Παραδοσιακό ξύρισμα

Τα ξυραφάκια πόσες φορές τα χρησιμοποιείτε; Σήμερα έριξα 4ο και μου φάνηκε ότι αισθητά ήταν πιο ζόρικα τα πράγματα. Εν τω μεταξύ, τα ζιλέτ έχουν κάτι νουμεράκια πάνω, 1,2,3 και 4. Μήπως αυτό εννοεί ο ποιητής;
Ποτε πανω απο 3 φορες. Καποια και 2

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Ναι ε; για πρωτο ξυρισμα; δεν αξίζει να δοκιμασω τα μαμα της rockweel μιας που τα εχει μεσα;
Βρε ολα πρεπει να τα δοκιμασει κανεις. Αυτο που για μενα ειναι χαλια για σενα μπορει ναναι θεικο

Τα ξυραφάκια πόσες φορές τα χρησιμοποιείτε; Σήμερα έριξα 4ο και μου φάνηκε ότι αισθητά ήταν πιο ζόρικα τα πράγματα. Εν τω μεταξύ, τα ζιλέτ έχουν κάτι νουμεράκια πάνω, 1,2,3 και 4. Μήπως αυτό εννοεί ο ποιητής;
Τις DE 3 φορές, τις SE 6-8. Καμιά φορά με πιάνει τσιγκουνιά όταν στο 3ο ξύρισμα βλέπω ότι είναι ακόμα αποτελεσματική η DE, αλλά δεν αξίζει εν τέλει 4ο ξύρισμα με την ίδια λεπίδα. Το καταλαβαίνεις μόλις χρησιμοποιήσεις καινούρια.

Πάντα βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις κτλ., για τον κανόνα μιλάω.

Εσένα θα σου αλλάξω Avatar! Αξύριστε! Που μου έχεις βάλει τον Vlad με bbs. :flipout:

Θα του δώσω δυσμενή μετάθεση στα οπαδικά.
Μόνο του.
BTW ξέρεις ότι παίζει να μην χρειάζεται καν τριμάρισμα για να ξυρίσεις το μούσι ε; :p
Δεν ξέρω αν το κάνει η Rockwell, πάντως κάποιες που έχω δοκιμάσει το κάνουν με άνεση.
Δεν χάνεις να δοκιμάσεις.
Το βάζουμε και έξω από το σπίτι του Βλαδίμηρου να το τρέχει στους κτηνίατρους.

δεν ξυρίζομαι που να έρθει ο κόσμος τ'ανάποδα!!!
και στο άβαταρ είναι ο Πούτιν μικρός και ακόμα δεν είχε βγάλει γένια..:beee:

ιδέα του Μάνου ήταν και έκατσε..
κάποια στιγμή σκέφτηκα να το αλλάξω, αλλά ο Cica έπεσε να με φάει και το άφησα..
:flipout:

Ποτε πανω απο 3 φορες. Καποια και 2

Τις DE 3 φορές, τις SE 6-8. Καμιά φορά με πιάνει τσιγκουνιά όταν στο 3ο ξύρισμα βλέπω ότι είναι ακόμα αποτελεσματική η DE, αλλά δεν αξίζει εν τέλει 4ο ξύρισμα με την ίδια λεπίδα. Το καταλαβαίνεις μόλις χρησιμοποιήσεις καινούρια.

Πάντα βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις κτλ., για τον κανόνα μιλάω.

Θαενκς παίδες, άρα καλά μου τα είπε το ένστικτό μου.

Είμαι τόσο ικανοποιημένος με τα πράσινα Zilette που δεν ξέρω αν πρέπει να μπω στον κόπο να δοκιμάσω τα κίτρινα!

Να τα δοκιμασεις ΟΛΑ ρε συ

Το καλυτερο ειναι αυτο που ακομα δεν εχεις δοκιμασει αλλωστε.

