 1500 ώρες και όχι από την αρχη?

Όπως σου ξανα-είπα φίλε seaman, δε νομίζω το δικό σου πρόβλημα να είναι DSE.
Το DSE φαίνεται σε χρώμα, κυρίως σε γρήγορες μετακινήσεις της κάμερας αριστερά-δεξιά, και όχι στο μαύρο.
Επίσης, το DSE είναι από την πρώτη ώρα εκεί. Δεν εμφανίζεται ξαφνικά.

Θυμάμαι ένα παιδί που είχε το ίδιο θέμα που περιγράφεις, είχε ανεβάσει και φωτογραφίες, σαν ένα σύννεφο (κοκκινωπό αν θυμάμαι καλά) φαινόταν, στα δεξιά του panel σε μαύρη οθόνη.
Αν θυμάμαι καλά την είχε στείλει στην αντιπροσωπεία και του άλλαξαν panel.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οχι Γιαννη δεν ειναι ετσι...
Οταν αναφέρεται μεσα στο φορουμ για την Vt30 πανω απο 50% προβλήματα ανομοιομορφίας η vertical banding και στην vt50 οπως δείχνουν οι ως τωρα αναφορές αυξητικό ποσοστο σε σχεση με περσι θα κανω σύγκριση με αυτα και με οτι υπαρχει σε lcd φετος..
Οχι πρόπερσι και ουτε πριν απο τρια χρονια.

Μπαρδόν; Είπα εγώ κάτι διαφορετικό; :hmmmm:

Πολλα πραγματα χρονο με τον χρονο αλλαζουν και οπως τοτε που τα καμένα κολλημένα πιξελ ηταν μονο θεμα των lcd και τωρα πλεον εχει γινει θεμα και των plasma ετσι και σήμερα θα σκεφτώ πως και καποια αλλα πράγματα αλλάζουν.
Μεχρι πριν δυο τρια χρόνια οπως λες μπορει να μην υφίσταται έντονο προβλημα ( ή σε μεγαλο βαθμο)

Kάτι κατάλαβες λάθος. Μεχρί πριν 2-3 χρόνια δεν υφίσταντο έντονα τέτοια θέματα ούτε στις LCD έγραψα...

αλλα σημερα τα συγκεκριμένα δυο μοντελα εχουν τετοιο προβλημα που όμοιο τους σε lcd δεν εχει αναφερθεί ( επαναλαμβάνω σε τετοιο ποσοστό )

Δεν έχει; Η κουβέντα για το vertical banding και προβληματισμένους/απογοητευμένους κατόχους, τόσο στα ξένα φόρα όσο και εδώ ξεκίνησε πρώτα από τις LCD, αρκετούς μήνες πριν γίνουν οι πρώτες αναφορές για αντίστοιχα φαινόμενα στις 30άρες της Panasonic...

αλλα ουτε εχω δει με τα ματια μου ( και δεν εχω δει μονο μια lcd ).
Συνεπως δεν βρισκω καθόλου παραλογη την προταση που ειπώθηκε παραπανω για την Sony 920 οταν υπάρχουν επανειλημμένα περιστατικά με καθετες μπαρες στα πανελ των vt50
Τουλάχιστον σε οσες lcd led εχω δει εγω καμια δεν δείχνει μπαρες στο πάνελ τους.

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι βλέπεις κάθετες μπάρες στην VT30 σου άλλα δεν έχεις δει ποτέ σε περσινές και φετινές LCD των Samsung, Sony, Sharp και LG;

Ρε παιδια μην τσακωνεστε τσαμπα. Ας επιστρεψουμε στο τοπικ...

Αυριο πρωι μιλαω αμεσα με Intertech και ζηταω τον τροπο που θα με αποζημιωσουν για την ταλαιπωρια μου...