- PANASONIC TV Line-up 2011 -

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Αυτό που μου κάνει και εμένα περισσότερο εντύπωση είναι όντος η υψηλή τιμή φωτεινότητας του πάνελ.

Με 130+ nits φωτεινότητας σε entry level μοντέλο (λογικά με μέτρηση 25% παράθυρο)

Γιατί σου κάνει εντύπωση Γιώργο;

Σε παράθυρο 25%, ο Μανώλης είχε μετρήσει 207 nits στην ΡΧ80.

Οι δε 46άρες FullHD, αγγίζουν τα 270-280 nits στο ίδιο παράθυρο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Γιατί σου κάνει εντύπωση Γιώργο;

Σε παράθυρο 25%, ο Μανώλης είχε μετρήσει 207 nits στην ΡΧ80.

Οι δε 46άρες FullHD, αγγίζουν τα 270-280 nits στο ίδιο παράθυρο...

Επειδή στην U20 σε παράθυρο 50% είναι το μισό...

Άλλο το 50%, άλλο το 25%, άλλο το 42άρι HD-Ready πάνελ, άλλο το 50άρι FullHD...

Mε 25% παράθυρο και την αντίθεση στο τέρμα, πόσα nits μετράς στη δική σου; Σε 50άρα U10, o Nektarios80 περί τα 200 nits είχε μετρήσει πάντως...

οπως και να χει οι αριθμοι που αναφερονται παρα πανω μου φαινονται πολυ αισιοδοξοι, εμενα παντως στη δικη μου v20 ο Μανωλης μετρησε 85 nits και δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αμφισβητησης των μετρησεων αυτων, βεβαια τα νεα μοντελα ισως ειναι πολυ καλυτερα

οπως και να χει οι αριθμοι που αναφερονται παρα πανω μου φαινονται πολυ αισιοδοξοι, εμενα παντως στη δικη μου v20 ο Μανωλης μετρησε 85 nits

Προφανως 85 Nits μετρησε με τις ρυθμισεις του καλιμπραρισματος και μαλλον και full screen.

Εδω συζηταμε για "ολα στα τερμα" και μετρηση σε παραθυρο 25%.

παντα μιλαμε για μετρησεις με καλιμπραρισμενη τη τηλεοραση ειδαλλως δεν εχει νοημα με ολα στο τερμα αφου ποτε δεν βλεπει κανεις τηλεοραση σε τετοιες συνθηκες

Αν αναφερθεί η τιμή ενός καλιμπραρίσματος μόνο, δεν θα γνωρίζει κανείς ποιές είναι οι μέγιστες ικανότητες του πάνελ, ενώ αν αναφερθούν οι τελευταίες, είναι προφανές ότι η τηλεόραση μπορεί να ρυθμιστεί και χαμηλότερα... ;)

Καλές οι δυνατότητες του πάνελ, αλλά όταν παίρνεις την τιμή κορυφής του μικρού λευκού παραθύρου, και το διαιρείς με το μαύρο ηρεμίας, και το λες "αντίθεση" γενικά και αόριστα, αρχίζει η παραπληροφόρηση...

Δεν νομίζω να τα λες σοβαρά...η VT20 μονάχα είχε την καλύτερη ansi αντίθεση σε τηλεόραση του 2010...

Καλές οι δυνατότητες του πάνελ, αλλά όταν παίρνεις την τιμή κορυφής του μικρού λευκού παραθύρου, και το διαιρείς με το μαύρο ηρεμίας, και το λες "αντίθεση" γενικά και αόριστα, αρχίζει η παραπληροφόρηση...

Πολλα site μετρανε ετσι και οι LCD ευνουνται γιατι εχουν μεγαλυτερο on/off contrast λογω global/local dimming.

H VΤ20 συμφωνα με το FullHD ειχε 6000:1 Γιωργο.

Πολλα site μετρανε ετσι και οι LCD ευνουνται γιατι εχουν μεγαλυτερο on/off contrast λογω global/local dimming.

H VΤ20 συμφωνα με το FullHD ειχε 6000:1 Γιωργο.

Η μέτρηση του fullhd είναι λανθασμένη κατά εμένα...
Στην σκακιέρα η VT20 έχει 0 μαύρο (κατά εκτίμηση 0.02 όπως γράφει), μόνο αν τυπώσεις την σκακιέρα σε χαρτί με εκτυπωτή laser, και την κολλήσεις μπροστά στην τηλεόραση...

Απο Ιταλικο site διαβαζω το εξης...

From the review (translated by google) They said:

“thanks to a rather low level of black screen when you view a checkerboard: 0.006 cd / sqm. We repeated the measurement several times always getting the same value. Curiously displaying a completely black screen, we measured a higher black level, 0,028 cd / sqm”

i think black level measured deeper in complex scenes than on a completely black screen!!!

Χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος αν ειναι ετσι.

Απο Ιταλικο site διαβαζω το εξης...

From the review (translated by google) They said:

“thanks to a rather low level of black screen when you view a checkerboard: 0.006 cd / sqm. We repeated the measurement several times always getting the same value. Curiously displaying a completely black screen, we measured a higher black level, 0,028 cd / sqm”

i think black level measured deeper in complex scenes than on a completely black screen!!!

Χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος αν ειναι ετσι.

Δεν είναι...
Οι μετρήσεις που έκανα στην U20 έβγαλαν ότι το ANSI contrast είναι το μισό του on/off. Ρώτησα τον David, και επιβεβαίωσε ότι το ίδιο ισχύει και στην VT20. Και φυσικά υπάρχει καταγραφή της VT20 στις πολλές φωτογραφίες του συγκριτικού. Εγώ με τις δικές μου μετρήσεις, το συγκριτικό, και την επιβεβαίωση του David (αν και περιττή) είμαι καλυμμένος...

Επίσης, όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για την VT30. Οι φτηνές της πανασόνικ είναι άλλη κατηγορία. Περιμένω review των ακριβών μοντέλων...

Last edited:
πάλι φτηνή είναι όταν τη συγκρίνεις με την 4K2K των 152 ιντσών..

Re: Απάντηση: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

πάλι φτηνή είναι όταν τη συγκρίνεις με την 4K2K των 152 ιντσών..

καλά αυτή είναι μαχητικό αεροσκάφος. πρέπει να κάνεις τεχνοοικονομική μελέτη κόστους κτήσης και λειτουργίας για χ χρόνια. μήπως είδες κατανάλωση??? βιομηχανική φύσα θέλει.
με τα φράγκα που θέλει φτιάχνεις ένα 5άρι ταπετσαρία με πεντακοσάευρα και ψαρώνουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί. τι led και πράσινα άλογα