Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Κατι μου λεει οτι σιγα σιγα θα πρεπει να νοικιασουν λεοφορειο τα μελη του avclub για μαζικη επισκεψη στο service...παιδια μαζι σας και εγω για συμπαρασταση.
(ο dp88 εχει πολλες ωρες να εμφανιστει...λετε να εμεινε στο service μεχρι να βρεθει λυση?)

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Με φάγατε παλουκάρια!

Και η δικιά μου "ματιασμένη" είναι!

Έβαλα το superman και έγινα...ροζαλία!

Παρόλα αυτά, έχω να παρατηρήσω τα κάτωθι:

1)Όσο μικρότερη η ανάλυση, τόσο πιο έντονο το φαινόμενο. Στα 576p το κάνει πολύ λίγο, ενώ στα 1080i πολύ περισσότερο.

2)Τα φίλτρα της τηλεόρασης δε βοηθάνε καθόλου.

3)Όσο μεγαλύτερη ευκρίνεια βάλουμε, τόσο το χειρότερο.

4)"Παίζοντας" με τη ρύθμιση του χρώματος, μετατοπίζουμε το πρόβλημα. Όσο λιγότερο χρώμα βάζουμε τόσο εντονότερο είναι το φαινόμενο. Με τη μπάρα περίπου στο μισό το φαινόμενο είναι αρκετά λιγότερο! (έλα όμως που εγώ γουστάρω λίγο χρώμα στις ταινίες???).

Από τη δική μου πλευρά θα χαρώ αν υπάρξει κάποιο firmware fix.
Δε το συζητώ για hardware fix, δε πρόκειται να την επιστρέψω με τίποτα.

Πρώτη φορά βλέπω τηλεόραση με τέτοιο βάθος πεδίου.

Αλλά επιμένω να την κοιτάξει και κάποιος ειδικός...

Στέργιο ακριβώς τα ίδια παρατήρησα κι εγώ με τις αναλύσεις και τα χρώματα. Δεν ήταν ενοχλητικό? Μπορείς να ζήσεις με κάτι τέτοιο? Αν στο κάνει και σε άλλη ταινία τι θα κάνεις? Το πιθανότερο είναι να είναι συνδυασμός firmware και hardware fix. Συνεχίζω και διαβάζω στα ξένα φόρουμς ότι το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο έντονο σε αυτούς που το έχουν και έχει φτάσει σε μερικούς στο 70% της θέασης τόσο ταινιών όσο και τηλεοπτικού σήματος. Από προσωπική εμπειρία (στην αρχή δεν το είχα, τώρα το έχω) συμπεραίνω ότι όσοι έχουμε δει τα φίδια σε λίγους μήνες θα ανοίξουμε ζωολογικό κήπο! Επιμένω ότι εφόσον τα είδες πρέπει να το αναφέρεις. Καινούρια τηλεόραση έχεις! Φανταστική τώρα αλλά σε λίγο καιρό μπορεί να είναι για πέταμα (φτου φτου). Εγώ προσωπικά θα το κηνυγήσω και θα υποστηρίξω την επιλογή μου. Δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς καθώς πίσω δεν την παίρνουν να πάρω άλλη μάρκα (και να το έκαναν η expert δεν έχει κάτι που να μου αρέσει). Από την άλλη άμα μου την αλλάξουν και μου δώσουν την ίδια δεν νομίζω ότι έχω να κερδίσω τίποτα. Δεν βλέπω άλλη λύση από το να μπει χέρι στην τηλεόραση όσο και αν δεν μας αρέσει επειδή είναι του κουτιού! Προτιμώ να την χαρώ 5 χρόνια χωρίς να σπάζομαι παρά 10 χρόνια και να μου ανάβουν τα λαμπάκια κάθε φορά που βλέπω φίδια!

Υ.Γ. Έχω μιλήσει με τον Μανώλη στο τηλέφωνο για να κανονίσω για calibration. Η πρώτη ερώτηση που μου έκανε είναι αν βλέπω κι εγώ φίδια στο συγκεκριμένο μοντέλο. Είναι προφανές ότι το γνωρίζει το πρόβλημα. Θα του κάνω ένα τηλέφωνο μήπως ξέρει περισσότερα και θα σας ενημερώσω.

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Έχω την εντύπωση ότι το κάνουν όλες, απλά οι περισσότεροι δεν το προσέχουν.

Φαντάζομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πάρει την πανασόνικ για να βλέπουν απλά τηλεόραση. Τι να καταλάβεις εκεί...

Πάντως δε με πολυχαλάει να σας πω την αλήθεια, αλλά θα την ψάξω μπας και βρω κάποιο φιξ!

χαλαρά μωρέ, δε τρέχει τίποτα...

Τώρα μίλησα με τον Μανώλη και του είπα τις εξελίξεις. Δεν γνωρίζει το θέμα σε λεπτομέρεια αλλά γενικά! Του είπα ότι αν το κάνει σε λίγες ταινίες δεν με πειράζει και μου τα έχωσε! :grandpa: Φυσικά μου λεει και πρέπει να σε πειράζει. Θα το προχωρήσω το θέμα και βλέπουμε τι θα γίνει. Δεν το αφήνω στην τύχη του και ότι γίνει

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιου που χάρηκε την τηλεορασή του για 6 μήνες. Μετά ήρθε ο εφιάλτης.

