Παραδοσιακό ξύρισμα

Και αφού ο Μπάμπης μου έφτιαξε 3 καταπληκτικά handles για πινέλα (και χρησιμοποιήθηκαν προς το παρόν τα 2 γιατί άλλο θύσανο δεν έχω)

IMG_20181201_160326.jpg

IMG_20181201_153834.jpg

IMG_20181206_012819.jpg

Έκανα και εγώ τη μετάβαση στο πιο παραδοσιακό.

IMG_20181211_115739.jpg

Αν δεν έχετε νέα μου ξέρετε τι θα έχει συμβεί... :flipout:

Μιχάλη καλά ξυρίσματα, να (θα) τη χαρείς! Προσοχή πάντως ειδικά στις καινούριες λεπίδες με τη Feather... Κόβουν πολύ περισσότερο στο 1ο-2ο ξύρισμα σε σχέση με τα επόμενα. Και εννοείται μην εφησυχάσεις. Το λέω γιατί είναι πολύ εύκολο να πάρεις τον αέρα με τη Feather, αλλά εξίσου εύκολα μπορεί να κοπείς (βαθιά) ακόμα και μετά από πολλά ξυρίσματα. Αυτό ισχύει βέβαια γενικά στο ΠΞ αλλά ειδικά με τη Feather θα έλεγα πως είναι ακόμα πιο εφαρμόσιμο.

Ευχαριστώ. :smile:

Λέω να δοκιμάσω τις Feather Professional που κόβουν λιγότερο από τις Schick στην αρχή.
Και λάου λάου. Δεν θα το πάω από την αρχή στο κόντρα, εκτός αν νιώσω πια τόσο έτοιμος!

Καλά άμα το πιάσεις στα χέρια σου και το μάθεις λιγάκι θα σε τρώει για κόντρα. Εμένα με βόλεψε περισσότερο από DE πάντως σε ATG. Επίσης μια χαρά κόβουν κι οι Professional :-) Μόνο οι Pro Guard μου είναι (αρκετά) λιγότερο κοφτερές και συγχωρούν αρκετά. Μετά από λίγο όμως θες κάτι πιο κοφτερό.

Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι τα πλαϊνά περάσματα στον λαιμό.
Μην ανοίξω εξτρά χαμόγελο και αποκτήσω Κολομβιανή γραβάτα.
Κατά τα άλλα, το πολύ πολύ το ξύρισμα σε κάποια σημεία να είναι λίγο πιο βαθύ από ότι υπολόγιζα. :flipout:

βρε καμικάζι του ξυρίσματος, βρε κασκαντέρ της κολινός, βρε μοιραίε τύπε που αν ήσουν ινδιάνος θα είχες όνομα "το σταθερό χέρι', εσύ έχεις εξελίξει το ξύρισμα σε εμπειρία ζωής και θανάτου ρε άνθρωπε, όχι αστεία!Σκιάζομαι και μόνο στην ιδέα!Αξιος!:award:

:rip:
Ζω ακόμη!
Ένα μικρό κόψιμο κάτω από τη μύτη και ένα που βρήκε στο καρύδι αλλά όλα καλά και απολαυστικά.
Ελίτσες δεν έχω να εμποδίζουν.
Τις θέρισε η fatip piccolo, άρα ok! :flipout:

βρε καμικάζι του ξυρίσματος, βρε κασκαντέρ της κολινός, βρε μοιραίε τύπε που αν ήσουν ινδιάνος θα είχες όνομα "το σταθερό χέρι', εσύ έχεις εξελίξει το ξύρισμα σε εμπειρία ζωής και θανάτου ρε άνθρωπε, όχι αστεία!

Άντε, πέρνα βρε να σου κάνω ένα ξύρισμα να το ευχαριστηθείς!
Θα σου βάλω και το Sweeney Todd στο πανί!

Ναι, πέρνα να σου μάθει και τι θα πεί "skin tone"...
Και μόλις τραβήξει και δυό ξυραφιές θα δείς και τι σημαίνει "κορεσμός του κόκκινου"... :flipout:

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Απλά το τερμάτισες!!! Συγχαρητήρια!!!

Το μόνο κακό είναι ότι έφτασες στο υπέρτατο, δεν έχεις κάτι νέο να δοκιμάσεις.

Πως δεν έχει!έχει!
Να δοκιμάσει να πιει 3-4 εσπρεσάκια πριν ξυριστεί!:flipout:

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ναι, πέρνα να σου μάθει και τι θα πεί "skin tone"...
Και μόλις τραβήξει και δυό ξυραφιές θα δείς και τι σημαίνει "κορεσμός του κόκκινου"... :flipout:

Σιγά βρε, δεν έγινε και τίποτα, όταν θα έρθεις από το σπίτι για καφέ θα σου δείξω!
Έχω και αυτοκόλλητα ράμματα.
Και φίλο γενικό χειρούργο.

Τι;
Όχι;

:flipout:

Απλά το τερμάτισες!!! Συγχαρητήρια!!!

Το μόνο κακό είναι ότι έφτασες στο υπέρτατο, δεν έχεις κάτι νέο να δοκιμάσεις.