Και ειναι απο τις φορες που η απληστια στην δοκιμη νεων δεν κοστιζει σχεδον τιποτα

Σήμερα ξυριστικα με Merkur και permasharp.
Aπογοήτευση .........
Απορώ τι κάνω λάθος!
ΔΕΝ κόβει ρε παιδιά το ξυραφάκι......καμμία σχέση με wilkinson ......μου θυμισε τα astra.
Την άλλη φορά θα το δοκιμάσω με την μηχανή της wilkinson και αν και εκεί δεν...χαρίζω τρία permasharp στο κουτί τους σε άριστη κατάσταση!:hahaha:

Μιχαλη εμενα το permasharp μια χαρα με ξουρισε. Θεωρειται απο τα πολυ κοφτερα ξυραφια.

Να πω οτι σε τραβηξε σε σε σε .....αλλα να μην κοβει δυσκολο.

Νομιζω οτι ακομα δεν εχεις βρει την γωνια την σωστη. Θες ιδιαιτερα στου δρακουλα :flipout:

Ξαναλέω ακόμη μια φορα.
Το άθλημα αυτό είναι μονο για να περνάει ευχαριστα η ωρα.
Όποιος θέλει καταστάσεις τσακ μπαμ , μην ξοδευτεί άδικα.
Σήμερα που είχα χρόνο σπίτι και δεν είχα τι να κάνω πέρασε ευχαριστα ένα τέταρτο ,ΠΡΟΣΠΑΘΏΝΤΑΣ να ξυριστώ!:award:
Ασε το χρόνο να πας σε εξειδικευμένα μαγαζιά να αγοράσεις ξυραφάκια και λοιπα σκ@τολοειδια, λες και είναι κρυμμένα μυστικά.

ΟΜΩΣ αν έχετε την διάθεση να τον δείτε σαν μια ευχάριστη ασχολία, τότε ναι.....αξιζει-bye-

Μιχαλη εμενα το permasharp μια χαρα με ξουρισε. Θεωρειται απο τα πολυ κοφτερα ξυραφια.
Ρε συ Ναθ το κάνω με απόλυτα επιστημονικό τροπο:hahaha:
Ίδια μηχανή, ίδιο αφρό ξυρίσματος ,ίδια ωρα ,ιδιο καθρέπτη ,ίδιο .......μάγουλο !!
Το wilkinson γαζωνε, το feather θερίζε και το permasharp αγκομαχουσε....όπως και το astra.
Δεν λέω ότι δεν ξυρίστικα.....συγκρίσεις κάνουμε.
Μπορεί με την μηχανή της wilkinson να κάνει δουλειά....είδομεν.

Μήπως έπεσες σε ελαττωματικό; Δε θα ήταν περίεργο. Δοκίμασε και κανένα άλλο. Γιατί Permasharp να μην κόβει είναι περίεργο!

Μιχάλη την rockweel να την βαλω για πρώτο ξυρισμα επιλογή δεύτερη; λογο ευαίσθητης επιδερμίδας και με ποιο ξυράφι λες, τα μαμά που εχει; εχω παρει και astra μπλε, ζιλετ μπλε και ζιλετ το νανσετ.

Μπορείς και στο 3. Θα έλεγα με Astra μπλε. :smile:

Γιατί να βασανίζεσαι για τέταρτο ξύρισμα; Εγώ μετά το τρίτο απλά τα πετάω.
Το κόστος είναι της τάξης των 0,03 λεπτών ανά ξύρισμα. Να υποφέρω για να το κάνω 0,025; :p
Τα νουμεράκια δεν σημαίνουν κάτι, εκτός αν βγάζεις τη λεπίδα μετά από κάθε ξύρισμα και την αποθηκεύεις κάπου, να τη βάλεις πάλι από την ίδια πλευρά.

Σήμερα πήρα ένα κουτάκι permasharp,ενα bic chrome platinum κι ένα gillette 7 o clock .
Νομίζω ότι δεν έχω λόγο να το ψάχνω άλλο από ξουράφια.

Ε ναι. Βρες απλά αυτό που σε βολεύει και σου κάνει και καλό ξύρισμα και την αράζεις μέχρι να σου έρθει πάλι όρεξη για πειραματισμούς. :D

Σήμερα ξυριστικα με Merkur και permasharp.
Aπογοήτευση .........
Απορώ τι κάνω λάθος!
ΔΕΝ κόβει ρε παιδιά το ξυραφάκι......καμμία σχέση με wilkinson ......μου θυμισε τα astra.

