Μιας και αναφέρθηκε το ΕΜΠ να πω κι εγώ την εμπειρία μου τι συμβαίνει με τους καθηγηταράδες εκεί μέσα: Μάθημα δεν έκαναν σχεδόν ποτέ οι καθηγηταράδες, πάντα οι λέκτορες και οι βοηθοί. Ασκήσεις και εργαστήρια, καλά δεν το συζητάμε, ΠΟΤΕ οι καθηγηταράδες... Και φυσικά στις εξετάσεις τα γραπτά ποιοί τα διόρθωναν; Σωστά το μαντέψατε! Πάλι οι λέκτορες και οι βοηθοί! Τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Για το χαμαλίκι.
Πήγαινε κάποιος να βρει τον καθηγηταρά στο γραφείο του (σιγά να μην τον έβρισκε ποτέ) η γραμματέας μόνο ήταν εκεί.
-"Πότε μπορώ να δω τον κ. Καθηγητή;"
-"Ο κ. Καθηγητής έρχεται π.χ. τις Πέμπτες" ήταν μια τυπική απάντηση...
Πήγαινε την Πέμπτη λοιπόν να δει τον Καθηγητή.
-"Ξέρετε σήμερα δεν ήρθε" ήταν η απάντηση. Λες και είχε έρθει την προηγούμενη Πέμπτη!!!
Πού είναι ο Καθηγηταράς οέο;
Οταν άρχισα να δουλεύω ως Πολ. Μηχανικός σε μεγάλα δημόσια έργα τότε ανεκάλυψα πού ήταν όλοι αυτοί οι Καθηγηταράδες που δεν έτυχε να τους συναντήσω τόσα χρόνια ως φοιτητής στο ΕΜΠ. Ολοι είχαν τα γραφεία τους έξω, είτε δικά τους (τις περισσότερες φορές) είτε ως σύμβουλοι σε άλλα γραφεία και τεχνικές εταιρίες και "χτύπαγαν" ακριβοπληρωμένες δουλειές εκμεταλλευόμενοι τον τίτλο του Καθηγητού του ΕΜΠ!!!
Να ασχοληθούνε τώρα με τα μαθήματα και με την διδασκαλία των φοιτητών; Να αφήσουν το γάμο να πάνε για πουρνάρια; Αστεία πράγματα! Για αυτές τις χαμαλοδουλειές (την διδασκαλία) έχουν τους βοηθούς και τους λέκτορες.
Πώς να θεωρηθεί λοιπόν καλό ένα Πανεπιστήμιο του οποίου οι Καθηγηταράδες δεν πατάνε ποτέ γιατί είναι απασχολημένοι με τα τεχνικά και τα μελετητικά τους γραφεία έξω;
Και να προχωρήσω και την σκέψη μου λίγο παρακάτω;
Γιατί να προσπαθήσουν αυτοί οι καθηγηταράδες να ανεβάσουν το επίπεδο του Πολυτεχνείου και να βγάζουν άψογα κατηρτισμένους μηχανικούς; Γιατί;
Για να βγαίνουν μετά στην πιάτσα και να τους παίρνουν τις δουλειές;
Οχι βέβαια! καλύτερα να βγαίνουν στουρνάρια από την οδό Στουρνάρη έτσι ώστε όλες οι δουλειές να πηγαίνουν στα γραφεία που διευθύνουν οι μεγάλοι και τρανοί καθηγηταράδες του μεγάλου και ένδοξου ΕΜΠ...
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν τολμάει κανείς να την πει ή να την παραδεχτεί...