Παραδοσιακό ξύρισμα

Παντως καλα λενε, οπου ακους πολλα κερασια, κρατα μικρο καλαθι... μπορει να πηρα τη μπισμαρκ σε καλουτσικη τιμη, αλλα μαλλον ο πωλητης την ειχε στη βιτρινα του καμμια δεκαρια χρονια...
Την εχω καπου 3 βδομαδες και πριν λιγες μερες προσεξα κατι ενοχλητικα σημαδια που... ελπιζω να μην ειναι σκουριες.
Την ετριψα μια φορα με baby oil, δεν εγινε τιποτα. Δοκιμασα οινοπνευμα, μια απο τα ιδια... σημερα της εριξα λιγο wd40 και -προς το παρον- εξαφανιστηκαν... ελπιζω να μην επανελθουν αυριο.

Ερωτησεις... υπαρχει περιπτωση να γινει χειροτερα η λεπιδα με το wd40 ? Αν ειναι οντως οξειδωση αυτα τα σημαδια, πρεπει να ζησω με αυτα η θα φυγουν με αντισκωριακα ? Να τη στειλω πισω και να ζητησω refund ?

IMG_2847.jpg

σαν τα πλαστικα bic δεν εχει... :afro:

Για να φυγει με το WD40 mαλλον επιφανειακη σκουρια ητανε.
Το θεμα ειναι ποτε και γιατι σκουριασε, και το κυριοτερο εαν ξαναβγει.

Αν μπορεις να την επιστρεψεις και να εχεις πληρες refund καντο Ηλια.

Δεν παιζουμε με την σκουρια σε λεπιδες

Είναι για αντικατάσταση.
Ακόμη και στο νερό να την είχες συνέχεια, είναι πολύ νωρίς για τέτοια σημάδια!

Μετα την fatip picolo με πραγματικα ανοιχτη χτενα χτες και περιμενοντας την V3A (closed comp aggressive) ειπα να παρω την R41 για πιο επιθετικες ημεριδες ξυρισματος.

Ηπια λεπιδα εβαλα επανω ( derby πρασινη) αλλα δεν αγχωθηκα πολυ. Ενα κανονικο περασμα, ενα κοντρα και ενα τριτο για επιμερους μαζεματα.

Ουτε ερεθισμος, ουτε κοψιματα ουτε nick.

Ειναι σιγουρα αυτη η μηχανη επιθετικη και τοσο επικινδυνη ? :ADFADF1:

Μετα την fatip picolo με πραγματικα ανοιχτη χτενα χτες και περιμενοντας την V3A (closed comp aggressive) ειπα να παρω την R41 για πιο επιθετικες ημεριδες ξυρισματος.

Ηπια λεπιδα εβαλα επανω ( derby πρασινη) αλλα δεν αγχωθηκα πολυ. Ενα κανονικο περασμα, ενα κοντρα και ενα τριτο για επιμερους μαζεματα.

Ουτε ερεθισμος, ουτε κοψιματα ουτε nick.

Ειναι σιγουρα αυτη η μηχανη επιθετικη και τοσο επικινδυνη ? :ADFADF1:

Επιθετικη ναι, επικινδυνη οχι. Εγω θα μπορουσα να τη προτεινω ακομα και σε νεο στο αθλημα.
Μελετημενο μηχανημα, ωστε να κοβει αποτελασματικα μονο τριχες.
Θελει βεβαια στοιχειωδη σεβασμο. Δεν ειναι και για ξεσαλωματα.
Εδω και τρια χρονια με ανεση εχει κανει περα ολες τις υπολοιπες μηχανες μου.

(Ενταξει μια στις τοσες χρησιμοποιω και την merkur progress)

Ε, καλά, και εντελώς ακίνδυνη δεν τη λες. Έχει να κάνει και με το είδος της επιδερμίδας. Μερικοί δεν κόβονται ούτε με αλυσοπρίονο. Εγώ που έχω αρκετά ευαίσθητο δέρμα έχω κοπεί πολλές φορές στο παρελθόν με τη συγκεκριμένη. Βέβαια για nicks μιλάμε πάντα όχι ότι θες και ράμματα. Αλλά ότι θέλει προσοχή, θέλει. Για αρχάριο πάντως (γνώμη μου) με τίποτα.

Σε νέο στο άθλημα δεν θα την πρότεινα για δύο τουλάχιστον λόγους.
1) Αν έχεις συνηθίσει να πιέζεις και πας να πάρεις κόντρα με την R41, όλο και κάτι θα φας.
2) Όταν ακόμη ψάχνεσαι για τη γωνία σου δεν μπορείς να πας σε R41, γιατί στις μοίρες που παίζουν τα πλαστικά θα σε οργώσει.

Κατά τα άλλα, είναι μία πολύ καλή μηχανή, η πιο αποτελεσματική που έχω δοκιμάσει σε αυτά τα λεφτά.

Τους χαρακτηρισμούς "τέρας", "σφάχτης" κλπ ίσως τους είχε πάρει σε παλαιότερη έκδοση, όπως π.χ. η Fatip που οι παλιές εκδόσεις της ήταν για πέταμα.