Hello
New to this debate,but have registered the Purple Snake fault which i first
noticed over Christmas, and having purchased the Th42px60 in May 2006 you can understand I am a little worried.
What was on all levels of usage Digital Freeview, Dvd and Telewest Hd Drive a near stunningly perfect picture had now deteriorated to a non enjoyable experience. Faces also have taken on a metallic sheen making the set unwatchable on certain scenes.Just look at the film 16 Blocks when Bruce Willis is on the stairs of the Police Station, looks like something from a 1960 Andy Wharhole Experience.
In away i was lucky because i was about to have Convergent Uk calibrate my Plasma.
I dont want a Sony LCD or a Pioneer PLasma I want a Panasonic that produces the pictures that had me admiring HD Broadcast World Cup Matches and Dvd Upscaled Return of the King.

Τώρα αν σας πω ότι έχω ψιλοχαρεί ότι μου συνέβη τώρα αυτό το πρόβλημα θα με πείτε ανώμαλο? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρούμε λύση. Πήρα το παιχνίδι στις πλάτες μου (μαζί με τον Δημήτρη φυσικά) :grinning-smiley-043

Τώρα αν σας πω ότι έχω ψιλοχαρεί ότι μου συνέβη τώρα αυτό το πρόβλημα θα με πείτε ανώμαλο? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρούμε λύση. Πήρα το παιχνίδι στις πλάτες μου (μαζί με τον Δημήτρη φυσικά) :grinning-smiley-043

Αστον τον Δημητρη....δε το βλεπω να γυριζει απο το service πριν περασει κανενας μηνας!

Εχω αρχίσει να την ψάχνω και για προβολέα. Βλέπω την Πλάσμα να μένει για το τηλεοπτικό σήμα. Μια χαρά της πάει. Χε Χε

Ακάκιεεεεεεεεεεεεεεε . Τα μακαρόνια ναναι μίσκο :flipout:

Θα σας κάνω διάσημους βρε. Θα γίνει σημείο αναφοράς το thread και θα ψάχνουν όλοι λεξικά στο google να μας μεταφράσουν! :award:

Εχω αρχίσει να την ψάχνω και για προβολέα. Βλέπω την Πλάσμα να μένει για το τηλεοπτικό σήμα. Μια χαρά της πάει. Χε Χε

Ακάκιεεεεεεεεεεεεεεε . Τα μακαρόνια ναναι μίσκο :flipout:

Θα σας κάνω διάσημους βρε. Θα γίνει σημείο αναφοράς το thread και θα ψάχνουν όλοι λεξικά στο google να μας μεταφράσουν! :award:

(παντως μεταξυ μας μου εχει κανει εντυπωση πως τα εχετε "καταφερει" ετσι και ολοκαινουργιες τηλεορασεις δε σας τις αλλαζουν οι καταστηματαρχες....anyway)

Εμένα χωρίς κούτα δεν μου την παίρνουν πίσω. Τώρα έχουν δεν έχουν δίκιο δεν το ξέρω.

i am hereeeeee........................λοιπον.....του νεκταριου τα ειπα στο τηλεφωνο.ξεκιναμε.....πρωτη πικρα......θα την κοιταξουν σε μια εβδομαδα(ευγενικοτατα παντα)δευτερον.......παμε για αλλαγη πλακετας που σημαινει......ΑΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΤΣΙΙΙΙ,..,,.,.,!!!!αυτα πολυ συντομα διοτι απο το πρωι τα εχω παρει στο κεφαλι και παροτι παρακολουθω τους διαλογους σας δεν εχω ορεξη να πατησω τα πληκτρα.δεν ξερω.....με πηρε εντελως απο κατω.sorry παιδια.

i am hereeeeee........................λοιπον.....του νεκταριου τα ειπα στο τηλεφωνο.ξεκιναμε.....πρωτη πικρα......θα την κοιταξουν σε μια εβδομαδα(ευγενικοτατα παντα)δευτερον.......παμε για αλλαγη πλακετας που σημαινει......ΑΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΤΣΙΙΙΙ,..,,.,.,!!!!αυτα πολυ συντομα διοτι απο το πρωι τα εχω παρει στο κεφαλι και παροτι παρακολουθω τους διαλογους σας δεν εχω ορεξη να πατησω τα πληκτρα.δεν ξερω.....με πηρε εντελως απο κατω.sorry παιδια.

καλα το ειπα οτι μαλον παιζει και hardware....γιατι λες οχι σε τετοια περιπτωση? τι κακο παραπανω μπορει να γινει? εξαλου στο service ειναι...η ευθυνη πλεον δικη τους.
το θεμα ειναι οτι και με αλλαγη της πλακετας σιγουρος δε μπορει να εισαι...οι πλακετες μπορει να βρισκονται στο αποθεμα του service πριν καν κυκλοφορησει η τηλεοραση.Το βασικο ειναι να ενημερωθει το service απο την Japan και μετα να πραξουν αναλογως.

Last edited:

καλα το ειπα οτι μαλον παιζει και hardware....γιατι λες οχι σε τετοια περιπτωση? τι κακο παραπανω μπορει να γινει? εξαλου στο service ειναι...η ευθυνη πλεον δικη τους.

δεν ξερω ρε γαμωτο....χερι σε τηλεοραση ενος μηνος.....κριμα δεν ειναι?

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Βάλε βγάλε. Θα προσπαθήσω να δω το φαινόμενο μάλλον αύριο στου Νεκτάριου την τηλεόραση.
Θα σας λυπήσω όμως γιατί παρόλο που έγινε η αλαγή του εν λόγω board "Digital Video / Processing Board" δεν βελτιώθηκε η κατάσταση.

δεν ξερω ρε γαμωτο....χερι σε τηλεοραση ενος μηνος.....κριμα δεν ειναι?

Γιατί είναι κρίμα ρε Δημήτρη? Θες να σου δώσουν το ίδιο μοντέλο και να κάνει τα ίδια?

Για πες λίγο τι παίχτηκε στο service. Πως βγάλανε την απόφαση για αλλαγή πλακέτας χωρίς να την δουν?