Panasonic S5 (ΙΙ) και S5 (IIX) , η πρώτη Panasonic μηχανή με PDAF

O 50αρης θεωρείται αρκετά καλός. Kαι ο 20 60δεν είναι κακός

εγω δεν ειπα οτι δεν ειναι καλος . Ειπα οτι ειναι υπερτιμημενοι ως αξια,

500 ευρω εκαστος ? πλζ δηλαδη με 300 ευρω μεσο ορο ακομα αγοραζεις κορυφαιο f2,8 midzoom

με τα λεφτα τους δηλαδη αγοραζεις καλυτερη overall λυση και σου μενουν και λεφτα στην τσεπη.

σε αλλο νημα εγραψες οτι ο 20-60 ειναι για χρηση καπακι

και οχι δεν εiχαν την ιδια αποδοση οι Sigma (αν εννοεις αυτους ως ζουμ 2.8) ειδικα στο βιντεο στην εστιαση , πολυ pulsing θα δουμε τωρα με το PDAF

ουτε εχουν την ιδια στεγανοτητα η φθηνή σειρά της Sigma ,

δηλ. o Nikon 50/1.8 στα 500 ευρω ειναι ευκαιρια ? :)

που βαση απόδοσης ναι ειναι ...

ΥΣ
ολοι μεσα απο σπασμενα πακετα τους αγοραζουμε στα 300-400 ευρω τον καθενα , που πιστευω πως ειναι VFM τιμες

Last edited:
αφου για αυτο τον εβγαλε ton 20-60 για καπακι τι να κανω εγω δηλαδη ? ολοι οι κιτ στα ιδια νερα ειναι πανω κατω.

Τωρα αν καποιος τον θεωρει φακουδαρα για τα λεφτα του εγω εχω αλλη αποψη (για ολους αυτους τους φακους αυτου του τυπου ειτε γραφουν leica ειτε γραφουν μπαλαλαικα.)

Aν κοστιζε 200-250 ευρω μια χαρα θα ηταν

για τον Νικον δεν ξερω αλλα πχ η canon που εβγαλε πλαστικουρα 50αρη στο f1,8 στα 200 ευρω επισης μου μοιαζει οριακα ως αξια για αυτους τους φακους .

Αυτο που βλεπω να λειπει και υπηρχε στα προηγουμενα μοντελα, ελπιζω να το βαλουν με firmware , ειναι το pre-burst mode (με RAW output)

τα υπολοιπα 4Κ/6Κ mode δεν εχουν νοημα ηταν JPEG αφου πλεον με τα 30fps του ηλεκτρονικου κλειστρου με συνεχη εστιαση, εκθεση, Liveview δεν θα προσφερουν κατι

Last edited:
Το χρωμα ειναι υποκειμενικο, και σιγουρα η panasonic δεν εχει τα καλυτερα χρωματα σε jpg.
Θα ελεγα ειναι τα πιο αδιαφορα για μενα.

Αν θελει καποιος χρωμα σε jpg , παeι σε fuji, canon olympus, ακομα και nikon που προσωπικα τα βρισκω εξαιρετικα.

Τωρα για τα jpeg δεν εχω αποψη γιατι δεν με αφορουν (εσχατως τα εκοψα ακομα και για image searching απο την εγγραφη της καμερας)

Αλλα για το raw εχω να πω οτι τα χρωματα της S1 που ειχα δοκιμασει ηταν εκπληκτικα οτι πιο κοντινο στην παλετα της Canon και δεκαδες φορες καλυτερα της Sony.

Aν εχουν κρατησει την ιδια συνταγη και στην s5ii μια χαρα θαναι φωτογραφικα.

αφου για αυτο τον εβγαλε ton 20-60 για καπακι τι να κανω εγω δηλαδη ? ολοι οι κιτ στα ιδια νερα ειναι πανω κατω.

Τωρα αν καποιος τον θεωρει φακουδαρα για τα λεφτα του εγω εχω αλλη αποψη (για ολους αυτους τους φακους αυτου του τυπου ειτε γραφουν leica ειτε γραφουν μπαλαλαικα.)

Aν κοστιζε 200-250 ευρω μια χαρα θα ηταν

για τον Νικον δεν ξερω αλλα πχ η canon που εβγαλε πλαστικουρα 50αρη στο f1,8 στα 200 ευρω επισης μου μοιαζει οριακα ως αξια για αυτους τους φακους .
Δηλ. ο κιτ 24-105/4 ειναι καπακι για τις S1 ? (1500 ευρω φακος)

ή ο 12-40/2.8 που εχεις για τις ΕΜ1 ? (900 ευρω φακος)

οι φακοι αξιολογουνται με βαση την αποδοση τους , οχι ποσο στοιχιζουν πακετο με την μηχανη ή ξεχωρα στα κουτια τους

Κωστα τραβαω και με 12/14 fps με τη nikon, στις εκδηλωσεις που εχω αναφερει (κολυμβητηρια, θεατρα κλπ) .

Η panasonic στα reviews με caf σε φωτο εχει χαμηλο σκορ , και με τα 7 fps μονο δε πας πουθενα.
Το χουν αναφερει αρκετα reviews
Θελει δουλεια ακομα, φυσικα ειναι η πρωτη εκδοση , δε περιμενω θαυματα.

για τα χρωματα τα εχουμε πει, αν ζητας ακριβεια και η sony μια χαρα ειναι...αλλα εγω προσωπικα δε ζηταω μονο αυτο.
Να εδινε τουλαχιστον στη φωτογραφια τα hand held HR, αφου εχει καλο IBIs γιατι δεν το κανει ?

Τεσπα.... ειναι μια καλη αρχη για τη panasonic, αλλα θεωρω οτι αργησε πολυ να μπει στο παιχνιδι και μπηκε απλα να καλυψει την αποσταση, χωρις κατι ιδαιτερο σαν εξτρα.

Ο χρονος θα δειξει....

ΥΓ... μη ξεχναμε οτι sony/nikon/canon κλπ εχουν αρκετες προσφορες και βρισκεις πια και μηχανες μεταχ/νες και καινουργιες σε πολυ καλες τιμες. Πχ εγω πηρα την nikon z6 ii + 24-120 f4 στα 2200, μονο οο φακος κανει 1200!
Βρισκεις επισης sony a7 iii στα 1000 ευρω με εγγυηση, canon R6 στα 1500 κλπ

Οποτε εχει δυσκολο εργο η pany.

ο Οlympus 12-40mm τωρα ειναι τιμολογιακη κωμωδια να λεμε οτι στοιχιζει 900 ευρω οταν προ πανδημιας η mark I ( ιδιος φακος ειναι σχεδον) εφτανε να πουλιεται στο 500αρικο με φπα απο τα διαφορα ανατολικομαγαζα.

Ειναι αυτο που λεγαμε οτι οι εταιρειες υπερκοστολογουν και μετα κανουν προσφορες......και εμεις δεν πρεπει να χρυσωνουμε το χαπι τους .

• Like
Reactions: karamela
στο mode 2 Ηires τραβαει Handheld και στα υπαρχοντα μοντελα , το εχω γραψει και εχω βαλει και δειγματα

απλα υποτιθεται οχι στην max ποιοτητα του τριποδου , εγω δεν ειδα διαφορα στην S1R αλλα σε αυτη τα αρχεια ειναι τεραστια (350Μb) και το δινει μονο σε RAW οποτε δεν το χρησιμοποιω εχω απευθειας 47MPX

η υπαρχουσα S5 ομως δινει και RAw και JPeg 96MpX , αν την ειχα και ηθελα παραπανω απο 24 ανετα θα το δουελευα

για το CAF δεν ξερω τι προλαβες και ειδες στα review για photo με PDAF και λες οτι εχει χαμηλό σκορ , για βαλε link δεν εχω προλαβει να τα δω ολα

εδω με την S1 την παλια με τα πρωτα firmware και ειχα σουπερ αποτελεσμα σε κινουμενο παιδι με ποδηλατο και σκυλια χωρις βοηθηματα

τωρα με PDAF και τα βοηθηματα (human / animal detection) θεωρω οτι θα ειναι πολυ βελτιωμενη

Κωστα τραβαω και με 12/14 fps με τη nikon, στις εκδηλωσεις που εχω αναφερει (κολυμβητηρια, θεατρα κλπ) .