Σε τραβάει ή δεν κόβει;
Το να σε τραβάει το καταλαβαίνω, δεν σου κάθεται η λεπίδα στα γένια.
Να μην κόβει δεν γίνεται, έχεις λάθος γωνία. :D
Με άλλη λεπίδα, η 34C σε ξυρίζει;
Παίζει και αυτό που λέει ο Μάνος.
Οι permasharp είναι πιο κοφτερές από τις Wilkinson, αλλά υπάρχει πάντα η περίπτωση (σπάνια) να σου κάτσει τζούφια!

Μιλάμε ότι πρέπει να πέρασα 3-4 φορές και τις τελευταίες με ...."μανια".
Καμμία προσοχή.....δεν κόπηκα ουτε σε ένα, έστω,σημείο.
Με wilkinsοn και feather όταν "ξεψαρωνα" ........το πλήρωνα με αίμα:D

Μπορείς και στο 3. Θα έλεγα με Astra μπλε. :smile:

Γιατί να βασανίζεσαι για τέταρτο ξύρισμα; Εγώ μετά το τρίτο απλά τα πετάω.
Το κόστος είναι της τάξης των 0,03 λεπτών ανά ξύρισμα. Να υποφέρω για να το κάνω 0,025; :p
Τα νουμεράκια δεν σημαίνουν κάτι, εκτός αν βγάζεις τη λεπίδα μετά από κάθε ξύρισμα και την αποθηκεύεις κάπου, να τη βάλεις πάλι από την ίδια πλευρά.

Ε ναι. Βρες απλά αυτό που σε βολεύει και σου κάνει και καλό ξύρισμα και την αράζεις μέχρι να σου έρθει πάλι όρεξη για πειραματισμούς. :D

Σε τραβάει ή δεν κόβει;
Τι σημαίνει ρε φίλε τραβάει?
Για να τραβάει πάει να πει οτι ΔΕΝ κόβει , γι'αυτό τραβαει.
Εν πάση περιπτώσει ήθελα ΠΟΛΛΑ περάσματα ,για να κάνει την ίδια δουλειά που έκανα με ενα -δυο με το wilkinson.
Μπορεί να φταίει και ο συνδυασμός με την merkur .....ίσως να θέλει καμμία mule για να αποδώσει!

Βρε μήπως πας να ξυριστείς με το blase plate κάθετα; :flipout:
Έτσι δεν πας;

Safety_razor_angle_30_degrees.png

Αλλιώς, έχει θέμα η merkur που έχεις πάρει! Για βγάλε την μία φωτογραφία από το πλάι με τη λεπίδα μέσα!

Να σου δωσουμε καμια σοβαρη μηχανη ? :drummer:

Εχει ο Μιχαλης μια fatip εγω μια R41

Αληθεια το λεω

Βαλε να δεις πως συμπεριφερονται οι λεπιδες με ανοιχτης χτενας να δεις.

Μιλάμε ότι πρέπει να πέρασα 3-4 φορές και τις τελευταίες με ...."μανια".
Καμμία προσοχή.....δεν κόπηκα ουτε σε ένα, έστω,σημείο.
Με wilkinsοn και feather όταν "ξεψαρωνα" ........το πλήρωνα με αίμα:D

Δεν αφήνεις καλύτερα μουσι; πολυ ταλαιπωρία βρε αδερφάκι μου χιχι, εννοείτε πλακα κανω.
Σήμερα παραλαμβάνω το σαπουνι της faena αύριο με την εθνική γιορτή λεω να ξυριστω μετα απο 6 χρόνια.

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ε και εγώ βίδωσα μια φορά το πάνω plate ανάποδα και περίμενα να ξυριστώ με Feather νέο ξυραφι και έβριζα τον Μιχαλιό που με έμπλεξε με δαύτα ο άσχετος ! :flipout: