Paparazzi...

Το εχω παρατηρησει πολλες φορες αυτο Βλασση. Αμεσως μετα την ποζα, τρεχουν στον φωτογραφο να δουν... πως βγηκαν, στην οθονη της μηχανης.

Αν και στη συγκεκριμενη, ο αγκωνας σηκωνε λιγο retouch, αλλα δεν βαριεσαι... η ομορφια ειναι στην ψυχη...!!!!

Οι δύο του ποστ #454 είναι πολύ καλές. Γενικά.

Θα ήταν καλύτερα, όμως, αν υπήρχε ολόκληρη η μηχανή στο πλάνο.

Αλλά, και πάλι, έχεις πετύχει την... έκφραση ρε παιδί μου... Αλλο πράμα αμα σου πετυχαίνει η έκφραση....

Ηλια, αν ρωτας αν εχεις βελτιωθει απο περσι, η γνωμη μου ειναι οτι εχεις βελτιωθει εμφανως. Ισως η βελτιωση να ηταν ακομη μεγαλυτερη αν δεν ασχολιοσουν τοσο πολυ με τα χαρακτηριστικα μηχανων και φακων, τις συγκρισεις και την επεξεργασια.

Και παρε επιτελους εναν 70-200.

Εδω, να βαλω μια παλια μας γνωριμη... πιστευω να τη θυμαστε...
Το καλό θα ήταν να μας θυμάται αυτή.

Τι να τον κάνει το 70-200 οι γυναίκες του ποζάρουν συνεχώς και στα 2 μέτρα!!!
Ηλία πολύ καλές.

Ηλία τη συγκεκριμένη φωτογραφία να την έχεις μαζί σου την επόμενη φορά που θα συναντηθείς (επαγγελματικά) μαζί της. Δεν υπάρχει πιθανότητα γυναίκα να μη δει μια τέτοια φωτογραφία της και να μην ευχαριστηθεί.
+1 :grinning-smiley-043

Ηλία.....εκπληκτικές!!!Τρίβω τα ματάκια μου!!

Ηλία μια και βλέπω ότι ασχολείσαι πραγματικά με τα μοντέλα, ας καταφέσω το εξής:

έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις το δικό σου portfoglio με μοντέλα. Αρκεί να κάνεις τα παρακάτω. Πηγαίνεις στα γνωστά gala και εκθέσεις όπως και τώρα και φοράς γιλέκο φωτογραφικό. Αυτό είναι απαραίτητο, όπως επίσης και μια μικρή τσάντα που θα έχεις τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Αφήνεις κατά μέρος τα ακριβά μοντέλα που έχουν ακριβά συμβόλαια και έτοιμα books και πλησιάζεις τα υπόλοιπα. τα μοντέλα αυτά έχουν το ίδιο ενδιαφέρον για σένα, όσο εσύ γι αυτές. Επαγγελματικά μιλώ. Τα ακριβά μοντέλα είναι αυτά που βρίσκονται στα περίπτερα των μεγάλων εταιριών. Τα υπόλοιπα για να κάνουν ένα καλό book portfolgio αναγκάζονται να δώσουν σχεδόν δυο μισθούς στους φωτογράφους, άρα κάθε καλή φωτογραφία που τους τραβάς έχει μεγάλη σημασία (και οικονομική) γι αυτά. Αν σε πλησιάσουν ή τους πλησιάσεις και δούν το δείγμα δουλειάς σου, που είναι πραγματικά καλό, μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού για αποκλειστική φωτογράφηση όχι σε στούντιο, αλλά κάπου αλλού, είτε στο ύπαιθρο είτε σε στεγασμένο χώρο σε ώρα που βολεύει και τους δυο σας. Μπορείς με αυτό τον τρόπο να τραβήξεις πολλές φωτο και για σένα, αλλά και για τα κορίτσια-μοντέλα.

Το παραπάνω είναι ο κύριος λόγος που δεν κυκλοφορώ ποτέ με φωτογραφικό γιλέκο μέσα στις πόλεις.

Για να καταλάβεις τί συμβαίνει από την πλευρά των μοντέλων. Μιλώντας για τη γνωστή μας (τώρα πια) κοπέλα, αν η φωτο είχε λίγο αέρα στα μαλλιά και δεν έκρυβε το τιμόνι το στήθος της, θα ήταν τέλεια, διότι έχει την έκφραση της "καλής" στιγμής, και το κεφάλι στο πλάι κι όχι όρθια, και προς τη σωστή πλευρά του φωτισμού. Άρα δεν της έχεις κλέψει την πόζα, αλλά πόζαρε ακριβώς όπως έπρεπε. Μια τέτοια φωτο γι αυτήν σε οργανωμένο event από το φωτογράφο πριν την κρίση θα τιμώνταν στα 100 ευρώ εδώ στην Ελλάδα σε 20χ30 εκ. Τώρα οι τιμές έχουν κατρακυλήσει βέβαια...

