newlynx
AVClub Enthusiast
- 28 August 2006
- 1,210
Ήρθε η ώρα να κάνω μια παρουσίαση της κάμερας. Να τονίσω πως η αξιολόγηση γίνεται με μικρή - απλού χρήστη - εμπειρία και χωρίς να έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλές κάμερες.
Panasonic TZ100 by newlynx, on Flickr
Κριτήρια αγοράς
H δική μου οπτική περιλάμβανε την περιστασιακή χρήση και την ευκολία μεταφοράς. Ο εξοπλισμός μου περιλάμβανε μια Sony A300 (εισαγωγική DSLR του 2008) και μια βιντεοκάμερα Canon HV10 (1080i του 2006). Μετά τον εντυπωσιασμό μου από το 4Κ βίντεο του LG4 (καλό για κινητό) αποφάσισα να κινηθώ προς αντικατάσταση (ουσιαστικά περιθωριοποίηση της Canon) επιλέγοντας την TZ100 που θα εξυπηρετούσε διττό ρόλο (η A300 θα εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται).
Panasonic TZ100 by newlynx, on Flickr
Ας περάσω και σε πιο συγκεκριμένα σημεία.
Θετικά
Καλή ποιότητα φωτογραφιών
Καλή λήψη 4K βίντεο
Ευκολία μεταφοράς (δεν είναι τσέπης αλλά μπαίνει εύκολα σε μπουφάν ή τσαντάκι)
Πολλές ευκολίες στους τρόπους λήψης
Εξαιρετική οθόνη αφής που διευκολύνει σε διάφορες ενέργειες
4Κ burst mode που σου δίνει τη δυνατότητα να εξάγεις φωτογραφίες των 8MP
Καλό zoom για πιο μακρινές λήψεις
Ουδέτερα
Μικρό EVF - θα μπορούσε να είναι καλύτερο
Μεγάλο crop στο 4K βίντεο
Ικανοποιητική android εφαρμογή
Βασικό εγχειρίδιο αλλά κατεβάζεις ηλεκτρονικά το εκτενές των 406 σελίδων (δεν το έχω τελειώσει)
Αρνητικά
Γλιστράει αρκετά, θέλει πολύ προσοχή και σίγουρα το λουράκι για να γλιτώσουμε ατύχημα
Σταθερή οθόνη
Βίντεο 4Κ χωρίς σταθεροποίηση στο βίντεο. Αυτό καθιστά δύσκολη την σταθερή λήψη λόγω του μικρού μεγέθους της κάμερας .Βέβαια και σε μηχανές με σταθεροποίηση δεν είδα (στο youtube) τόση βελτίωση είναι αλλά είναι το μόνο που με έχει ενοχλήσει. Θα δω και βίντεο με την HV10 μου για να δω αν έχω δίκιο ή είμαι υπερβολικός ως προς τη δυσκολία.
Υλικό
Κάποιες φωτογραφίες που ανέβασα για να δείτε δείγματα. Μερικές από αυτές θα τις βάλω και στην ενότητα με τα αεροπλάνα. Βάζω 4 ενδεικτικά και τις υπόλοιπες μπορείτε να τις δείτε στον τελευταίο σύνδεσμο.
Rudge by newlynx, on Flickr
P-51 Mustang by newlynx, on Flickr
T34 by newlynx, on Flickr
Horse Guard by newlynx, on Flickr
Υπόλοιπες
https://www.flickr.com/photos/newlynx/albums/72157668135327006
Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την κάμερα με μόνη επιφύλαξη τη σταθεροποίηση στο 4Κ βίντεο. Αν θέλετε θα ανεβάσω και βίντεο.
Panasonic TZ100 by newlynx, on FlickrΚριτήρια αγοράς
H δική μου οπτική περιλάμβανε την περιστασιακή χρήση και την ευκολία μεταφοράς. Ο εξοπλισμός μου περιλάμβανε μια Sony A300 (εισαγωγική DSLR του 2008) και μια βιντεοκάμερα Canon HV10 (1080i του 2006). Μετά τον εντυπωσιασμό μου από το 4Κ βίντεο του LG4 (καλό για κινητό) αποφάσισα να κινηθώ προς αντικατάσταση (ουσιαστικά περιθωριοποίηση της Canon) επιλέγοντας την TZ100 που θα εξυπηρετούσε διττό ρόλο (η A300 θα εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται).
Panasonic TZ100 by newlynx, on FlickrΑς περάσω και σε πιο συγκεκριμένα σημεία.
Θετικά
Καλή ποιότητα φωτογραφιών
Καλή λήψη 4K βίντεο
Ευκολία μεταφοράς (δεν είναι τσέπης αλλά μπαίνει εύκολα σε μπουφάν ή τσαντάκι)
Πολλές ευκολίες στους τρόπους λήψης
Εξαιρετική οθόνη αφής που διευκολύνει σε διάφορες ενέργειες
4Κ burst mode που σου δίνει τη δυνατότητα να εξάγεις φωτογραφίες των 8MP
Καλό zoom για πιο μακρινές λήψεις
Ουδέτερα
Μικρό EVF - θα μπορούσε να είναι καλύτερο
Μεγάλο crop στο 4K βίντεο
Ικανοποιητική android εφαρμογή
Βασικό εγχειρίδιο αλλά κατεβάζεις ηλεκτρονικά το εκτενές των 406 σελίδων (δεν το έχω τελειώσει)
Αρνητικά
Γλιστράει αρκετά, θέλει πολύ προσοχή και σίγουρα το λουράκι για να γλιτώσουμε ατύχημα
Σταθερή οθόνη
Βίντεο 4Κ χωρίς σταθεροποίηση στο βίντεο. Αυτό καθιστά δύσκολη την σταθερή λήψη λόγω του μικρού μεγέθους της κάμερας .Βέβαια και σε μηχανές με σταθεροποίηση δεν είδα (στο youtube) τόση βελτίωση είναι αλλά είναι το μόνο που με έχει ενοχλήσει. Θα δω και βίντεο με την HV10 μου για να δω αν έχω δίκιο ή είμαι υπερβολικός ως προς τη δυσκολία.
Υλικό
Κάποιες φωτογραφίες που ανέβασα για να δείτε δείγματα. Μερικές από αυτές θα τις βάλω και στην ενότητα με τα αεροπλάνα. Βάζω 4 ενδεικτικά και τις υπόλοιπες μπορείτε να τις δείτε στον τελευταίο σύνδεσμο.
Rudge by newlynx, on Flickr
P-51 Mustang by newlynx, on Flickr
T34 by newlynx, on Flickr
Horse Guard by newlynx, on FlickrΥπόλοιπες
https://www.flickr.com/photos/newlynx/albums/72157668135327006
Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την κάμερα με μόνη επιφύλαξη τη σταθεροποίηση στο 4Κ βίντεο. Αν θέλετε θα ανεβάσω και βίντεο.