Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

όσο πιό μεγάλο (σχετικά) καλύτερα γιατί δεν υπάρχουν παραμορφώσεις προοπτικής και ακτινικές στα άκρα.
Συνήθως κανονικός είναι καλά (δηλαδή ο παλιός 50άρης, σήμερα κάπου 35) και παραπάνω

Συνήθως διαλέγουμε έναν ευρυγώνιο ζουμ, και τραβούμε στην εστιακή απόσταση που έχει τις λιγότερες παραμορφώσεις. Π.χ. αν είναι 17-ΧΧΧ τραβούμε γύρω στο 24-28 ώστε να έχει αρκετή κάλυψη, να μην είναι πολύ τονισμένη η προοπτική, και και να έχει μηδενικές παραμορφώσεις. και φυσικά βάζουμε αρκετό ίδιο θέμα στις συνεχόμενες λήψεις, ώστε να υπάρχει καλό overlapping.

Ας ανεβάσω λοιπόν αυτό που χρωστώ. Οι λήψεις έγιναν την προηγούμενη Τρίτη στο Κρούσεβο της FYROM. ΝΙΚΟΝ D200/AFD 28-200 G στο 38 στο Κρούσεβο 4 και στο 35 στο Κρούσεβο 3. Στην πρώτη περίπτωση μου έφυγε η κεφαλή στην 3η και 4η λήψη.

Ενώθηκαν με το Photo Stich της CANON. Καμιά επέμβαση στο Photoshop.

Έχω κόψει σε cd-rom τα πρωτότυπα αρχεία. nef, τα .jpg και τις τελικές ενωμένες λήψεις σε πλήρη ανάλυση. Να τα στείλω με ταχυδρομείο σε όποιον ενδιαφέρεται ή να προσπαθθήσω να τα σηκώσω κάπου; Αν ναι, οδηγίες. Πάντως είναι πολλά τα mega (Περίπου 70).

Πώς σας φαίνονται;

Attachments

• krushevo4.jpg
    krushevo4.jpg
    67.3 KB · Views: 55
  • krushevo3.jpg
    krushevo3.jpg
    93.7 KB · Views: 56
Last edited:

Ας ανεβάσω λοιπόν αυτό που χρωστώ. Οι λήψεις έγιναν την προηγούμενη Τρίτη στο Κρούσεβο της FYROM. ΝΙΚΟΝ D200/AFD 28-200 G στο 38 στο Κρούσεβο 4 και στο 35 στο Κρούσεβο 3. Στην πρώτη περίπτωση μου έφυγε η κεφαλή στην 3η και 4η λήψη.

Δεν μπορώ να δώ κάποιο πρόβλημα που να φανερώνει το πρόβλημα της κεφαλής... Μια χαρά μου φαίνεται εμένα, τουλάχιστον σε αυτό το μέγεθος.

Έχω κόψει σε cd-rom τα πρωτότυπα αρχεία. nef, τα .jpg και τις τελικές ενωμένες λήψεις σε πλήρη ανάλυση. Να τα στείλω με ταχυδρομείο σε όποιον ενδιαφέρεται ή να προσπαθήσω να τα σηκώσω κάπου; Αν ναι, οδηγίες. Πάντως είναι πολλά τα mega (Περίπου 70).

Πώς σας φαίνονται;

70 Μ δεν περνάνε ούτε με email. Μια λύση θα ήταν να ανέβουν κάπου και να τις πάρουμε από εκεί. Ίσως στο www.rapidshare.com όπου μπορεί να γίνει δωρεάν κάποιος φάκελος όπου θα μπουν οι φωτογραφίες και με το αντίστοιχο link δημοσιευμένο εδώ να τις κατεβάσει όποιος ενδιαφέρεται. Απλή διαδικασία με οδηγίες στην πορεία. rapidshare.com > freezone > create your own rapidshare folders κλπ.

Φυσικά μπορούν να μπουν κι εδώ μικρότερες, κάπου 100Κ νομίζω είναι το όριο μεγέθους της κάθε μιας, και να τις έχουμε ανάλυση 1024x768 ή και παραπάνω απ' όπου μπορούμε να συνεχίσουμε.

Αλλά πριν προχωρήσουμε θα έλεγα ότι θα ήταν προτιμότερο να δούμε αν μπορούμε να διορθώσουμε ότι το πρόγραμμα της canon δεν μπόρεσε, δηλαδή να ξεκινούσαμε με κακο-κολλημένες ώστε να δούμε αν μπορούμε να δώσουμε λύση...

Με τι φακό τραβάτε συνήθως πανοράματα; Τι εστιακό μήκος;

Με οτιδήποτε!
Τα καινούργια προγράμματα καταφέρνουν να συνυπολογίζουν και τον φακό και να ενώνουν τα πάντα.

Π.χ. με υπερευρυγώνιο και 4 μόλις λήψεις φτιάχνουν σφαίρα 360 μοιρών οριζόντια και κάθετα! Συνήθως χρειάζεται και ανάλογο πρόγραμμα (υπάρχει και κάτι για quick time 'mov') για να φανεί σωστά. Το χρησιμοποιούν ήδη για παρουσιάσεις εσωτερικών χώρων κλπ.

