Panasonic TX-P50G10 vs LG 50PS8000 μάχη Plasma στις 50 ίντσες.

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367
Θέλω πριν το καλοκαίρι να αγοράσω τηλεόραση Plasma στις 50 ίντσες και σε τιμή κοντά στα 1500 ευρώ. Μάλλον είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα, Panasonic TX-P50G10 & LG 50PS8000. Τα επέλεξα γιατί η μεν Panasonic θεωρείται πλέον μετά την αποχώρηση της Pioneer, ο καλύτερος κατασκευαστής Plasma, και η LG γιατί έχει το ομορφότερο design που έχω δει σε τηλεοράσεις λογικής τιμής, πράγμα για μένα πολύ σημαντικό για ένα τόσο μεγάλο όγκο στο σαλόνι μου, και για το THX certification.

Αν και η LG ακόμα αναμένεται στην Ελληνική αγορά, η τιμή της προβλέπεται να είναι αρκετά χαμηλότερη από την Panasonic και κάτω από 1500€. Η Panasonic από την άλλη είναι πιθανό να πέσει μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες. Ακούω τις γνώμες σας συγκρίνοντας τα 2 αυτά μοντέλα, κατά πόσο αξίζει η διαφορά των χρημάτων τους;

Αν είχαν την ίδια τιμή πιθανώς θα πήγαινα καρφί στην Panasonic. Όμως για την ώρα με βάση τις εκτιμήσεις έχουν μία διαφορά κοντά στα 500 ευρώ, και θα προβληματιστώ πολύ για να δώσω τα παραπάνω αυτά χρήματα.

Την φθηνότερη. Μην περιμένεις δραματικές διαφορές, δεν μιλάμε για Κούρο εναντίον των λοιπών.
Και σε 6-7 μήνες θα έχουν ήδη έρθει καινούρια μοντέλα και θα τρίβεις τα μάτια σου με το depreciation.

Αν και η Samsung φαίνεται καλή σε χαρακτηριστικά και με καλή τιμή, σκεφτόμουν να την αποφύγω καθώς ως κάτοχος LCD Samsung, δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ευχρηστία της και θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι σε άλλη μάρκα.

Γνωρίζει κανείς συγκεκριμένα που υστερεί και που πλεονεκτεί η κάθε μία και σε ποιο βαθμό?

Αν είχαν την ίδια τιμή πιθανώς θα πήγαινα καρφί στην Panasonic. Όμως για την ώρα με βάση τις εκτιμήσεις έχουν μία διαφορά κοντά στα 500 ευρώ, και θα προβληματιστώ πολύ για να δώσω τα παραπάνω αυτά χρήματα.

μην ξεχνας και το θεμα της αξιοπιστιας σαν συσκευες....:a0210:

Για να βρούμε + και - θα πρέπει να κάνουμε υποθέσεις για την απόδοση της PS8000 που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Αν υποθέσουμε πως η νέα LG θα είναι ένα κλικ βελτιωμένη από την παλιά τότε πιθανολογώ ότι:

Η Panasonic θα υπερτερεί αρκετά σε μαύρο αντίθεση, παίζει τα 24p όσο καλά μπορεί να τα παίξει μια τηλεόραση, έχει λιγότερες αντανακλάσεις και λιγότερα προβλήματα image retention. Λογικά η LG θα υπερτερεί στον χειρισμό τηλεοπτικών σημάτων, στις δυνατότητες ρύθμισεις και στην τιμή.

Εννοειται οτι η λογικη επιλογη ειναι η Panasonic αλλα το ερωτημα ειναι αν αξιζει την διαφορα στην τιμη απο την LG.

Για ενα μεσο χρηστη (και οχι για καποιον "πυροβολημενο" με την εικονα) νομιζω οτι δεν αξιζει να δωσει καποιος 400-500 ευρω πανω.