Βλάση τέτοια λέγε του και θα τον χάσουμε τον Λιάκο!!:crown:

Ηλία, ένα μικρό point, να προσέχεις τις σκιές απο τις μύτες, είναι τρελλές όλες οι μοντέλες με αυτό το θέμα.
Ένα διακριτικό ρετούς είναι απαραίτητο.

Παιδια, να σας ευχαριστησω όλους για τα σχολια... και μονο που καθεστε και ασχολειστε με τις φωτογραφιες μου, ειναι πολυ σημαντικο... χιλια ευχαριστω...

Νασο, εχεις δικιο για την μηχανη, αλλα ο χωρος ειναι περιορισμενος ειτε απο αλλυσιδες, ειτε απο αλλες μηχανες, ειτε απο κοσμο... βεβαια εχεις δικιο και αν το ψαξεις το θεμα θα βεις τροπο να παρεις σωστο καδρο.... ισως την Κυριακη αν ξαναπαω, αν και μαλλον θα εχει πολυ περισσοτερο κοσμο.

Βλασση, το ειχα σκεφτει αυτο οταν ειχα πρωτοερθει... ετσι για την πλακα και πιθανως αργοτερα για το χαρτζιλικι... το ειχα γραψει κιολας νομιζω σε καποιο θεμα κανοντας καποιες ερωτησεις... ωστοσο, δεν ειμαι ετοιμος για κατι τετοιο, οχι γιατι δεν ξερω την τυφλα μου (ετσι κι αλλοιως σε ερασιτεχνικο επιπεδο και για την ολη φαση θα γινοταν οτι γινοταν) αλλα επειδη χρειαζεται ενας μινιμουμ εξοπλισμος τον οποίο δεν εχω και δεν προτιθεμαι να αγορασω (ουτε τριποδο εχω, ουτε τριγγερ, ουτε φλας, ουτε ανακλαστηρα πχ και αυτα ειναι μονο για εξωτερικη φωτογραφιση απαραιτητα)...

Αν θελαμε να μιλισουμε και για στουντιο και αρχιζαμε τις ομπρελες και τα λοιπα, το πραγμα ξεφευγε πολυ απο το ερασιτεχνικο επιπεδο...

Οποτε βολευομαι με εκδηλωσεις, οπου οπως λεει και ο cane, οι κοπελες ειναι εκει για να ποζαρουν και στα 2 και στο 1 μετρο, οπου κανω την πρακτικη μου και... οτι κατσει...

Για τις εκφρασεις που λετε, απο τις φωτο που ανεβαζω φαινεται ποιες ειναι περισσοτερο επαγγελματιες και ποιες ειναι κοριτσακια που βγαζουν μεροκαματο... Οι πιο προχωρημενες, αναλογως του εξοπλισμου που θα δουν, ποζαρουν ή οχι (αν και συνηθως στηνονται σε ολους τους περαστικους, αλλα δεν βαζουν και τα δυνατα τους).

Γενικως Βλασση, η περιοχη εδω σηκωνει επαφες με κοπελες που θελουν να γινουν μοντελα (ειναι διεξοδος για πολλες, αρκει να δειτε τι γινεται στα διαφορα καστινγκ ειτε για καλλιστεια, ειτε για talent shows, κτλ ειχα βαλει και κατι φωτο απο καλλιστεια σε... σουπερ μαρκετ παλιοτερα) ειδικα αν ειναι και δωρεαν... ωστοσο, το αφηνω προς το παρον...

Βilly, πολυ σωστο το σχολιο για τις σκιες και τη μυτη... δεν το ηξερα καθολου... βεβαια, με πορτραιτα, δεν εχω ασχοληθει και πολυ, ουτε σε επιπεδο φωτοσοπ, δεν ξερω ακομα καν πως βαζουμε σωστα skin tones, ποσο μαλλον σωστους φωτισμους και σκιασεις... αυτο με τη μυτη ομως, τωρα που το ειπες, θα το προσεχω...

vasada.... σε εχω.... προσεχε.... περιμενω να δω αν θα ερθει και η αλλη η σιγανοπαπαδια και τι θα πει και μετα.... :smash::music-smiley-005:

... βεβαια, με πορτραιτα, δεν εχω ασχοληθει και πολυ, ουτε σε επιπεδο φωτοσοπ, δεν ξερω ακομα καν πως βαζουμε σωστα skin tones, ποσο μαλλον σωστους φωτισμους και σκιασεις... αυτο με τη μυτη ομως, τωρα που το ειπες, θα το προσεχω...

vasada.... σε εχω.... προσεχε.... περιμενω να δω αν θα ερθει και η αλλη η σιγανοπαπαδια και τι θα πει και μετα.... :smash::music-smiley-005:

Αν κανονισεις φωτογραφιση σε εξωτερικο μερος, με τη συννεφια που εχει εκει και εναν ανακλαστηρα, τη σωστη ωρα, στο σωστο μερος, δεν χρειαζεσαι κατι αλλο. Κανονισε με καποια κοπελα χωρις να συμφωνησεις να πληρωθεις. Δες το σαν ασκηση.

Με λιγη εμπειρια και εναν ασπρο φακο θα κανεις θραυση.

. Ισως η βελτιωση να ηταν ακομη μεγαλυτερη αν δεν ασχολιοσουν τοσο πολυ με τα χαρακτηριστικα μηχανων και φακων, τις συγκρισεις και την επεξεργασια.
.

Αυτο ειναι το αδυνατο μου σημειο, το εχω αναφερει πολλες φορες, οτι δεν εχω την αισθηση του θεματος, οποτε το ριχνω στα τεχνικα... προσπαθω παντως λιγο λιγο να διορθωνω και οτι θυμαμαι καθε φορα ή οτι διαβαζω σε σχόλια εδω...

Παντως αν πω οτι τοσο καιρο χρησιμοποιω λαθος τον 85ρη δεν θα ειναι ψεμα, τωρα πρεπει να δοκιμασω απο την αρχη (περαν του πιθανου προβληματος στο κλειστρο)...

πχ. οταν δουλευεις σε ανοιχτα διαφραγματα 1,8 και 2 τοτε η γωνια του αισθητηρα με το θεμα ειναι σημαντικη για την επιτευξη της επιθυμητης εστιασης. Αν τραβας, οπως εγω με τη μηχανη σε γωνια, το πουλακι πεταξε...

...επισης, δουλευα σε ΑΙ servo mode, το οποιο σημαινει οτι παντα η πρωτη ληψη ειναι φλου κατα ενα μεγαλο ποσοστο και τραβουσα ενα frame και οχι σε ριπη, αρα εμενα στην πρωτη θολη ληψη...

... παρ ολο που δοκιμασα εστιαση και απο το AF-ON και απο το κλειστρο, ενδεχεται να χαθει το φοκους απο τη μηχανη ειτε λογω λαθους τεχνικης στη διαρκεια του burst ειτε λογω χαμηλου κοντραστ και εσυ να συνεχισεις να τραβας αν δεν παρατηρησεις το λαμπακι επιβεβαιωσης...

...και ενα σωρο άλλα, όπως οταν ειχα τον 70-300 με τη σταθεροποιηση, οπου περιμενα να κλειδωσει το is, σε single shot με αποτελεσμα να χανεται η εστιαση λογω κινησης του θεματος κτλ κτλ κτλ...

Πολλα τεχνικα να σκεφτεις ειδικα οταν θελεις να βγαλεις.... snap shot (δεν το λεω street για να μη παραξηγηθουμε εμεις οι πιουριστες...:smash:)

Last edited:
. Μια τέτοια φωτο γι αυτήν σε οργανωμένο event από το φωτογράφο πριν την κρίση θα τιμώνταν στα 100 ευρώ εδώ στην Ελλάδα σε 20χ30 εκ. Τώρα οι τιμές έχουν κατρακυλήσει βέβαια...

Πλακα μου κανεις... ενα 100ρικο για μια Α4 ρετουσαρισμενη και ετοιμη τυπωμενη? Και αν δεν κανω λαθος ενα μεσο πορτφολιο μοντελου, θελει τουλαχιστον 12 φωτο οποτε παμε στο 1000ρικο για 12 ληψεις και λιγο σοφτγουερ?

Billyyyyyy......αν ειναι ετσι θα με χασετε οντως...... :idea: Τι μικροστοκ και χαζομαρες....:HTEHETH63:

Re: Απάντηση: Paparazzi...

Ηλία, ένα μικρό point, να προσέχεις τις σκιές απο τις μύτες, είναι τρελλές όλες οι μοντέλες με αυτό το θέμα.
Ένα διακριτικό ρετούς είναι απαραίτητο.