Καλά, από το "έκανα δύο περάσματα" μέχρι το "ξυρίζομαι με μαχαίρι" είναι καμιά 30αριά ξυρίσματα απόσταση.
Ακόμη το χέρι το κουνάω σαν νεογέννητο που δεν ξέρει που να το βάλει.

Πως δεν έχει!έχει!
Να δοκιμάσει να πιει 3-4 εσπρεσάκια πριν ξυριστεί!:flipout:

Έλα εσύ ορεξάτος και θα έχω πιει μόνο ένα φραπεδάκι.

Ωραίο και πολύ χρήσιμο το thread για όσους ψάχνουν συμβουλές και πληροφορίες
για το ξύρισμα. Κόλλησα από σπόντα, όταν πήγα να πάρω πινέλο δώρο για τον πατέρα μου.
Απολαμβάνεις τη διαδικασία, ειδικά αν δεν ξυρίζεσαι πολύ συχνά.

Χρησιμοποιώ την Merkur futur (οκ πολύ ωραία κατασκευή),
πινέλο ένα απλό της Μuhle,
σαπούνι Dr Harris - Arlington (ωραίο. απλό και διακριτικό άρωμα)
και Truefitt & Hill

και ξυραφάκια τα απλά τα Bic Astor από το σουπερμάρκετ https://www.skroutz.gr/s/7250333/Bic-Astor-5-τεμάχια.html

Σκέφτομαι να αλλάξω τα ξυραφάκια.Έχετε κάποια πρόταση για Merkur Futur?
Σκεφτόμουν Polsiver, Astra.

Επίσης συνήθως μετά το ξύρισμα ή ρίχνω μόνο νερό ή το πολύ πολύ aftershave Apivita. Χάνω κάτι, προσφέρουν κάτι παραπάνω τα εξειδικευμένα after shave?

Α, και κάτι σημαντικό (νομίζω):ξυρίζομαι ανά 10-15 μέρες.Επηρεάζει αυτό κάτι? (στην επιλογή για τα ξυραφάκια εννοώ)

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά!

Χρόνια πολλά! Πρώτη δουλειά: πέτα απ' το παράθυρο τα Astor! Δεύτερη: άρχισε να δοκιμάζεις λεπίδες, δεν είναι ακριβές. Τα ξυραφάκια που λες πάντως είναι πολύ καλά (τα Polsilver προσωπικά απ' τ' αγαπημένα μου). Αυτά είναι σχετικά όμως, σε κάθε άτομο μπορεί να ταιριάζουν διαφορετικά ξυραφάκια. Δεδομένου ότι ξυρίζεσαι αραιά μάλλον θα σε βολέψει κάτι πιο "επιθετικό" (π.χ. Feather).

ok, ευχαριστώ! Σκέφτομαι να πάρω 1-2 σαπουνάκια μιας και το παλιό τελείωσε. Αυτά όμως που θέλω δεν τα βρίσκω σε συσκευασία μπολ, αλλά μόνο ως refill.

Έχω ένα ξύλινο μπολ από το σαπούνι που τελείωσε. Είναι οκ να το χρησιμοποιήσω ή θα μυρίζει και το προηγούμενο σαπούνι. Υπάρχει κάποιο κατάλληλο αξεσουάρ;

Μην αγχώνεσαι για τέτοια πράγματα :-) Πλύνε καλά το μπολ και θα είσαι ok. Το βασικό είναι να κλείνει καλά. Συνήθως βολεύουν τα πλαστικά μπολάκια από κρέμες που βιδώνουν (όλο και κάποιο θα έχει τελειώσει από κάποια γυναίκα στο σπίτι). Αλλιώς πάρε από Jumbo (έχει κάτι χρωματιστά με καπάκι, όχι βιδωτά αλλά κλείνουν καλά με 50 λεπτά το ένα νομίζω).

Πολύ βολικά γι' αυτή τη δουλειά είναι και αυτά τα μεταλλικά μπολ από ΙΚΕΑ:

https://www.ikea.com/es/en/products...ndtal-container-stainless-steel-art-80102919/

Αλλιώς βολεύουν και κουτάκια από καραμέλες κτλ. You get the point :-)

Καλώς τον.
Σε λεπίδες δοκίμασε astra μπλε (πολύ καλύτερες από τις πράσινες), Gillette 7 o'clock, polsilver...
Astor Derby κλπ είναι για πέταμα!
Τα κουτάκια από το jumbo βολεύουν πάρα πολύ!
Επίσης από Dr Harris μπορείς να πάρεις όποιο σου αρέσει και να το βάλεις στο ίδιο κουτί.
Malborough και Windsor είναι εκπληκτικά αρώματα.
Τα άλλα, στο μπολάκι.
Με ξύσιμο όμως, μην το λιώσεις!
Δοκίμασε και το προβατάκι της hasslinger.
Άλλα φοβερά σαπούνια που βρίσκεις Ελλάδα είναι τα Saponificio varesino αλλά και των Ελλήνων artisans (savon mystere, Κερκίνη)