Και με τηλεφακό αλλά και με μάκρο μπορεί κανείς να προχωρήσει άφοβα! Κι όσο πιο γνωστοί οι φακοί και τα χαρακτηριστικά τους, τόσο αποτελεσματικότερες και οι διορθώσεις που θα γίνουν.

Για ξεκίνημα θα ήταν φυσικά ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν φακοί σε εστιακά μήκη με ελάχιστες παραμορφώσεις, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε ήδη.

Τελικά όσες φορές προσπάθησα να ανεβάσω τις φωτο στο rapishare είδα ότι μόνο rapid δεν είναι. Με adsl σύνδεση είδα ότι η μεγαλύτερη ταχύτητα για Upload ήταν 7 kb/s.

Αν θέλετε, έχω κάνει ένα cd με τις φωτο. Στείλτε μου με pm τα στοιχεία σας, να σας το στείλω.

:grandpa:

Να και ένα πανόραμα που δεν πέτυχε..

Ωραία, τέτοια θέλουμε για να δούμε αν άλλο πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει καλύτερα με το ίδιο υλικό!

Βλέποντας το πρόβλημα στην ένωση της τελευταίας δεξιά, θα πρότεινα να συμπιέσεις τις φωτογραφίες ξεχωριστά σε μέγεθος που να το δέχεται το σύστημα, κάπου 100Κ νομίζω, και να δούμε αν μπορεί άλλο πρόγραμμα να τις ράψει καλύτερα. Προφανώς θα χρειαστούν και αλλαγή διαστάσεων, αλλά νομίζω περισσότερο το κάνουμε σαν πείραμα ώστε όλοι να μπορούν να δουν αποτελέσματα και δεν κυνηγάμε την απόλυτη ποιότητα.
Τουλάχιστον όχι ακόμη! ;)

Τελικά όσες φορές προσπάθησα να ανεβάσω τις φωτο στο rapishare είδα ότι μόνο rapid δεν είναι. Με adsl σύνδεση είδα ότι η μεγαλύτερη ταχύτητα για Upload ήταν 7 kb/s.

Στο download μου πάει καλά, στο upload το αφήνω κι όποτε θέλει ας τελειώσει! Αν και ομολογώ ότι δεν ανέβασα ποτέ τέτοια μεγέθη...

Αν θέλετε, έχω κάνει ένα cd με τις φωτο. Στείλτε μου με pm τα στοιχεία σας, να σας το στείλω.
:grandpa:

Αυτό θα ήταν βολικό μεν για τους λίγους που γράφουμε, αλλά θα άφηνε εκτός όσους (πολλούς ελπίζω!) μας διαβάζουν...

Απάντηση: Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Έχω κόψει σε cd-rom τα πρωτότυπα αρχεία. nef, τα .jpg και τις τελικές ενωμένες λήψεις σε πλήρη ανάλυση. Να τα στείλω με ταχυδρομείο σε όποιον ενδιαφέρεται ή να προσπαθθήσω να τα σηκώσω κάπου; Αν ναι, οδηγίες. Πάντως είναι πολλά τα mega (Περίπου 70).

Πώς σας φαίνονται;

ομολογω ειναι καταπλικτικες !!!!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Λοιπον παρτε και απο μενα ενα πλοιο με τεσερις φωτος κολημενες φωτγραφημενο με την ΦΟΥΤΖΙ 9600 μου προχτες ..... στο Λιμανι του Αμβουργου ..

πως σας φαινεται ;;;;

Attachments

• SAN-CAP-DIEGOINTER-.jpg
    SAN-CAP-DIEGOINTER-.jpg
    46.5 KB · Views: 71

και μια η πολη του Αμβουργου την Πρωτομαγια .....

με τη φουτζι μου ... 6 φωτος .

Attachments

• HAMBURG--PA---.jpg
    HAMBURG--PA---.jpg
    37.5 KB · Views: 64
Re: Απάντηση: Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

πολυ ωραιο τοπιο ... που ειναι ρε παιδι αυτο ;; Ηπειρο μου θυμιζει .....

σου θυμίζει Ήπειρο ?
...γιά δες....-bye-

πάντως μπράβο
βελτιώνεσαι

Re: Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

και μια η πολη του Αμβουργου την Πρωτομαγια .....

με τη φουτζι μου ... 6 φωτος .

Άξιος, άξιος!!

Μια χαρά τις έραψες, δεν βλέπω πουθενά πρόβλημα. Με τι πρόγραμμα δούλεψες;

Σε τρίποδο οι λήψεις;

Σε τι οριζόντια ανάλυση έφτασες με τις 6 φωτος?

Βαγγέλη το πλοίο πολύ εντυπωσιακό!

Λοιπον παρτε και απο μενα ενα πλοιο με τεσερις φωτος κολημενες φωτγραφημενο με την ΦΟΥΤΖΙ 9600 μου προχτες ..... στο Λιμανι του Αμβουργου ..

πως σας φαινεται ;;;;

Πολύ ωραίο!!..

Ευχαριστω πολυ Σταματη και Παιδες .....

η με το Πλοιο ειναι στο χερι διοτι ειχε πολυ φως ....

η αλλη με βαση ενα καγκελο ....

και οι 2 φωτος ειναι φτιαγμενες με το Φωτοσιοπ 9 !! αναλυση απλα η στανταρ 3488 χ 2616 της μηχανης μου ...

ειναι στην ορθια θεση τραβηγμενες ..

Last edited: