Γιάννης Χατζηγεωργίου
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 35,670
Δε καταλαβαίνω γιατι σε μπερδευουν οι ιντσες…
Όπως σε μια οθονη 2:40 υπαρχουν διαφορετικές ιντσες για καθε καδρο ομοίως συμβαίνει και για οθονη 16:9
Παντως τα παραπανω που παραθέτω δεν είναι απλως κανονες..
Τουλαχστον σε οσα πειραματα εχω κανει δοκιμαζοντας να δω καδρα και αποστάσεις τα ματια μου συμφωνούσαν με αυτό που υπολογίζει παραπανω ο ποιητής.
Και εν πάση περιπτώσει θελω να πιστευω πως τα παραπάνω βασίζονται σε καποια κριτήρια και δεν τα έβγαλαν στη τύχη.
Με μπερδεύουν οι ίντσες διότι στο παραπάνω παράδειγμα με τα έργα υπάρχει διαφορά στον κάθετο άξονα της τάξης του ενός μέτρου!!! Και αν λάβουμε ως αναφορά το πλάτος πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και κάποια αναφορά προς το ύψος, διότι αν λόγου χάρη υπολογίζει ως αναφορά το ύψος του 16:9 τότε στο παράδειγμά μας μπορεί κάποιος να βλέπει μια χαρά τον Ιούδα, αλλά, για να δει τον Μπόγκαρντ θα ανεβοκατεβάζει το κεφάλι σαν εκείνα τα σκυλάκια στο αυτοκίνητο. Αν π.χ. το πινακάκι έλεγε στις 100 ίντσες 4:3 κάθεστε στα 4,5 μέτρα, για 2,35 κάδρο 90 ιντσών κάθεστε στα 4 μέτρα κ.ο.κ., δεν θα με παραξένευε...
Και 'γω δεν πιστεύω ότι έχουν γίνει στην τύχη, απλώς, προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό διότι εμπειρικά έχω άλλη άποψη.