Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπερα, μια ερωτηση αν ξερετε,: ενω μεχρι τώρα στο μενου της εικόνας σου εδινε 4-5 επιλογες (νορμαλ, thx cinema, thx bright, custom, και μια άλλη), τωρα ξαφνικα βλέποντας μια ταινια απο USB παταω στο μενου και τσουπ..Profesional 1 kai Profesional 2 επιπλεον. Ποιος ήταν ο επαγγελματιας που εβαλε το χερι του....? καμια ιδεα?

γιατι κάποιες επιλογές στις ρυθμισεις ειναι απενεργοποιημένες? Προσπαθώ να ρυθμισω το zoom. Παω picture/screen settings/zoom adjustments αλλά είναι απενεργοποιημενη (οπως και αλλες). Το δοκίμασα σε διάφορα "picture modes"

Καλημέρα, χθες παρατήρησα όταν έβαλα το multi view που έχει ένα σταθερό γκρι πλαίσιο ότι υπάρχει μια άχνη γραμμή λίγο πιο σκούρα, χαμηλά, σαν να έχουν αφησει αποτύπωμα οι υπότιτλοι. αυτό τώρα είναι το λεγόμενο burn in? διορθώνεται καπως αν παίξει κανένα συγκεκριμένο pattern? Πάντως για υπό τίτλους δεν είχα διαβάσει κάπου ότι πρέπει να τους προσεχείς και αυτούς....πάντως σε κανονική καθημερινή θέαση δεν είναι απολύτως τίποτα ορατό όσο και να το ψάξεις. πρέπει να υπάρχει σταθερή και για ώρα ακίνητη ανοιχτόχρωμη εικόνα. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Καλημέρα, χθες παρατήρησα όταν έβαλα το multi view που έχει ένα σταθερό γκρι πλαίσιο ότι υπάρχει μια άχνη γραμμή λίγο πιο σκούρα, χαμηλά, σαν να έχουν αφησει αποτύπωμα οι υπότιτλοι. αυτό τώρα είναι το λεγόμενο burn in? διορθώνεται καπως αν παίξει κανένα συγκεκριμένο pattern? Πάντως για υπό τίτλους δεν είχα διαβάσει κάπου ότι πρέπει να τους προσεχείς και αυτούς....πάντως σε κανονική καθημερινή θέαση δεν είναι απολύτως τίποτα ορατό όσο και να το ψάξεις. πρέπει να υπάρχει σταθερή και για ώρα ακίνητη ανοιχτόχρωμη εικόνα. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Image retention είναι λογικά. Βάλε την κυλιόμενη μπάρα να παίξει κάποιο διάστημα... ;)

Image retention είναι λογικά. Βάλε την κυλιόμενη μπάρα να παίξει κάποιο διάστημα... ;)

ευχαριστώ για την απάντηση, και μια χαζή ερώτηση : αυτή η κυλιόμενη μπάρα πώς μπαίνει? σε ποια επιλογή του menu είναι?
thanks

πόσες ώρες λειτουργίας έχει η τηλεόραση φίλε? Είχες κάνει κάποιο "στρώσιμο"?
Κουφό μου φαίνεται να έχουμε IR από τους υπότιτλους. Εκτός αν οι υπότιτλοι είχαν φόντο από πίσω.
Δώσε μας καμιά πληροφορία για τη χρήση που της έχεις κάνει

Εγώ πάντως φτάνοντας στις 70 ώρες δεν ξέρω αν είναι η εντύπωση μου η αν τα μάτια μου έχουν αρχίσει να συνηθίζουν την αλλαγή απο τη προηγούμενη τη 42αρα αλλά παρατηρώ μια βελτιωση της εικόνας. Εννοείται πως βλέπω με φωτεινότητα και αντίθεση χαμηλά, πάντα σε ζουμ και βάζω για αρκετές ώρες την ημέρα το break-in DVD.
Πιο πολύ βλέπω ταινίες απο αρχεία. Τους υπότιτλους τους έχω ενσωματωμένους και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
Οπωσδήποτε ομως ο media player της τηλεόρασης είναι κάπως μπερδεψιάρης στο να δεις τα αρχεια που έχεις στο σκληρό δίσκο.
Έχω δοκιμάσει παράλληλα και το media player απο το bluray player που πήρα (Panasonic DMP-BDT330 EG) και εκεί βλέπεις ωραιότατα τους φακέλους. Η εικόνα που βλέπω από το bluray player είναι ελαφρώς καλλιτερη απο αυτή του media player της τηλεόρασης.
Επίσης να πως και πως πολύ θετική εικόνα μου δημιούργησε η - μικρή ομως - εμπειρία μου χρήσης του smart κομματιού της τηλεόρασης. Αρκετά γρήγορη. Και κάποια βιντεο που είδα απο το ΥοuTube ήταν αξιοπρεπέστατα. Ομως δεν νομίζω να χρησιμοποιήσω ολα αυτά τα πράγματα (skype κτλ).

Last edited by a moderator:
Κουφό μου φαίνεται να έχουμε IR από τους υπότιτλους. Εκτός αν οι υπότιτλοι είχαν φόντο από πίσω.

Οι ώρες που έχει παίξει είναι αυτή την στιγμή 57. Όταν το διαπίστωσα είχε 52. Έχει παίξει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ταινίες και σειρές απο το USB και ΠΑΝΤΑ σε full screen. Ούτε νοβα ούτε τίποτα για αποφυγή των logos....τώρα ρυθμισεις τις κλασικές που έχει με to pixel orbiter on. Σημείωσε ότι απο τις ώρες που σου λέω σχεδόν οι μισές έπαιζε για να γράφει ώρες στο repeat χωρίς υπό τίτλους.

Πόση ώρα πρέπει να παίζει αυτή η εκνευριστική εναλλαγή στο scrolling bar? και τώρα τι κάνουμε σταματάμε να βλέπουμε ταινίες με υπό τίτλους?.....α ρε hitachi σκυλί Αγαρινο ήτανε......και με τεχνολογία πριν 9 χρόνια.....

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι ώρες που έχει παίξει είναι αυτή την στιγμή 57. Όταν το διαπίστωσα είχε 52. Έχει παίξει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ταινίες και σειρές απο το USB και ΠΑΝΤΑ σε full screen. Ούτε νοβα ούτε τίποτα για αποφυγή των logos....τώρα ρυθμισεις τις κλασικές που έχει με to pixel orbiter on. Σημείωσε ότι απο τις ώρες που σου λέω σχεδόν οι μισές έπαιζε για να γράφει ώρες στο repeat χωρίς υπό τίτλους.

Πόση ώρα πρέπει να παίζει αυτή η εκνευριστική εναλλαγή στο scrolling bar? και τώρα τι κάνουμε σταματάμε να βλέπουμε ταινίες με υπό τίτλους?.....α ρε hitachi σκυλί Αγαρινο ήτανε......και με τεχνολογία πριν 9 χρόνια.....

Τη μπαρα, αν σε εκνευριζει, βαζε την οταν κανεις κατι αλλο.

Τωρα αμα σε εκνευριζει πααααρα πολυ, να σου την αλλαξω με τη ut50 μου, που το ir
εξαφανιζεται σε dt μολις βαλω τη μπαρα!
Νταξει, με ριχνεις λιγο, αλλα αμα ειναι να εκνευριζεσαι, χαλαλι σου...:jester:

Τη μπαρα, αν σε εκνευριζει, βαζε την οταν κανεις κατι αλλο.

Τωρα αμα σε εκνευριζει πααααρα πολυ, να σου την αλλαξω με τη ut50 μου, που το ir
εξαφανιζεται σε dt μολις βαλω τη μπαρα!
Νταξει, με ριχνεις λιγο, αλλα αμα ειναι να εκνευριζεσαι, χαλαλι σου...:jester:

Απο ότι διαβάσα η μπάρα λέει να παίζει για κανά 15λεπτο. Οπότε θα κάνω υπομονή....:ernaehrung004:

Με τους υπό τίτλους στην δική σου είχες ή έχεις πρόβλημα ir?

Και απο ότι βλέπω μόλις βγήκε και καινούργιο system update.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απο ότι διαβάσα η μπάρα λέει να παίζει για κανά 15λεπτο. Οπότε θα κάνω υπομονή....:ernaehrung004:

Με τους υπό τίτλους στην δική σου είχες ή έχεις πρόβλημα ir?

Μετα απο ταινια μπορω να δω ir απο υποτιτλους, που εξαφανιζεται ομως οπως ειπα σε χρονο dt!
Kατι πιο επιμονο, ειτε απο subs ειτε απο σηματα καναλιων δεν εχω δει ποτε. (βεβαια δεν βλεπω και τηλεοραση...)
Παντως αν αλλαξεις γνωμη, εδω ειμαι εγω για να σε σωσω απο την παλιο-vt60.:p

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μετα απο ταινια μπορω να δω ir απο υποτιτλους, που εξαφανιζεται ομως οπως ειπα σε χρονο dt!
Kατι πιο επιμονο, ειτε απο subs ειτε απο σηματα καναλιων δεν εχω δει ποτε. (βεβαια δεν βλεπω και τηλεοραση...)
Παντως αν αλλαξεις γνωμη, εδω ειμαι εγω για να σε σωσω απο την παλιο-vt60.:p
Θα σε έχω στα υπόψιν...

Την εβαλα χθες και ετρεξε 3 φορες απο κανα 15λεπτο την φορά. Το πρόβλημα περιορίστηκε κατα 80 περ. %. Ειναι πλεον ορατο μονο αν το ξερεις, κοιταξεις επίμονα και σε ανοιχτόχρωμα φόντα. Να συνεχίσω να ασχολουμαι με τις μπάρες ή να το αφήσω στην τύχη του? αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι πιθανη επιδείνωση λόγω του ότι, πως να το κάνουμε, ταινίες με υπότιτλους θα συνεχίσω να βλέπω (άλλωστε για αυτό την αγόρασα...)

Άμα βλέπεις συνεχώς ταινίες με υπότιτλους, κάποια σημαδάκια θα εμφανίζονται συχνά.
Μπορείς να τα ξεπλένεις με τη μπάρα, αλλά και με κανονική θέαση tv, αρκεί να μην την ξεχνάς σε ένα κανάλι για κανά 8ωρο.
Αν το player σου έχει τη δυνατότητα αλλαγής χρώματος υποτίτλων, μπορείς να βάλεις το γκρίζο.
Μειώνει το ir και προσδίδει και ένα σκοτεινό και απειλητικό ύφος στη ταινία.:beatnik2:

Γιατί σου φαίνεται κουφό? Οτιδήποτε στην οθόνη είναι λευκό και εμφανίζεται για ώρα αφήνει πιο εύκολα image retention.

Αν το player σου έχει τη δυνατότητα αλλαγής χρώματος υποτίτλων, μπορείς να βάλεις το γκρίζο.
Μειώνει το ir και προσδίδει και ένα σκοτεινό και απειλητικό ύφος στη ταινία.:beatnik2:

:flipout::worshippy:

Γιατί σου φαίνεται κουφό? Οτιδήποτε στην οθόνη είναι λευκό και εμφανίζεται για ώρα αφήνει πιο εύκολα image retention.

:flipout::worshippy:

Πάντως και εγώ το βρίσκω λίγο τραβηγμένο απο στιγμής που οι υποτ. και στιγμιαίοι είναι - δεν μένουν για πάνω απο 1, 5 sec max, αλλα και ποτέ ο επόμενος δεν "χτυπά" στο ίδιο σημείο με τον προηγούμενο πράγμα που μεγαλώνει θεωρητικά ακόμα περισσότερο το διάστημα που μένει σκοτεινό ενα υποθετικό σημείο της περιοχής.

Το IR θα περιοριστεί όταν γράψει ώρες η TV. Λογικά όταν θα περάσεις τις 2000 ώρες το πρόβλημα θα είναι αμελητέο στο θέμα των υπότιτλων. Το IR βέβαια θα υφίσταται σε περιπτώσεις κακών logo όπως αυτό του EurosportHD. Γενικώς οι τελευταίες σειρές panasonic δεν είναι και ότι καλύτερο σε θέμα IR.

Το IR θα περιοριστεί όταν γράψει ώρες η TV. Λογικά όταν θα περάσεις τις 2000 ώρες το πρόβλημα θα είναι αμελητέο στο θέμα των υπότιτλων. Το IR βέβαια θα υφίσταται σε περιπτώσεις κακών logo όπως αυτό του EurosportHD. Γενικώς οι τελευταίες σειρές panasonic δεν είναι και ότι καλύτερο σε θέμα IR.

Μου κάνει εντύπωση η τελευταία αναφορά σου, θα περιμενε κανείς να ισχύει το αντίθετο για εναν κατασκευαστή με τεράστια εμπειρία σε αυτά τα panels και με την συγκεκριμένη τεχνολογία να έχει φτάσει στο θεωρητικό απώγειο της. Να το λέγαμε αυτό καμιά 10αριά χρονια πίσω.....