Η panasonic στα reviews με caf σε φωτο εχει χαμηλο σκορ , και με τα 7 fps μονο δε πας πουθενα.
Το χουν αναφερει αρκετα reviews
Θελει δουλεια ακομα, φυσικα ειναι η πρωτη εκδοση , δε περιμενω θαυματα.

για τα χρωματα τα εχουμε πει, αν ζητας ακριβεια και η sony μια χαρα ειναι...αλλα εγω προσωπικα δε ζηταω μονο αυτο.
Να εδινε τουλαχιστον στη φωτογραφια τα hand held HR, αφου εχει καλο IBIs γιατι δεν το κανει ?

Τεσπα.... ειναι μια καλη αρχη για τη panasonic, αλλα θεωρω οτι αργησε πολυ να μπει στο παιχνιδι και μπηκε απλα να καλυψει την αποσταση, χωρις κατι ιδαιτερο σαν εξτρα.

Ο χρονος θα δειξει....

ΥΓ... μη ξεχναμε οτι sony/nikon/canon κλπ εχουν αρκετες προσφορες και βρισκεις πια και μηχανες μεταχ/νες και καινουργιες σε πολυ καλες τιμες. Πχ εγω πηρα την nikon z6 ii + 24-120 f4 στα 2200, μονο οο φακος κανει 1200!
Βρισκεις επισης sony a7 iii στα 1000 ευρω με εγγυηση, canon R6 στα 1500 κλπ

Οποτε εχει δυσκολο εργο η pany.

Πως χρησιμοποιεις σε Phοto και Video τη νεα λειτουργια Real Time Lut της S5 II (ματσαρει και τα LUT αλλων εταιριων χρησιμο σε project με διαφορετικές καμερες ταυτοχρονα)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

τα εχει σαλατοποιησει λιγο στο συγκριτικο τεστ απλα γιατι δεν ξερει οτι στην Πανυ υπαρχει ξεχωρη ρυθμιση για το ματι και ξεχωρη για το σωμα και αναλογα αλλάζει και η συμπεριφορα της μηχανης στην εστιαση οταν κρυβεις το προσωπο / ματι για λιγο δηλ. που θα εστιασει η μηχανη ,

δεν ειναι ο μονος , ειναι σημαντικο να ξερουν πως δουλευει καθε μηχανη και αυτο δεν ειναι καθολου ευκολο στον λιγο χρονο που εχουν την μηχανη εκτος και αν εχουν προηγουμενο μοντελο δουλεψει και ξερουν την φιλοσοφια του

γιαυτο και τσεκαρα πρωτιστως το review του Wong για το τι κανει και τι οχι και πως το κανει , ξερω οτι εχει S5 και την ξερει πολυ καλα , δεν ξερω βεβαια αν εχει ρυθμισει τις αλλες μηχανες σωστα στο συγκριτικο του

την S5ΙΙ την ειχε 1 μηνα οπου 10 μερες εκανε το μονταζ και 20 την τεσταρε καθημερινά και απο τα λεγομενα του δεν προλαβε να κοιταξει τουλαχιστον 15 feautures που ηθελε ακομη να συγκρινει με την παλια

Last edited:

The Difference between the S5II and S5IIX​

Panasonic decided to release two versions of this camera because some of the features that would have made the S5II more expensive aren’t necessarily needed by many users. Those features are included in the S5IIX for those that want them for a slight premium.

The LUMIX S5IIX is capable of RAW video output and All-Intra, ProRes recording onto an attached USB-C SSD. It also features wired and wireless IP streaming function and USB tethering. The S5IIX also features a pure black and white design, while the S5II retains the look of its predecessor.

Because it does not have these features, the Lumix S5II is able to squeak in at the sub-$2,000 price at $1,999.99 while the S5IIX is priced at $2,199.99. The S5II will be available in January 2023 while the S5IIX will ship starting in May 2023.

Of note and in line with previous camera releases, Panasonic says that both cameras will receive a future firmware update to enhance the performance of the camera: RAW data output using Software Upgrade Key, Live View Composite, “and more.”

μερικα θεματα στο caf video, θα τα δεις εδω κωστα, αν και δεν τα αναφερει πολυ, οπως σε αλλα review.

sto 3:40

Για φωτό με CAF συζητάγαμε για βίντεο μου γράφεις

για τις ριπιες μην κοιτάς το μηχανικό κανεις δεν το χρησιμοποιει εκτός αν θέλει φλας και εκεί δεν ακολουθεί το φλας πάνω από 7fps

καλά η Ζ6ΙΙ που τραβάς τώρα σε ριπή με ηλεκτρονικό ξεπερνά μόνο την αντίστοιχη SONY , δεν είναι κάτι ιδιαίτερο

maximum burst speed tops out at an impressive 14 frames per second, but only if you use a single AF point and you're willing to shoot JPEGs or take the slight dynamic range hit of shooting 12-bit Raws. If you want the camera to choose an AF point or track a subject, it shoots at a still very respectable 12 frames per second.

η S5 II σε RAW+JPEG με συνεχή εστίαση χτυπάει 30 fps για 7 συνεχόμενα δευτέρα , 200 φωτο δεν σου φτάνουν ? οκ πετά και 5-6 φωτό που θα έχουν rolling shutter , θα σου μείνουν άλλες 195 :giggle:

Απο τις αντίστοιχες στα χρήματα μόνο η R6II την ξεπερναει και φθάνει τα 40fps σε RAW , η SONY a7IV πολύ πίσω μόλις 10fps

γενικα στα χρήματα της ειναι μια πολύ ικανή υβδριδικη μηχανή που θα βελτιωθεί σίγουρα και με επόμενα firmware

άντε να δούμε τώρα τι θα βαλει στις μεγάλες S1 και το κυριότερο αν θα αλλαξει μέγεθος σώματος

Last edited:
Ειναι παντως πολυ νωρις να κρινει κανεις τα θεματα του AF μιας και διαβαζω οτι ηδη εβγαλαν διορθωτικο fimrware.

Oπως συμβαινει παντα.

Να πω βέβαια και ένα μειονέκτημα που έχουν τα πολλά fps που πιστευω οτι μπορεί να λυθεί με firmware

τα πολλά fps 30-60 κλπ. δίνουν την αίσθηση της παρακολούθησης του θέματος σε Liveview χωρίς να εχεις τα ενοχλητικά blackout του μηχανικού αλλά

1.- γεμιζουν το buffer που ακόμα και μεγάλο να είναι θα δώσει πρόβλημα στο αμέσως επόμενο αποδεκτη της αλυσίδας που είναι οι κάρτες μνημης που συνήθως σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν είναι κάτι πιο γρήγορο από SD και θα αργήσει η εγγραφή τόσων πολλών αρχείων

2.- δεν εχεις τη δυνατότητα να μειώσεις τα fps γιατί συνδέονται με το Liveview της μηχανής

το έχω αυτό το πρόβλημα και στην ΟΜ1 με τά 50fps (επιλεγμένοι φακοί Olympus) και τα 25fps , είναι πάρα πολλά μερικες φορές θες να τα μειώσεις

Μπορούν όμως με firmware να πετύχουν την μείωση , να κρατήσουν π.χ. τα 30fps ως πραγματική ταχύτητα αλλά στην κάρτα να γράφουν π.χ. ένα πάρα ένα αρχείο για 15fps , ένα προς τρια για 10fps κλπ.

Έχουν βγει reviews και για caf στις φωτό Κώστα…. Απλά έχω δει τόσα πολλά που δεν έχω τώρα τα link πρόχειρα.
Είναι αρχή βεβαια και θα βγουν αρκετά διορθωτικά update.

Δεν μ απασχολεί αυτό τόσο πάντως, αφού έβαλε Pdaf αυτό έχει σημασία και θα διορθωθούν αυτά.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μετά το 20λεπτο έχει δοκιμές face detection με το τελευταίο firmware και φακούς ef κλπ.