Το λαιτρουμ 4 δεν το εχω γιατι δουλευω σε ΧΡ...
Με το DPP εχω το οριτζιναλ χρωματικο προφιλ της κανον και οχι το περιπου της adobe...
Eπισης, θεωρω πολυ καλυτερο pre raw σαρπεν του DPP (και πολυ χάλια του λαιτρουμ, το οποίο τονιζει πολυ τον θορυβο και δεν διορθωνεται ουτε με το masking που εχει).
Το DPP, Βαζει αυτοματα radious και treshold αναλογως της ληψης (τα οποια, μπορεις να τα ρυθμισεις κατα το δοκουν βεβαια αν θελεις) και εσυ ρυθμιζεις μονο τo amount αναλογως του γουστου σου και κυριως, επεμβαινει μονο στις ακμες (με μεγαλη ακριβεια θα ελεγα) οπως πρεπει να κανει ενα σωστο σαρπεν tool...
Το ACR ειναι ιδιο με το λαιτρουμ...
Το φωτοσοπ, ειναι.... φωτοσοπ... οτι και να σκεφτεις, μπορεις να το κανεις... οπως εχω πει ομως πολλες φορες, κυριως με εξυπηρετει, σε σχεση με το λαιτρουμ, με τα color samplers που εχει... εχω απολυτο ελεγχο του λευκου - μαυρου σημειου και κατ επεκτασιν του WB και των color cast, ανεξαρτητως των ρυθμισεων που θα κανω στο κοντραστ ή τα χρωματα στη διαρκεια της επεξεργασιας...
Δεν αναφερομαι σε μασκες και layers που ειναι ενα κεφαλαιο απο μονα τους...
Το nik software, εχει τα γνωστα, πολυ καλα, presets αλλα και το sarpen tool που εχει, σου δινει πολυ περισσοτερες επιλογες (ειδικα απο το λαιτ ρουμ, το οποιο νομιζω, εχει το χειροτερο σαρπεν tool απο ολα τα προγραμματα που κυκλοφορουν)...
Γενικα, την επεξεργασια την κανω για χομπι, οποτε δεν με πειραζει να ασχολουμαι παραπανω ωρα απο το κανονικο... (συν του οτι και το λαιτρουμ, ειναι ενα πολυ καλο προγραμμα επεξεργασιας)...