Μετά από πολύ διάβασμα και παρακολούθηση βίντεο μπήκα κι εγώ στο σπορ αφού μόλις έφυγε η παραγγελιά :)
Merkur 34c gold
persona platinum και τα Gillette 7 O’ Clock
Ένα πινελάκι συνθετικό για τις κρέμες κι ένα χοίρου για τα σαπούνια
Πέτρες, μολύβια,σταντ,μπολ.Κομπλέ όλα

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές του Tzimisce, να σαι καλά φίλε

Καλώς τον.
Τα συνθετικά σπάνε τα πάντα, δεν υπάρχει λόγος για χοίρου.
Μπροστά στον Ναθαναήλ έκανα 10 σβούρες με συνθετικό σε triple mild σαπούνι (Martin De Cadre) και έβγαλα αφρό για 4 περάσματα. :smile:
Πολύ καλή αρχή, μένει να δοκιμάσεις λεπίδες τώρα.

Όταν τα παραλάβω (θα κάνουν λίγο καιρό γιατί μένω Κύπρο) θα μπορώ να πω περισσότερα.
Θα ξεκινήσουμε με δοκιμή χωρίς ξυράφι όπως είπες και μετά με κρεμούλα και το persona

Persona, δαγκώνει λίγο.
Ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από τα Gillette.
Αυτό που πρέπει να βρεις είναι η γωνία, για αυτό στην αρχή το κάνεις χωρίς λεπίδα.
Όταν βρεις τη γωνία, θα το ακούσεις. :D

Ναθ, μιλάμε για σαπούνι που κάνει 50 ευρώ αλλά δεν τελειώνει ποτέ! Βγάζει εύκολα 600 με 700 ξυρίσματα. Είχα κάνει πάνω από 10 και όταν το πούλησα ήταν σαν να μην το είχα καν βρέξει! :flipout:

Αν δεν βαριέσαι κάνε μια μικρή λίστα με τις βασικές λεπίδες που ξέρεις από τις πιο ήπιες στις πιο κοφτερές να ξέρουμε κι εμείς οι αρχάριοι
Πχ τώρα νόμιζα ότι η persona είναι πιο ήπια απ την Gillette καλά που το είπες :)

Ειναι βεβαια αλλο πραγμα μια ηπια ή κοφτερη λεπιδα και αλλο αν σου "παει" και δεν σου δημιουργει προβλημα.

Εντελως ανεξαρτητα μεταξυ τους.

Νομίζω ότι οι πιο ασφαλείς για να ξεκινήσεις είναι οι πράσινες Astra.
Στο πρώτο ξύρισμα βέβαια είναι λίγο τραχιές, τραβάνε, αλλά στο δεύτερο γλυκαίνουν.
Υπάρχει τρόπος να τις κάνεις γλυκές από το πρώτο αλλά δεν θα το συμβούλευα από τώρα. :)

Μία λίστα από την πιο κοφτερή στην πιο χαλαρή είναι η εξής:

Feather
Gillette Nacet
BIC Chrome Platinum
Perma-Sharp Super
Personna Platinum
Voskhod
Astra Super Stainless
Wilkinson Sword
Crystal
Rapira Platinum Lux
Gillette 7 O'clock
Permasharp Stainless
Gillette 7 O'clock Super Platinum (μαύρες)
Gillette 7 O'clock Super Stainless (πράσινες)
Gillette Platinum
Treet Platinum
Gillette 7 O'clock SharpEdge (Κίτρινες)
Gillette Silver Blue
PolSilver Super Iridium
Wilkinson Sword
Rapira Swedish Super Steel
Shark Super Stainless
Personna Comfort Coated (Μπλε)
Rainbow
Astra Superior Platinum
Big Ben Super Stainless
Gillette Rubie Plus
Concord
Derby Premium
Bolzano Superinox
Sputnik
Treet Carbon
Derby Extra (Πράσινες)
Kai Stainless Steel
Merkur
Rockwell Razors
Super Tian Li Blue Blades

Πρόσεξε τώρα τι παίζει...
Η λεπίδα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση!
Το μόνο αντικειμενικό που έχει είναι το πόσο κόβει και το πόσο αντέχει.
Το αν το δέρμα σου ερεθίζεται από την επικάλυψη της λεπίδας, αν το χέρι σου είναι βαρύ, ή οτιδήποτε άλλο, θα κάνει την δική μου τέλεια λεπίδα τον δικό σου εφιάλτη!
Άλλοι που βρήκαν σε ένα μαγαζί Astra Keramik Platinum έτρεχαν σαν τους τρελούς να πάρουν κατοστάδες.
Εγώ δοκίμασα μία δύο και μου έκαναν το δέρμα για sudocrem.

Οπότε χρειάζεται να δοκιμάζεις μέχρι να την βρεις,οκ.
Έχοντας μηδενική εμπειρία, θεωρητικά τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι ο αρχάριος επειδή δεν νοιώθει το κόψιμο της τρίχας βάζει παραπάνω πίεση ή αλλάζει γωνίες και στο τέλος δεν πάνε καλά τα πράγματα
Παρήγγειλα και τις PolSilver Super Iridium το μεσημέρι και βλέπω τώρα από την λίστα σου ότι μάλλον αυτές πρέπει να βάλω πρώτα, έτσι;