Billy, να υποθεσω οτι ο φωτογραφος δεν δινει ποτε τα ψηφιακα αρχεια, ακριβως οπως και στους γαμους?

Μου φαινεται περιεργο, μοντελες και να μην εχουν ενα φιλο που να ασχολειται με φωτογραφια ερασιτεχνικα, αλλα σε πιο προχωρημενο επιπεδο και να μη μπορουν να βρουν απο αυτον μερικες αξιοπρεπεις φωτογραφιες.... τουλαχιστον οι πρωτοεισερχομενες στο χωρο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Paparazzi...

Billy, να υποθεσω οτι ο φωτογραφος δεν δινει ποτε τα ψηφιακα αρχεια, ακριβως οπως και στους γαμους?

Μου φαινεται περιεργο, μοντελες και να μην εχουν ενα φιλο που να ασχολειται με φωτογραφια ερασιτεχνικα, αλλα σε πιο προχωρημενο επιπεδο και να μη μπορουν να βρουν απο αυτον μερικες αξιοπρεπεις φωτογραφιες.... τουλαχιστον οι πρωτοεισερχομενες στο χωρο...

Θεωρητικά πάντα έχει το δικαίωμα να μην τα δώσει (νόμος 2121/93 κάτι ανάλογο ισχύει και στην Ε.Ε)

Τώρα, ο φίλος που ασχολείται ερασιτεχνικά, δύσκολα θα δώσει ένα σοβαρό book, εκτός και άν είναι προχωρημένος.
Γενικά η πείρα και η συνεχής ενασχόληση των επαγγελματιών στην φωτογράφιση των μοντέλων μετράει.
Πέρα απο το τεχνικό και αισθητικό μέρος, ο επαγγελματίας ξέρει να σπάει τον πάγο και να κάνει τα μοντέλα να νοιώθουν άνετα και ευχάριστα, γιατί το στρες ειδικά στις νεοεισερχόμενες/νους, είναι μεγάλο.
Και μία "στρεσσαρισμένη" φωτογράφιση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Ετσι πιστευω κι εγω... αρχαριο μοντελο, αρχαριος φωτογραφος θα εχουμε -το πιθανοτερο- κρυα φωτογραφιση και αμηχανες εκφρασεις και ποζες...

....τωρα, αν το (θηλυ) μοντελο ειναι εμπειρο, μπορει να σπασει τον παγο οπως επιλεξει αυτη... :HTEHEH56:

Και κάτι άλλο, όλοι, φωτογράφοι + μοντέλα, είναι πάντα πιο χαλαροί στο τέλος της φωτογράφισης και οι καλύτερες φωτογραφίες βγαίνουν τότε.

Καλα λεω εγω... εσυ πολλα ξερεις, αλλα λιγα λες... με το τσιγκελι πρεπει να στα βγαζουμε, καλα σε λεει ο αλλος ο φακοσυλλεκτης... τσελιγκα σε λεει, τσοπανο σε λεει, κατι θα ξερει παραπανω... :flipout::flipout: :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Τι ειπα παραπανω? Φακοσυλλεκτη? Χμ... χμ... και χμμμμ..... μα κι αυτο το ειχα ξαναγραψει...

Χμ... χμ... και χμμμμμ......

.

Και οχι μονο αυτο, κι αλλα ειπα... και μου ειπαν...

Εγω προειδοποιησα... ηθελα και την αλλη την σιγανοπαπαδια που ασχολειται με βιντεο και μας ανεβαζει τις τιμες στα νεα μηχανακια, αυτον τον Kosh τον πως τον λενε τελος παντων:grinning-smiley-043, να εβλεπα αν θα καταλαβαινε κατι...

Μια, δυο, πεντε, δεκα, ποσο να αντεξει ενας ανθρωπος.....?

Με λιγη εμπειρια και εναν ασπρο φακο θα κανεις θραυση.

Παντως, μουφα τα περιφημα χρωματα κανον, τα φλουοραιντ κρυσταλλα, τα κολγκειτ γυαλια, τα γιου ντι ελεμεντς κτλ κτλ ιδια ποιοτητα με τον φτωχο και κατατρεγμενο 28/1,8 περνουμε.... μου φαινεται (γιατι ειναι νωρις ακομη για κριτικη)....

_MG_8853 by 1L1as, on Flickr

Παιζει (παντως) να ειμαι ο πρωτος σε ολο το δικτυο, που θα γραψω αρνητικα σχόλια για τον εν λογω.... :music-smiley-005: