Ηλια τι λεει ο 85αρης στο 1.8?
ειναι οντως τοσο χαλια το bokeh fringing οπως λεει το photozone?
σκεφτομαι να αλλαξω τον 50αρη 1.4 με αυτον
Εγω απο fringing και aberation δεν ξερω... δεν μου τα εχει δειξει κανεις και μονος μου δεν τα βλεπω στις φωτογραφιες μου... τουλαχιστον τοσο συχνα οσο λεγεται...
Εχω παρατηρησει, οτι σε καποιες (ελαχιστες) φωτο, η μωβιλα κανει μπαμ και σε καποιες αλλες, ενω θα επρεπε (υψηλο κοντραστ, κοντρα φως κτλ) δεν βλεπω τιποτε... δεν ξερω τι και πως, αλλα τοσο απο τον 28ρη οσο και απο τον 85ρη το fringing ειναι το λιγοτερο που με απασχολει...
Βεβαια, το 1,8 το αποφευγω, ελαχιστες εχω εκει αν και ολο λεω να το δοκιμασω... ακολουθω τον κανονα και κλεινω στο 2,2 τουλαχιστον, οπου, απο οτι λενε, μετριαζεται πολυ το φαινομενο... εχω την εντυπωση, οτι πρεπει να ειναι πολυ ιδιαιτερες οι συνθηκες, για να φανει ενοχλητικα... κατι σαν το μουαρε της D800E... ειναι μεν εκει, αλλα δεν φαινεται κτλ κτλ.
Αν παντως παω σε FF ποτέ, θα παω καρφι για τον 135/2 και μαλλον δινοντας τον 85... και αυτο γιατι ηδη, στην κροπ, τα 50mm δεν μου χρειαζονται... βεβαια η διαφορα ειναι μεγαλη στο κοστος, αλλα...
...εδω σκεφτομαι να δωσω τον 70-200 και να παρω τον 135, αλλα μαλλον θα μου παει αχρηστος λογω mm και ελλειψης is... ηδη με τον 85 εχω προβλημα...
Παντως, να πω την αληθεια, ο 85ρης δεν μου καθησε καλα στη μηχανη, απο την αρχη περιμενα περισσοτερα και δεν ξερω τι γινεται... ισως δεν τον χρησιμοποιησα σε σωστες συνθηκες και με σωστη τεχνικη ακομα, τι να πω... σκεφτομαι να τον δωσω για
ζυγοσταθμιση με τη μηχανη, αλλα που να συννενοηθω εδω περα... το σκεφτομαι...
Στη χρηση παντως ειναι κορυφη... μικρος, ελαφρυς, εστιαζει τσακ μπαμ, αθορυβος κτλ κτλ αν σου κανει το εστιακο μηκος, στα χρηματα που κοστιζει, θα τον επερνα αβλεπι (ισως με δοκιμη πρωτα)...