Εγω κουραζομαι και μονο που τα διαβαζω ολα αυτα. Και δεν εχω μπει στη διαδικασια συγκρισεων. Ακομα κι αν ειναι χειροτερο το Lightroom (που ποσο χειροτερο να ειναι) οσα λες θα επαιζαν ρολο σε πολυ απαιτητικες εφαρμογες, και δεν εχουμε τετοια περιπτωση. Οσο για τα χρωματα, αφου ετσι κι αλλιως τα πειραζεις, τι σημασια εχει το προφιλ? Ασε που το Lightroom εχει επιλογη τα προφιλ της καμερας. Πας κατω κατω και το διαλεγεις.
Αυτο στο λεω γιατι στις φωτογραφιες σου, δεν βλεπω πως χρησιμευουν ολα αυτα που κανεις. Αμα η εικονα λεει, μηδενικη σημασια εχει ποιο προγραμμα κανει καλυτερο σαρπενινγκ.
Ηλία στην πρώτη φωτο του pro φωτογράφου, στο background είναι ο Sean Connery?
Οι φωτογραφίες ενδιαφέρουσες, το iris blur έχει πολύ ψωμί ακόμα... (ή καθόλου - ανάλογα πως το βλέπεις)
Ηλιας , κορυφαιος!!!!
M αρεσε πολυ το P (professional) !!!!

Ωραία Λιάκο, γιατί όμως έμεινε άγαλμα?:smash:
Πολυ Ωραία Ηλία...., θα μου άρεσε βέβαια αν έβλεπα & λίγο περισσότερο ''κώλο'' αμαξιού (αν οχι τον δικό της) :Banane0:

Ναι, δεν ειναι και τοσο προσεγμενες, κοπηκαν κυριως λογω κροπ, παραηταν στραβες και για να τις ισιωσω εχανα μερος απο την εικονα.
Γενικως μου την εσπασε ο φωτισμος. Δεν εχω ξαναδει τοσο χάλια σε εκθεση και ειδικα αυτοκινητου. Λαμπες ψηλα πανω στο ταβανι και παραθυρα γυρω γυρω... αποτελεσμα πολλες σκιες, δυσκολη φωτομετρηση και τα θεματα παντα κακοφωτισμενα. Με το καλημερα, στο f4 του 70-200 πηγα στα 800iso και ταχυτητες με το ζορι στο 1/200, συνηθως πιο αργες. Αλλα και με τους 1,8 τα πραγματα δεν ηταν καλυτερα... με τον 85 λογω μη σταθεροποιησης κρατησα τα 800iso εστω και με f2,2 ενω με τον 28ρη κατεβηκα στα 400.
Προβλημα και με τη φωτομετρηση. Στην αρχη ειχα μεσου ορου με αποτελεσμα να επιδρα ο εξωτερικος φωτισμος (δυνατος μεν, αλλα δεν επεφτε σωστα στο θεμα) και να εχω υποφωτιση εως και 1,5 στοπ, αν οχι παραπανω... στη διαρκεια, αλλαξα σε κεντρου βαρους και λιγο βελτιωθηκε το πραγμα, αλλα μαλλον επρεπε να παω σε σημειακη φωτομετρηση και να προσεχω αν το σημειο φωτομετρησης ηταν μαυρο ή λευκο... πολυ μπερδεμα, ισως το προσεξω την αλλη φορα αν ξαναπαω...
Λυση σωστη θα ηταν το εξωτερικο φλας, αλλα δεν εχω και δεν σκοπευω να παρω. Μπορουσα να δοκιμασω fill in με το ενσωματωμενο αλλα εκτος του οτι δεν δινει και πολυ καλο αποτελεσμα, τρωει και την μπαταρια γρηγορα... στα υπ οψιν και αυτο... αλλη λυση, κλειδωμα εκθεσης απο αλλο σημειο και επανακαδραρισμα... κουραστικο (θελει να ξερεις καλυτερα το φως και που να φωτομετρησεις, δεν το κατεχω)...!!!!
Γενικως δεν την ευχαριστηθηκα την φωτογραφιση οσο θα ηθελα, αλλα για να πω την αληθεια, περισσοτερο κοιτουσα τι εστιακο μηκος με βολευει σε τετοια γεγονοτα, τι γινεται με την εστιαση των φακων μου και ποσο iso θελω τελικα για να μην εχω θορυβο και λασπωμα της λεπτομερειας σε συνδυασμο με το f και την ταχυτητα που χρειαζομαι...
Αυτες ειναι με τον 85/1,8 στο f2,2 800iso -0,33ΕV και 1/160 η πρωτη και 1/100 η δευτερη
_MG_0117_dpp by 1L1as, on Flickr
_MG_0133_dpp by 1L1as, on Flickr
Παρ ολο που η δευτερη ειναι σε πιο καλο φως (φαινεται απο το περιβαλλον), εδωσε πιο αργο χρονο εκθεσης επειδη φωτομετρησε στα μαυρα ρουχα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.