Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Τι να πώ φίλε ,
και στο Transformers που έπαιζε στην έκθεση ,εγώ είδα κάτι ψιλοτρέμουλα στο ανάποδο paning.Θα μου πείς βέβαια και αυτό Blueray ήταν.
Για δες αν θές τούς τίτλους τέλους σε μία ταινία και πές μου αν σου φαίνεται σαν να κολάνε λίγο οι τίτλοι όπως ανεβαίνουν ή έχουν ομαλή ροή στην Kuro.(Τώρα θα μου πείς τους τίτλους τέλους θα δώ ? οχι απλά δείχνει την "μικρή" αδυναμία της μηχανής).
To ξαναλέω μιλάμε για κορυφαία TV ,απλά εγώ προτιμώ να έχω 10/10 στην κίνηση και 9,7/10 στο μαύρο, απο 9,7/10 στην κίνηση και 10/10 στο μαύρο.Γούστα είναι αυτά....

---STARK---

To Transformers ειναι κινηματογραφημενο με την κλασσικη "συνταγη" του Michael Bay: πολυ εντονο κοντραστ (με συνεπακολουθα ελαφρως κρασαρισμενα τα λευκα & τα μαυρα), σεπια αποχρωση και ευκρινεια ξυραφι που ομως η κινηματογραφιση της στα 24fps αποκαλυπτει το ποσο λιγα ειναι (τα fps) σε σκηνες με εντονη κινηση. Αν ειδες και αλλες ταινιες που βαλαμε οπως πχ το 5th element, θα παρατηρουσες οτι η κινηση της Kuro ηταν βουτυρο στο 1080p 24fps απο το HTPC..

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Το εχουμε ξαναπει... η αποσταση θεασης εξαρταται περισσοτερο στο τι αρεσει στον καθενα κι οχι στα νουμερα και τους αριθμους. Φανταστειτε οτι πατε στο σινεμα. Που καθεστε??? Μπροστα, στη μεση ή στο τελος??? Το ιδιο συμβαινει και με τις τηλεορασεις.

Εγώ κάθομαι στη μέση, πόσες ίντσες χρειάζομαι; :chinscratch:

Οι πωλητές σου λένε 40 , τα παιδιά εδώ 50 , άρα κάπου στις 46" φαντάζομαι να σε καλύψουν.

Τι να πώ φίλε ,
και στο Transformers που έπαιζε στην έκθεση ,εγώ είδα κάτι ψιλοτρέμουλα στο ανάποδο paning.Θα μου πείς βέβαια και αυτό Blueray ήταν.
Για δες αν θές τούς τίτλους τέλους σε μία ταινία και πές μου αν σου φαίνεται σαν να κολάνε λίγο οι τίτλοι όπως ανεβαίνουν ή έχουν ομαλή ροή στην Kuro.(Τώρα θα μου πείς τους τίτλους τέλους θα δώ ? οχι απλά δείχνει την "μικρή" αδυναμία της μηχανής).

To Transformers ειναι κινηματογραφημενο με την κλασσικη "συνταγη" του Michael Bay: πολυ εντονο κοντραστ (με συνεπακολουθα ελαφρως κρασαρισμενα τα λευκα & τα μαυρα), σεπια αποχρωση και ευκρινεια ξυραφι που ομως η κινηματογραφιση της στα 24fps αποκαλυπτει το ποσο λιγα ειναι (τα fps) σε σκηνες με εντονη κινηση. Αν ειδες και αλλες ταινιες που βαλαμε οπως πχ το 5th element, θα παρατηρουσες οτι η κινηση της Kuro ηταν βουτυρο στο 1080p 24fps απο το HTPC..

Στα παραπάνω να προσθέσω και την ρύθμιση "drive mode" της Kuro που ορίζει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης. Το αναφέρω γιατί στην έκθεση είδα πως έπαιζε από HTPC οπότε τα κλιπάκια μπορεί να ήταν διαφορετικών μορφών και ο ρυθμός ανανέωσης της τηλεόρασης ο ίδιος, με αποτέλεσμα προβληματάκια σε ορισμένα από αυτά.

Τα άτομα που έστησαν την τηλεόραση προφανώς και ξέρουν καλύτερα αν ισχύει το παραπάνω.

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Εγώ κάθομαι στη μέση, πόσες ίντσες χρειάζομαι; :chinscratch:

Λοιπόν άκου.
Καλώ οικογενειακό συμβούλιο, έχουμε πλήρη απαρτία ( εγώ η σύζυγος και μικρός 3,5 ετών ,χωρίς δικαίωμα ψήφου αυτός γιατί όπως είναι μαμάκιας η απόφαση δεν θα ήταν η επιθυμητή )
Θέμα: αγορά νέας τηλεόρασης .
Μετά από διαλογική συζήτηση η σύζυγος έχει πιστή και η απόφαση παίρνεται με δυσκολία αλλά ομόφωνα .
Απόφαση : Αγορά νεάς τηλεόρασης 42 inches
Ξεκινά η αναζήτηση……………………………………………………………και ξαφνικά όλοι από το avclub μου προτείνουν όχι 42 inches σε αυτή την απόσταση (3,70μ) αλλά 50 inches.
Μετά από ώριμη σκέψη αποφασίζω , να μην συγκαλέσω νέο συμβούλιο γιατί …………………..και ανακοινώνω λέγοντας κατά λέξη « το αποφάσισα θα πάρουμε 50αρα την pioneer 508xd » επικρατεί απόλυτη σιγή ….............………η οποία κρατάει έως ότου έρθει η τηλεόραση αισθάνομαι να με περιμένει στην γωνιά ,η αγωνία μου μεγάλη .
Έρχεται η τηλεόραση και στο στήσιμο φωνάζω και έναν φίλο ( τακτική να μετριάσουμε την αντίδραση )
Η τηλεόραση στήνεται και βάζουμε την πρώτη ταινία…………………………………..……………………….τελειώνει η ταινία και η σύζυγος συμπεραίνει «θα ήταν μικρή 42»
Τέλος καλό όλα καλά ………………………………………………………………….

Λοιπόν άκου.
Καλώ οικογενειακό συμβούλιο, έχουμε πλήρη απαρτία ( εγώ η σύζυγος και μικρός 3,5 ετών ,χωρίς δικαίωμα ψήφου αυτός γιατί όπως είναι μαμάκιας η απόφαση δεν θα ήταν η επιθυμητή )
Θέμα: αγορά νέας τηλεόρασης .
Μετά από διαλογική συζήτηση η σύζυγος έχει πιστή και η απόφαση παίρνεται με δυσκολία αλλά ομόφωνα .
Απόφαση : Αγορά νεάς τηλεόρασης 42 inches
Ξεκινά η αναζήτηση……………………………………………………………και ξαφνικά όλοι από το avclub μου προτείνουν όχι 42 inches σε αυτή την απόσταση (3,70μ) αλλά 50 inches.
Μετά από ώριμη σκέψη αποφασίζω , να μην συγκαλέσω νέο συμβούλιο γιατί …………………..και ανακοινώνω λέγοντας κατά λέξη « το αποφάσισα θα πάρουμε 50αρα την pioneer 508xd » επικρατεί απόλυτη σιγή ….............………η οποία κρατάει έως ότου έρθει η τηλεόραση αισθάνομαι να με περιμένει στην γωνιά ,η αγωνία μου μεγάλη .
Έρχεται η τηλεόραση και στο στήσιμο φωνάζω και έναν φίλο ( τακτική να μετριάσουμε την αντίδραση )
Η τηλεόραση στήνεται και βάζουμε την πρώτη ταινία…………………………………..……………………….τελειώνει η ταινία και η σύζυγος συμπεραίνει «θα ήταν μικρή 42»
Τέλος καλό όλα καλά ………………………………………………………………….

Άμα αγοράσω μια 50" KURO, και φέρω στο στήσιμο εσένα, τον paoki που είναι όντως κολλητός μου, και όλο τον σκληρό πυρήνα του forum, έχω ελπίδες;

(Απόσταση θέασης: 2.7m)

Φιλικά,
Σωτήρης

Έχεις έχεις! Εγώ για να την πείσω (τη σύζυγο) για την 508(0) έκοψα χαρτόνι σε διαστάσεις 42. Αποτέλεσμα: "πάρε όποια θες αρκεί να βλέπεται".
Οπότε με βλέπω με 50άρα κατά την περίοδο των γιορτών!

Έχεις έχεις! Εγώ για να την πείσω (τη σύζυγο) για την 508(0) έκοψα χαρτόνι σε διαστάσεις 42. Αποτέλεσμα: "πάρε όποια θες αρκεί να βλέπεται".
Οπότε με βλέπω με 50άρα κατά την περίοδο των γιορτών!

Για δες επιτυχίες το χαρτόνι!!!

Πέρα από την πλάκα, ρίξε μια ματιά και εδώ για να καταλάβεις για τι χώρο μιλάω.

Φιλικά,
Σωτήρης

εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι λύσαμε όλα τα προβλήματα με το μαύρο, την φωτεινότητα την κίνηση το πιξέλιασμα και όλα τα υπόλοιπα και ασχολούμαστε με το waf....

αααααχχχχ άτιμη κοινωνία!!:bigcry:

Η σειρα W και η X της Sony έχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την ποιότητα της εικόνας;
Από όσο ξέρω διαφέρουν στην Bravia Engine και στο Motionflow 100Hz;
Κάνω την ερώτηση γιατί η σειρά X εμφανισιακά δε μου αρέσει και εκτός αυτού είναι πολύ φαρδιά.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Στα παραπάνω να προσθέσω και την ρύθμιση "drive mode" της Kuro που ορίζει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης. Το αναφέρω γιατί στην έκθεση είδα πως έπαιζε από HTPC οπότε τα κλιπάκια μπορεί να ήταν διαφορετικών μορφών και ο ρυθμός ανανέωσης της τηλεόρασης ο ίδιος, με αποτέλεσμα προβληματάκια σε ορισμένα από αυτά.

Τα άτομα που έστησαν την τηλεόραση προφανώς και ξέρουν καλύτερα αν ισχύει το παραπάνω.

