Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.
Καλημέρα σε όλους και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Ο Δημήτρης(dp88)-προφανώς-δεν σας τάπε όλα λόγω έλλειψης χρόνου...ξεκινώ λοιπόν:
Χθες το απόγευμα αποφάσισα-μιας και είχα χρόνο-να πάω στο σπίτι του Δημήτρη για να τον γνωρίσω κι από κοντά...
Γνώρισα-λοιπόν-τον Δημήτρη ,την σύζυγο και το χαριτωμένο εξάμηνο μωράκι τους...
Δημήτρη νάστε καλά και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και την περιποίηση...
Ο Δημήτρης είναι ψαγμένος χομπίστας ...έχει το denon 1920 και τον denon 2807(νομίζω..)...είχε τον epson 600 τον οποίο έδωσε...και ηχεία έχει κάποια b&w...
τα γράφω αυτά για να καταλάβουμε όλοι ότι ο Δημήτρης ψάχνεται...
Λοιπόν το πρόβλημα το είδατε πεντακάθαρα στις φωτογραφίες...
όταν μου έβαλε το panic room μου έπεσαν τα μάτια ...είχα υποψιαστεί τι ήταν..αλλά δεν περίμενα τόση έκταση στο πρόβλημα...η λέξη "μυρμήγκιασμα" βγήκε καθώς συζητάγαμε...τόχω ξαναδεί σε lcd τηλεοράσεις,αλλά όχι τόσο πολύ....εμφανίζεται σε μαύρες περιοχές της εικόνας και είναι σαν να αποδομείται το χρώμα...σαν να σαπίζει...
ΣΑΦΩΣ είναι ιδιαίτερα έντονο και ενοχλητικό σε σημείο να είναι απαγορευτικό για την παρακολούθηση της ταινίας...σημειωτέον ότι το εμφανίζει σε όλες τις αναλύσεις(480p,576i/p,720p,1080i)...από hdmi φυσικά...
Μετά βάλαμε το matrix III(από το HITECH) το οποίο εμφάνιζε σε κάποιες στιγμές το ίδιο πρόβλημα...
Το να πεις ότι η συγκεκριμένη συσκευή έχει πρόβλημα είναι το εύκολο...
πληροφορήθηκα όμως ότι ο Δημήτρης είχε επισκευτεί και άλλο μέλος του club που έχει την PV60 με κορυφαίο(διαφορετικό) dvdplayer και διασταύρωσε το πρόβλημα..και η άλλη PV 60 ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ-ΕΙΚΟΝΑ...άρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
με ζώσαν τα φίδια...
φεύγω-βράδυ-πηγαίνω στο σπίτι μου...νοικιάζω από το video club της πριοχής μου το panic room( αυθεντικό) και πέρνω και το MATRIX III από το HITECH(τόχω κι εγώ) και πηγαίνω στον γνωστό μου για να δω αν εμφανίζει και σε αυτόν το ίδιο πρόβλημα...
βάζω τις επίμαχες στιγμές και από τα δύο dvds και είμαστε στο τηλέφωνο με τον Δημήτρη...να σημειώσω ότι ο φίλος μου έχει συνδέσει την PV60 με ένα dvd Mustek της πλάκας των 40 ευρώ από Καρφούρ με σύνδεση RGB scart...άρα το dvd έβγαζε 576i και δούλευε ο scaler της τηλεόρασης...
λοιπόν η συγκεκριμένη συσκευή εμφάνιζε το ίδιο πρόβλημα αλλά πολύ πιο μειωμένο,σε σημείο που νάναι ανεκτό...
υπολογίζω-για να σας δώσω να καταλάβετε ένα μέτρο σύγκρισης-ότι το εμφάνιζε κατά 20 με 30% της έκτασης και του μεγέθους του προβλήματος του Δημήτρη...
άρα-παιδια-τα πράγματα ΔΕΝ είναι τόσο απλά: υπάρχει θέμα...τώρα γιατί στο ένα πάνελ εμφανίζεται τόσο έντονα και στο άλλο πολύ λιγώτερο δεν ξέρω...προφανώς έχει να κάνει με τις ανοχές της κάθε συσκευής..τα μηχανήματα δεν είναι ποτέ ακριβώς τα ίδια...υπάρχουν αποκλίσεις +/- στα ίδια μοντέλλα από συσκευή σε συσκευή....
Τις ίδιες σκηνές τις έπαιξα και στην CRT 32άρα PHILIPS 9618 που έχω για να δω...φυσικά η εικόνα ήταν τέλεια...τελείως άλλη απεικόνιση...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η Plasma ,αλλά και η lcd τεχνολογία έχουν-ακόμα-πολλά προβλήματα που οφείλονται στην ανωριμότητα της τεχνολογίας τους...ή μαθαίνουμε να ζούμε με αυτά ή πάμε για άλλα...
Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε αν η PANASONIC PV600 ή η PIONEER 727 και 7270 θα εμφάνιζαν τα ίδια προβλήματα...
ειλικρινά δεν ξέρω τι να συμβουλέψω τον Δημήτρη...να την πάει στο service αλλά θα βγάλει άκρη????