Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δηλαδη 2000 δια (ας πουμε μεσο ορο) 2 ωρες ημερησιως= 1000 με6ρες δια 365 = 2,8 χρονια.
Ε ενταξει τα πρωτα 3 χρονια ειναι δυσκολα.
Κανενα φως στο δωματιο μπορουμε να αναβουμε; Η κινδυνευουμε? Να μιλαμε υψηλοφωνα?
Το ψιλιαστηκα πως υπαρχει θεμα μολις ειδα orbiter και σε 2-3 αλλες ρυθμισεις και στη βοηθεια υπαρχουν αναφορες στο IR. Δυστυχως αργα το συνειδητοποιησα.
Στη παληα μου πλασμα πανασονικ δεν υπηρχε καμια ρυθμιση ουτε μπαρες (δημητριακων).
Παμπολες φορες επαιζε ωρες ατελειωτες με φρικαλεα λογκο η ξεχασμενα μενου απο dvd κτλ.
Εγω παντως θα κανω ενα στρωσιμο, κανα 200 ωρες και μετα ας γινει οτι θελει.
Δεν θα σκασουμε κιολας.
Ευτυχως που σταματαει η εξελιξη των πλασμα γιατι....

Πάντως και εγώ το βρίσκω λίγο τραβηγμένο απο στιγμής που οι υποτ. και στιγμιαίοι είναι - δεν μένουν για πάνω απο 1, 5 sec max, αλλα και ποτέ ο επόμενος δεν "χτυπά" στο ίδιο σημείο με τον προηγούμενο πράγμα που μεγαλώνει θεωρητικά ακόμα περισσότερο το διάστημα που μένει σκοτεινό ενα υποθετικό σημείο της περιοχής.

Ο Γιάννης (JL) κόντεψε να πάθει burn in από υποτίτλους σε παλιότερο μοντέλο Panasonic. Βέβαια είχε δει πολλά επεισόδια συνεχόμενα με τις ώρες. Τα πράγματα δηλαδή δεν είναι όπως τα λες. Κάνε μια αναζήτηση στο google "plasma burn in subtitles" και θα δεις.

Ο Γιάννης (JL) κόντεψε να πάθει burn in από υποτίτλους σε παλιότερο μοντέλο Panasonic. Βέβαια είχε δει πολλά επεισόδια συνεχόμενα με τις ώρες. Τα πράγματα δηλαδή δεν είναι όπως τα λες. Κάνε μια αναζήτηση στο google "plasma burn in subtitles" και θα δεις.

Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν περιπτώσεις που συνέβη, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει σε μια τεχνολιγία που είναι πλέον υπερ-ώριμη, και απο εταιρείες που είναι flagships στον χώρο. Και που είναι κάτι που σε παλαιοτερα πλάσματα δεν συνεβαινε ακόμα και 8-10 χρόνια πίσω. Πως δηλαδή να προστατευθείς απο τους υπότιτλους? ειπαμε.....

Δηλαδη 2000 δια (ας πουμε μεσο ορο) 2 ωρες ημερησιως= 1000 με6ρες δια 365 = 2,8 χρονια.
Ε ενταξει τα πρωτα 3 χρονια ειναι δυσκολα.
Κανενα φως στο δωματιο μπορουμε να αναβουμε; Η κινδυνευουμε? Να μιλαμε υψηλοφωνα?
Το ψιλιαστηκα πως υπαρχει θεμα μολις ειδα orbiter και σε 2-3 αλλες ρυθμισεις και στη βοηθεια υπαρχουν αναφορες στο IR. Δυστυχως αργα το συνειδητοποιησα.
Στη παληα μου πλασμα πανασονικ δεν υπηρχε καμια ρυθμιση ουτε μπαρες (δημητριακων).
Παμπολες φορες επαιζε ωρες ατελειωτες με φρικαλεα λογκο η ξεχασμενα μενου απο dvd κτλ.
Εγω παντως θα κανω ενα στρωσιμο, κανα 200 ωρες και μετα ας γινει οτι θελει.
Δεν θα σκασουμε κιολας.
Ευτυχως που σταματαει η εξελιξη των πλασμα γιατι....

μπορούμε να τις βάζουμε να παίζουν χωρίς εικόνα,....σαν ραδιόφωνα......

Last edited by a moderator:
Πάντως εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα! Ούτε στην Hitachi ούτε στην Kuro ουτε στην G10 και ούτε στην VT60!! Σαφώς και ήταν πιο "ευαίσθητες" στις πρώτες ώρες λειτουργίας αλλά από εκεί και πέρα δεν ξανα ασχολιόμουν.. Και αν υπήρχε έστω και κάποιο ίχνος από image retention εξαφανιζόταν με λίγο τηλεοπτικό! Και με πολύωρη θέαση σειρών και παιχνιδιών! Το μόνο που έκανα και κάνω πάντα είναι μετά από οποιαδήποτε θέαση σειρών η ταινιών με μπάρες να βάζω να παίζει λίγο τηλεοπτικό σε full screen! !

Το μόνο που είχα αντιμετωπίσει ήταν όταν είχα πάρει την 5090 έντονο burn in πάνω και κάτω το οποίο εξακριβώθηκε άμεσα και η εταιρία προχώρησε σε αντικατάσταση με άλλη καινούργια γιατί τελικά όπως αποδείχτηκε ήταν Demo σε μεγάλο κατάστημα από όπου και την πήρα! ! Με την καινούργια δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα!

Last edited by a moderator:
Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν περιπτώσεις που συνέβη, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει σε μια τεχνολιγία που είναι πλέον υπερ-ώριμη, και απο εταιρείες που είναι flagships στον χώρο. Και που είναι κάτι που σε παλαιοτερα πλάσματα δεν συνεβαινε ακόμα και 8-10 χρόνια πίσω. Πως δηλαδή να προστατευθείς απο τους υπότιτλους? ειπαμε.....

Image retention είναι (δηλαδή μη μόνιμο αποτύπωμα), αν δεν το παρακάνεις βλέποντας με τις ώρες ταινίες είναι δύσκολο να έχεις θέμα. Έγραψα burn in από πάνω στην αναζήτηση γιατί η πλειοψηφία μπερδεύει το image retention με το burn in και είναι πιο εύκολο να βρεις αποτελέσματα.

Image retention είναι (δηλαδή μη μόνιμο αποτύπωμα), αν δεν το παρακάνεις βλέποντας με τις ώρες ταινίες είναι δύσκολο να έχεις θέμα. Έγραψα burn in από πάνω στην αναζήτηση γιατί η πλειοψηφία μπερδεύει το image retention με το burn in και είναι πιο εύκολο να βρεις αποτελέσματα.

Αντιληπτό , σε ευχαριστώ πολύ

μια φορα στη κουρο ,ενα μικρο burn in που εφυγε αμεσως .Εγινε απο σταθερο μερος πρωτης εικονας ταινιας dvd.Eφυγε αμεσως και τελειος.

υπάρχει καμία εξήξγηση για το εξής:

οταν επιλεγω τον media player και και ανοιγει το μενου για να διαλέξεις είτε φωτογραφίες είτε video είτε μουσικά αρχεία, οταν επιλέξω video με βγαζει την οθονη που έχει τα άδεια τετραγωνα και αρχίζει να διαβάζει για καμια 15αρια δευτερολεπτα (μήνυμα reading....-κάτω δεξια) και μετα η Τηλεόραση σβήνει και ξανανειγει αμέσως απο μόνη της (σημείωση ότι το φωτακι της δεν προλαβαίνει να γίνει κόκκινο). Με το που ανοίγει παλι διαβαζει και σε 5-10 δευτερ. βρίσκει το περιεχόμενο. Αυτό γίνεται πάντα.

ο σκληρός δίσκος είναι ενας seagate 3ετίας και βάλε, 1 Τερα.

Καλησπέρα

Πώς ανεβάζουμε φώτο ? Θέλω ν' ανεβάσω φώτο απο calibration, να δούμε και λίγο τις ρυθμίσεις. Πιο URL χρησιμοποιείτε ?

Γιάννης

Κανε ενα λογαριασμο στο photobucket κανε upload τις φωτο και πατα την ενδειξη εδω που εχει για εισαγωγη link.Κai εισαι οκ

Καλησπέρα!
Αποφάσισα και εγώ οτι ήρθε πλέον η ώρα για VT!

Θα μπορούσε μηπώς κάποιος να μου πει τι πρέπει να προσέξω την πρώτη μέρα που θα την ανάψω προκειμένου να διαπιστώσω αν έχει κάποιο εργοστασιακό πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ευχαριστώ @Panos.

Έχουμε και λέμε, Μετά απο 200 ώρες.

10 point WB calibration

[URL=http://s837.photobucket.com/user/idsioulas/media/PanasonicTXP65VT60ISFDayGrayScaleCalman800_zpsa356da81.jpg.html]
[IMG]http://i837.photobucket.com/albums/zz294/idsioulas/PanasonicTXP65VT60ISFDayGrayScaleCalman800_zpsa356da81.jpg[/URL]

και [B]Color gamut[/B]

[IMG][URL=http://s837.photobucket.com/user/idsioulas/media/Calman/PanasonicTXP65VT60ISFNightColorGamutCalman800_zpsf0a3e686.jpg.html]
[IMG]http://i837.photobucket.com/albums/zz294/idsioulas/Calman/PanasonicTXP65VT60ISFNightColorGamutCalman800_zpsf0a3e686.jpg[/URL]

Έχει προσπαθήσει άλλος φίλος να κάνει calibration?

Γιάννης

Σ' ευχαριστώ.

Εγώ δεν έκανα τίποτα!! Το Autocal του Calman έκανε όλη την δουλειά. Απλά ρωτάω εαν θα πρέπει να το εμπιστόμαστε με κλειστά τα μάτια?

Γιάννης

Σε αυτό θα σε συμβουλέψουν οι πιο έμπειροι μιας και εγώ δεν το έχω δουλέψει καθόλου! !

Εγώ πάντως είμαι υπέρ του αυτόματου καλιμπραρίσματος. Θα το δοκιμάσω και εγώ στην δική μου μόλις γράψει ακόμα μερικές ώρες, οπότε θα τω δω και εγώ στην πράξη...

@petasis Πως ακριβώς γίνεται με το πρόγραμμα και το μάτι το αυτόματο καλιμπράρισμα?? Σύνδεση hardware και λειτουργία software???

Στο αυτόματο θέλει όμως λίγο προσοχή, θα πρέπει να ελέγξεις τι διορθώσεις έχει κάνει.
Γενικά στην σειρά 60 είναι φρόνιμο να μην κάνεις στο 2point white balance το grey-balance, άλλα μόνο το white balance και μετά το detailed W/B.
Σίγουρα πρέπει να ρυθμίσεις και την σωστή στάθμη μαύρου με κάποιο pattern, και γενικά το τι patterns χρησιμοποιείς σε plasma παίζει μεγάλο ρόλο.
Γενικά για να ελέγξεις το αποτέλεσμα θα πρέπει σε καρτέλα grayscale ramps να μην έχεις διάφορες αποχρώσεις η τουλάχιστον να έχει πιο λίγες από ότι πριν.
Το ποιο σημαντικό όμως είναι να σου αρέσει η εικόνα στην κανονική θέαση και όχι μόνο στης διάφορες καρτέλες έτσι θα πρέπει μετά το καλυμπράρισμα να δεις διάφορες ταινίες αναφοράς και να κρίνεις το αποτέλεσμα βάσει αυτών.