Παραδοσιακό ξύρισμα

Για τα after shave, καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα για ενυδάτωση.
Δεν νιώθεις τράβηγμα στο πρόσωπο;

Αρκετά ξυρίσματα με τη σαβέτα και το συμπέρασμα είναι ότι πιο επικίνδυνη φαίνεται παρά είναι.
Φυσικά, θέλει να την κρατάς με τέτοιο τρόπο που να σου δίνει feedback για το αν σκαλώνει στο δέρμα ή όχι.
Έχει τύχει να μπει η γυναίκα στο μπάνιο την ώρα που κάνω κόντρα στο λαιμό και να πάθει ένα ταράκουλο, αλλά ok...
Σε φάση "Τι πας να κάνεις, στάσου, έχεις παιδιά, που θα τα αφήσεις!". :flipout:

Καλό είναι τελικά να μην φτερνίζεσαι όταν ξυρίζεσαι με μαχαίρι... :flipout:

IMG-20190109-190744.jpg

κάτσε να προωθήσω την φωτογραφία στην ασφαλιστική σου και πες μου η επόμενη δόση της ασφάλειας ζωής πόσο σου ήρθε :flipout::flipout:

Ε, καλά, δεν είναι και τόσο επικίνδυνο όσο φαίνεται.
Φτάνει να είσαι ήρεμος.
Και να μην σε ενοχλήσουν.
Και να μην φτερνίζεσαι.
Ζεν κατάσταση.

Βασικά σκέφτομαι και για kamisori...
Εσύ Μπάμπη πως τα πας; :smile:

Εκπληκτική μηχανή η R41!
Βέβαια για καθημερινό δεν λέει, στην εβδομάδα θα φτάσεις κόκκαλο.
Πολύ βαθύ ξύρισμα!

Όχι, εντάξει, ακόμη αντέχω. :flipout:

Θέλει ένα "φρεσκάρισμα" στα 12.000 grit για να παίξει σωστά, αλλά είναι σε καλό δρόμο :smile:

Καθόμουν σήμερα και σκεφτόμουν πόσα έχω χαλάσει για αυτό το "χόμπι".
Μετά από δύο χρόνια, έχω καταλήξει με μία μηχανή των 250 +, μία των 100 +, ένα μαχαίρι και μία σαβέτα.
Σύνολο μου έχουν κοστίσει κάπου στα 500 , αλλά είναι από τα εισαγωγικά High End της υπόθεσης, εκεί που σταματάει η απόδοση και πλέον αγοράζεις κάτι για το κύρος του.
Σε πινέλα άλλα τόσα, αλλά έχω πινέλα που δουλεύουν σύμφωνα με το δικό μου γούστο και δεν θα αποχωριζόμουν κανένα.
Να έχω δώσει και 50 σε λεπίδες; Δύσκολο το κόβω, αλλά ok.
Ας πούμε, 1000 σε hardware.
Σε Software, σίγουρα πολλά. Τόσα που αν σταματήσω αυτή τη στιγμή θα έχω να ξυρίζομαι για τα επόμενα 10 χρόνια.
Αλλά software θα αγόραζα και για τα απλά ξυραφάκια.

Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν δεν έχω γνωρίζει το π.ξ. και συνεχίζω με τα πλαστικά.
5 το ανταλλακτικό, μου έβγαζαν κάπου στα 3 άνετα ξυρίσματα το κάθε ένα.
Χονδρικά δηλαδή, (στο παράλληλο αυτό σύμπαν οι μήνες έχουν τις ίδιες ημέρες) θα ήθελα για τα 20 ξυρίσματα που κάνω το μήνα, κάπου στα 7 ανταλλακτικά, X5 = 35 τον μήνα.
X 24 μήνες = 840 !

Όντως, μου έχει κοστίσει κάπου στα 200 παραπάνω για να έχω εξωφρενικά ακριβό (για κάποιους) hardware.
Θα μπορούσα να είχα μείνει στα 50, άντε 100 και να λέω ότι έχω γλυτώσει 700 .
Βέβαια το δικό μου hardware μπορώ να το πουλήσω κάποια στιγμή και να πάρω τα 600 - 700 πίσω, ενώ τα πλαστικά είναι κάπου εκεί έξω και μολύνουν το περιβάλλον...
Αυτά τα δύο χρόνια το μόνο που έχω πετάξει στα σκουπίδια είναι τα χαρτάκια περιτυλίγματος.
Και αυτά στα ανακυκλώσιμα.
Τις λεπίδες τις έχω σε ένα κουτάκι για να τις πάω κάποια στιγμή σε μεταλλουργείο. Εκτός αν τις θέλει κάποιος μάστορας εδώ μέσα.
Τα κουτιά από τα σαπούνια και τις κρέμες τα χρησιμοποιώ ξανά, για να βάλω σαπούνια που κυκλοφορούν σε μορφή refill, χωρίς κουτί.
Ενώ τον αφρό που κυκλοφορεί σε σπρέι, απλά τον πετάς.

Πέρα από το πως κάτι άχαρο και καταναγκαστικό γίνεται απόλαυση, αυτό και μόνο είναι νομίζω ένα μεγάλο υπέρ του π.ξ.
Το πως έχει ηρεμήσει το δέρμα μου, πως έχουν εξαφανιστεί (με τον α ή τον β τρόπο :flipout: ) οι ελίτσες και οι ερεθισμοί, πως απολαμβάνεις την διαδικασία, πως καταλαβαίνεις ότι τελικά τόσα χρόνια δεν ξυριζόσουν αλλά κορόιδευες τον εαυτό σου, είναι ακόμη ένα κερασάκι στην τούρτα.

Το πως έχει ηρεμήσει το δέρμα μου, πως έχουν εξαφανιστεί (με τον α ή τον β τρόπο :flipout: ) οι ελίτσες

Χωρια που δεν τολμαει τιποτα να ξαναβγει.
Οτι προσπαθησει να ξαναβγει απαλειφεται εν τη γεννεσει του. :behead:

:flipout:

Ότι σκεφτεί να ξεμυτίσει, ξέρει ότι θα έχει μέσο όρο ζωής κάποιες ώρες.
Βέβαια, πλέον που δεν ταλαιπωρείται το δέρμα με τα πολυλέπιδα, δεν έχει λόγο να διαμαρτυρηθεί με σπυράκια και ελίτσες.