Paparazzi...

Ηλια εχεις απολυτο δικιο
και γω εκτιμησα τον 70-200 φ/4 IS οταν περασα απο την 7D στην markii,και για την αισθητη διαφορα στα 70 mm και για τα iso που ανεβαζα χωρις προβλημα
μες την 7D σε κλειστο χωρο δεν τον ειχα χρησιμοποιησει σχεδον ποτε

Πολλοι το λενε αυτο, οτι περνωντας απο κροπ μηχανη σε FF, φακοι που θεωρουνται καλοι, εγιναν ακομα καλυτεροι... ισως και πιο χρησιμοι λογω του οτι πλεον δεν ηταν χ1,6 το εστιακο μηκος τους (εκτος αν θελεις τα πολλα mm)...

Κι εγω δισταζω να παω στην 7D λογω iso (παλιος αισθητηρας πλεον) αλλα και στην 5D2 λογω AF... για την 3, ειναι πολλα τα λεφτα...

...μακαρι να μπορουσα να παω στην νικον D700 με τους φακους της κανον... :idea:

Και με τον 70-300 που ειχα, ημουν ενταξει απο ογκο και βαρος και χειρισμο, ομως ο 70-200 εχει διαφορα και στο οπτικο αποτελεσμα... ειναι καλος...

Και εδω μια για τον... dimico (και εχω και απο τις αλλες)...

Να σαι καλά ρε Λιάκο!! μιλάμε για ποπό οχι αστεία έτσι;;Οταν εχεις τέτοιους ποπούς τι να τον κάνεις της κοπέλας μου λες;; :worshippy: (λίγο μου το χάλασες που μου έφαγες το πτερύγιον)!!

Η δεύτερη φωτό με την κοπέλα(ρα) είναι ολλ δε μανευ, για περιοδικό!

Ηλια τι λεει ο 85αρης στο 1.8?
ειναι οντως τοσο χαλια το bokeh fringing οπως λεει το photozone?
σκεφτομαι να αλλαξω τον 50αρη 1.4 με αυτον

Εγω απο fringing και aberation δεν ξερω... δεν μου τα εχει δειξει κανεις και μονος μου δεν τα βλεπω στις φωτογραφιες μου... τουλαχιστον τοσο συχνα οσο λεγεται...

Εχω παρατηρησει, οτι σε καποιες (ελαχιστες) φωτο, η μωβιλα κανει μπαμ και σε καποιες αλλες, ενω θα επρεπε (υψηλο κοντραστ, κοντρα φως κτλ) δεν βλεπω τιποτε... δεν ξερω τι και πως, αλλα τοσο απο τον 28ρη οσο και απο τον 85ρη το fringing ειναι το λιγοτερο που με απασχολει...

Βεβαια, το 1,8 το αποφευγω, ελαχιστες εχω εκει αν και ολο λεω να το δοκιμασω... ακολουθω τον κανονα και κλεινω στο 2,2 τουλαχιστον, οπου, απο οτι λενε, μετριαζεται πολυ το φαινομενο... εχω την εντυπωση, οτι πρεπει να ειναι πολυ ιδιαιτερες οι συνθηκες, για να φανει ενοχλητικα... κατι σαν το μουαρε της D800E... ειναι μεν εκει, αλλα δεν φαινεται κτλ κτλ.

Αν παντως παω σε FF ποτέ, θα παω καρφι για τον 135/2 και μαλλον δινοντας τον 85... και αυτο γιατι ηδη, στην κροπ, τα 50mm δεν μου χρειαζονται... βεβαια η διαφορα ειναι μεγαλη στο κοστος, αλλα...

...εδω σκεφτομαι να δωσω τον 70-200 και να παρω τον 135, αλλα μαλλον θα μου παει αχρηστος λογω mm και ελλειψης is... ηδη με τον 85 εχω προβλημα...

Παντως, να πω την αληθεια, ο 85ρης δεν μου καθησε καλα στη μηχανη, απο την αρχη περιμενα περισσοτερα και δεν ξερω τι γινεται... ισως δεν τον χρησιμοποιησα σε σωστες συνθηκες και με σωστη τεχνικη ακομα, τι να πω... σκεφτομαι να τον δωσω για ζυγοσταθμιση με τη μηχανη, αλλα που να συννενοηθω εδω περα... το σκεφτομαι...

Στη χρηση παντως ειναι κορυφη... μικρος, ελαφρυς, εστιαζει τσακ μπαμ, αθορυβος κτλ κτλ αν σου κανει το εστιακο μηκος, στα χρηματα που κοστιζει, θα τον επερνα αβλεπι (ισως με δοκιμη πρωτα)...

γιατι το λες αυτό;; λόγω ποιότητος φακού, τιμής ή γκάμας;

Το λεω γιατι θεωρω την D700 ιδανικη μηχανη για τη χρηση που κανω... FF, αριστο iso (1600 τουλαχιστον), πολυ καλο AF, το βιντεο δεν με ενδιαφερει αν και κατι απλο θα το ηθελα να το εχει, γερη κατασκευη... τι αλλο να θελησω? Και τιμη καλη σχετικα, ακομη και καινουργια...

Οπως εχω γραψει και αλλες φορες ομως, εκεινο που με χαλαει στη νικον ειναι οι τιμες των φακων... οσο και να μου λενε, ειναι πιο ακριβοι απο της κανον... χωρια οτι ειχε ελλειψεις αν και με τον 85/1,8 και τον 35/1,8 που εβγαλε τωρα, καλυψε ενα κενο στη γκαμα... ωστοσο στα 70-200 εχει προβλημα, στα 135 επισης, για να μη μιλισω στους ευρυγωνιους τι γινεται... αυτα βεβαια ειναι προσωπικες αποψεις...

