Παραδοσιακό ξύρισμα

Από τα ελληνικά μονο τα σαπούνια του γιατρού ξεχωρίζω απλα απίστευτα.
Εχει κανει φοβερη δουλειά.
Εγω εχω καταλήξει αν και υπάρχουν πολλές μάρκες στα εξης σαπούνια. Του γιατρού οσο αφορά τα ελληνικά, μετα πρώτα βαζω Saponificio Varesino, dr johns, zingari, soap commander σαπουναρες φτηνα και πολυ τίμια με φοβερα αρώματα και μετα τα stirling

Ωραία σαπούνια. Τα Stirling με τα αρώματα (όχι τα αιθέρια έλαια) μου καίνε το πρόσωπο και τα αποφεύγω.
Τώρα που έβγαλε ο γιατρός τη δική του Vegan formula βέβαια, ούτε Dr Jon's δεν μου κάνει να πάρω από έξω (ξέρω, μεγάλη κουβέντα αλλά ισχύει)...

Ξυραφακι astor = λουτρο αιματος :mad:
Στο πρωτο περασμα ολα καλα,στο δευτερο ...τραυματιας πολεμου.
Αλλη μια ατυχη στιγμη ,στην προσωπικη μου καριερα ως παραδοσιακοξυρισματουχος 😀

Τοσο πολυ; με ποια μηχανη; παντος εγω σημερα που θα ξυριστω με την r41 θα βαλω για πρώτη φορά την feather αμα δεν εχετε νεα μου θα εχω παει στον αλλο κοσμο αχχα

Μιχαλη νομιζω οτι φταιει η τεχνικη σου σε αυτο . Αν το πρωτο περασμα ηταν ολα μια χαρα πιθανον στο δευτερο απο την χαρα σου το πηγες αερα πατερα .......και πιεσες....

Oχι ρε Ναθ...δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.
Το εχω παρατηρησει και σε αλλα ξυραφακια.

Τα Astor δεν... Ένα πήγα να δοκιμάσω και το έβγαλα αμέσως.
Εγώ σήμερα δοκίμασα την Muhle companion.
Πολύ mild μηχανή. Πρέπει να πιέσεις για να καταφέρεις να κοπείς.
Όχι και από τις πιο αποτελεσματικές...

Λοιπον εκανα ενα απο τα καλύτερα ξυρίσματα.
R41 και λεπιδα feather τελικά διαπιστώνω για το δερμα μου που ειναι ευαίσθητο οτι θελει επιθετικό ξυρισμα για να περνάει μια φορα απο καθε τμήμα του προσωπου μου.
Δεν κοπηκα ουτε μια φορά ουτε ερεθισμούς, παιζει ρολο ομως και τι σαπούνι βάζεις.
Υ. Γ δεν ξερω αμα ειδε κανεις την limited edition της r41 που ονομαζεται Berlin και ειναι απο τιτανιο!!!!

Και εγώ έχω ευαίσθητο δέρμα και για αυτό έχω την blackbird. :)
Έχουν βγάλει και ατσάλινη, κάπου στα 130€.
Οι τιτανίου είναι συλλεκτικές, έχουν βγάλει 100 London και 100 Berlin.
Να περιμένεις κανένα 300άρι λογικά...

• Like
  • Wow
Reactions: ilias and mparaxir
Μετά από καιρό ... Tatara Muramasa!!!!!!!!!!
Δανεική φυσικά... πρόκειται για μια πολύ ακριβή μηχανή που όμως μπόρεσε και μου έδωσε το απολαυστικότερο ξύρισμα μέχρι στιγμής (1 χρόνος+), πέραν της απόδοσης της!
Το ξύρισμα ήταν πάνω από όλα απόλαυση!! Χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις 4-3-2 κυρίως (1 στην κόντρα στο μουστάκι) αλλάζοντας συχνά για δοκιμή! Η 5 σε προηγούμενο ξύρισμα είναι πολύ αποδοτική χωρίς να τρομάζει -πιο smooth από την full Nodachi παρά τα πιο "επιθετικά" χαρακτηριστικά-!! Για εμένα η χρυσή τομή είναι η 4.
Πολύ δύσκολο να την αποκτήσω δυστυχώς αλλά είναι απόδειξη για το τι μπορεί να προσφέρει μια πραγματικά premium μηχανή!

Από βδομάδα συνξυριστής θα μου στείλει το Masamune open comp base plate για δοκιμή: ΝΜocM vs NMccM (αυτό το config έχω ήδη)

Τωρα μου θυμησες τον πατερα μου με τα αστορ, μια ζωη αγριως ματωμενος στο ξυρισμα.
Μα πως σου ηρθε να δοκιμασεις αστορ? 😄
Αυτα φημιζονται για τις αιματηρες ικανοτητες τους.

Να σου πω πως.
Τα αστορ τα ειχα απορριψει, χωρις καν να τα εχω δοκιμασει.
Τις προαλλες ενας φιλος απο εδω,εγραψε οτι εμεινε πολυ ευχαριστημενος και ειπα ....ρε λες μπας και......ας τα δοκιμασω!
Ε....τελικα ...δεν. 😀

Παντως σημερα με κρεμα ach brito και ξυραφακι gillette κιτρινο, μετρια πραγματα.
Ουτε καλο αφρο εκανα , ειχα και ενα κοψιματακι.
Μεχρι στιγμης μονο τα γιατροσαπουνα,με εχουν αφησει ευχαριστημενο.

Χρησιμες και οι δοκιμες καλε μου φιλε, αλλα για εμενα η μπιλια εχει κατσει για τα καλα.
Τα Permasharp και τα feather, μαζι με τα στοκαρισμενα κορυφαια polsilver
ειναι σουπερ-κοφτερα και δεν χρησιμοποιω κατι αλλο πλεον.

• Like
Reactions: mparaxir
Εχεις απολυτο δικιο!
Καθομαι και παιδευομαι, ενω εχω βρει την λυση.
Θα παρω μια κατοσταδα gillette κιτρινα ,να τελειωσει η ιστορια.
Αντε και κανα ruby, για να μην...πληττω 😀

300;επειδη ειναι τιτανιο; δεν τα χαλαω σε δισκακια; να παρω κανενα king diamond να γουσταρω κιολας.
Τα βρισκω υπερβολικά τα λεφτά

Οι τιτανίου είναι σε αυτές τις τιμές.
Τελικά η Muhle την έβγαλε στα 160€ (πολύ καλή τιμή για τιτάνιο) αλλά τα καλά νέα τελειώνουν εκεί.
1) Υπάρχουν μόνο στα φυσικά μαγαζιά της Muhle, στο Βερολίνο και στο Λονδίνο (όχι σε όλα), οπότε πρέπει να πάει κάποιος από εκεί να την πάρει.
2) Με βάρος κεφαλής στα 19.9g και handle στα 45.8g, είναι μάλλον unbalanced. Πολύ ελαφριά, η zamac παίζει να είναι πιο βαριά, μάλλον η τιμή έπεσε λόγω λίγου (αν όχι και ποιότητας) υλικού.
3) Έβγαλε 100 για κάθε μαγαζί, οπότε και να πας παίζει να μην την προλάβεις :p

• Haha
Reactions: mparaxir
Οι τιτανίου είναι σε αυτές τις τιμές.
Τελικά η Muhle την έβγαλε στα 160€ (πολύ καλή τιμή για τιτάνιο) αλλά τα καλά νέα τελειώνουν εκεί.
1) Υπάρχουν μόνο στα φυσικά μαγαζιά της Muhle, στο Βερολίνο και στο Λονδίνο (όχι σε όλα), οπότε πρέπει να πάει κάποιος από εκεί να την πάρει.
2) Με βάρος κεφαλής στα 19.9g και handle στα 45.8g, είναι μάλλον unbalanced. Πολύ ελαφριά, η zamac παίζει να είναι πιο βαριά, μάλλον η τιμή έπεσε λόγω λίγου (αν όχι και ποιότητας) υλικού.
3) Έβγαλε 100 για κάθε μαγαζί, οπότε και να πας παίζει να μην την προλάβεις :p
Ειναι ο κουμπαρος μου γερμανια αλλα στο μανχαιμ του πέφτει μακρια σε χλμ το Βερολίνο. Δεν πειράζει μια χαρα ειναι και η απλη r41

Ενα συμπερασμα που εχω βγαλει , ειναι οτι πολυ μεγαλο ρολο παιζει η "μαρεγκα"
Σημερα που καταφερα να την κανω οπως ηθελα , εκανα ενα εξαιρετικο ξυρισμα με τριτη χρηση του gillette (κιτρινο).
Ρε μπας και να το γυρισω στον αφρο,να ησυχασει το κεφαλι μου?? 😀