Φυσικα υπηρχαν διαφορετικα refresh rate shortcuts για καθε διαφορετικο ειδος υλικου. Σε φιλμ HD-DVD/BluRay επαιζε 1080p 23.976fps και σε HD video 1080p 60fps.
Απλα σε μια-δυο φασεις με τις εναλλαγες video/film, ειχε ξεχαστει να αλλαχθει τo refresh rate, με λογικο επακολουθο τα σπασιματακια.

Η σειρα W και η X της Sony έχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την ποιότητα της εικόνας;
Από όσο ξέρω διαφέρουν στην Bravia Engine και στο Motionflow 100Hz;
Κάνω την ερώτηση γιατί η σειρά X εμφανισιακά δε μου αρέσει και εκτός αυτού είναι πολύ φαρδιά.

Αυτά ακριβώς απασχολούν και εμένα. Ειδικότερα το Motionflow 100Hz καθότι παρακολουθώ αρκετή μπάλα και Formula 1 μέσω NOVA. Είναι τόσο ορατή η διαφορά στο γυμνό μάτι? Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι μετρήσεις αλλά πραγματικά υπάρχει ευδιάκριτη διαφορά στα 3μ. Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσω άν θα πάω σε τηλεόραση με 100Ηz (40X3500 ή 42PFL9732) ή στην 40W3000.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Πάνος

Μάλλον αύριο παραγγέλνω την Pioneer Kuro PDP-428ΧD. Θα μείνω σε αυτήν τη διάσταση που υπολόγιζα από την αρχή να πάρω, αφού οι μεγαλύτερες δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα στο χώρο μου και επίσης η διάσταση αυτή μου φαίνεται, αρκετή για την απόσταση.
Ουτως ή άλλως οι 2 τελικές μου επιλογές ήταν οι Pioneer Kuro PDP-428(0)XD και η Sony KDL 40X3500, οπότε αγοράζω τη μεγαλύτερη διάσταση από τις 2!
Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις και σίγουρα, αν μου φανεί μικρή, θα πω ότι όλοι εσείς είχατε δίκιο.

Θα παραγγείλω επίσης το Oppo 981HD.

Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Αυτά ακριβώς απασχολούν και εμένα. Ειδικότερα το Motionflow 100Hz καθότι παρακολουθώ αρκετή μπάλα και Formula 1 μέσω NOVA.

Πάνος
Ποσα Lexotanil περνεις τη φορα ?
Ακου Formula 1 μεσω νοβα :flipout:

Εχεις δορυφορικο και βλεπεις μεσω νοβα διαφημησεις με διακοπες για να παρεμβληθει ο αγωνας ?
Κριμα τα λεφτα που θα δωσεις και εισαι και φαν .:flipout:
Ειχαμε δεν ειχαμε γελασαμε παλι σημερα .........ακου F1 μεσω νοβα .

Ποσα Lexotanil περνεις τη φορα ?
Ακου Formula 1 μεσω νοβα :flipout:

Εχεις δορυφορικο και βλεπεις μεσω νοβα διαφημησεις με διακοπες για να παρεμβληθει ο αγωνας ?
Κριμα τα λεφτα που θα δωσεις και εισαι και φαν .:flipout:
Ειχαμε δεν ειχαμε γελασαμε παλι σημερα .........ακου F1 μεσω νοβα .

Έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που λες, απλά πολλές φορές δεν έχω το χρόνο να ψάξω σε ποια άλλη δορυφορική πλατφόρμα δείχνει τον αγώνα. Δεν μου απαντάς όμως το ερώτημά μου.
Επίσης και κάτι άλλο, εσύ δεν έχεις πάρει το recorder της Sony HX750? Έισαι ικανοποιημένος, από που το πήρες? Θα με βοηθούσες αν μου έλεγες τη γνώμη σου.

Πάνος

Θα παραγγείλω επίσης το Oppo 981HD.

Πολυ καλο DVD player αλλα στην περιπτωση σου μαλλον περιττο. Τι να το κανεις ενα DVD player που ανεβαζει 1080p οταν η τηλεοραση που θα αγορασεις εχει αναλυση 1024*768?

Ενα φθηνωτερο DVD σαν το Pioneer DV400 η DV600 στη συγκεκριμενη περιπτωση θα σου κανει ακριβως την ιδια δουλεια (δηλαδη εξοδο HDMI στα 720p) με πολυ λιγοτερα λεφτα.

Πολυ καλο DVD player αλλα στην περιπτωση σου μαλλον περιττο. Τι να το κανεις ενα DVD player που ανεβαζει 1080p οταν η τηλεοραση που θα αγορασεις εχει αναλυση 1024*768?

Ενα φθηνωτερο DVD σαν το Pioneer DV400 η DV600 στη συγκεκριμενη περιπτωση θα σου κανει ακριβως την ιδια δουλεια (δηλαδη εξοδο HDMI στα 720p) με πολυ λιγοτερα λεφτα.

Δεν υπάρχει δηλ. διαφορά στα 720 στα 2 dvd players; Μόνο στα 1080 υπάρχει;