Για να σας βοηθήσω, η χρήση που θα της κάνω είναι τουλάχιστο 70% τηλεοπτικό σήμα (αναλογικά & ψηφιακά) και το υπόλοιπο σχεδόν 30% DVD και HD-movies από το macmini. Χρήση σαν PC θα κάνω αρκετά περιορισμένη, καμία σελίδα στο ιντερνετ που και που.

Με ενδιαφέρει όπως είπα το όμορφο design, η καλή εικόνα για την χρήση που τη θέλω, και η ευχρηστία των μενού της.

Δεν με ενδιαφέρουν χαρακτηριστικά όπως Ethernet σύνδεση γιατί θα είναι συνέχεια συνδεδεμένη μέσω HDMI με το macmini και με το ίντερνετ, καλός ήχος γιατί έχω καλό home cinema, δορυφορικός δέκτης γιατί έχω dreambox, άλλες συνδέσεις όπως USB κλπ.

Θέλω να είναι τελευταίας γενιάς panel plasma για όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα και με δέκτη MPEG4.

Η 50PG7000, είναι προηγούμενης γενιάς. Αφού θα την αγοράσω μέσα στους επόμενους μήνες, θέλω να είναι τουλάχιστο τελευταίο μοντέλο.

Το depreciation που αναφερθηκε δεν νομίζω ότι πρεπει να μετρησει τόσο. Πιστεύω ότι η τηλεόραση αγοράζεται για μιά δεκαετία τουλάχιστον και έτσι κι αλλιώς στο τελος ή την χαρίζεις ή την τοποθετείς σε δευτερεύοντα χώρο, οπότε η δική μου άποψη ειναι η επιλογή της καλύτερης σε λογικά πλαίσια τιμής βεβαια (εγω λεω να αλλάξω την δική μου crt 33 matchline philips φέτος μετα απο 12 χρόνια υπηρεσιών και ενω απο την ημέρα της αγοράς δεν έχει πάθει απολύτως τίποτε και ουδέποτε μετακινήθηκε...και ευτυχώς γιατι ζυγίζει 70 κιλά!)

Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50G10 vs LG 50PS8000 μάχη Plasma στις 50 ίντσες.

Σιγα μην αντεξει καμια απο τις σημερινες τηλεορασεις 10 χρονια.

Γνωστος μου ειχε μια LCD Samsung που την ειχε παρει 4,500 ευρω πριν 5 χρονια και περυσι "πεθανε" .... ενω θυμαμαι και μελη του φορουμ με πλασμα LG 4ετιας που εχουν βγαλει βλαβες που δεν συμφερει να επιδιορθώθουν...

Γιάννη δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.Έχω μια Philips πλάσμα του 2004 ,έχει τρισάθλια εικόνα αλλά δεν έχει χειροτερέψει.Και δύο lcd αγορασμένες το 2005 που είναι σαν να τις αγόρασα χθές.

Η διαφορά είναι πως η εικόνα μιας lcd του 2005 δεν μπορεί να συγκριθεί με μιά σημερινή .Και έτσι μπαίνεις στην διαδικασία της αναβάθμισης και γεμίζεις τα εξοχικά και τα σογια με τηλεοράσεις των 3 και 4 χιλιάδων ευρώ.

Off topic.Γιατί είστε τόσο κατηγορηματικοί με τις LG ;Αυτή η 60ps8000 ακούγεται φανταστική στα 3000 ευρώ.

Σίγουρα μία τηλεόραση πλέον δεν αντέχει 10 χρόνια αλλά όχι γιατί χαλάει. Την αλλάζεις πολύ νωρίτερα όπως είπε ο Τάκης γιατί η τεχνολογία της ξεπερνιέται. Την δική μου τηλεόραση την αγόρασα πρίν 2 χρόνια και τώρα ψάχνω πάλι για καινούρια την οποία υπολογίζω το πολύ σε 4-5 χρόνια να την ξαναλλάξω.