Και αυτες ειναι με τον 70-200/4/is

_MG_0071_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_0026_dpp by 1L1as, on Flickr

Beavis, θα κοιταξω αν εχω καμμια προσφατη απο την εκθεση μοτοσυκλετας με τον 85, δεν θυμαμαι αν τον ειχα χρησιμοποιησει... εκει θα φαινεται το purple fringing με τοσα μεταλικα μερη και τοσους προβολεις...

είναι το θέμα που κρατάει χρόνια με τα δυο στρατόπεδα!! Πάντα ο ένας θα εχει κάτι καλύτερο απο τον άλλον!! Στα σώματα πάντως ΙΜΟ η ΝΙΚΟΝ είναι μπροστά οπως λες και εσύ!

Μερικες φορες πανω στη βιασυνη και με σταθερο φακο, κοβεις ακρες χωρις να το προσεξεις...

_MG_0156_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_0154_dpp by 1L1as, on Flickr

Αλλο ενα προβλημα ειναι οτι σε καθετη ληψη, βοηθαει να εστιαζεις με εξωτερικο σημειο κα οχι με το κεντρικο... το κεντρικο, αν και πιο ευαισθητο πεφτει συνηθως πανω σε μονοχρωμα ρουχα ή στον λαιμο και δυσκολευεται να εστιασει πολλες φορες... απο την αλλη, τα εξωτερικα, ειναι λιγοτερο ευαισθητα, αλλα πεφτουν στο προσωπο και ολο και κατι με κοντραστ θα βρουνε...

Δοκιμασα σημερα με το ενσωματωμενο φλας... ψιλομπερδεμα... δεν ηξερα τι iso να βαλω, σε τι Mode να δουλεψω μια και συγχρονιζει μεχρι 1/250, αν θα επρεπε να πειραξω το EV του φλας, αν παιζει σημαντικο ρολο η κουρτινα κτλ κτλ Πειραξα οτι μπορουσα, θα δω αργοτερα τι εκανα... παντως εχω την εντυπωση οτι πετυχα εστιασμενες φωτο... τα της εκθεσης πιστευω να σωζονται λογω raw...

Μεχρι να τις δω, μερικες προχθεσινες σε Α/Μ

_MG_0189_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_0167_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_0161_dpp by 1L1as, on Flickr

Ειναι με τον 85/1,8

Δεν εχω ιδεα πως να τραβηξω καλλιτεχνικα (γωνια, υψος, mm) ενα αυτοκινητο εστω και υπεραυτοκινητο... ετσι εβγαλα μερικα ταμπλο και μερικες ροδες...

Σκαραβαιος ο αειθαλης (μηπως να την εβαζα στις μακρο...?)...

_MG_0466_dpp by 1L1as, on Flickr

Ενα χοντακι S2000, παλιατσαρια, αλλα λιγο πειραγμενο πρεπει να ναι...

_MG_0432_dpp by 1L1as, on Flickr

Εχμμμ... Το μωρό στην #549[α] είναι all the money (βάλτη και έγχρωμη να την απολαύσουμε)...

Λιάκο τι να πω, μας φτιάχνεις κάθε φορά με τις φωτό σου και μπράβο σου...

Στην τελευταία, πολύ εύστοχος ο αποχρωματισμός...

Εχμμμ... Το μωρό στην #549[α] είναι all the money (βάλτη και έγχρωμη να την απολαύσουμε)...

Λιάκο τι να πω, μας φτιάχνεις κάθε φορά με τις φωτό σου και μπράβο σου...

Στην τελευταία, πολύ εύστοχος ο αποχρωματισμός...

Και δεν εχεις αδικο για το μοντελο και με τοσο καλα λογια, πως να χαλασω χατηρι...

_MG_0620 by 1L1as, on Flickr

_MG_0624 by 1L1as, on Flickr

Re: Απάντηση: Paparazzi...

Μπραβο Ηλια με τα 'μοντελα' σου...απιστευτα αυτοκινητα

Ευχαριστω Λεωνιδα... οντως απιστευτα, αλλα μονο τα παλια και τα λεγομενα super cars... τα κανονικα μοντελα τα βρισκω αδιαφορα... δεν εβαλα πολλες φωτογραφιες γιατι τα περισσοτερα ηταν ιδια με τις παλιες εκθεσεις και τα εχω ηδη ανεβασει απο περσι... κατι mastung, ford GT κτλ. Πορσε και μερσεντες, ακομα κυκλοφορουν στην ελλαδα και τα... θυμομαστε πως ειναι, τωρα κατι οπελ και κατι χιουνται, τι να βαλεις... ετσι, επικεντρωθηκα στα ζωντανα μοντελα...!!!!

Αυτες ειναι με τον 28/1,8 στο 1,8... με αυτον τον φακο δεν ξερω τι γινεται... περιεργη εικονα βγαζει, αλλα δεν ξερω που οφειλεται... στο χρωμα, στο κοντραστ, στην οξυτητα... πιο σκληρη απο τους αλλους φακους αν μπορουσα να τη χαρακτηρισω ετσι... εχει χαρακτηρα παντως...

_MG_0588 by 1L1as, on Flickr

_MG_0587 by 1L1as, on Flickr

Και μια με τον ιδιο φακο στο f7,1 και φλας

_MG_0603 by 1L1as, on Flickr